Fry, 2007 için Barrichello'dan Özür Diledi

yazar:

kategori:

Nick Fry, bir puan dahi olamadığı 2007 sezonu için Barrichello’dan özür diledi.

Fry, griddeki en tecrübeli ve 9 yarış galibiyeti bulunan Barrichello’nun geçen sezon rekabetten uzak RA107 ile motivasyon açısından sıkıntı yaşadığını söyledi.

250 yarıştan fazlasına katılan ve 2008’de Ricardo Patrese’nin rekorunu kıracak olan 35 yaşındaki pilot, Çarşamba günü RA108’in ilk pist sürüşünde görev başındaydı.

Fry, Barrichello’nun bu puansız geçen 2007 sezonunu, 6 puan alan takımın diğer pilotu Jenson Butto’unki ile karşılaştırdı.

Fry: "Jenson tamamiyle adanmıştı ve ilk virajdan itibaren her zaman tam gaz gidiyordu"

"Rubens için ise, onun hâlâ yeteneklerine ve potansiyeline sahip olduğuna inanıyorum ama aynı zamanda formula 1’deki 15 senenin ardından ona daha az rekabetçi bir araç sunduğumuzda motivasyonunu üst seviyede tutmanın bazen onun için zor olduğunu kabul ediyorum"


Yorumlar

  1. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    iyi bir araca alışmış barrichello kötü bir honda ile iyi iş çıkaramadı doğru ama eminim hondaya bir şekilde fayda sağlamıştır yoksa takım onu tutmazdı hala

  2. barrichello'nun geçen sene ne yaptığı ortada. sıralama turlarında button son bölüme kalabilirken o ilk bölümü geçemediği oluyordu. aracın durumundan gelişime katkı yapıp yapmadığı da ortada. tecrübeli olabilir ama ferrari yıllarından kalan ezik, yenilgiyi kabullenmiş bir hali var. eminim geçen sene bir vettel, rosberg ve ya kubica o araçla button kadar iş yapardı.

  3. tabiki genç pilotlara gerek var ama tecrübede lazım!

  4. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    barrichello küçümsenecek bir pilot değil. belki barrichellonun deneyiminden Ferrari zemininden faydalanmak istedi ve birkaç alanda da (frenler) iyileştirmeyi sağladı. sorun hondada gercekten pilotlara yeteri kadar iyi araç veremiyor

  5. honda'nın barrichello'yu alması hataydı. honda eğer şampiyon olmak ya da yarış kazanmak istiyorsa genç ve hırslı pilotlarla çalışması gerekir. button'ın yanına kovalainen, vettel, kubica, rosberg benzeri pilotlar koymaliydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir