Sauber’de van Der Garde Sıkıntısı Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Sauber takımının ve Takım Patronu Monisha Kaltenborn’un başı, Giedo van der Garde’nin açtığı ve kazandığı davanın ardından belada görünüyor.

İsviçre’de davasını kazandıktan sonra aynı şekilde Avustralya’da da dava açan van der Garde, Victoria eyaletinde yargıç tarafından haklı bulunmuş, yetkililer van der Garde’nin yarışması yönünde karar vermişti.

Van der Garde ile anlaşması bulunmasına rağmen daha fazla sponsor geliri getiren Felipe Nasr ve Marcus Ericsson ile de anlaşan Sauber’in şu anda 3 pilotla yarışma için anlaşması var.

Avustralyalı yetkililer, van der Garde’nin yarışamayacak olması halinde Sauber takımının araçları dahil ekipmanlarına el koyabileceğini işaret etti ve bu kapsamda takımdan bir liste istendi.

Ancak durum o kadar net değil çünkü Sauber van der Garde’ye yarışmasına müsade etse bile şu anda Hollandalı sürücünün süper lisansı yok.

Sauber bugünkü ilk antrenman seansına katılmadı. Van Der Garde ise Albert Park padoğundaydı ve Sauber garajına geldi. Ericsson’un tulumlarıyla garajda görüntülenen Garde’ye koltuk ayarı da yapıldı. Garde’nin yarışacak olması halinde Ericsson’un yerine piste çıkması bekleniyor.

Bu arada Avustralyalı yetkililer Sauber takımının mallarına el koyulup koyulmayacağına bugün karar verecek. van dar Garde’nin avukatları, anlaşmayı dikkate almayan takım patronu Monisha Kaltenborn’un da hapis ya da para cezası almasını istemişler.

Gelen bilgilere göre Sauber van der Garde’nin yarışmasını sağlamazsa bu kapsamda sonuç olarak bazı yaptırımlar gelebilir.


Yorumlar

“Sauber’de van Der Garde Sıkıntısı Devam Ediyor” için 2 yanıt

  1. Nasıl bir anlaşma yaptıysa adam,takımı üzerine yapacaklar neredeyse :)))

  2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Sauber’in yaptigi esseklige mi laf etsem, Van der garde’nin yuzsuzlugune mi bilemedim. Gerci Van der garde’de kendi hakkini savunuyor ama…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir