2015 Formula 1 Sezonu Öncesi Motor Gelişim Oranları Açıklandı

yazar:

kategori:

FIA, 2015 Formula 1 sezonu öncesinde üreticilerin motor gelişim haklarını ne kadar kullandıkları konusunda resmi açıklama yaptı.

Bu sene üreticilerin motorlarını 32 alanda geliştirmesine izin verilecek. Sezon içerisinde gelişime müsade edildiği için üreticiler bu gelişim alanlarının hepsini sezon öncesinde kullanmadılar.

Ferrari, Renault ve Mercedes 32 gelişim alanının tamamında gelişim yapabilecekken yeni gelen Honda, sezon içerisinde şu ana kadar diğer üreticiler tarafından kullanılmayan sayının ortalaması kadar gelişim alanını kullanabilecek.

FIA açıklamasına göre Ferrari şu ana kadar 32 alanın 22’sini, Mercedes 25’ini, Renault ise 20’sini kullanmış. Böyle olunca Honda’nın sezon içerisinde 9 gelişim alanında iyileşme yapabileceği ortaya çıktı.

Yapılan açıklamaya göre sezon içerisinde en fazla gelişim hakkı Renault’da olacak. Renault 12, Ferrari 10, Mercedes 7 alanda gelişim yapabilecek.

motor_gelisim_haklari


Yorumlar

“2015 Formula 1 Sezonu Öncesi Motor Gelişim Oranları Açıklandı” için 5 yanıt

  1. honda ya neden böyle sacma birsey verilmiş, adamlar zaten yeni baslıyorlar herseye. birde cok daha az geliştirme hakları var. yani bana sacma geliyor en azından.
    daha önceden gelişim izni filan zaten verilmiş miydi??

    1. Sınırsız gelişim hakkı ile geldikleri yer ortada.

  2. Renault ‘tan beklentilerim boşa çıktı… TEknoloji savaşını kaybetmesi kendi adına olumsuz bir reklam oldu.

  3. Ne performansı?Adamların hedefi yarış tamamlayabilen bir motor geliştirmek.

  4. performans olarak Honda diğerlerinin çok gerisinde kalmazsa en azından sezon içerisindeki gelişim hakkı aynı derecede olacak. Düşünüldüğünde mantıklı bir uygulama aslında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir