Lauda'dan Ferrari'ye: "Fisichella'yı Monza'da Yarıştır"

yazar:

kategori:

Son 2 gündür Formula 1 dünyasında Fisichella’nın İtalya’da Ferrari ile yarışacağı yönünde spekülasyonlar var ancak henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Sport Bild’e göre bu yönde görüşmeler geçtiğimiz çarşamba günü başladı ancak Force India’nın geçen seneki motor anlaşması nedeniyle hâlâ Ferrari’ye borcunun bulunması durumu biraz karıştırdı.

Bu konuda konuşan Lauda “Ferrari kesinlikle Monza’da Fisichella’yı kokpite oturtmak zorunda.”

“Daha fazla Badoer’e tahammül edemezler. Eğer Force India’nın finansal sorunları zarsa Ferrari’nin ödeyebileceği para onlara yardımcı olur.” dedi.


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bencede f1 cocuk yuvası bebek bakıcılıgı yuksek okulu degıl.hakeden gelsın yarısın.ha 18 yasında ha 40.benım ıcınde yasın onemı yok.

  2. veli kavak f1de yaş ortalaması son bir kaç senede düştü. eğer 30 yaşında iyi olmayacak diye bir kaide yoksa 20 yaşında da daha iyi olacak diye bir kaide yok. önü açılsın diğer pilotların ama kaç tanesinin önü açılacak? sonuçta sınır belli; 20 (gelecek sene 26) yetenek + para kombinasyonuna sahip pilot burada yarışır. her sene bu pilotları değiştirelim ozaman hep önü açılsın geride kalan yarışmamış pilotların.

    bir pilot 40 yaşına geldiyse bir bir şey yapamıyorsa tamam gitsin ama sen adamları 25 30 yaşında gönderiyorsun.

  3. "Ferrari kesinlikle Monza'da Fisichella'yı kokpite oturtmak zorunda."
    Ferrari'nin böyle bir zorunluluğu yok o kadar mecburi bakılmamalı buna. Yine dengesiz konuşmuş bu üstad. Fisichella'ya gelinceye kadar bir çok pilot var ortada.
    Ayrıca nedir şu genç takıntısı anlamıyorum. 80'ler den beri böyle bir şey yoktu şu bir kaç senedir herkez aman genç olsun diye söylenip duruyor. F1 zirve kardeşim, genç yuvası felan değil. Yaş ortalamasının düşmesinin hiç bir faydası yok. Gerçek pilotları izlememiz gerekiyor bizim F1 'de. Siz tecrübenin ne demek olduğunu unutuyorsunuz. Tecrübe ve kariyer. Bunları sağlamayan her genç gözümüzün içine sokulmasın. Biz taraftarlar hiç bir zaman pilotların yaşlarına değil uzmanlıklarına, tecrübelerine, başarılarına bakarız. Hamilton bir nebze de Vettel ile kıyaslamaya çalışmayın onların geliş koşulları farklı. 2-3 genç pilot var diye tüm gridi gençler ile doldurmanın alemi yok. Daha Romain ile Alger'in ne acemilikler yaptığını göreceksiniz. O zaman anlarsınız. Hamilton az mı hata yaptı. F1 eğitim alanı değil, olmamalı buraya eğitilmiş, tecrübe kazanmış insanlar gelmeli. Bizlere büyümelerini değil mükemmelliklerini izletmeliler. Biz razıyız 30 üzerini izlemeye. Yaş hiç bir şeydir, tecrübe herşey evet 30 unda gelseler daha iyi olacaktı.

  4. tifosi_forza_raikkonen      avatarı
    tifosi_forza_raikkonen

    vetteli bulmasına gerek yok..Ferrari istediği her pilotu dışardan alabilir..Kendi yetiştirse tabiki daha iyi..bu arada vettel 2-3 yıl içinde Ferraride..

  5. ayrıca abdullah çelik algersuari 30 yaşında gelse daha iyi mi olcaktı…vettel 30 yaşında gelse daha iyi mi olcaktı

  6. e önü açılıyo..içi geçmiş adamı ferrariye 36 -38 yaşında adam oturtucaklarına gençleri oturtsunlar..tıpki mclaren gibi…lewisi koltuğa oturttular…ferraride böyle genç yetenekleri oturtmalı örneğin vettel gibi sürüceler bulmalı

  7. gridin yaş ortalaması düşüyor da ne oluyor. alguersuari en genç yarışan sürücü oldu bunun bir etkisi mi oldu?

  8. kaner talay avatarı

    sutil massa gelince ne olacak peki?hem yaş ortalaması 25 olsa ne olacakki gridde daha çok geçişmi olacak?spada yarışı forse eden ve zevkli kılan yaşlı denen pilotlardı.

  9. yha fisichella tabiki hadekiyo italyan bi takımda yarışmayı ama gençler denenmeli mesela sutil…sutil hep en kötü arabalarda yarıştı onu ferraride yarıştırıp nasıl bir gücü olduğu anlaşılmalı sutilde en az massa kadr iyi sürüyor olabilir…yaşlanmış ve tecrübeli pilotları napıcaksınız…böyle yapılınca f1!in önü kapanıyo…sonrada giridin yaş ortalaması 30 oluyo…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir