Ecclestone "Renault Ciddi Sorunlarla Karşılaşabilir"

yazar:

kategori:

Pazar günü çıkan haberlere göre FIA, geçtiğimiz sene Singapur GP’de Renault’un Nelson Piquet’e bilerek kaza yaptırdığı iddialarına karşılık bir inceleme başlattı.

Ecclestone, bu olayın gerçek olması halinde takım kadar bu emri uygulayan Nelson Piquet’in de suçlu olacağını söyledi.

Ecclestone “Bu spor için iyi değil. Doğru olup olmadığını bilmiyorum. Bir fikrim yok.”

“Ancak eğer doğruysa o zaman Nelson’un da sorun içerisinde olacağını düşünüyorum. Eğer ben size gidip bankayı soymanızı söylersem ve siz de yakalanırsanız ‘bunu bana Bernie yap dedi’ diyemezsiniz.”

“Ancak incelemeler ne olduğunu ortaya çıkaracak. Ancak bu sadece söylenti de olabilir ve Nelson kovulmasının acısını çekiyor.” dedi.

Ecclestone, çıkan iddiaların doğru olması halinde Renault’un ciddi sonuçlar ile karşılaşabileceğini söyledi.

Ecclestone “Eğer bu incelemelerin sonucunda iddia edilenlerin gerçekleştiği belirlenirse çok büyük sorun olacak. Bu tür olayların jokeylikte ya da futbolda olduğuğunu duyuyoruz ve çok fazla sorunlara neden oluyorlar, değil mi?” dedi.

Eğer Renault spordan çekilmeye karar verir ya da ceza alırsa bu karar, motor anlaşması imzaladığı düşünülen Williams’ı da etkileyebilir.

Renault hâlâ konu hakkında yorum yapmadı.


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bu haber ılk dustufunde asagıdakı yorumu yapmıstım
    Tarih: 30.08.2009 23:04:38

    bu olay ınceleme altında.ıspatlanamassa reno ya bısey olmaz.ama ıspatlansın ıspatlanmasın bana gore en buyuk zararı nelson gorecektır.belkı dogrucu davut damarı belkı pısmanlık belkı toy delıkanlılık belkı yalan belkı brıatoreyı bıtırmek ıstemesi belkı ıntıkam adına ne dersek dıyelım bu ısten nelson zararlı cıkacaktır.

    bundan sonra hıc bır f1 takımının hatta motor sporu ıle ugrasan herhangı bır serıde yarısan bır takımın nelsonu ısteyecegını onu takımında yarıstıracagı sanmam.nelson allah rahmet eylesin

    valla ısatlanana kadar herkes sucsuz ama ates olmayan yerden de duman cıkmaz.sebebı ne olursa olsun nelson a ne dersek dıyalım.adı serefsız haysıyetsız adını ne koyarsak koyalaım ama ortaya attıgı ıddıa yenır yutulur degıl ya.ısatlanamasa bıle gercek olma ıhtımalı %99.cunkı.

    alonso 15.start alacak yanı ıstedıgı kadar benzını araca koyma sansı var.ama alonso 15.kalkıp lıder massa dan bıle once gırıyor pıte.yanı 12.tur!!!!!

    pıste gerı donuyor ve sanırım 14 turda pıqe ole bır yerde kaza yapıyorkı evlere senlık.

    tek bır soru?yaw allah askına srartı 15.olarak alacak bır arac neye guvenerek 12 turluk benzınle pıste cıkar.NEYE GUVENEREK?

  2. Biraz daha saygılı olur musunuz lütfen. Yeter artık hakaret ettiginiz her pilotun bir taraftar kitlesi var. Hem Alonso suçlu mu bulundu da benim haberim yok lutfen soyleyin.

  3. Herşeyin planyacısı bence Alonso' dur.Onun ihtirasları yüzünden F1 dedikodu kazanına döndü.Emziği düşen küçük çocuklar gibi ağlamaktan başka bir şey yaptığı yok.

  4. nelson hakkında can bundy e katılıyorum, Alonso ya da hamilton gibi bir pilot olsaydı bu davranışı göze batmaz, kendisine bir yarış koltuğu bulması zor olmazdı..ama başarısı da yok

  5. nelson çok fazla pişman olacak bu işten. artık ceza almasına bile gerek yok. takımından ayrılmış olsa bile arkadan bıçaklayan birisi oldu. hiç kimse böyle bir adamı takımında istemez.

  6. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    azmettirende suçludur, hukuk böyle der. günah keçisi olarak nelsonu bulmak yanlış.

  7. burak bocek avatarı

    Tıpkı düşündüğüm gibi söylemiş Bay E, oda ortada bir kabullenememe ve çamur at izi kalsın oyunundan şüphe ediyor olabilir.Ve evet bir sözü çok hoşuma gitti :"Eğer ben size gidip bankayı soymanızı söylersem ve siz de yakalanırsanız 'bunu bana Bernie yap dedi' diyemezsiniz."

  8. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bence piquet ile alonso'nun da soruşturulması lazım..kendisinin(aloonso) bu oyundan habersiz olması pek düşünülemez…

  9. aynen dediğim gibi bu iftira çok büyük bir iftira eğer haksızlık yapılıp renault u suçlu bulunursaa renault f1 den çekilir Ecclestone nin dediği gibi nelson kovulmasının acısını çekiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir