"Massa'nın Sonuçları İyi Ancak 2009'da Dönemiyor"

yazar:

kategori:

Felipe Massa dün Miami’de Jackson Memorial Hastanesi’nde bazı kontroller yaptırdı ve gelişimi gözlendi.

Gelişmeler iyi olsa da takım Massa’nın 2009’da yarışabilecek kadar hazırlanamayacağını düşündüğünü söyledi.

Ferrari’den yapılan açıklamada “Açıkçası kontrollerin sonuçları, Massa’nın gelecek sezon başına % 100 hazır olacağını gösterdiği için Maranello’da sıcak karşılandı.” sözlerine yer verildi.

Massa’nın kafasının zarar gördüğü bölümde küçük bir platin olduğu tahmin ediliyor.

Bu platin alındıktan sonra Massa çalışmalarını sürdürecek.

Massa “Testlerin sonucundan dolayı çok mutluyum. Önümüzdeki günlerde geçireceğim küçük bir ameliyatın ardından tekrar zinde olmak için jimnastik çalışmalarıma başlayacağım ve ardından kart ile testler yapmaya başlayacağım.”

“F1 aracı ile piste çıkma mı? Şimdilik adım adım ilerleyelim: şu anda fiziksel çalışmalara çalışmayı umuyorum ve bu da hoş bir adım olacak.” dedi.

Ferrari’nin önümüzdeki 48 saat içerisinde Massa’nın yerine yarışacak pilot konusunda karar vermesi bekleniyor.

Giancarlo Fisichella’nın adı Ferrari ile anılıyor olsa da bugün İtalya’da çıkan haberler Robert Kubica’nın da adaylar arasında olduğu yönünde.

Kubica 2006 ve 2008’de Monza’da 3. olarak podyuma çıkmıştı.


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    massa kaza yaptıgı ve amelıyat oldugu gunden berı soledım yazdım massa bu sezonu kapattı dıye.
    hatta ferrarı bu kazadan sonra onu yollar dıye.zıra cok agır bır kaza ve amelıyet. pısıkolojık olarak fazlaca etkılemısır.ben kendımden bılırım.motosıkletle vıraja gırdım 120 130 ıslak yerde yere yapırtım.seneler onceydı.her vıraja gırdıgımde acaba dıyorum ve bu otomatıkman surusumu etkılıyor.
    elbette kı ben ve massa bır degılız ama benı dakıka etkıler massa yı 0.010 etkıler.ama etkıler.
    ıyılesmesıne sevındım.allah sıfa versın.ama sevmıyorum massa yı.allah bılıyor ya.

  2. Reşat  Budak avatarı

    Gelişmeler sevindirici. Ancak Massa'nın gelecek sezonda Ferrari'de yer alması konusunda kötümser değilim. Sonuçta bu konuda belirleyici faktörün döndükten sonraki performansı olacağını düşünüyorum. Felipe'ye tekrar geçmiş olsun. Umarım gelecek sezon kaldığı yerden başlayacak düzeye gelir.

  3. Sağlığına sevindim ama 2009 'u kapatmış olması beklediğim üzücü bir karar.
    Arkadaşların kaygılarına katılıyorum.
    Basın bunun üzerine gidecek, gelişmelere göre koltuğun garanti olmadığı yazılıp duracak.
    Luca'ya bu konuda güvenmiyorum. Takım gelecek sene için Massa'yı silebilir. Bir taraftan geçici olmayıp uzun vadeli pilot arayışlarına da başlayacaklar. 2010'da yarışıp yarışamayacağı Ferrari'nin tavrına bağlı inşallah korkulan olmaz.
    Ayrıca aldığı darbelerin tekrar yarışmasına engel olmayacağını düşünüyorum. Michael'da ayaklarını kırdı daha önce. Ayakları kesilenden tutun çok ağır yaralar alıp yarışabilen pilotlar oldu tarihte.

  4. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    arkadaşlar yorumum kimseyi üzmesin ama massanın ferrari macerası bitmiştir. ben basit bir kaş yarılması ve patlaması zannediyordum olayı..baksanıza adamın kafatasına platin takılmış. bırakın ferrariyi f1 de bile yarışamayabilir. böyle ciddi darbe almış bir pilot eski cesaretinden çok şey kaybeder. buda o pilota saliseler kaybettirse bile f1 de salise bile ömür demek. yazık oldu çocuğa..peder ne der kader ne der…gördünüzmü takımdan gidecek denen kimi takımın göz bebeği oldu. hakkıda buydu oda başka…ama alonso ne kimi nede massadan daha iyi bir pilot değil. inşaallah bu olaydan sonra alonso gelmez. nasip…

  5. iyileşmesi çok sevindirici. dönememesi de bir o kadar üzücü. umarım yine de sezon bitmeden dönme ihtimali belirir. massa'nın ferrari'deki geleceği ile ilgili herhangi bir spekülasyon ortaya hiç çıkmamış olmasına rağmen, takım yöneticileri tarafından tarafından massa'nın döndüğünde %100 koltuğunun onu beklediğini söylemelerine rağmen, f1'de maalesef ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor. kimsenin yeri garanti değil. kapalı kapılar ardında bir çok dolap dönüyor. inşallah massa'nın bu kazası, krizi bahane eden şirketlerin işçi çıkarması gibi, onu yerinden etmek isteyecek kişilerin ekmeğine yağ sürmez. ben massa'nın geri döndüğünde eskisinden bile daha yüksek performanslı olacağına adım gibi eminim, ama arada geçecek sürede oynanabilecek oyunlardan endişe ediyorum.

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Senin iyileşmen bizim icin cok onemli massa benimde midem rahatsiz doktora cikdim ishal oldum ilac verdi 2 mizede alla hşifa versin massacım seni ozledik bir an once iyileş 2010 da seni bomb a gibi gorelim

  7. raşit özkal avatarı
    raşit özkal

    olsun be massam sen iyileş biz seni bekleriz

  8. aman iyi ol massa, acele etme ama ferrarinin bu kadar çok beklemesi ilginç.

  9. cok şükür güzel bir haber daha

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir