FIA, Yarış Hakemleri Kuralında Değişikliğe Gidiyor

yazar:

kategori:

FIA, bu sene yarışlarda daha etkili olmaları için yarış hakemleri kurallarında değişikliğe gidiyor.

2006’nın başından beri bulunduğu görevinden sonra geçtiğimiz sezon sonunda emekli olan daimi yarış hakemi Tony-Scott Andrews’ın emekli olmasından sonra FIA yeni sezon için bu bölümde değişiklik yapmayı uygun buldu.

2 geçici, 1 daimi yarış hakeminin yerine artık her yarış birisi uluslararası, ikisi yerel olmak üzere 3 değişik hakem olacak. Bunun yanında FIA Başkanı Max Mosley’in temsilcisi Alan Donnelly bu 3 hakeme yardımcı olacak.

Bunun yanında seçilen uluslararası hakemin tarafsız bir ülkeden olmasını dikkate alacak FIA. Böylece hakemler karar verirken duygusal davranmayacak.

FIA yeni hakem kuralı ile kararların daha istikrarlı olmasını ve olaylar ile daha çabuk ilgilenilmesini umuyor.

Geçen sene Japonya yarışında hakemlerin Lewis Hamilton’un yanlış birşey yapıp yapmadığı konusunda kararını 5 gün sonra açıklamasının ardından FIA’nın böyle bir değişikliği düşündüğü söyleniyor.


Yorumlar

  1. Ertan Akkaş avatarı

    Yorumlarınızın hepsi birbirinden güzel 😀

  2. FIA`da Ferrari`ciden cok Mclaren`ci var bence, yoksa bu kadar olaydan sonra baska takim olsa kesin ihrac edilirdi, Pilotlarin puanlarinin silinmemesi de cabasi. o yuzden hic mizmizlanmayin 🙂

  3. demlendiyse yollayında içelim 😀 2 şekerli olsun 😛

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    hııı öyle valla. FIAda ferrari için hakemleri değiştiriyo sanki 🙂 ferrari'nin bi olayı oldumu ceza vermesinler diye. alakaya bak çay demle 🙂

  5. Ne yaparsanız yapın Fia dan Ferrari cileri ayıramazsanız :S 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir