Mercedes’in Ardından Williams da Rüzgar Tüneli Yasağına Karşı Çıktı

yazar:

kategori:

Willims Formula 1 takımı, rüzgar tünelinin yasaklanması önerisine karşı çıkan ekipler araısna katıldı.

Red Bull takım patronu Christian Horner perşembe günü yaptığı açıklamada maliyetleri düşürmek adına rüzgar tünellerinin kaldırılması gerektiğini söylemişti.

Ancak açıklamadan sonra Mercedes takım patronu Toto Wolff bunun gerçekleşmeyecek kadar ‘saçma’ bir öneri olduğunu dile getirdi.

Konu hakkında konuşan Williams’tan Claire Williams ise “Rüzgar tünellerine büyük yatırımlar yaptık. İki tane tünele sahibiz ve ikincisi bize milyonlara mal oldu. Bu isteğe asla destek vermeyiz” dedi.


Yorumlar

“Mercedes’in Ardından Williams da Rüzgar Tüneli Yasağına Karşı Çıktı” için 3 yanıt

  1. Takımlar o kadar tünel yaptılar, şimdi mi yasaklansın? İşin ilginci tünelde çalışma kısıtlaması var. Adamlar milyon dolarlar harcadılar ama düğmesine basabilecekleri süre belli. Asıl israf bu değil mi?

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Her takım fikrini beyan ediyor bu normal.Rüzgar tünelinin önemini ilk kez 77-79 Tyrell takımı keşfetti diye biliyorum.O zamanlar aerodinami bu kadar gelişmiş değil ve daha çok zeminin araç üzerindeki etkisindne yararlanmak istifade etmek için kullanılmış.F1 Racingin bir sayısında vardı bu bilgi.Sonradan vazgeçilmez bir çalışma alanı olmuş.Takımlar bildiğim kadarıyla %60a 40 ölçekli prototip mi diyorsunuz onlarla burda test yapabiliyor.Uçak motoro büyüklüğünde pervane araca hava üflüyor ve araç üzerinde güçlü ve zayıf yönler ekran verilieri ile farklı renklerde beliriyormuş.Tabi içerde o esnada hiçbir canlı olmamalı 😀

  3. Bizimkilerde bizim hükümet gibi bir konu attı ortaya tartış dur artık. öneri saçmada bukadar ciddiye alınması da ayrı bir saçma. rbr ne amaçlıyor anlamadım aklıma kötü düşünceler geliyor ama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir