Webber: "Şampiyonluk Mücadelesi Son Ana Kadar Sürecek"

yazar:

kategori:

Şampiyona lideri Jenson Button, takım arkadaşı Brezilyalı Rubens Barrichello’nun 16 puan önünde ve İngiliz pilot Belçika’da bu sezon ilk defa bir yarıştan puansız ayrıldı.

Red Bull’dan Webber de Spa’daki haftasonundan eli boş döndü ve pilotlar sıralamasında Button 20,5 gerisinde 4. sıraya düştü. Takım arkadaşı Sebastian Vettel ise sezonun bitimine 5 yarış kala Webber’in 1,5 puan önünde.

Webber: “Şampiyonluk yarışının son ana kadar devam edeceğine gerçekten inanıyorum.”

“Bunun olmaması için Jenson’un Brezilya’ya 11 puan farkla gitmesi gerekiyor. Ve bu da şu anda pek mümkün görünmüyor.”

Webber, bütün şampiyonluk adaylarının fırsatlar kaçırdığını ama Red Bull’un henüz şansını kaybetmediğini düşünüyor.

Webber: “Önümüzde hâlâ alınacak çok puan var ve son zamanlarda ne gibi çılgın şeyler olduğunu gördük”

“Bir hafta sonu Rubens’in olur, sonra benim, sonra da Seb. Ama suyun üzerinede biraz durmayı başaran kişi Jenson”

Webber Haziran ayında Macaristan’da kazanarak ard arda 4. podyumuna çıkmış ama sonrasında Valensiya ve Belçika’dan eli boş ayrıldı.

Avustralyalı pilot, önümüzdeki İtalya ve Singapur yarışlarının, şampiyonluk mücadelesinde önemli olduğunu ama herhangi bir baskı altında olmadığını söyledi.

Webber: “Bir takım olarak Brawn, Rubens’le Valensiya hariç son 4 yarışta biraz bocaladı. Bu yüzden tamamıyla Jenson’un gerginliği ile ilgili olduğunu düşünmüyorum”


Yorumlar

  1. Performansınızı yükseltin o zaman,boş boş konuşmakla olmuyor,pitte diğer pilotun üstüne kırmakla olmuyor,hak ettiğini göster önce hak ettiğini!

  2. 4 yıldır önce bi adam farkı açıyo…sonra bırakıyo yarışmayı son yarışta oluyo ne oluosa…ama böle daha zavkli izlemesi..sadece geçen yıl bi massa bi hamilton kazandı…ama yinede son yarışta oldu olan….bnm istediğim 4 pilotta sonuna dek savaşsın interlagosta 4 pilotta şampiyonluk mücadelesi versin 😀

  3. Keşke arabanı Heidfeld'in üzerine sürmeseydin Webber… Ve pitten geçme cezası almasaydın, oldukça güzel bir sonuç elde edebilirdin Spa'da.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir