Avustralya GP Antrenmanları: Vettel ile Araç Üstü


Yorumlar

“Avustralya GP Antrenmanları: Vettel ile Araç Üstü” için 13 yanıt

  1. O sene ki Redbull çok deli gidiyordu. Video da sanki Need For Speed in hileli araçları gibi gidiyor. En ufak sapma yok. O ne akıcılıktır be kardeşim. Vettel de iyi sürmüş.

  2. 2015 fr sanki zımpara kağıdının üstünde gidiyor.
    2010 rb buzda paten yapıyor araç öyle akıyor.
    2015 fr yavaş hemde çok
    2010 rb tabiki hızlı
    2015 fr bizim sokaklarda egzosu açık motorsikletler geçiyor bazen serseri kısmından sesleri daha güzel
    2010 rb V8 içtenyanmalı enstruman.
    redbull takımını sevmem.

  3. Aras Tekiner avatarı

    Cekis sorununu kismen halletmis görünüyor Ferrari ama dengeye iyi diyenler saka yapiyor olmali 4. virajda (1:50 den itibaren) verdigi kontralar hicte öyle göstermiyor yani 🙂

  4. Videoda dakika 1.33’e dikkat araç aniden 323.2’ye fırladı. Görüldüğü üzere maksimum sürat belkide en yüksek ve geçen seneki gibi erkenden frene basma derdi yok.

    Viraj çıkışında bir sarsılma var ama kontra verdirecek kadar araç ön tarafı bırakmıyor. Araç 1-2 yerde tutunma zorluğu yaşamış bile olsa yılların Red Bull’u 1. seansta Ricciardoyla spin attı. Kvyat yine spinin kıyısından döndü. Kabul edilebilir hatalar.

    Rosberg mesela Vettelden sonra 2. antrenmanlarda hızlı tur atacakken dışarı taştı o arada Ers de sorun yaşamış. Radyoda bildiriyordu. Yani bunlar her takımda gayet olağan. Hele geçen seneyi gördükten sonra bunları ciddi olarak bile yorumlamıyorum.

    Bu aracın Mercedesten eksiği ne diye sorulacak olursa ? Şahsi yorumum Ers yüklemesini viraj çıkışlarında ve frenlerden sonra çok ufak saliselerle geç yapıyor. Yani fark motordan kaynaklanıyor. Her sektörde hızlı tur başına 0.2 saniye yenilince de fark ortaya çıkıyor.

    Düzlüklerin bol olduğu, Ers yüklemesinde hızlı şarj gerektirmeyen pistlerde Ferrarinin hedefleri doğrultusunda 2-3 veya 4 yarış kazanması ihtimal dahilinde. Ama riskli yani. Mercedes sorun yaşamadan garanti kazanırlar diye iddia edemiyorsunuz.

    Lotusta da benzer sorunlar var. Lotus aracı Mercedes motoruyla yüksek süratlere çıkıyor ama Mercedesin ana motoru kadar geri yükleme yapamıyor. Yani Mercedes kendi haricindeki takımlara gayet kaliteli dayanıklı ama Ers’si hızlı dönüş vermeyen motor veriyor demektir. Hemen hemen aynı sorun Williamsta da var. Williams aerodinami sayesinde Lotustan bir tık iyi tabii.

    Bu Mercedesin suçu değil. (Motor sağladıkları takımlar hariç)Daha iyi motor yapan olsaydı Mercedesi motor farkıyla da geçebilirdi. O yüzden kimseyi eleştirmemek lazım. Önce kendini geliştir sonra milleti eleştir lafıyla özeleştiri yapmak şart.

  5. OtonomAktor avatarı

    geçen senenin aracında alo ve rai sürekli kontra vermek zorunda kalıyorlardı bu sene daha bir dengelenmiş sanki araç. ve biraz daha çekiş gücü artmış sanırım. teknik konulardan o kadar anlamayan düz bir f1 izleyicisi olarak bunlar farklı geldi geçen seneki araçtan farklı olarak.

    1. OtonomAktor avatarı

      son cümle devrik olmuş, idare edin 🙂

  6. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Vettelin sürdüğü her araç iyi his veriyor bana ferrari olunca orası gezegen ötesi :)))

  7. Ya direksiyonun turu fazla, ya da araç dönmeye karşı çok dirayetli. 🙂 Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, bariz bir yetersiz dümenleme var. Haberin resminde bile belli oluyor.

  8. Aracın dengesi fena görünmüyor. Viraj çıkışlarında biraz fazla kalan oversteer var sanki.

  9. Daha bu antrenman seansı elbet hızlanır ama 2010 da attığı pole turuna rastladım 1.23.919 yapmış onu izledikten sonra 2015 yavaş, sessiz ve pek albenisi olan bir şeymiş gibi gelmedi. Bu spor böyle devam ederse daha çok izleyici kaybedecek gibi. 2011 de 1.23.529 yapmış onu bulamadım bulabilen varsa paylaşırsa sevinirim.
    https://www.youtube.com/watch?v=znPgLpjMEtY

    1. ah kardesim ah nerde o sesler

      1. Bu sesleri özlediysen buraya daha önce sitede paylaştığım videoları koyuyorum ve böyle giderse daha çok bu eski videoları tekrar tekrar paylaşacağım.

        https://instagram.com/p/rH91ouyzGs/

        https://www.youtube.com/watch?v=Y6AdqsPfepY

    2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Bu turu hatırlıyorum çok iyiydi ve dönüşlerde yarım sanise daha erken basıyor gaza ve araçta en ufak kıpırdama yok sadece çok aşırı zorladığı zaman bi sarsıyor direksiyon arada yanlız o günkü aracın dengesi bence mükemmel ötesiydi :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir