Grosjean Spa'daki Kazada Rakiplerini Kızdırdı

yazar:

kategori:

Dört pilotun yarış dışı kaldığı kazayı yarış komiserleri incelemiş ancak bir cezaya gerek olmadığına karar vermişlerdi.

Button ise konu hakkında, “Beni suçladığına inanamıyorum ama dürüst olmak gerekirse aslında umrumda da değil. Çok önemli değil. Ben puan alamadım ve önemli olan da buydu.” diyen İnigliz pilot kazada Grosjean’ın yüzden yüz suçlu olduğunu söylüyor.

“Belli ki frenlemede ya da lastikleri ısıtmada yeterli tecrübesi yok. Yaptığı bir geçiş manevrası bile değildi. Sadece gelip çarptı. Herkes için üzgünüm ama onlar şampiyonluk mücadelesi vermiyorlardı, ben veriyordum.”

Kazaya karışan Lewis Hamilton daGrosjean’in Jenson’ın arkasındayken spin attığını ve bunun kazayı tetikleridğini söyledi.

Hamilton’a çarpan İspanyol çaylak Jaime Alguersuari ise Grosjean’i fazla agresif olmakla suçladı.

“Eğer bu şekilde araç kullanırsanız yarışı tamamlayamazsınız.”


Yorumlar

  1. Sayın levent dolanırken yine gördüm sizi, yine anlamamışsınız.
    Takmışsınız siz kafayı şu yarış çizgisine, kim arkada kim önde kim arkadan gelip öndekine çarpıyor. Diğer söylediğinle alakası yok bu mücadelenin nasıl bir tutuyorsun anlamıyoruz. (Button dışardan hızla girip içeri Heikki'ye vursa vurana mı bakıcaz çizgiye mi, ne kabahati olur Heikki'nin)
    Start turu bu kaç araç var orda saydın mı?
    Ama yarış çizgisinde değil diyebilirsin fakat oradaki pozisyona göre hiç önemi yok arkadan gelip adamın sağına vurmayacaksın ister yarış çizgisinde ol ister olma. Alger.'de yarış çizgisinde değil ama onu mu diyor millet gidip Hamilton'a toslamasına kızıyor.
    Senin ki kup kuru adam savunmaya çalışmaktan başka birşey değil. Ki başaramıyorsun da yarış çizgisi ile anlatamazsın bunu, bizim yazdığımızı da yanlış anlamışsın zaten. Romain'in yarış çizgisine kafayı taktığın o pozisyonuda çizimin hatalı zaten.
    Neyse 100 kişinin sabit gördüğü suçun yorumunda 1 kişiye bakmanın da bir lüzumu yoktur.

  2. murat levent avatarı

    Sayın M1CHAEL, kendiniz yazmışınız içerde maclaren diye, eğer mclarenin yarış çizgisi doğru ise grsj. nınkide doğrudur arkasında olduğuna göre, burda dışardan virajı kaçırmamak için ani bi şekilde içeri giren button, ufak bi resim ekledim el yapımı :), kırmızı çizgi button, siyah grsj. bakın bakalım hangisi yarış çizgisinde gidiyor. Evvelden de yazdığım gibi aynısı aynı pisste hamilton kimi arasında oldu geçen sene, hamilton dışardan geldi ve direk geçti son virajı, geçmeseydi aynı şekilde kimi sağ arka tarafına dokunup spin attıracaktı hamiltona. Buyrun resim.
    http://img522.imageshack.us/img522/4213/50758645.jpg

  3. Sayın Murat olaya kendi yorumunuzu katmışsınız. Malesef hiç bir görüntü kaydından onaylatamadım.
    Button'a temas edip spin'e sebep olan Romain. Button'un iyimser viraja girmesi ile reno'nun içeriyi
    kapatmasının bir ilgisi görünmüyor. Aldığınız resimde netlik olmadığından (temas görünmüyor)
    hatalı yorumlamışsınız.
    Button viraj öncesi düzlükte Mclaren (Heikki) ile mücadele ediyor. Mclaren içeride arka hizasında
    Button dışarıda, viraja girildiğinde Mclaren içeride, doğal olarak Button dışarıda kalıyor.
    Atak için takip yapmaya çalışıyor. Virajda Button, Mclaren'in arkasında dış çizgide kalıyor.
    Burada da mücadelesi Mclaren ile görünüyor. Romain arkadan geliyor. Virajı içeriden alarak
    Button'ın sağ tarafına geçiyor. Burada yarım boy mesafe de Button'a sağdan temas ediyor ve spin atmasına
    sebep oluyor. Bunun gibi pozisyonlarda kaide olarak pilotlar arkasını kontrol edemezler, öndekini kontrol
    ederler. Arkadaki pilot'da öndekini kontrol etmek zorunda. Bu kısım yorum; Arkadan gelen Romain iyimser
    denebilecek halde, hızını kesip Button'ın arkasına yerleşmek durumunda dönüş için. Viraj çıkışı o noktada
    Button'ın sağından dönebilmesi mümkünmüş gibi görünmüyor ve temas ediyor.
    Sonuç olarak Button'ın hiç bir kabahati yok, Romain'in o noktada hatası ve sonucunda teması var.
    Daha bunlar üzerine Romain'in çaylıklığı ile Button'a kızması saçma. Button'ın yerinde bende olsam kızardım.

  4. murat levent avatarı

    youtube den baktım şimdi button a arkadan ufak bir dokunma mevcut grosjean tarafından, lakin ben yinde sucu buttonda buluyorum, çok iyimser girmiş viraja, reno içeriyi kapamış çünkü, butonun kameradan arkadan tıklandı gibi gözüküyor ama acaba buton içeri kırınca diğerinin önünemi tıkladı. Bence hakemler bu yüzden ceza vermedi kimseye. Aynısı gecen sene hamilton rai arasında oldu hamilton son virajı direk geçti yoksa aynı olay olacaktı. Rai hamiltonun sağ arkasına vurmak zorunda kalacaktı. Dışardan içeri girmeye çalışan suçlu bence, bi diğeride hamilton massa arasında oldu monza idi herhalde, hamilton ters dönmüş duruyodu yolda. Neyse fazla kafanızı arıtmıyım.

  5. bence de olayın tekrarını videodan izleyerek yorum yapmamız daha uygun olur. anasayfada yarışın geniş özeti videosunun 3,14 saniyesi (onboard button) her şeyi açıklıyor.
    neyse, açıkçası pek de ilgilendiğim bir konu değil bu. yalnızca düşüncemi yazdım.

  6. murat levent avatarı

    Resimlere bakarak yorum yaparsanız daha iyi olur, button daha grsj. nın yanında iken spin atmaya başlıyor, şöle düşünelim, grsj. içerden normal yolundan dönüyor, button da dışardan onu geçmek isterken arkayı savuruyor. Olan tamamen bu.

  7. ne button'ı nede hamilton'u savunmuyorum.
    ama yarışın özetinde de mutlaka vardır, button'ın onboard kamerasındayken bir anda grosjean j'nin arkasına vuruyor. yoksa button kend kendine spin atmış falan değil.
    hele hamilton tamamen suçsuz yere yarış dışı kalmış. helikopter çekiminde çok net görünüyor. S virajın son sol virajına gelirken jaime soldan devam edeceği yerde direkt sağ taraftan giden hamilton'un üzerine sürüp vuruyor.
    bunlar elbette kasti hareketler değil ama, kazaya sebebiyet verenler hatalarını kabullenebilmeli, özellikle henüz çaylaklar ise.

  8. murat levent avatarı

    Virajı grosjean içerde button dışarda dönüyo ve dönmesiyle spin atmaya başlıyo arabalar birbirlerine bakar şekilde yanyana geliyo ve button nın arka taraf grosjean a çarpıyo spini tamamlarken sonrda fırlatıyo çocuğu.

  9. murat levent avatarı

    Bunlar kendilerini plot sanıyoda, dedikleri sadece kendi popolarını kurtamk için, sizin için kare kare aldım görüntüleri, grosjean nın dediklerinin hepsi doğru, bunlar yalan söylüyor alayı, hele hamilton tamamen atmış.
    Buyrun kareler, görüntü bozuk ama, karelerde 2 linin bize yakın olanı button diğeri grosjean. Spin atanda grosjean a çarpanda onu fırlatanda button.

    http://img155.imageshack.us/img155/4018/68431055.jpg

  10. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Grosjean zaten sabıkalı gelmedi mi. Böyle bir pilotun daha dikkatli olması gerekirken ypatıklarına bak.
    Hızlı yükselirsen hızlıda gönderirler fazla konuşmasın

  11. grosjean görüldüğü kadarıyla durup dururken button'a arkadan vurdu. jaime helikopter kamersanıdan açıkça görüldü ki, sola dönen virajı bir kenara bırakıp doğruca hamilton'un üstüne gitti ve vurdu. f1'in deneme tahtası gibi tecrübe ve alıştırmadan yoksun "ya tutarsa" anlayışıyla getirilen pilotlar sebebiyle kalitesinin düştüğü ortada. işte birisi şampiyonluğun en büyük adayının, diğeri de pist üstünde her zaman kazanma potasiyeline sahip bir pilotun yarışını katletti. bu kaza sebebiyle şampiyonluk el değiştirmiş olsaydı, hesabını kim verecekti? dünkü yarış sezonun son yarışı olsaydı????

    bir de eklemek istediğim bir şey var. grosjean'ın monaco'daki kazasına bakın. neden ve hangi şartlarda oluşmuş. grosjean'ın gözü dönmüş anlayışı ve yaklaşımı konusunda önemli bir ipucu veriyor..

  12. her pilotun konuşma hakkı var doğru yada yanlış istediğini konuşa bilirim

  13. Romain gibi çaylakların ilk zamanlarında sporda kalabilmek için bu tip şeylere dikkat etmesi gerekir. Hadi yarıştır dedik milletin kaza yapmasına sebep oldu ama anlamadığımız yarıştan sonra ne diye konuşursun, başkasını suçlarsın. Sen kimsin yav derler adama…. Gelecek adına dikkatli olmaları lazım. Hata yapmak ve antipati toplamak kolay olandır.

  14. Grosjeanın hatası olabilir ama Algersuarinin bir suçu yok oda karmaşada kaldı.

  15. spa da hamiltonu seyretmeyi çok istiyodum.bu iki çaylak yüzünden yalan oldu.lanet olsun………

  16. buttonu sucluyorsa bu adam delidir.Adam normal yolunda giderken aniden arkadan gelen çarpmayla spin atıyor.Algersuaride hamiltonu biçti hemde 2 defa.bunlar caylak değil çıraklar bence.

  17. Onda kabahat yok ki onu pilot diye alan suçlu.Bu kadar pilot onun hatası olduğunu söylediğine göre boş konuşmamışlardır herhalde.Yarışı mahveden tek adamdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir