Renault ve Piquet İddialar Hakkında Yorum Yapmıyor

yazar:

kategori:

Pazar günü Nelson Piquet’nin Brezilya’nın Globo TV’sine geçen yıl Singapur’da kendisinden kaza yapmasının istendiğini söylediği iddia edilmişti. Kazanın ardından güvenlik aracı piste girmiş ve o kaostan Fernando Alonso zaferle ayrılmıştı.

FIA yaptığı açıklamada Singapur ya da Renault takımı isimlerini kullanmadan bir incelemenin başlatıldığını belirtmişti ve yapılan bu açıklama Piquet/Singapur iddialarının ardından gelmişti.

İngiliz gazetesi Guardian ise bugün yayınladığı haberde Renault’nun bu yeni hile iddialarının ardından spordan ayrılabileceğini iddia etti Haberde Renault takımından bir sözcünün konuyla ilgili yorum yapılmayacağını söylediği belirtildi. Ayrıca Piquet’nin sözcüsü de herhangi bir yorum yapılmayacağını belirtmiş.


Yorumlar

  1. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Bora, olayı gayet iyi açıklamışsın. Birattore bu işi yapar bence.
    Yarışı izlerken kaza anında Alonso'nun mükemmel bir zamanlama ile pite girip kendine yaklaşık 30 sn avantaj sağlamasıve önünün de boş olması hemen bunun tıkır tıkır işleyen ama bir o kadar da riskli bir galibiyet planı olduğunu düşünmüştüm. Eğer bu doğru ise Mclaren'in Ferrari'den bilgi çalma olayından daha vahim bir durumdur. Reno bu leke ile daha fazla devam edemez. Eğer tabi bu gerçekse…

  2. tek sorum var,briatore birincilik almak için bunu göze alabilecek ve isteyebilecek bir adammıdır;cevabı hepiniz biliyorsunuz.

  3. Bora Subaşı avatarı

    Arkadaşlar öyle bir kurgu ki size detayları tekrar hatırlatayım.. burada bir suçlu aramıyorum kesinlikle…

    Alonso geriden başlamasına rağmen az yakıt yüküyle start aldı (ki orta grupta bu hiç tercih edilmedi şimdiye kadar). Lastiğide piste uygun olmayan en yumuşak lastiklerdi startta ( genelde en kötü lastik tercihi son pitte yapılır ve daha az yol gidilmesi içindir ve mevcut konum korunmaya çalışılır )

    Kaza öyle bir zamanda oldu ki,, en uygun pit aralığı gelmiş (bu arada Alonso deposunu doldurmuş,, uygun olan orta sertlikte lastiklerini takmış,, artı bir lastik hakkı da var ) Güvenlik aracının arkasında diğerleri kıvranırken mecburen ceza yeme pahasına benzin bittiği için peşpeşe pite girdiler..

    Hepsini üstüste koyduğunuzda bu kadar tesadüfün birarada olmasını kabullenemezsiniz..

    Bu Alonsonun Piquet in hadi hadi Renault'un suçu asla değildir..

    Bu kötü gidişi içine sindiremeyen ve patronlara bir galibiyet vermek isteyen birinin işi olabilir.. Briattore

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir