Bottas Sıralamalarda Daha Fazla Performans Bekliyor

yazar:

kategori:

Williams pilotu Valtteri Bottas, cuma günkü antrenman seansını Mercedes ve Ferrari pilotlarının arkasında tamamlamasının ardından tek tur performansında daha fazlasına sahip olduklarını söyledi.

İlk antrenmanda Mercedes pilotlarının hemen arkasında yer alan Bottas, 2. seansta Ferrari pilotlarına geçildi.

Bottas “Önemli olan yarın tek turda göstereceğimiz performans olacak. Lastiklerden daha fazlasını alabiliriz bu yüzden öncelik bu olacak. Bugünkü ilk turda yumuşak lastiklerden maksimumu çıkaramadım. Bu konuda daha fazlasının olduğuna eminim bu yüzden biraz çalışmamız lazım.”

“Normal bir cuma günüydü. Planımızı uyguladık ve araç ilk çıktığından itibaren oldukça iyi hissettirdi. Seansta sadece küçük ayarlamalar yaptık. Lastikler hakkında bilgi toplamaya çalıştık. İkinci seansın sonunda uzun sürüşler yaptık ve oldukça istikrarlı göründüler.”

“Uzun sürüşler istikrarlı. Yumuşak lastiklerle uzun sürüşü yaptım ve istikrarlı olduklarını hissettim. Çok büyük performans düşüşü yoktu. Bu güzel bir şey.”

“Aracın dengesi fena değildi bu yüzden yarışta güçlü olacağımızı düşünüyorum. Şimdi sıralama için çalışmalıyız.”

“Daha cuma günündeyiz  ve bugün araçtan % 100’ü almanın bir manası yoktu. Geçen sene olduğu gibi cuma programını uyguladık.” dedi.

Su sızıntısı nedeniyle 2. seansa katılamayan Felipe Massa “Bugün sadece ilk seansta sürüş yapmak biraz hayal kırıklığı yarattı. Güç ünitesindeki su sızıntısının tamir edilmesi gerekiyordu.”

“Ne kadar çok pistte kalırsanız o kadar çok ayarlar konusunda hangi yönde ilerleyeceğinizi anlıyorsunuz ancak en azından sabah seansında değerli turlar atmayı başardım. Genel olarak araç olumlu.”

“Bunun yanında sıralama ya da yarıştansa sorunu erkenden bulmamız iyi oldu.” dedi.


Yorumlar

“Bottas Sıralamalarda Daha Fazla Performans Bekliyor” için 3 yanıt

  1. ros ham bot vet mas

  2. yarın massa’nın 3.sırayı kapacağını düşünüyorum. pole için grid sıralamam: roseberg, hamilton, massa,vettel, bottas, carlos jr., raikonen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir