Brundle: "Fisichella Kazanabilirdi"

yazar:

kategori:

Cumartesi günü sıralamaları lider tamamlayan Force India pilotu, avantajını ilk virajın çıkışında korumuştu. Daha sonra güvenlik aracı periyodunun hemen ardından arkasındaki KERS’li araca sahip Raikkonen’e engel olamamıştı.

Raikkonen’in gerisinde kalmasının ardından farkın açılmasını bekleyenler yanıldı ve Fisichella, Fin pilotun ensesinden ayrılmadı. Fisichella’nın bu temposu için Brundle, yarışa kazanabileceğini öne sürdü.

Martin Brundle: “Güvenlik aracının ardından yeniden başlangıçta eğer Fisichella biraz daha sert olsaydı ve KERS’li Ferrari’ye yakalanmasaydı inanıyorum ki fazlaca saniye farkla kazanabilirdi. Yeniden başlangıçta arkasındaki grubu tutup tavşan gibi fırlamalıydı. Temel olarak hızlı bir pakede sahipti ve açıkça önde olmaktan da bunalmamıştı. Hafızası paslanmış olsa bile bir yarışın nasıl kazanılabileceğini biliyordu”

Brundle ayrıca Force ındia’nın performansı karşısında şaşkına dönen grubun içinde olduğunu da kabul ediyor.

Brundle: “Fisichella’nın sıralama birinciliği ve yarıştaki ikinciliği, temelde sahip olduklarına ve son zamanlardaki yükselişlerine bakarsak çok da şok edici değil. Tempoları ilerliyordu ve bunu yapmayı da bir süredir kovalıyorlardı ama yapamamışlardı. Geçen ay Almanya’da Adrian Sutil, gridde 7. başladı ve Spa’da her iki pilot da antrenmanların başından beri ilk 10’a yakındılar”

“Senenin araçlar üzerinde orta seviyede yere basma kuvveti gerektiren ilk yarışıydı ve sahip oldukları paket, tutunma, denge ve düzlük hızı kapsamında iyi çalıştı. Yeni lastikleri takmak ve ön kanatta küçük değişiklikler yapmak, onların daha da hızlı hale getirmiş gibiydi”

Brundle ayrıca force ındia’nın bu başarısının tamamen McLaren Mercedes ile yapılan işbirliğine bağlı olmadığını söyledi.

Brundle: “Şu açık ki McLaren ve Brawn ile birlikte griddeki en iyi motor Mercedes-Benz. Yerleşim, elektronikler ve aktarma organları yanında bu motor ile araç daha kullanışlı. Ama Force India ağırlıklı olarak McLaren Mercedes’in uzmanlığına mı sırtını yaslıyor? Cevap, onların McLaren-lite olmadığıdır. Şasileri ve aerodinamikleri çok farklı ve kendi paketlerini geliştiriyorlar. McLaren, kendi sezonunu kurtarmakla meşgul şüphesiz ki veriyor oldukları yardım şimdi duracak”


Yorumlar

  1. Millet geçebilirdi ile geçtinin farkını anlamıyor galiba. Madem bilirdi! geçseydi ya o zaman. Sanki büyük farkla hızlıymış da şansı yaver gitmemiş gibi arkada kalmış gibi konuşuyorlar. O noktada olmasa başka bir noktada Kimi yine geçicekti. Kers var. Ama onun kers'i vardı da bahane değil. Madem o kadar hızlı idi Kimi'ye yetişip geçecekti yada strateji yapıp pitstop'da geçeceklerdi.
    Ayrıca son parağraftaki Martin'in açıklaması güzel, katılıyorum.

  2. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    kimi bir atımlık barutunun olduğunun farkında idi neredeyse çarpma pahasına dibinden ayrılmadı. sanki yeniden start gibi oldu. buda kimi farkı..ama öncesinde kubicayı geçişide çok cesurca ve muhteşemdi. fakat şu bir gerçekki kimi avantgarde bir pilot…bir arabayı bu kadar korkusuzca görmedim ama birde senna kullanırmış diyorlar…eau rouge dan çıkarken pilotların gökyüzünü görmesi ve orada yapılan atak her babayiğidin harcı değil…işte iceman işte kimi raikkonen…

  3. fisichella bus stop şikanına gelmeden önce fren ve ani gaz ile arayı açamadı. start finish düzlüğüne çıkarken daha, rai hemen arkasındaydı. daha o noktada rai'nin les combes'a kadar geçeceği belli olmuştu. böyle tecrübeli bir pilot SC çıkışında lider olarak gaza yüklenmeden önce nasıl mesafe açamaz anlamadım.

  4. güvenlik arabası girmese idi fisi kazanırdı bence hatda araya farkda bırakabilirdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir