Heikki "Lewis bir Süperstar Ancak…"

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, Mclaren takımında henüz yeni olsada takımı etkilemek istediğini söyledi.

Fernando Alonso’dan boşalan koltuğa oturan 26 yaşındaki Fin pilot The Daily Telegraph’a yaptığı açıklamada Lewis Hamilton’un takım içerisinde gerçekten çok önemli yere sahip olduğunu söyledi.

Ancak Kovalainen "Bunu lehime çevirmeliyim, yapamaz mıyım?" diyerek gülümsedi.

Kovalainen, Ron Dennis’in takımında Alonso gibi sorunlar yaşamayacağını söyledi.

Kovalainen "Geçen sene neler yanlış gitti bilmiyorum."

"Takıma birşeyler kazandırabileceğimi düşünüyorum. Çok şey de öğrenebilirim. Politik olarak sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Bu benim işim değil. Ben olayların bu tarafı ile pek ilgilenmiyorum." dedi.

Kovalainen ayrıca takım arkadaşı Lewis Hamilton’un çaylaklık sezonuna karşılık kendisinin çaylaklık sezonunun mükemmel olmadığını kabul etti.

Kovalainen "Geçen sene çok şey öğrendim. Oyunumu yükseltmem gerekiyordu. Neden yavaş olduğunu anlamam için takımla çalışmam lazımdı."

"Amacım dünya şampiyonluğunu kazanmak. Lewis’i geride bırakabileceğime inanıyorum. Takım ama aynı aracı garanti ediyor bu yüzden bu şansa sahibim. Sadece bunun çalışmasını sağlamalıyım."

"Lewis geçen sene neredeyse şampiyonluğu kazanmıştı. Çok fazla ilgiye sahim bu yüzden. O süperstar. Ben ne yapabilirim? Kendi etkimi göstermeliyim."

"Eğer ben şampiyon olabilirsem insanlar gelecek sene bu dönemde benimle daha fazla ilgilenirler." dedi.


Yorumlar

  1. takım tutmayan ama f1 ıle ılgılenen hatta cok ıyı takıp eden bırı olarak bu haberde heıkkı nın elestırılmesı bence yanlıs.gecen sene oda hamılton gıbı caylaktıo gecen senenın vasat takımındaydı.elınden gelenı yaptı.aynı hamılton gıbı.gecen sene den once hamılton mc larene gelmesı kesınlesmeden hamılton alonsoyu madara eder demıstım hem cnn de hem de yahoo dakı bızım f1 gurubuna yazmıstım(hala o yazılar duruyor)heıkkı bence hamıltondan asagı kalmayacak.o cok ıyı bır pılot aynı hamılton gıbı.ne yanı ne demesını beklıyordukkı.ıste ben mc larene geldım hamılton benden cok ıyı o sampıyon olsun bende fıguran olarak onun dumen suyuna gıdeyımmı dıyecektı.her ıdealıst hedeflerı olan pılot gıbı yorum yaptı.sılber arkadasıma kotu bısey demedıgı konusunda mc laren-mercedes arkadasımada gecen sene kı hamılton alonso yourumuna katılıyorum.ıs hamıltonun beklenmeyen performansını alonsonun cekememesınden basladı bu sene oyle bısey olacagını sanmıyorum.heıkkı de hamıltonda esıtlık ıstıyor mc larende garantı edıyor sorun yok.

  2. sisa söylediklerin keşke yalan olsaydı maalesef gerçek hepsi. bende uzun yıllardır F1 takip ediyorum. az veya çok her takımın üçkağıtçılığı olmuştur, napalım elden bişe gelimiyor F1 böyle işliyor. burda siz şunu yaptınız biz bunu yaptık deyip birbirimizi sinirlendirmeklede biryere varamıyoruz. sisa gibi aynı zamanda geçmişide bilerek yazı yazan arkadaşları kutluyorum, 2 sene önceden biihaber olup, 20 senedir F1 takip ediyormuş gibi yorum yapanlar var.

  3. pilotların kafasına da silah dayayıp yarıştırıyolar herhalde:)))mafya ya bunlar…

  4. sisa arkadaşım şimdi anladım senin tarafını yorumun da gayet mantıklı..

  5. mp4-23 senin nasıl bir f1 izleyicisi olduğunu ve ne zamandır takip ettiğini bilmiyorum temayı ara ama "trenleri izlemektende" vazgeç!Beni sorarsan 94yılı cine5 den yayınları bilmem sen bilirmisin,evet kural dışılıkta ferrariyle kimse yarışamaz.Çünkü patron Totd le mans yarışlarından gelime ve oradada bu yönüyle nam salmış hatta yarış kazanmış illegal araç olduğu resmende belirlenmiş.Montezemoloz Agnelli ailesinden Fiatın başına nasıl geçmiş Enzonun oğlu vardı ve veliaht oydu ama öldürüldü,çok ilginç ki hemen geçiştirildi ve gelelim yine 94 yılına; benettonda Ross,stepney,goughlun,şumi hooop ba direk ferrariye ve onlar için kurallar bir vızıltı.Ne söledi stepni:"cesetlerin ortaya çıkması lazım" bu ne demek peki.Bu şu demek 7 yıl şampiyon olduk ama nasıl olduğumuzu bi bilseniz!"Kırmızı Sis" kitabın ismiydi basımevi bulamadı.Çünkü Agnelli adamı duman ederdi. mp4-23 bak bunlar tren vagonu değil ona göre daha fazla ayrıntıya girmedim anlayasın diye.temayı arayıp selamımı söyle seninle ilgilenirler!!!

  6. sisa arkadaş doğruları söylemiş :))))

  7. sisa "kurallara aykırı parçalar kullanmada size kim rakip olabilir!!" derken Ferrari den bahsediyosun dimi 😀

  8. mp4-23 (mgd) avatarı

    Yazılanların hepsi Hamilton' un ne kadar korkulan ve ne kadar iyi bir pilot olduğunu gösteriyor..Sisa arkadaşım kızma ama senin yazılarını okudukça nedense tema vakfını arayasım geliyor..

  9. görme sen görme,zaten size rakip çıkamaz hangi tarihte görülmüş kurallara aykırı parçalar kullanmada size kim rakip olabilir!!!haa yarışlarda mı eh hacı murat size yeter!!!hehehe

  10. iyi o zaman ferrari kendi kendine takılsın nasıl olsa işe yaramazın teki f3000 de yarışsın hatta :)))Ayrıca maccayı küçümsemek demek hayatının hatasını yapmak demektir 😉

  11. diyorki Ferrari'nin tek rakibi var diyor o'da kendisi diyor anladınız :))) ayrıca ben macca'yı büyük bi rakip olarak görmüyorum ne'de olsa macca 3. takım bizim rakibimiz şu anda williams ne de olsa 2.takım yani demek istediğim macca önce williams ı geçmeli ondan sonra sağlam bi rakip olur tifosilere karşı :)))

  12. sisa arkadaşım daha derli toplu cümle kurabilirsin anlıcaz ne demek istediğini :))

  13. ne dedi bu arkadaş şimdi

  14. Yok böyle bi şey ya.Adam her yarış babasıyla trip pozları verecek,üstelik birde ron babası var,o da yan desdek,bu nasıl resim ya sizde aynı takımın pilotusunuz izleyin durun ne hoş!!!heikki sanada fin limanından iki iskele babası bulalım yorulduğunda mp4-23 onlara bağlar dinlenirsin.hamildon levis çok gıcıksın ya!

  15. vega_nitro kardeşim anlıyorum seni de fakat herşey yönetimde olmuyorki basınında etkisini göz ardı etmemek gerek söylenmemiş şeyleri söylenmiş gibi yazdılar özellikle İspanyol ve İngiliz basınları zaten ne geliyorsa medyadan geliyor..

  16. Ron un kafa bu işi pek iyi basmıyor.Mr.Briatorenin yanında staja gitsin.Heikki kardeş sende boşuna yırtınma.aslında en remizi yarışlara sadece tek pilotu hazırlasınlar (zaten öylede) kim mi lhamildon levis.bir takım böyle yönetilmez.

  17. Yok artık o kadar da değil bari çarptı deseydin McLaren Mercedes ya… Lewis kendi 2 küçük hatası yüzünden şampiyonluğu kaybetti. Eğer Ferrarinin stratejisi uygulanamasa Kimi Massa'yı pitstoplardan sonra geçemese değişik şeyler söyleyecektin. Çünkü Alonso şampiyon olacaktı. Suç Alonso'da falan değil suç iki iyi pilotu aynı anda idare edemeyenlerde derim ben. İyi idare etseler bunlar olmazdı.

  18. Görkem arkadaşım bide şöyle durum var zaten takım Monaco yarışına kadar Alonsoyu 1.ci pilot yapmıştı çünkü Lewis çaylaktı ve bu yüzden Alonsoyu 1.ci pilot yapmak mantıklıydı fakat gel görkü sürekli Monaco yarışına kadar sürekli podyumda yer aldı ve sürekli gelişiyordu Monaco yarışında ise gerçekten çok hızlıydı takım bunun farkına vardı ve takımlar şampiyonluğunuda düşünerek her ikisine de eşit davranmaya karar verdi…Buda Alonso'nun bir süre sonra sinirini bozdu çünkü kendisi 2 dünya şampiyonuydu 1.ci pilot olmalıydı LEwisde Fisichella gibi onun yardımcı pilotu olmalıydı ama Lewis dedi eşit şartlarda yarışalım benden iyiysen zaten beni geçersin şampiyon olursun dedi ve Lewisin sıralama performansı çoğunluk Alonsodan daha iyidi buda Alonsonun huzursuzluk çıkarmasına sebep oldu çünkü o böyle bir duruma alışık değildi hep en iyi strateji kendisine verilmişti ve Lewis gerçekten herkesi şaşırtacak performans sergiledi en yakın rakibine 10 puanın üzerinde fark açmıştı Alonsoda sonunda dayanamayıp Macaristan Gpsinde Hamilton'ın polünü engelledi ve ceza yedi eğer öyle bişi yapmamış olsaydı rahat double yapabilirdik yarışta ve şimdi Lewis şampiyonluk için o 2 puana ihtiyaç duymıcaktı…Sonunda olan oldu ve Lewis şampiyon olamadı Alonsonun yüzü gülümsüyordu çünkü en genç şampiyonluk ünvanını kaptırmamak için elinden geleni yapmıştı,Lewisin önünü keserek Lewisin dışarı çıkmasına neden oldu bunun üstünede saçma bir vites sorunu yaşadı ve elinden geleni yapmasına rağmen şampiyonluk gitti..Fakat ben inanıyorumki Lewis açısından çok iyi bir tecrübe oldu…

  19. bizleri çok güzel bir mücadele bekliyor. kimi den sonra hangisi ikinci olursa olsun sevinirim :))

  20. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    hamilton'ı neden harcasınlarki? mclaren o kadar emek verdi. takımda bir şampiyon birde kendi yetiştirdikleri pilot olunca mclarendeki olay önceden yaşadıkları senna-prost kapışmasına benzedi. alonso senna'ya benziyordu yarışırken kasti hareketlerinden dolayı hamilton'da prost gibi sözlerle tahrik ediyordu.

  21. f1 arkadaşım çok güzel söyledin aynen katılıyorum 🙂

  22. an other Fin 😀

  23. ne harcanması ya o zaman şumi nin yanındaki bütün pilotlar harcandı..fisi harcandı sizin mantığınıza göre alonso için lewisin de harcanması gerekiyordu…

  24. KiMi Matias İce Man avatarı
    KiMi Matias İce Man

    ewet McLaren çok disipli ondan Ferrari bilgileri McLarenin elindeydi ya :)) bırakın artık bu işleri orta milyon dolarlar döndükçe bu tür olaylar olur.pilot gelip geçiçi ama o pilot yetenekliyse ve karşı takımdaysa tuttugunuz takımın anasını aglatabilir.birde madalyonun tersine bakmak lazım degil mi?

  25. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    umarım gercekten eşitlik politikası uygulanır heikki

  26. arkadaşım montoya harcandı ve bu nedenle formuladan uzaklaştı kimi ise 5 sene boyuncxa alınamayan bir şampiyonluğun gölgesinde harcandı!

  27. Pilotlar gelip geçicidir ama yarışan da pilotlardır. Pilotların arasındaki şey senin başarını da etkiler zaten bu sene şampiyonluğu kaybetmemizin (pilotlar ve markalar) nedeni budur. İki başarılı pilotu birarada verimli yönetememek. Umarım bu sene McLaren bunu yapar. Emin değilim yapçağından ama neyse.

  28. ben mc laren ayrılıpta mc laren hakkında güzel bişiler söyleyen bi pilot görmedim.mika dışın da.onunda vardır bi sebebi

  29. mclaren fan avatarı

    montoyada harcanmış kimi de arkadaşım ikisi aynı dönemde yarıştı ikiside nasıl harcanıyor her iki aracıda ron mu sürdü…

  30. mclaren fan avatarı

    montoyada harcanmış kimi de arkadaşım ikisi aynı dönemde yarıştı ikiside nasıl harcanıyor her iki aracıda ron mu sürdü…

  31. heikki sezonun son yarıslarına kadar esit kosullarda yarısacagına emin olabilir..gecen sene alonso 1.pilot oldugunu dusundugu icin hep kendisine ozel ilgi gosterilecegini dusundugu icin geldi..ama tabiki de olay boyle gerceklesmedi ve sorunlar yasandı..ama heikki lewisle esit olacagını bilerek geldi takıma ve sorun yasayacagını hic sanmıyorum..herkes sezon sonuna kadar pilotluk yetenegini gosterecek ve eminim ki kim daha basarılıysa sezon sonunu sampiyon olarak bitirecek..

    bide burda bazı kisiler daha simdiden mclrenini gercek yuzunu gordu demis heikki nin.. bunu ifade eden birtek kelimesini soyler misiniz??ben goremedim de..tam tersine "Amacım dünya şampiyonluğunu kazanmak. Lewis'i geride bırakabileceğime inanıyorum. Takım ama aynı aracı garanti ediyor bu yüzden bu şansa sahibim''bu laftan maccanın gercek yuzunu gordugunu dusunuyorsanız bilmiyorum sizin burda isiniz olmamalı..

  32. Pilotlar gelip geçicidir önemli olan takımdır ne olmuş istediği kadar harcasın pilot kimse zorla getirmiyor takıma istemeyen gelmez gelende olanlara katlanır McLaren en disiplinli takımdır kabul eden takımda kalır etmeyende çeker gider..

  33. Pilotlar gelip geçicidir önemli olan takımdır ne olmuş istediği kadar harcasın pilot kimse zorla getirmiyor takıma istemeyen gelmez gelende olanlara katlanır McLaren en disiplinli takımdır kabul eden takımda kalır etmeyende çeker gider..

  34. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    heikki abim 🙂 eğer hamilton sana şu 1.2. pilot olayı hakkında alonso'ya yaptığı gibi iğneleyici leflar söylerse ron dennis'e de isyan etmeye başlarsa sen susacaksın cevabını pistte vereceksin. aynı michael schumacher gibi…

  35. team_spirit avatarı

    umarım kendini harcatmaz o bunu haketmio

  36. umarım lewisten daha iyibir pilot olduğunu kanıtlarsın

  37. valla hemen hemen bütün pilotlar mclarende harcandı montoya alonso ve kimi. Hadi alonso birazda kendisi sebep oldu ama istatistik olarak mclaren en çok pilot harcayan takım.

  38. mclareni ingiliz semaptizanlığı ile suçlayanlar bu takımda mika ve david in aynı anda yarıştığını ve mikanın iki şampiyonluk kazandığını unutmasınlar…

  39. mclaren fan avatarı

    heikiyi harcayacaklarmış bugüne kadar kimi harcamış mclaren sennamı,prostmu,lauda mı,kimi mi,mikamı,david mi,bunlar harcan madı dünyanın gelmş geçmiş en iyi sürücüsü size göre alonso harcanmış çok komik hatayı insanlar yapar iki tarfata hata yaptı ve bitti,heiki ne demiş herşeyin kendi elinde olduğunu belirtmiş lewis geçen sene kendini ispat etti heiki reno nun durumundan dolayı kendini gösteremedi…bu sene bu fırsat elinde iyi iş çıkarırsa objektifler kendisine dönecektir..ve nekadar güçlü olacağınıda testlerde gösteriyor…

  40. valla çok güzel konuşmuş.doğru söylüyo eğer ondan ii ise eminimki onuda ne pahasına olursa olsun geçecektir. birde takımdaki gerçekleri görmüş.geçen sene ve her zaman olduğu gibi 'İYİLER DAİMA KAZANIR':))))))))))şampiyonluk kazanmak değildir::))anlayana:))))))

  41. daha şimdiden başlamış serzenişler.. ah heikki, yaktın kendini, daha sezon başlamadan sende mclarenin ve lewisin gerçek yüzünü görmeye başladın.. onlar fernandoyu harcamış insanlar, seni mi harcamıyacaklar??

  42. heikki yanlış yaptın. senin o gül gibi yeteneğini harcayacaklar hami için ve sen bunu bile bile kabul ediyorsun. yazık valla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir