Kaltenborn: “Garde ile Yaşananlar Takımı Olumsuz Etkiliyor”

yazar:

kategori:

Sauber’in Takım Patronu Monisha Kaltenborn , Giedo van der Garde ile yaşadıkları olayların takımı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Kaltenborn “Bunun kesinlikle takım üstünde olumsuz etkisi var çünkü bir süredir durum net değil.”

“Artık takımda yapmamız gereken kesin şeyler var ve ona göre davranıyoruz. Diyebileceğim çok fazla şey yok.” dedi.

İlk antrenmanda piste çıkmamaları konusunu açıklamayan Kaltenborn, takım patronluğundan istifa etmeyi düşünmediğini söyledi.

Kaltenborn “Yaptığımız şey konusunda çok açık bir görüş vardı. Bu konuda çok iyi düşündükten sonra karar verdik ve bize göre çok açık bir konuydu.”

“Sonuç ise farklı ve diyebileceğim tek şey bu.”

“Tüm bu olay çalışma şeklimizde, takımın çalışmasında bir değişikliğe sebep olmadı.”

“Peter Sauber şirketin başkanı ve o pozisyonda devam ediyor. Onun pozisyonu değişmeyecek.” dedi.


Yorumlar

“Kaltenborn: “Garde ile Yaşananlar Takımı Olumsuz Etkiliyor”” için 11 yanıt

  1. Bu olay nasıl bitecek çok merak ediyorum. VDG de paralı pilot, zerre acımam ama Sauber’in kötüye gitmesine üzülüyorum.

  2. batırdın be kızım başka söze gerek yok.

  3. bahadır sezgin avatarı
    bahadır sezgin

    Van der Garde isterse dünyanin en iyi isterse en kötü pilotu olsun farketmez. Geçen sene sözleşme imzalayıp, parayı alıp ondan sonra başka birini bulduk demenin savunulacak bir tarafı yoktur. VDG’nin yaptığı yüzsüzlük değil hakkını aramaktır.

  4. Van Der Garde’yi küçümsemek istemiyorum bir söz verilmişse tutulması da lazım fakat bu adam zaten 2013 Caterham aracından sonra geçen sene Haziran Ayı’mıydı neydi Sauberin yedek pilotu olmuştu. Yani Saubere Denize düştüm size sarılıyorum diye gelmişti. Sutil ve Gutierrez asıl pilot,bu yedek pilottu. Çıkarsa cuma antrenmanlarında çıkar onun haricinde bir iş yapmazdı.

    Benim anladığım bu Van der Garde’nin Ericssonla kişisel bir sorunu var. Caterhamda da koltuğunu Ericssona kaptırmıştı. Geçen sene Caterham Ericsson-Kobayashi ikilisiyle yarışmıştı.

    Kaltenborn bunun neresinde? Kaltenborn bence kadın duygusallığıyla geçen sene kötü günümüzde yanımızda oldun seneye büyük ihtimal 2. pilotumuz sen olacaksın diyip ön bir protokol yapmış olabilir.

    Caterham battıktan sonra Ericsson serbest kalınca biraz da İsveçli sponsorların desteğiyle ve genç olmanın avantajıyla Saubere geçmiş olabilir.

    İş dünyasında duygusallığa yer yok. Nasr zaten sponsorla geliyor + 1 sponsor daha kötü olmaz en azından ekonomik darboğazdan kurtuluruz diye galiba Kaltenborn’un dışında olaylar gelişmiş. Ericsson biraz para biraz gençliğin gücüyle yeniden Van der Garde’yi mağdur etmiş.

    Bu saatten sonra ne olur? Ericssonun sponsoru Van der Gardeye gel güzel kardeşim sen yarışınca yıllık kaç dolar alacaksın? Al bu tazminatı bundan sonra huzursuzluk çıkartma diyip olayı kapatabilir.

    Zaten Van der Garde davası sadece Avustralya sınırları içinde geçerli bir karar. En fazla ne olur? Avustralyada yarışa çıkmazlar 1 yarışlık maddi kayıp olur.

    Van der Garde’de bundan sonra sanki geçen yılın asli pilotuymuş edasıyla orada burada hak iddia etmesin. Seni Caterham bile beğenip Kobayashi’nin yerine yarıştırmamış; boşta kalmayıp yedek pilotu olduğun takıma zorluk çıkarıyorsun. Yarışsan nasıl mühendislerle yüzyüze gelip rahatça yarışabileceksin?

    1. Tamamen yanlış düşüyorsun, şöyle ki; Geçen sene Sauber VDG ile sözleşme yapmış, bu sene yedek pilotsun seneye koltuğa geçeceksin demiş ve DVG nin sponsor parasını almış. Şİmdi Ericsson ve Nasr daha çok para veren sponsorlarla gelmiş ve koltukları satın almışlar.

      Sauber koltuklardan birisini zaten geçen sene satmıştı, bu yüzden birini satmamalıydı. Ha sözleşmede yazılı olmazda “vazcaydım” diyebilirdin, ama sözleşme yapmışsın kardeşim, yoksa VDG her açtığı mahkemeyi nasıl kazanıyor sanıyorsun?

      VDG o koltuğun parasını ödemiş ve çoook haklı olarak koltuğunu geri istiyor, ve her ülkede dava açıp kazanacak, Sauber’in bu durumdam kurtulabilmesinin tek yolu ya VDG nin tazminatını ödeyecek yada yeni pilotlarından birini yine tazminatıyla gönderecek. 3 pilot var, hangisi en az maliyetliyse onu seçip parasını ödeyecek, başka çaresi yok.

      Durum bundan ibaret, olayda duygusallık yok “çakallık” var..

  5. Olayları bu safhaya getiren sizsiniz hiç öyle Garde’nin üzerine atmayın suçu.

  6. Erdim Şevket avatarı
    Erdim Şevket

    Bir takım patronu olarak sorunu çözememe konusunda olumlu adımlar atılmakta..

  7. Ya sen sözleşmen olan pilotu kapıya koy, sonrada VGD takımı olsumsuz etkiliyor de! Bence takımı olumsuz etkileyen senin kararın olmuş Monisha, topu başkalarına atmaya çalışma hiç..

  8. Pilotla peşin peşin sözleşme imzalayıp sponsorluk parasını alırken düşünseydiniz onu.
    M.Schumacher’in Jordan’dan Benetton’a geçişi nasıl pilotları imzaladıkları sözleşmeye sadık kalmalarını sağladıysa, bu olayda artık takımların sözleşme imzaladıkları pilotun izni olmadan kafalarına göre sözleşme iptalini engelleyecektir. Garde davasında sonuna kadar haklıdır. Kötü olan bunun onlarca yıllık Sauber’in geleceğini kötü etkiliyecidir.

  9. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Sauber’in Takım Patronu Giedo van der Garde, Giedo van der Garde ile yaşadıkları olayların takımı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

    Adam takımın başına bela olmaktan da öteye gidip patronluğa terfî etti 😀

    1. Abdullah öyle uygun görmüş demeyin öyle 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir