Toto Wolff, Red Bull’un Rüzgar Tünelinin Kaldırılması Önerisine Karşı Çıktı

yazar:

kategori:

Mercedes takım patronu Toto Wolff, Christian Horner’ın rüzgar tünelinin kaldırılması önerisiyle alay etti.

Bugün açıklama yapan Christian Horner, küçük takımların hayatta kalmasını sağlamak amacıyla rüzgar tünellerinin kaldırılmasını önerdi.

Ancak Mercedes’ten Toto Wolff “Red Bull’un önerisinin V8 motorları geri getirmek olduğunu düşündüm”

“Ya da belki de Barcelona testi verilerine baktılar ve rüzgar tünellerinin kaldırılması fikrini öne sürdüler”

“Bu Formula 1. GP2 veya IndyCar gibi tek bir araba serisi değil.”

“Bu sürücülerin dünya şampiyonası. Aynı zamanda mühendislerinde. Bunu yapmak Formula 1’in DNA’sına uymaz ve spora yardım etmez” dedi.


Yorumlar

“Toto Wolff, Red Bull’un Rüzgar Tünelinin Kaldırılması Önerisine Karşı Çıktı” için 2 yanıt

  1. Furkan Ozcan avatarı

    Nasıl sporun DNA’sına uymaz ya? Bunu neye dayanarak söylüyor ki? Tamamen saçma bir açıklama olmuş bana kalırsa. Eskiden rüzgar tünelleri yoktu. Tabii ki, sezon içi testler vardı ve takımlar orada araçlarını test edebiliyordu. Fakat o dönemlerde bile, örneğin yakın zamandan Ferrari’de, bazı takımların elindeki imkanlar rekabeti imkansız hale getiriyordu. CFD gün geçtikçe ilerliyor zaten. Madem mühendislerin de sporu bu, bırakın da mühendisler düşünebilsin bazı şeyleri. Rüzgar tünelinin kullanımı oldukça maliyetli ve herkes eşit derecede paylaşılamıyor ki zaten. Horner’ın dedikleri sporun DNA’sına uyuyor asıl. Wolff kendi açıklamalarıyla çelişmiş.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      rüzgar tüneli 70lerden beri var f1de.rüzgar tüneli kaldırmak saçma sapan bir fikir.sadece cfd simülatör vs tarzı pc ortamında üretilmez yada geliştirilmez araç.zaten rüzgar tüneli kullaımı oldukça sınırlı.geçirilen saat olsun aracın test ediliş şekli olsun herşey kısıtlı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir