2015 Avustralya GP – Sezonun İlk Pole Pozisyonu Lewis Hamilton’un!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Avustralya GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un oldu.

Hamilton 1.26.327’lik derecesiyle en hızlı isim olarak sezonun ilk pole pozisyonunu kazandı ve geçen senenin ardından yine polü kazandı.

Sıralamaların son seansında hata yaparak pist dışına taşan Nico Rosberg, son anda attığı tur ile ikinci sıraya yükseldi ve böylece Mercedes ilk yarışta ilk çizgiyi kazanmış oldu. Ancak Rosberg takım arkadaşının 0.6 sn gerisinde kaldı.

Williams pilotu Felipe Massa, son hızlı turunda en hızlı 3. hızlı zamanı kaydederek Mercedes’lerin ardında en hızlı isim oldu. Avustralya GP kariyerinde en iyi sıralama derecesini elde eden Massa, 3. hızlı isim olmasına rağmen pole derecesinden tam 1.4 sn daha yavaş kaldı.

Geçen sene pek iyi bir dönem geçirmeyen Ferrari bu seneye daha iyi bir başlangıç yaptı. Ferrari’de ilk sıralama seansına çıkan Sebastian Vettel 4. olurken onu takım arkadaşı Kimi Raikkonen takip etti. Ferrari pilotları 3. sıradaki Massa’nın çok az farkla gerisinde kaldılar.

Williams’ın diğer pilotu Valtteri Bottas 6. sırada kalırken onu Red Bull’un yerel kahramanı Daniel Ricciardo takip etti. Bottas son sektörde hata yaptı.

Toro Rosso ile Formula 1’de ilk yarışına çıkacak olan Carlos Sainz Jr, daha önce hiç yarışmadığı Albert Park’taki ilk sıralamalarda son seansa kaldı ve 8. olmayı başardı.

Avustralya’da ilk 10’u tamamlayan isimler Lotus pilotları oldular. Geçen sene tarihinin en kötü dönemini geçiren Lotus, Mercedes’e geçmesinin ardından ilk sıralamalarda son seansa kalmayı başardı.

Sıkıntılı bir hafta sonu geçiren Sauber’in çaylak pilotu Felipe Nasr, 11. sırada kalarak son seansı kıl payı kaçırırken onu bir diğer çaylak, Toro Rosso’dan Max Verstappen takip etti. Böylece Verstappen 17 yaşında sıralamalara çıkarak bu alanda rekor kırdı.

Red Bull kariyerine sıkıntılı başlayan Daniil Kvyat sıralamalarda 13. sırada kalırken onu Force India’dan Hulkenberg ve Perez takip ettiler.

Avustralya sıralamalarında ilk elenen isimler Sauber’den Marcus Ericsson ile McLaren’den Jenson Button ve Kevin Magnussen oldular. Manor’un katılmadığı sıralamalarda McLaren tarihinin en kötü sıralaması ile son 2 sırada kaldı.

Sezonun ilk yarışı olan Avustralya GP yarın sabah 07:00’da başlayacak.

 

Poz Pilot Takım Derece Fark
1 Lewis Hamilton Mercedes 1m26.327s
2 Nico Rosberg Mercedes 1m26.921s 0.594s
3 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m27.718s 1.391s
4 Sebastian Vettel Ferrari 1m27.757s 1.430s
5 Kimi Raikkonen Ferrari 1m27.790s 1.463s
6 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m28.087s 1.760s
7 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m28.329s 2.002s
8 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso/Renault 1m28.510s 2.183s
9 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1m28.560s 2.233s
10 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m29.480s 3.153s
11 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m28.800s
12 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1m28.868s
13 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1m29.070s
14 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m29.208s
15 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m29.209s
16 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m31.376s
17 Jenson Button McLaren/Honda 1m31.422s
18 Kevin Magnussen McLaren/Honda 1m32.037s

Yorumlar

“2015 Avustralya GP – Sezonun İlk Pole Pozisyonu Lewis Hamilton’un!” için 205 yanıt

  1. netice olarak mercedes fabrika takımına rakip yok.en yakın rakine 1.4 sn hadi rakibin hatalarını çıktın yine 1-sn fark.normal şartlarda 0.6-0.7- beklerken bu fark büyük en usta sürücünün bile bu zamanlarla cebinde en fazla bu piste göre 0.3 bilemedin 0.4 vardır ve fark devasadır dolayısıyla ikincilik mücadelesi yok.yani şamiyonluk mücadelesi sadece 2 takım arkadaşı arasında olacaksa 3.lük de önemsiz.ama f1 aşkı bu önemsizi önemli yapıyor.seyretme isteği ve bir ümit isteği bu spora bağlıyor.raikkonen için en iyi dileklerimle sezon başlasın…

  2. 2013 Pole derecesi:1:27.407
    En Hızlı Tur:1:29.274 on lap 56

  3. Mercedes viraj girişlerine çok iyi hhız taşıyor , araç çok dengeli ve Df tavan yapmış. Temel fark bu mesela ilk viraja hamilton 145 150 ile girerken vettel 120 civarı bi hızla girdi , genelde herkes 3. viteste dönerken 4 te dönüp gazladı. Adamlar komplike araç yapmış helal olsun. Aldo Costayı gönderenlerede bravo diyorum

  4. sizce Kimi Raikkonen hjzlandımı yoksa kendine den bir pilotmu geldi. bunu merak ediyorum.
    zaten geçen sene halı saha maçı gibi mağlup oldu 🙂 🙂 🙂

  5. bu işin sonu lastiklerdeki gibi tek motor tedarikçisine doğru gider o motor üreticisi gridde olmamak şartıyla sonra da adı f1 olsa bie içeriği başka bişey olur ferrari renault çekilir vs vs…

    adamların amacı yenmek değil ki amac ezmek alman kafası… bu yüzden 2. dünya savaşını kaybetiler çünkü herkesi karşılarına aldılar heryere saldırdılar hepsi bizim dediler aynı şey alman milli ve lig takımlarında da var ezmek için oynuyolar

    ama ingiliz takım olsa mesala bu kadar ezmez adamlar kendilerini kaybediyo hakim olamıyolar…

    1. Bize sekiz golü kim atmıştı?

    2. Messier 92 (ex always) avatarı
      Messier 92 (ex always)

      Kardeşim 2 tane mantıklı argüman üretin ya! bu kadar cahillik bünyeye zarar.Açın mesela iki tarih kitabı okuyun, ama dünya size güzel ignoranceisbliss…

  6. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    arkadaşlar son attığım yorum uzundu sadece bu kısmı geldi telefondan yorum yazmıştım tamamı gelmemiş. 2-3 saniye söylediğim şey geçmişte alonso’nun 2010 dan buyana 4 yıllık ferrari kariyerinde ki sıralama turları için söyledim. genelde hep 5.oluyordu ama dereceleri takım arkadaşı massa ya göre hep iyiydi. 2-3 sn. gerçekten fazla ama bir sonraki yarışta sıralamalar sonucu yorumlarda konuşalım tartışalım kim haklı çıktı diye. ben fernando’nun ilk 3 te olacağını söylemiyorum ama button ve magnussen gibi araç ne kadar kötü olsada sonunculukta olmayacağını söylüyorum araç ne kadar kötü olursa olsun mclaren gelecek yarış kesinlikle sıralamalarda ilk 10 içerisinde olacak . herkese saygılar son olarak bu sitedeki yorumları okumak görmek gerçekten güzel 😀 sizler gibi bunu ciddi söylüyorum f1 i seven f1 hakkında yorumlar yapan kişilerle tartışmak konuşma gerçekten güzel 🙂

  7. Sektör dereceleri

      1. Vettelin ilk sektör hızını Raikkonene; Raikkonenin son sektör hızını Vettele versek; 2. sektörde de nispeten daha iyi bir gelişme olsa farkın korkunçluğu yarı yarıya düşermiş. 1.27.1 falan mümkünmüş bu tabloda.

        Bu listeye bakınca düşünüyorum düşünüyorum Ers o kadar kolay boşalsa Raikkonen son sektörde o kadar rekabetçi olamaz. Son sektörde böyle bir rekabet gücü varsa Ferrari’nin Ers’si de o kadar kötü denemez. O halde aklıma tek mantıklı sebep lastiği turun ilerleyen bölümünde ısıtamamak geliyor.

        Herkes tura başlarken lastik belli bir sıcaklıkta oluyor. Turun ilerleyen sektörlerinde lastiğini daha iyi ısındıran farkı yapıştırıyor. Bu arada Ferrari hiç medium lastik kullanmadı 2013 Avustralya Gp’si 1 pit az yaparak farklı bir strateji denenebilir. Ama lastik kullanımı geliştirmek şart.

  8. KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG avatarı
    KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG

    Bu alonso nereye gitse orayı kurutuyor be kardeşim 😀 😀 Adamda ne şansızlık war böyle ya birileri şuna gusul nasıl alınır anlatsın yoksa işi zor 😀 İlerleyen dönemlerde mcleran illaki iyi olacaktır ama adamın yaşı sıkıntılı inş emekli olmadan 3 ve 4 şampiyonluğu görür.Daha fazlasınıda hak ediyor ama gel gelelim zaman su gibi akıyor yaşı ilerliyor :S

  9. kimi araba sürmeyi oğrenmiş ne garip.. vettel ve kimi için ilk ona giremez diyen alonsocu arkasalar ne oldu acaba ??? demek ki bütün sorun alonso ve arkasında ki ekipte imiş neyse mclarene sabırlı yarışlar…

  10. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Alonso’nun 2-3 saniye cebinden çıkarır sözümü dalgaya alanlar var

    1. Almaları normal gibi geldi bana 😀 Kardeş 2-3 sn diyorsun iyi misin?

      1. En az 3 diyorum, %110’unu verdiğinde 5 saniyeye kadar çıkabileceği rivayet edilir. 😀

        1. Balkan devletlerinin sayısına benzedi bu iş 😀

    2. Kardeş farklı spor dallarına yönelmeni tavsiye ederim.Kriket Badminton filan senin için daha uygun

  11. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Öncelikle Mercedes’le fark beklediğimizden çok daha büyük geldi. Ancak her şeye rağmen iki araçla birden tam Mercedes’lerin arkasına yerleşiyorduk ki Felipe üzdü bizleri. Ancak iki pilotun da demeçlerine baktığımızda daha hızlı turlar çıkabilirdi diyorlar. En nihayetinde yarış yarın ve Williams’larla güzel bir çekişme olacaktır.

    Mercedes’le aradaki farka sevinen sözde Ferrari anlarını da anlıyorum. Alonso’nun gelmemesi hayırlı olmuş gibi. Cebindeki saniyelerle gerçi iyi iş yapabilirdi. O değil Ferrari’de olsa muhtemelen Hamilton’u zorlardı ama yapacak bir şey yok, kendi seçti istediği takımı.

  12. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Şu anda, Tivibuspor 2’de sıralamaların tekrarı var. Dayanamadım Tivibu Go Maxi Paket aldım. 😀

    1. Bende tivi bu go paketi aldım fakat aktif tivibu üyeliğiniz bulunmamaktadır diyor ve ttneti aramama rağmen hala sorunu çözemediler. Sizde de böyle bi sorun oldu mu acaba?

  13. Geçen sezon ve bu sezonun zevkli olduğunu söylemek fanatiklikten öteye geçmez onu belirtelim.Çünkü 1.lik mücadelesinin olmadığı Formula 1’i spor yerine bile koymam.Zaten bu sene ne sıralamalara baktım ne de yarışa bakacağım.Belki tüm sezon bile izlemem.Ayrıca Ferrari gelişti diye yorum yapanlara da ayrı gülmek lazım.Yine hayal alemindeler.Ferrari gelişmedi Red bull geriye düştü.Geçen sene bile Ferrari’nin arada bir Williamsla kafa kafaya gittiği yarışlar vardı.

    1. Valla mi 🙂

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Eheh güzelmiş 😀

      2. Ne var bu yorumda anlamadım? Ferrari geçen sene ile aynı durumda değil mi? Fark azaldı da biz mi yanlış görüyoruz acaba.

        1. Vettel’le Raikkonen’in yapabildikleri buyken Alonso cebinden 3-5 çıkarıp polü alabilirdi bence, sence, bizce.

        2. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          Ferrari’nin geliştiğini söyleyenlere neden gülüyorsun ki?Gelişmedi mi Ferrari,bunca insan,yorumcu,pilot,f1 patronu masal anlatıyor o halde.Hepimiz hayal alemindeyiz.Ancak gerçekleri içimizde tek bir kişi görüyor.Olabilir,vizyon sahibisindir görürsün.Ancak bunca yıldır f1 izliyorum ve tecrübeme göre diyorum ki fark aldatıcı.Farkın bir takım sebepleri mevcut.Eğer bu farkı biz bir kaç yarış üst üste yersek evet Mercedes ile fark aynı kalmış derim.Ama gelişmedik denmez ona.Gelişim sadece bir takımı kısas alarak bkaılmaz.Ferrari sadece Mercedesle yarışmıyor değil mi?Williamsı var Red Bullu var vs.Onlara göre attığı adım da önemli.Ama doğru size göre onlar geriledi Ferrari hiçbir şey yapmadı.Yapamaz zaten kim ki Ferrari!

          1. Kendin söylemişsin eğer diğer takıma yaklaşamıyorsan bu sadece stabil gelişmedir.Normal koşullarda gelişme sayılmaz.Ne zaman rakibini yakalarsın o zaman gelişmiş olursun.Fazla detaya girmeye gerek yok fark ortada pek de kapanacağını düşünmüyorum.En iyi ihtimalle 1 saniye civarında olur.

            1. Burak Karaküdük avatarı
              Burak Karaküdük

              ne alakası var ya.böyle bir gelişme mantığı olabilir mi?o zaman kimse gelişmiyor 😀 yani senin söyleidğinin bir geçerliliği yok.hayatımda daha saçma bir gelişim tanımı duymadım 😀

  14. Q2’de yakalanan en yüksek süratler. Q3’te herkes arka arakaya çıktığı için maksimum hızlar pek yenilenmiyor. Bunu da twitterda tesadüfen buldum.

    Ers’si hızlı şarj olmayan 10 gariban takımı görüyorsunuz. Bu garibanların özelliği kendilerini maksimum süratte gelişti sanıp tur zamanına yansıtamıyor olmaları. Birkaçı yine ucundan kıyısından yansıtıyor ama bazı garibanlar Q2’ye bilem kalamıyor.

    6 Mercedes 4 Ferrari motoru var. Bunların hemen altında da Ers’yi nasıl depoladığı çözülemeyen asıl Mercedesler var sanırım. Toro Rosso 13-14 Red Bull Renault 15-16. sırada diye tahmin ediyorum.

    Buradan anladık ki maksimum hız ancak ve ancak 1. sektörde sizi rekabetçi yapar. Turu bir araya getiremezseniz 1.5 saniye farkı yersiniz. Ers demekki turu biraraya getirmek için varmış yavaş yavaş öğreniyoruz.

  15. BurakBilgin avatarı

    Ben hala umutluyum Kiminin 3. Virajda 0.3 kaybettim sonraki 2 virajdada hata yaptmı demesi ayrıca Vettel in daha iyi bir turla gelip bırakması araçta en azından bir yarım saniye daha olduğunu gösteriyor. Kimi nin uzun stintlerinde attığı turların da istikrarlı ve hızlı olması yarışta podyuma çıkabiliriz demektir ama Kimi ama Vettel podyumda bir kırmızı olmalı. Mercedes bir süre daha kendi arasında takılacak gibi görünüyor.

  16. kemakinen35 avatarı

    bu sezonda böyle gecsin turbolara elveda v8 geri döner !

  17. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Görünen o ki bu sezonda izlenmese olur,2.takıma 1,3-1,4 saniye fark atan bir araç varken neyin zevkinden bahsediyorsunuz, Red Bull hiç bir zaman bu kadar fark açmamıştı. Gizli lastik testleri ve hak ettikleri cezaları vermeyerek bu zamana kadar Mercedes’in önü açıldı,Rosberg gibi birisi bile şampiyonluk kovaladı daha ne olsun. Yok yere sabahların köründe kalkmanın manası yok. Açıkça son 3 yıldır Mercedes kollanıyor böyle olacağı belliydi, sadece göstermelik testlerde araç zorlanmadı herkesin gözü boyandı.

  18. dünden beri sitede bir ağırlık vardı. Bugün hat safhaya ulaştı ancak sorun çözüldü sanırım 🙂 sıkıntısı olan kaldı mı?

    1. Şu yandan çıkan reklam çok kötü,özellikle telefonla siteye girdiğimizde,her haber sayfasında kapatsanda otomatik açılıyor. Siteden soğudum resmen. Mobilden girmek eziyet oldu.

      1. + 1 de benden 🙂

        size sonuna kadar katılıyorum. aynı reklamlar bende de çıkıyor. kendimize özel bir şey yapmıyoruz. kış döneminde istemesem de masrafları karşılaması için açmıştım. kaldıracağım yakında.

    2. Reklamlar problem değil de; mobil versiyon çok yavaş ve yine mobilde tur zamanları, maks. süratler vs. görünmüyor.

      1. mobilde yan çevirince tamamı görünüyor.

  19. Evet ilk sıralamalarla sezonu açtık herkes için umarım keyifli heyecanlı bir sezon olur zaten kazananlar belli en azından heyecan olsun da bizde keyif alalım.

    Sıralamalara gelecek olursak aslında hiç bir süpriz yok mercedesler beklendiği gibi en öndeler. Testlerde tahmin ettiğimiz gibi ferrari ve williams birbirine çok yakın rbr biraz geride ama onların da ilerleyen zamanda bi şekilde bu grubua yaklaşcağını tahmin ediyorum eğerki yaklaşamazlarsa lotus da kısa zamanda onların önüne geçecektir. Torro rosso ve sainz bence ilk yarıştan abartılmamamlı die düşünüyorum

    Son olarak Mclarene gerçekten yazık üzücü bi durum böyle köklü bir takımın bu halde olmasına hiç bir f1 fanının sevineceğini düşünmüyorum.

  20. ugurcan ugurtas avatarı
    ugurcan ugurtas

    Formula 1’in geldiği hale bak yazık !

  21. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Jerez testleri devam ederken ferrari genellikle zirvedeydi ve gerçek testlerin barcelona da ortaya çıkacağını hangi Takımı’n daha iyi olacağını orada görürüz diye yorum armıştım ve mclaren Takımı’nın jerez de barcelona da ki sorunlarından dolayı Avustralya da yarışı bitiremeyeceğini söylemiştim ve bana yarış bitirememeyi nerden çıkardın diye yorumlar gelmişti. Hala söylüyorum Jenson ve kevin ilk turlarda havlu atarlar. Yarıştan sonra kesinlikle honda ve mclaren uzun süre toplantı yapsınlar 7-8 saat analiz yapmaları gerekiyor. Yazık çok yazık. Aralık’tan bu yana bu takım için yorumlar yazıyorum olumlu olarak ama bu sezon geçen yıldan daha da rekabetsiz geçecek. Umarım nico ve Hamilton yarışı bitirmezde Ferrari Takım’ından birisi yarışı kazanır. Rai ya da sebastian hiç farketmez. Yeter ki merco lar kazanmasın. Son not Alonso malezya da dönmesini diliyorum çünkü kendi cebinden 2-3 saniye kazandırır ve bu hale gelmeyiz. S

    1. Son not Alonso malezya da dönmesini diliyorum çünkü kendi cebinden 2-3 saniye kazandırır ve bu hale gelmeyiz. S

      ciddi misin arkadaşım? 😀

      1. kemakinen35 avatarı

        0,50 ile 1 saniye arasi okey, gecmis bunu gösterdi ama 2-3 saniye !

      2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Alonso 5-6 saniye cebinden katmıyor muydu yav ?

        Ben mi yanlış biliyorum?

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Yok yok doğru biliyorsun. Diğer arkadaşlar yanılıyor olmalı.

        2. Adama niye hakaret ediyorsun? Bazen 8-10 sn hızlandırdığı oluyor, kalkmış burada 6 sn’den bahsediyoruz. Yazık cidden. Bizim ülkemizdeki motorsporları anlayışı bu.

        3. Parasıyla değil mi kardeşim istediği kadar katar 😀

        4. Unstoppable avatarı

          Valla sizde olmasanız gülemeyeceğiz teşekkürler 😀 arada böyle espriler iyi geliyor 😀

      3. Mercedes AMG avatarı

        Yok yaa şakadır o alonso duysa o bile güler bu şakaya

  22. şoktayım takım nasıl bukadar kötü anlamadım. tamam renault motorunda sıkıntı da olabilir ama bu sadece motorla alakalı değil takım ve araçtada sıkıntı var. yani paketlememi güncellemelermi ne eksik ise yakışmıyor takıma renault ta kendi takımını kurarsa zaten ya bir motor tedarikçisini çekecekler f1 e yada güle güle diyecekler bu gidişle. motor şasi uyumsuzluğu diyecem onuda halletmişlerdi diye biliyorum. şöyle adam akıllı açıklamada yapmıyorlarki

    1. yeni burun tasarımının yetişememsi kötü etkiledi diye düşünüyorum
      Zira toro rosso yeni burun yapısına testlerde geçti ve pilot demeçlerine göre araç bambaşka olmuş ve sürülebilir olmuş

      Ayrıca direbility yani sürülebilirlikte hala eksikleri var riccardo motorun gaz pedalına çok agresif tepki verdiğini kvayt ise frenlemede motorun yardımcı olmadığını hatta daha da hızlanmak eğiliminde olduğunu söyledi.

      yeni burun çarpışma testinden geçerse ve motor yazılım sorunlarını çözerlerse en azından podyum için yarışırlar

  23. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    2002’den bu yana F1 izleyen biriyim, McLaren’i bu kadar caresiz gordugumu ve F1 izlemekten bu kadar sogudugumu hatirlamiyorum. Simdi Alonso gelse ne degisecek bu McLaren’de Allah icin. Artik Mayis-Haziran’a kadar hava civasina bakariz yarislara, sonrasida Allah’a emanet.

  24. İddaa ediyorum Mercedes hariç diğer takımlara tüm alanlarda motor gelişim izni verilsin gene yakalayamazlar Mercedesi

    Manor-Mclaren
    Williams-Ferrari çekişmeleri bu senenin heyecanlı çekişmeleri olur büyük ihtimal

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      bence yakalarlar çok iddali yazmışsın 🙂

    2. FerrariFanTr avatarı

      hocam Ferrari fanıyım ama sabahtan beri mclaren ile bu kadar dalga geçmen bir çok kişiyi rahatsız ediyordur eminim.

      1. Trol vol 224243430903 :S

  25. Beklendiği gibi bir sezon açılışı oldu. Yarınki yarış çok şeyi kanıtlamayacak aslında. Şansa bala lastik kullanımını iyi yapabilenler yükselecektir, patlayıp yarış dışı olanlar olacaktır.

    Mercedes’in bu farka sahip olacağını biliyorduk, Williams ve Ferrari’nin birbirine yakın olmasını bekliyorduk ama Red Bull’un bu kadar kötü olmasını beklemiyorduk. Adamlar iki seanstan oldular, birinde motor değiştirilmek zorunda kaldı, diğerinde diğer pilotun motoru çalıştırılamadı. Renault birşeyler mi çeviriyor anlamış değilim. Belki de Red Bull tahrik ediyordur. Aşağıda Renault taraftarı Red Bull şasisine laf atarken Red Bull taraftarı da Renault motoruna laf atmış. Teknik yorum veya bilgi var mı ortada? Yok. Boş taraftarlık tartışmaları.

    Bol bol hata yapan gördük, hemen her pilot bir yerde dışarı taştı. Ufak tefek farklar olacaktır. Mclaren sezona bomba gibi başladı gerçekten. Yarım saniye farkla %107’nin içinde kaldılar yine de, yarışa katılabilecekler. Kaç tur dayanırlar onu bilemiyoruz.

    Yayınların çanak çömlekle izlenmesinin yerine 3-5 ödeyip PC’den de izlenebilmesi bir nebze taraftarı rahatlatmıştır. Serhan Acar’dan izledim, adam yine son anda iyi çalışmış ve çuvallamadı. Ancak hala yanına bir spiker gerektiğini düşünüyorum. Acar yorumcu olmalı ki böyle çok daha iyisini yapabilir.

    Yepisyeni sezonumuz hayırlı olsun.

  26. Billy Bones avatarı

    alonso aracı nasıl bozduysa Vettel bile düzeltemiyor…

    Şaka bir yana sezon bitti,bari Rosberg zorlasada heyecanlı olsa birazcık. Bu kadar motive bir Lewis, Rosberg i çiğ çiğ yer,çıkarır bir daha yer…. Ferrari’de daha iyisini bekliyordum. Artık podyum savaşı olacak. Redbull da iyice dibe vurmuş. Mclaren çift haneli puan toplarsa iyidir bu sene. Mücadele olsun derken 2 büyük takımı gridin sonuna yolladık. Force İndia kadar olmamışlar.

    Mercedes arıza yapsın diye beklicez,adamlar testi tek motorla geçmişler. Ne arızası. Kaza desen 1-2 ler ne kazası.Şampiyon Mercedes & Lewis. Şimdiden 2016 ya odaklansınlar.2010’dan beri f1 de 2 den fazla pilotun çekişmesi olmadı. Şampiyon kim olursa olsunda heyecan olsun,gerilim olsun diyoruz. Takım içi mücadeleyi geç nerdeyse Lewis virtual bir görüntü ile kendi kendine mücadele edecek.

    F2004 bile bu kadar baskın değildi.

    1. Ne olacak bu halimiz üstadım? 🙂 Sezon zaten 22 Kasımda kapanmışAralık-Ocak boyu 2 Ay’da Ferrari ne kadar gelişebilecekti ki? Yine iyi geliştiler. Geçen sene kötü olduğumuz için gelişime daha önce başlamışlar desek yine de iyi bir iş çıkmış.

      Her seferinde bu konuyu açmak anlamsız ama bugün herkes şahit oldu Ferrari lastik ısınma sorunu yaşadığı için direkt softlarla çıktı. Softtan softa 1.6 saniye oynar mı? oynadı. Vettel Q1’de softla 1.29.3 yaptı Q2 ve Q3 te 1.27.7 yaptı.

      Hamilton Mediumla 1.28.5 yaptı softa geçti 2.2 saniye kazandı. Bu nasıl bir lastik kullanımıdır? Bu lastik testinin avantajı son 2 sezondur ne boyuttadır? 1000 km az mesafe değil. 5 kilometrelik pistte 200 tura, biraz daha kısa pistte 225 tura denk gelir.

      Takımlar sezon öncesi testlerde elbette daha fazla mesafe katediyor. Herkes lastiği test etsin öyleyse denilebilir. . Aslında ediliyor ama önceden lastiği test edip ona göre araç geometrisi tasarlamak ayrı; geometrisiyle tasarımı çoktan bitmiş araçta lastiğin kullanımını sınamak ayrı. Bunları karıştırmayalım.

      Farkın korkutuculuğunun yarım saniyesi sırf lastikten. Motor zaten herkesten iyi. Motorun torkundan emin oldukları için downforce’u da rahatça ayarlayabiliyorlar. Geriye ne kalıyor? sürmek kalıyor. Mercedes virajlarda da herkesten hızlı.

      Geçmiş yorumlarıma şöyle bir baktım. Mercedes sorun yaşamadan kazanmak zor olacak diye belirtmişim. Niki Lauda uyanıklık yapıp oraya buraya garajlara girip owww maşallah siz de hızlısınız bizle yarışırsınız canım hiç endişelenmeyin türü açıklamalarla gaz almaya kalkmasın. Bu kurallar devam ettiği sürece kaç sezon olursa Mercedes hepsini de kazanır.

      Kurallar değişse Ferrarinin kazanması sanki garanti mi? değil elbette. Zaten zamanındaki beceriksizliklerin cezasını çekiyoruz. Ama en azından değişecek kurallara yeni bir umutla bakabiliriz. Neden? çünkü takımdaki beceriksizlerin hemen hemen hepsi gitti. James Allison şasiden ve birçok alandan sorumlu teknik direktör oldu.

      Bu işin böyle olacağı zaten 2011’den itibaren tasarlanan araçların pole dahi aalmadığında belliydi. Bir araç tek turda hızlı değilse şansa bala sezon içinde 2-3 veya 4 yarış kazansa da iyi araç sayılmaz. Mercedes ezelden beri en azından sezon başları pole alır, takımda umut olduğunu sezdirirdi.

      Helali hoş olsun. Lastik testi de analarının ak sütü gibi helal olsun. Emin olalım Ferrari 2013’te aynı lastik testini yapsa o kadroyla eline yüzüne bulaştırırdı. Takımda belki de beğenmeyip gönderdikleri tek gerekli adam Aldo Costa’nın istediği araçlar tasarlansaydı bugünlere umut içinde gelebilirdik.

      James Allison-SimoneResta-Aldo Costa- Dirk De Beer ne müthiş bir görev adamı dağılımı olurdu.. Yalnız parçanın biri eksik. Aldo Costa. Onsuz yapboz tamamlanmaz. Mercedeste işler o kadar yolunda ki Yatırımdan başka bir işe kafası çalışmayan Wolff geldi hiç terlemeden takım yönetiyor. Arada bisikletten düşüp kolunu falan sakatlıyor o ayrı 🙂

      Niki lauda ile Hermut Marko ne yaptığına anlam verielemeyen dominasyonun garantisi adamlar. 4 yıl Marko görevini yaptı şimdi 3-4 yılda Lauda yapacak.Onun bunun garajına girip maşallah çok güzel araç yapmışsınız, oooo kendinize haksızlık yapmayın, Hamiltonu da özel Jetimle taşıyayım. Ben gerçek gücümüzü göstermemizi istiyorum türü açıklamalarla işin diplomasi tarafını yönetiyorlar.

      Her takıma Bernie ile anlaşacak o yaşlarda yarı bunak bir diplomasi insanı lazım. Yaşlı adamın kafasından genç insan anlamaz. Bunu ne için söyledim? Mercedes Lauda sayesinde hızlı oldu demek için değil, Mercedesin hızlı olduğu kurallar değişmesin diye orada burada iyi niyet elçiliği yaptığı için söyledim.

      Açıkçası becerikli takım her yerde beceriklidir. Bir kural daha değişse Bmw motoru da spora dönse bu seferde Williams dominasyonu olur. Artık beceriksizliklerimize bahane bulmamalıyız. İtalyanlar IQ’su yüksek ama tembel insanlar. O rüya sezonlar 2000-2004 arası da zaten italyanların hürmetine gelmedi. Takımın iki beyni Fransız ve İngiliz. Takımın baba pilotu Alman öyle geldi.

    2. Senin tuttuğun adamlar da hep Hamilton’la takım arkadaşı olup yeniliyorlar 😀 Seçerek mi tutuyorsun anlamıyorum ki.

  27. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes yarıştada 1 sn takacak 0.6 sn falan hikaye 1.turun sonunda hamiltın ve rosberg en önde giderken 3.sıradaki ile fark 2sn civarı olacak sonra güle güle ben ilk8 hariç tur bindirecekler diyorum güvenlik aracı girmezse ama bence güvenlik aracı yarın girecek Mercedes taraftarı olarak çok bekledik bunu bu 2.olacak Mercedes’in bu hale gelmesinde emeği geçen Michael Schumacher’e Ross Brawn’a Norbert Haug’a sevgi ve saygılarımı gönderiyorum..Onların sayesinde bu takım bu seviyede şasi olarakda motor olarakda Mercedes geçen senede bu senede en iyisi tutturmuşlar bir redbull en iyi şasi geçen sene öyle değildi bu senede değil rbr bitti Mercedes var artık.Ferrari gelişim yarışını sürdürebilirse Williamsa mücadele edebilir yoksa Williams geçer.Güzel bir sezon olsun Mercedes kesin şampiyon ama arkada bari biraz mücadele olsun

    1. Messier 92 (ex always) avatarı
      Messier 92 (ex always)

      Bu seneyi de süpürelim,gelecek sene Ferrari ile şöyle başabaş bir mücadele edelim 🙂

  28. Sıralama sonu Mgp 😀

    1. cuk oturmuş beğendim bundan daha etkili bi anlatım olamazdı

    2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Ahahahaha fena 😀 @ugurercan

    1. Messier 92 (ex always) avatarı
      Messier 92 (ex always)

      yarıldm 😀

  29. Yarışta Rai lastik kullanımıyla eksik pitstopla 2013 Avustralya gp gibi bir sürpriz yapabilirmi ilk yarış karmaşasında acaba?

    1. eğer mercedesleri demek istiyorsan 😀 2 pit fazla yapsalar bile yetişecek kapasitede adamlar

  30. Mercedes farklı bir gezegende ve sezon sonu şimdiden belli, Red Bull asla bu kadar baskın olmadı, her fırsatta o yıllara atıfta bulunanlara selam olsun..

    Williams geçen sene bitirdiği yeri korumayı başarmış, yani gelişimleri gayet iyi, bu sene bol bol en iyi ikinci takım mücadelesi görecek gibiyiz. Çünkü Ferrari iyi gelişmiş ve Williams’ı yakalamış, Redbull yine orada olacaktır, bunlara birde Mercedes motoruna geçen Lotus eklendi ki performansları gayet olumlu..

    Raikkonen ve Vettel aynı dereceleri elde ettiler, bence Vettel sıralama anlamında Rai’den daha iyidir, araca alıştıkça bu farkı görürüz gibime geliyor ama Rai’nin de yarış performansı iyidir, buna birde Rai’nin araçtan memnun olması aracı hissedebilmesi eklenince güzel mücadeleler olacak gibi görünüyor..

    Toro Rosso çok iyi başlangıç yaptı, ana takımları ile kafa kafayalar, sanırım Newey’in ayrılması Red Bull’u kötü etkilemiş. Force İndia’nında aracının çok yeni olduğunu düşünürsek zamanla gelişeceklerdir, onlar için şu an test günleri henüz..

    Manor’un hala ödülü almak için geldiğini düşünüyorum, parayı kapıp kaçacaklar gibi geliyor hep bana 🙂

    Gelelim gönlümün takımı Mclaren’e. Felaket bir başlangıç yaptılar, ancak; Bence ERS sistemlerinde sorun var ve bu olmadan yada çok az kullanarak çalıştırabiliyorlar aracı, yani yükün neredeyse tamamı içten yanmalı motor üzerinde ve bu yüzden ancak bu kadar hızlı olabiliyor. Belki bunu düzeltirlerse herşey değişebilir. Umut var, zamanla göreceğiz..

    1. öyle deme şimdi ben bu mercedes bizim zamanımızdan daha baskın dediğimde millet hadi be diyordu sanada sallarlar şimdi 😀

    2. Manor’un yeni hedefi var artık: Mclaren’i yenmek. Geçen sene de FIndia kovalıyordu bunları 🙂

  31. mercedes’in formu gerçekten çok çok iyi bu sezonu domine edecekler gibi görünüyo,ferrari’ye de sevindim iyi görünüyorlar ve yarın podyum mümkün,williams’a şaşırmadım beklediğim gibiler,lotus toparlamış gibi ve sezonun devamında güzel işler yapabilirler,redbull kaybolmaya başlamış bakalım ne yapacaklar,mclaren honda takımı vasatın üstünde ve ayrıca alonso konusu işleri gerçekten çok çok zor…

  32. Linklere bakmanızı şiddetle tavsiye ederim 😀

    Link1: http://i.hizliresim.com/dnEDWn.png

    Link2: http://i.hizliresim.com/zmqL24.png

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Baktın olmuyor karşı ataklara mı geçtin 😛

      1. Benim cevabım da bu şekilde dostum 😀

        1. SCUDERlA FERRARI avatarı
          SCUDERlA FERRARI

          sen önce sözünün arkasında dur dostum. 😀

    2. valla orda gördüğüm chrome dururken yandex ve windows xp 😀

      1. Pc benim değil ki 😀 şehir dışındayım anca bu kadarını bulduk 😀 mobilden zor oluyor 😀

    3. çoğu kişi farkın 1 sn üzerinde olacağını tahmin ediyordu zaten sen sadece birkaç iyimser kişiye çatmışın 😀

    4. Ne geyik dönüyo arkadaş. Ben de geçen ilk antrenmanda ferrariler lider olmazsa kafamı kesecem yazmıştım, kimse benim kelleyi hatırlatmadı 🙂

  33. Bence yarın yarışta sürebilirlik ve lastik kullanımı önemli olacak Mgp hariç bu iki alanda iyi iş cıkaran takım podyumun son basamağını alır…

    Yalnız ne pilotlarda ne fanlarda bi heyecan göze çarpmıyor yazık bence bu motor olayına birileri dur demeli yoksa cok sıkıcı bi sezon daha bizi bekliyor…Birileri cıkıp alternatif bi seri kurarlarsa görürüm ben bu burnu büyük takımı

  34. KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG avatarı
    KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG

    Barut
    14 Mar 2015 – 09:46 at 09:46
    mührü kim bastı ?

    Mührü tersten bastılar 😀 😀

    1. diğer mühürcünün turbosu arıza yapmış. öyle diyebilir 🙂

  35. @erebdost
    Mercedes -Ferrari farkı en fazla 0.6 sn bekliyorsan cok beklersin daha.Yarışta ERS farkı daha net ortaya cıkacaktır.Yine de en kötü 1 sn takar Merso Ferrari’Ye.Sen cok cok iyimser bakıyorsun tabloya 🙂

  36. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Redbull gerçekten çok kötü. Nasıl bu kadar geri kaldık inanılmaz.. STR bile geçmiş bizi. Bu fark bence şasi kalitesinden değil Renault’un bize özel çalışması sonucunda ortaya çıkan motor verimsizliği yüzünden.2 araçta da sorunlar çıktı ve Ric daha yarışa çıkmadan 1.motorunu bitirdi.

    Mclaren’e kimse değinmemiş.Değinmeyin zaten bu sene puan alırsalar iyi ama seneye iyi sıçrayabilirler(Geçen seneki Redbull gibi gelişemediklerini de gördük.Toplama adamlarla olmaz o iş.)

    Massa iyi iş çıkarttı son turda.Bottas da düzlüğe çıkarken çime taşmasa 0.2-0.3 alırdı muhtemelen.Ferrari ile aynı gibiler.

    Ferrari bayağı gelişmiş.Pist karakteristiği de önemli o yüzden 2.hızlı takım falan demek için erken Tifosi arkadaşlar.Vettel galiba son hakkına kullanılmış lastiklerle çıktı geliştiremeyince tamamlamadan döndü garaja.Raikkonen belki yarışta tempoyu tutturursa Vettel ile ikisi iyi sonuç alabilirler.

    Mercedes.Söylenecek bişey yok. Bu adamlar bu sene tam kesin demiyeyim ama %99 şampiyon olur.Dayanıklılık sorunu olmazsa çok.

    Helal olsun adamlar çalışıyor demek ki motor+şasi ikisi de çok iyi.Ama tasvip etmiyorum Formula 1’de böyle bir durumu.Redbull bile bu kadar baskın değildi en azından zayıf olduğumuz alanlar vardı pistler vardı. Bu sene 19 yarışın hepsini bunlar kazanacak büyük ihtimalle.F1 tarihinde böyle domine eden bir araç hatırlamıyorum ve bu kesinlikle bu sene de çok seyirci kaybettirecek.Suç Mercedes’te mi ? Değil. Diğer takımların beceriksizliği.

  37. vettel ile bottas hata yapmasalardı 1.27.2’lerde tur atabilirlerdi

  38. japon kültüründe heralde “büyük lokma ye büyük söz söyleme” manasında bi atasözü yok onu anladık arai yi bekliyoruz ne diyecek bakalım

    mercedes için süper bi tablo ve taraftarları için schumacher i izlerken resmen sancılı karın ağrıları gibi gelirdi bugünkü durum süper

    ama f1 için iyi deil ben yakın sıralama yakın yarış izlemek istiyorum yarış çekişmeliolsun ama şuanda öle bi ihtimal yok neyazıkkı

  39. mührü kim bastı ?

  40. Massa son anda Ferrari’leri geçti sanırım. 3. iyi sonuç.

    Ferrari geçen seneye oranla çok iyi. Daha muhafazakar motor seçimine rağmen 4 ve 5. sıra güzel sonuç. Fakat bu momentumu yarışta da sürdürmemiz lazım.

    Benim dikkatimi çekenler ise Lotus’lar oldu. Mercedes motoru hakikaten yaramış Lotus’a. Puan bekliyorum.

  41. kimi Q2 de attığı ilk sektörü atsaydı son turunda 0.3 saniye daha hızlı olucaktı zaten kendiside bi hata yaptığını ve 3. sırada olması gerektiğini sölemiş. açıkçası lotusla geri dönüşünden beri tek tur performansı olarak eskiye göre geride gözüktü. o yüzden bu sonuç hataya rağmen beni fazlasıyla memnun etti. ferrari geçen yıla göre büyük bi adım atmış olsada mercedesin bu kadar hızlı olması heves kırıyo yinede. bunada şükür diyeceğiz artık.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      lotusla da sıralama da cokta iyi degildi fakat yarışta belkide en iyi yarışlarını cıkarıyordu arac en yavaş düzlük hısına sahip olmasına rağmen şov yapıyodu bu sene aracın düzlük hızıda iyi artık yarışlarda cok hızlı olmasını bekliyorum.

  42. sezon hayırlı olsun arkadaşlar herkes için kazasız belasız bir sezon olsun iyi olanda kazansın dicem ama o zamanda sadece Mercedes kazanıcak 🙂 gerçekten Mercedes inanılmaz bi iş çıkartmış tebrik etmekten öte söylenecek bi söz yok gibi, zaten herkes önde olmalarını bekliyordu ama açtıkları fark Formula 1 için gerçektende inanılmaz neyse gelelim kendi ligimiz takımlarına 🙂 hani geçen yılı yaşamış bi Ferrari taraftarı olarak ben bu başlangıçtan ötürü mutluyum açıkcası, yarın podyuma çıkabilirsek 3-4 yapabilirsek şu şartlarda yapabileceğimiz işin en iyisini yapmış oluruz ve yıllar sonra adam akıllı bi Williams-Ferrari çekişmesi yaşayacağım içinde bi F1 sever olarak ayrıca mutluyum iki takımda birbirine yakın gözüküyor dün ikinci antrenmanlardan sonra ilk altı sıra böyle olur diye düşünüyordum sürpriz olmadı Redbull sorunları aşamamış gibi duruyor Mclaren içinse üzgünüm gerçekten yinede yarın kim kazanırsa kazansın zevkli bi yarış olur umarım herkese selamlar…

  43. Lewis harika 2 tur attı,bu sene daha baskn olmasını bekliyorum Nico’ya karşı.Kimi’den lastiklerini koruyarak bi 3.lük bekliyorum.Williams-Ferrari kapişması bu sezon şampiyonuk tadında olur heralde.TİVİBU ‘dan yarışı takip eden arkadaşlar bilgi paylaşabilirlermi donma falan oluyormu.

  44. Ferrari Williams dan 0.2 0.3 daha iyi ve bana göre bu sonuç Ferrari adına mükemmele yakın.Yarin yarışta mercedes ile en fazla 0.6 fark bekliyorum.

    Vettel son seansta hata yaptı son turunu atmayip içeri girdi.İyi bir tür atabilse rahat 3 olacaktı.Kimi’nin yariş performansı çok daha iyi yarin Williamslara bir oyun yapıp arkamıza atmalıyız.

    Alonso’yu gören varmı lastik arabasına tür bindiriyomuş diyolla..

    1. çok subjektif yorumların var

    2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      vettel eski lastiklerle çıktı abi son tur

  45. Unstoppable avatarı

    bir yorumda mclaren için gelsin
    açıkçası bir f1 izleyici olarak mclaren isminin orda kalakalmasına çok üzüldüğümü söylemem lazım ben sezon başındaki açıklamalrını duyunca mclarenın herhalde ilk 10 da gelip giderler ve sonra ön tarafa yaklaşırlar diyordum ve bunu umuyordum ama tam anlamıyla bi hayal kırıklığı gerçekten bu araca 2 3 yarış içinde ne yapacaklarda “gerçek gücünü” ortaya çıkaracaklar merak ediyorum
    ayrıca verstappen ve sainze tebrikler iş var bunlarda 😀

  46. RAİ orta sektörde hata yapınca gitti 3.lük. Q2 de 0.3 saniye daha iyiydi.

  47. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    kimisi tebrik yollarsın kızar kimi tebrik yollamasın kzıar.sen işine bak kardeşim bırak milletin yorumunu.ne gelip halen ortamı geriyorsunuz anlamadım gitti.herkes kendi çapında yorum yapıyor.gelip burda borazan gibi ötmenin manası yok

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      ayrıca herifin ilotunu kendi takımı bile zorla destekliyor kendisi de yazmış sonra tutup bizden tebrik bekliyor,şaka gibi.hani şu an fatmagül durumunda olan bir pilottan bahsediyoruz.belki millet heyecandan unuttu belki farklı neden neyse ne 😀

  48. Caterham gitti yerine McLaren geldi..Reziller..Ama aracın temeli iyi..:)))))

  49. Artık izlenmez f1…yazık …

  50. KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG avatarı
    KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG

    Ric basın açıklaması yapıyor adam bu kadar geri kalmaya rağmen hala sırıtıyor delircem 😀 😀

  51. Furkan Ozcan avatarı

    Evet… Bence şöyle kıvırma şansın var: “Ben bir tane Ferrari girerse dedim. Bak iki tanesi ilk beşe girdi.” 😀 Ekran görüntüsü yüklenmezse diye link: i.imgur.com/E6tb3tQ.png

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      o arkadaş daha sıralamalar başlarken ferrariden en az 1 aracın ilk5e girecegini zaten biliyodu fakat sıralamaları izledigini kabul etti.

    2. SCUDERlA FERRARI avatarı
      SCUDERlA FERRARI

      merak etmeyin bırakmaz izlemeyi burayada 15sulonso olarak yorum atmaya devam eder

      1. Ben yine kendim olarak burada olacağım. Tabi daha önceden tecrübeli olduğunuz için bu konularda benden daha iyisiniz 🙂

    3. Mizahını beğendim 😀 Tam da bunu kastediyorum bir aracı demiştim, ikisi birden ilk 5’e girdi. 😀

    4. konuyu bilmiyorum ama bu laftan sonra erkek adam sözünü tutar . veya herkesin huzurunda özür diler.

      1. Ben dedim ki, Ferrari konusunda yanıldığımı kabul ediyorum. Üstüne gidip sıvayacak halimiz yok. Çocuklar gibi de uzatacak halimiz yok. Ferrari’de yanıldım ama Mercedes öngörüm doğru çıktı. Konudan haberdar değilsen öğrenmeye bak.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          ya kusura bakma böyle üstüne geleceklerini bilsem yazmazdım cidden amacım farklıydı.baya uzadı konu.kusura bkamıyorsun inşallah.ne yazdığın aslında önemli değil kimseyi dinleme ne istiyorsan onu yap 😉 🙂

          1. Önemsiz bunlar dostum 😀 Herkes eğlence peşinde zaten. Onu da birbirlerinin kuyruğuna basarak karşılamaya çalışıyorlar. Ben de dahil 🙂

            1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
              [VET^01] #ForzaFERRARİ

              Aynısını biz iddia etsek sen uzatmazdın yani 14Sulonso acayip güldüm bugun sağol :))) her şey makara takılmamak lazım :))))

  52. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Mersedes uçtu, uçacak daha da, adam titreşim var lastiklerde diyerek 1.5sn fark atıyor 🙂 Mersedesin bir açıklaması vardı, bu seneki araçta muhafazakar olduk diye aero açsından. Allah’tan böyle olmuşlar 🙂

    ———

    Ferrari’nin geçen seneden hiç bir farkı yok, tıpkı Alonso’nun dediği gibi “Sezon başlamadın Ferrari favoridir, ama başlayınca….”

    ———

    Williams aynı yerinde, Bottas hata yapmasa muhtemelen 3-4 olacaklardı. RBR nin de sonradan gelişme potansiyelini düşünürsek Ferrari’yi geçecektir. Kısaca geçen seneki tablonun aynısı olacaktır sezoun ilerleyen zamanlarında.

    ———

    Mclaren zaten sezon başlamadan bitmiş gibi gözükmekte, direk seneye odaklanmaları daha hayırlı olur gibime geliyor, yada en kötü 2. bir şasi ve aero paketi yapmalılar. Lewis’in pol zamanını düşünürsek 6 saniye fark kabul edilecebilecek bir fark değil. Ne kadar gelişebilirsin ki 6 sn yeyi kapamak için.

    ———-

    Alonso tatile devam etsin bence, zaten spikerlerde öyle konuşuyordu, gelip ne yapacak gibisine.

    ———-

    STR fena değildi aslında 2 çaylaklan. Ben bayağı başarılı buldum 2.sinide. Özellik Verstapen çok da kötü görünmedi o kadar eleştiriye ramen.

    ———-

    Yarın yağmur yağmazsa mersedesler 1 tur önde bitirir yarışı 🙂 Ferrari de kesin pit saçmalıkları yapar. RBR bile Ferrariden önde bitirir diye tahmin ediyorum.

    1. Arkadaş, Alonso’yu detekleyen güzel kardeşlerimizden olabilirsin tamam eyvallah; Belki Ferrari’den de 5 yılda soğumuş olabilirsin.. Ama insaf şu perdeni bi indir ya, burda sinir bozucu hayal ürünü yorumlar yapmayı bırak, Alonso paşamızın ortalarda olmaması kaidesi ile pohpohlayacak bir yorum atamadığınızdan mıdır nedir; Ne bu Ferrari düşmanlığı.. Adamlar paşa paşa gelişmişler işte, yok williamslar hata yapmasaydı 3-4 olurlardı, Redbull gelişip geçecektir, pit hataları bla bla.. Vettelin son tur denemesindeki hatasını görmezsiniz ama? Neyse daha ilk gün, sakin olmak lazım sizin gibi yorumlara.. İyi seyirler

  53. mercedesler bilinen yerlerinde. tebrikler ve kalanlara bakalım.

    dünkü test seansını komple boş geçip, soft lastikleri ilk kez bu sabah deneyen felipe massa’nın, sorunsuz araç sahibi olma ayrıcalığı bulunan bottas ve albenisiyle profiliyle bol bol yükselişinden bahsedilen ferrari ile şampiyon pilotlarının önünde, olabilecek en iyi cebi kapmasına, en basitinden bir “tebrik” gönderilebilirdi, değil mi ağzına massa ismini almamaya yeminli kardeşilerim? bir tebrik, zor olmasa gerek, hani mercedes’lerden sonraki cebi alan pilot kim olursa söylediğimiz bir söz, hadi utanmayın, bi şey yok bunda.

    bir söz de sayın williams takımının müdürü claire ve hede hödösü head’e gelsin.
    massa’nın 3. cebi kaptığında açtığınız ağzınıza yapmacık olarak da bir gülümseme yerleştirin, ayıp oluyor, dünya izliyor. yoksa koca 2. testi garajda oturarak geçirmiş massa’nın, parlatmak için ne yapacağınızı şaşırdığınız ve hiç bir sorunla karşılaşmaması için elinden geleni yaptığınız sarı tosununuzun önünde olması mı sıktı canınızı? eh, tartıda takım arkadaşını tebrik edecek kadar bile saygısı bulunmayan, pohpohlarla coşmuş tosuncukla size gelsin o halde.

    1. Siz Bottas Massa’yı her geçtiğinde yokları oynuyorsunuz ya, Massa’yı tebrik etmeyenleri de ona sayarsınız.

    2. Onlarada hak vermek lazım @massathebest Bottas tan bir yıldız yaratıp, pazarlama olarak sınıf atlamaya çalışıyorlar.Mika, Kimi, Alonso gibi bir pilot yapmaya çalışıyorlar ancak Massa kesinlikle bu kadar handikapa rağmen yinede Bottas’ı geçiyor.Williams kesinlikle adil davranmıyor görünen bu..

  54. KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG avatarı
    KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG

    yeahhh kara oglan iş başında 😀 Tivibudan demo kodu ala ala 3 er dk 3 er dk izlemek baya gerdi beni 😀 😀

  55. Mercedesin taktiğini ben çözdüm. Sezona başlarken getirebilecekleri en güçlü paketle geliyorlar;diğerleri ilk yarıştan morali bozarak gelecek seneye odaklanıp aracı pek geliştirmiyor. Mercedeste zaten hızlı olan aracını geliştirmiyor. Onlarda aynı anda gelecek seneye odaklanıyorlar. Bu şekilde diğerlerinin öteki sezona odaklanması anlamsız oluyor. Bu hinliğin üstüne gidip sezon boyu gelişen bir takım olursa ve yapabilirde bir lastik testi koparırsa böylesine korkunç farkları görmeyiz.

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      saçma sapan konuşma ne demek geliştirmiyor.Mercedes diğer takımlar gibi sürekli aracı geliştirmese şuan bu konumda olmazdı geçen sene fark 1.4sn değildi.Bu seneki araç geçen senenin evrimi geçen sene başındaki aracla bu araç arasında dağlar kadar fark var.Saçma sapan yorumlar yapma

      1. Messier 92 (ex always) avatarı
        Messier 92 (ex always)

        Kardeşim bu adamın olayı bu, kendi hayal dünyasında yaşıyor.takma fazla.

      2. Sevgili dostum ben diyorumki bu seneye başlarken zaten aracı geliştirmişler. Sezon içinde bu senenin aracıyla debelenmek yerine hemen gelecek seneye yoğunlaşabiliyorlar. Anlatmak istediğim durum bu.

        Bu dönem Mercedes dönemi bu belli oldu. Benim saçma sapan yorumlarım olsa da olmasa da Mercedes süpürecek. Hatta gelecek seneyi de süpürecek.

        Hiç sorun değil bunlar. Bana komik gelen nedir biliyor musun? tuttuğu takım belli olmayan insanların başka takımın başarısıyla ego tatmin etmesi.

        Kimsenin düşünce özgürlüğüne müdahele edecek değilim. Saçma olarak nitelediğin yorumlarda düşünce tarzına göre haklı da olabilirsin. Ben burada pek çok taraftarın yaptığı gibi tuttuğum takım olan Ferrari nasıl başarılı olur nasıl olamaz? onları düşünerek kendi çapımda hiçbir şekilde otorite olmadan bazen subjektif de olsa yorum yapmak.

        Bunun gerisi beni pek ilgilendirmiyor. Ha Ferrari yarış kazansa onun da bana ego tatmini dışında hiçbir faydası olmayacak. Hayat biraz da bu atışmalardan enerji buluyor galiba. Etki tepki meselesi.

        Sevgili dostum Hyperiona gelince onunla sürtüşmemiz geçen sene testlerde başlamıştı. Ama geçen sene yaptığım gibi onu rencide edici yorumlar yapmayacağım. Dikkate almıyorum diyip kendimi de bir halt sanmayacağım. Onun tarzı da böyle. Herkes kendi tarzıyla güzel. Bu saatten sonra gereksiz huzursuzluklar, kırgınlıklar kimseye bir fayda sağlamaz.

        Her hayat tarzına, her düşünceye saygım var. Hyperion’un da haklı noktaları benden fazladır, schumi nerde ben orda kullanıcısının da. Benim tarzım bu. Tarzım bu derken tabiiki bana saçmalama özgürlüğü yok. Ama ben varsayıyorum. Bu varsayıma olmaz diyemeyiz lakin olur da diyemeyiz. Çünkü hangi takım nestratejiler geliştiriyor bilemiyoruz.

        Ben şu ortamda kimseye artık sinirlenmem. Sonuçta hepimiz birbirmizi tanımasakta site ailesindeyiz. Ailede herkes aynı düşünmez. Burayı okuyorsa Royal Hunt’la da çok atışmıştım elbette ondan da birşeyler öğrenmişimdir. Hayatta her insandan her canlıdan elbette farklı bir şeyler öğreniriz. Herkes huzurlu, mutlu bir sezon geçirsin. Başka da kimseye kötü sözüm yok.

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Ben de son satırların da aynı fikirdeyim de dayı çok uzun yazıyon haa :)))))

        2. Yahu burdaki insanların %90ı zaten yaptığın yorumların hayal dünyası olduğunu söylüyor. Hala gelip geçen seneki rencide edici yorumlar diyorsun. Ya rencide etmenin anlamını bilmiyorsun, ya da rezil olmakla rencide etmeyi karıştırıyorsun yine hayal dünyanda. Gereksiz huzursuzluk ve gerginliğe gerek yok diyorsun, ki sonuna kadar da haklısın. Düzgünce tartışıp boş yere laf sokmadan da burda yorumlarda bulunup fikir alışverişi yapabiliriz. Ama böyle iğneyi kendine batırmadan çuvaldızı karşı tarafa batırmaya çalışıp, hala rencide edici tarzı kelimeler kullanıyorsun sonra da sürtüşme olmasın diyorsun. Ama yine de ben mesajının geneline bakıyorum ve ılımlı bi yorum yaptığını görüyorum bu yüzden rencide etmek fiilini biraz yanlış anlamda kullandığına inanıyorum. En azından laf sokmak amacıyla yazılmadığından eminim. Gerginliğe de gerek yok dediğin gibi. Ne kadar yorum yaparsan yap, yanlış ve ya doğru farketmez, ortada doğru olan tek bişey var söylediğin gibi, o da Mercedes’in bu sezonu da süpüreceği. E bundan sonra zaten sezon hakkında geriye ne kalıyor ki konuşacak… O yüzden o minimal detaylara da fazla takılmayı sevmiyorum açıkçası. Pek gerginlik olacağını da düşünmüyorum o yüzden.

          1. Rencide edici derken kendi adıma kırıcı söz söylemeyi kastetmiştim. Yani olur ki kırıldıysan(ız) diye.

            Buradaki yorumculardan yorumlarıma en azından bu sene için hâyal ürünü diyen pek çıkmadı. Bugün ilk sıralamadan sonra 1 ay önce yeni bir profil açan belki de başka bir tanıdık kullanıcı hayâl ürünü yazmış. Ne yapayım görüşüdür haksız da sayılmaz 🙂

            Açıkçası hayâl etmeden yaratıcı olunmaz. Ben klasik Türk kafasıyla yaşamıyorum. Hayallerle yaşayanı…… türü sözler hiç ilgilendirmiyor çünkü Ferrari yarış dahi kazansa okşanan egomdan başka hiçbir faydası olmayacak bana.

            Zaten biz sizinle düşman değiliz.Duygusal yorumlar yapabiliyorum. Olmasını dilediğim şeyler için temenni eksenli konuşuyorum. Ama yazı burada kalıyor. Bunları büyütürsek hiç yol alamıyoruz.

            Yazılarımdaki saçmalığı göstermek için belki de iyi niyetli düşüncelerle beni dikkate alıp cevap veriyorsunuz. Sağolun. Ama ben de şunu söylüyorum bizler amatör ruhlu insanlarsak, bu gibi hayal ürünü yazıları fazlaca büyütmeye gerek yok.

            Haftasonunuz mutlu geçsin. Kahvaltı yapacaklara afiyet olsun.

            1. Messier 92 (ex always) avatarı
              Messier 92 (ex always)

              Ben bu siteye Mercedes’in F1’e döneceğinin kesinleştiği 2009 yılının sonlarından itibaren giriyorum,takip ediyorum ve sitenin kullanıcı sayısının çok daha düşük olduğu, o 2-3 yıllık süre zarfında senin memoli ferrarioğulları nickli yorumların ile, nasıl F1’in ”michael sikkofield”liğine soyunduğunu çok iyi hatırlıyorum.Yalan yok sana o dönemden beri kılım,ha sonra ne oldu sitenin kullanıcı sayısı artıkça rasyonel argümanlarla insanlar sana cevap verdikçe kendini törpülemek zorunda kaldık ve nick değiştirdin.Ben ise 2013 yılından beri always nicki ile çok sık olmasa da yorum giriyorum zaten hatırlayan ve Mercedes fanı olduğumu bilen arkadaşlarda vardır diye tahmin ediyorum.Yani neyin tatavasını yapıyorsun anlamıyorum.Elinde somut çok fazla veri olmadan ahkam kesen, konu ne olur ise olsun tek buraya özgü değil her platformda biraz sert üslup ile cevabını alır bunu bilmeni isterim.

    2. Vay be. Çok iyiyimiş.

    3. mercedes 3 ay araca dokunmasın şuanki fark yarıdan daha fazla düşer. F1’de öyle araca dokunmamak gibi bir durum yok, her zaman gelişim savaşı vardır.

    4. Harbiden ağır saçmalamışsın 😀

  56. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Şimdi Ferrariciler kendini avutmak için hemen 2.sıraya koydular çok az önde uzun stintler iyi falan filan.Yarın bir yarış olsun sonra belli olmaz avustralyada kimin nerde olduğu geçen sene mclaren podyumdaydı noldu gördük Ferrari için yorum yapmak erken ama Williams geçen seneden devam ettiği kesin

  57. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    hamilton çok motive göründü daha çok yarış kazanabilir

  58. sezonun ilk sıralama turları hayırlı uğurlu olsun
    en çok gelişen takım lotus herhalde mercedes ile diğer takımların farkı tek turda değişmemiş yarış temposununda bundan farklı olacağını zannetmiyorum ferrari gelişmiş ama anca williams seviyesine gelebilmiş williams yerinde saymış redbull yavaş kaldı sorunluydu galiba. bu sezon ferrari -williams-redbull üçlüsü arasındaki farklar açılmazsa ilginç podyum mücadeleleri görebiliriz

  59. geçen seneden beri bir grup red bull’un en iyi şasiye mercedes’in ise sadece motorla bunları başardığını söylüyordu. yok öyle bir şey. Adamlar yapmışlar arkadaş. Bu sene de aynen öyle.

    Red Bull ise Toro Rosso’ya geçiliyor. 2008’deki gibi bir sezon olabilir çünkü toro rosso aracı çaylakların elinde adeta uçuyor. İkisinde de Renault motoru var…

    Ferrari iyi toparlamış cidden. Williams’la başa baş görünüyor. Lotus da iyi toparlamış. Sauber de fena değil.

    McLaren ? komedi 😀 Button’un açıklamaları da hep aynı: temeli çok iyi, gelecek bu araçta vs vs.

    1. mercedes’in sadece motorla bu işi yaptığını kimse söylemedi. şasileri çok iyi, ancak redbull kadar iyi değildi. bu sene işler değişmiş, mercedes şasi farkını kapatmış olabilir.

      kısacası geçen sene rb o motorla 3 pole kaçırdı 0.1, 0.05 gibi farklarla. şasi’de en iyi olan takım motor verdiği takıma karşı pole kaybetmez. yani kısacası şasi konusunda kimin önde olduğu belliydi. o yüzden sürekli bu konuyu gündeme getirmenin anlamı yok.

  60. neler konuşuldu sezon öncesi, ferrari merc ile kapışacaktı, söylüyoruz bunlara bakarak analiz yapmaya çalışmayın diye, sonra böyle oluyor. gerçi ilk sıralamadan analiz yapmak da çok doğru değil ancak en azından herkesin varını yoğunu görüyoruz.

    1,5 saniye fark hakkaten arkadaşın dediği gibi nokta atışı yapmış helal olsun. yarışta bence mercedes motorlu araçlar avantajlı olacaktır, mercedes’in avantajı tur ardına tur atıp ERS’yi doldurmak gerekince ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. şuan pitte ya da ısınma turu atıp dolduruluyor.

    williams bence yanlış bir felsefeyle geliştirdi aracı. çok fazla steril dizayn var ve böyle DF’li pistlerde de zorluk çekiyorlar. gerçi bottas fren problemi yaşamasa yine muhtemelen 2 merc 2 williams olacaktı.

  61. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai nin arkada kaldığı ve vetteli geçmesi gerektiği doğru fakat puanlar yarışta veriliyor ve daha önemlisi birde yarış performanslarına bakıp daha düzgün yorumlar yaparız.

  62. Lewisi ve Mercedes ekibini tebrik ederim adamlar her alanda harikalar sezarın hakkı sezara.

    Bakalım ilerleyen yarışlarda bizleri nasıl bir mücadele bekliyor bekleyip görelim.

    Mercedes ulaşılmaz gibi şuanlık Red Bull Renault maalesef bekleneni veremedi kamu Kamuflaj altında hiç bir şey yokmuş 🙂 Aynı motoru aynı vites kutusunu kullanan kardeş takımı zor geçtik çarpışma testinden geçemeyen burun ve buna bağlı aerodinamik güncellemeler bir an önce ikinci üçüncü yarışa gelmeli motor konusunda tam olarak neredeyiz yakıt tüketimi nasıl ERS sistemi ne durumda bunların hepsini yarın görürüz lakin her alanda gelişmemiz şart.

    Araba olarak ilk defa kıçı başı ayrı oynayan bir RBR görüyorum bunu beklemiyordum şahsen.

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Sorun CamoBull’un kamuflajı altında bişey olup olmaması mı yoksa Renault’un dandik ve pahalı motoru mu ?

      Redbull’dan iyi şasisi olan takım olduğunu sanmıyorum Mercedes belki ama Ferrari ve Williams’ın değildir.

      1. Şuan da sorun bir ekip ruhuyla komple sorun senin tabirince dandik ve pahalı dediğin motora Red Bull be kuruş para ödemiyor öncelikle bunu bil yeter.

        Redbull’dan iyi şasisi olan takım olduğunu sanmıyorum Mercedes belki ama Ferrari ve Williams’ın değildir. Sen öyle san dandik motor gücü isteyen sektörü geçtim S2 ye bakta farkı gör.

        1. MichaelJackson avatarı
          MichaelJackson

          Hala avukatlığa devam ediyorsun.Şu sporu takip eden 1 kişi Renault’un motoru Mercedes veya Ferrari motorundan iyi der mi ? (objektif) Cevabı sen de biliyorsun.

          Para konusunda evet biliyorum Renault motoruna para verilmediğini merak etme.Geçen seneki rakamları kastettim. 20 milyon euro falandı galiba.Mercedes motoru Renault motorundan 2 milyon daha ucuzdu.

          1. Abi yapma böyle lütfen ben şuan iyi mi diyorum hangi yorumda iyi dedim göster yorumu hatamı telafi edeyim.

            Biliyorsan yorumda o zaman pahalı diye neden diyorsun adamlar para ödemiyor ki.

            Olabilir paha kimsenin kafasına silah dayayıp benim motorumu kullanacaksın dendi mi hesabına gelmezse takımın Lotus gibi çeker gider bu kadar basit.

  63. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Süperiz En iyisiz.İşte bu 4 senenin meyvelerini toplamaya devam ediyoruz.Bu meyvelerde kolay kolay bitmez.Williams ve Ferrari kafa kafayalar.Net sıralama için daha beklemek gerek onuda söyleyelim.Mercedes 1. orası kesinde geri kalanlar için ispanya yarış sonucunu beklemek gerek..Yarın güzel bir yarış olacak bence.Mercedesler kendi aralarında williams-ferrari kapışır ardından lotusla-redbull güzel bir yarış olması dileğiyle ayrıca tivibu 7 tl aldım.gayeet memnun kaldım bu kadar iyi olabilir.HD kalitesinde süper tvye bağlayın sanki gerçekten tvden izlermiş gibi seyredin yarışı

  64. işin ilginç tarafı, uydu takım toro rosso fena gözüküyor. sürücüleri ilk defa sıralama turuna çıkmasına karşın baya iyiydiler. tebrik etmek gerekir.

    mercedesler önde, sonra williams-ferrari bir grup, sonrası bence daha güzel 🙂 toro rosso-redbull-lotus. bu gruba sauber ve force india da katılırsa of of. bilin bakalım hangi takımı yazmadım. ne acı bir durum.

  65. bahadır sezgin avatarı
    bahadır sezgin

    1. sırada ki takım çoktan belli. Amaç 2. hızlı takımı bulmak. Ferrari ve Williams herşeyleri çok yakın. Fark zaten 0.1sn civarındaydı bugün. Pilotajlar sırayı belirleyecek diye düşünüyorum.

  66. Strong_Union avatarı

    Rainin uzun stinleri çok iyi yarışta podyum için bir avantaj getirebilir bu startlarıda iyidir rainin geçen sene ingiltereyi çıkarırsan ki orada en az 5 araç geçmişti 12 sıra kazanmışlığı var yarın bir heyecan olacağı kesin gerçi ben vettelin çıkmasına da razıyım ferrari çıksında vettel raikkonen farketmez ilk yarıştan içimizi açar iyiye işaret olur bu…

    1. rai startta cebindeki 5 aracı çıkartır

    2. startta vetteli geçebilir rai temiz taraftan kalkacak, rosbergde massaya geçilebilir ama geçilse nolcak ayrı bi kulvardalar resmen

  67. -Mercedes tam anlamıyla başka bir boyutta ikinci takıma 1.4 saniye takmak ne demek 🙂
    Geçen seneden daha baskın, başarılı bir sezon geçirebilirler.Rosberg’de bir sorun olabilir
    çok yavaş kaldı.Gerçi yavaş kalsa bile o kadar öndelerki etkilemiyor bile.

    -Ferrari çok iyi iş çıkarmış.Williams ile başa başlar, piste göre sürekli yerleri değişecektir.
    Ayrıca Bottas son anda hata yapmasa Ferrari’leri geçebilirdi, turuna yazık etti.

    -McLaren ve Red Bull içinse hesap vakti…

  68. Çoğu kişi Mercedeslerde arıza olmadıkça ya da birbirleriyle olan sürtüşmeden yarış dışı kalmadıkça başka bir takımın yarış kazanamayacağını biliyordu ya da bilmesi gerekir, podyum için mücadele olucak redbull da katılır önümüzdeki yarışlarda podyum için, bakalım bu mutlak hakimiyet fiaya yeni kararlar almasına neden olcak mı…

  69. Unstoppable avatarı

    Ne yalan söyleyeyim bundan 3 hafta önce farkın 0.8 sn civarı olacağını düşünüyordum ancak maalesef ki beklediğimden de çok çıktı f1 izleyicileri adına üzücü bir şey. ancak ferrari ve williams konusundaki tahminlerimiz tutmuş gözüküyor ve sanki o arka 2 liden sonra da bi sıralama olcak çünkü redbull ve lotus gözüme yavaş gözüktü

  70. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    2017 için çalışmalar başlasın.

  71. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    F1’de heyecan bitmez baya özlemişim 😀

    -Hamilton yapması gerekeni yaptı Rosberg’e gereken cevap verildi.

    -Bottas yine son viraj kurbanı oldu 3. olabilirdi.

    -Vettel Hamilton gibi takımdan doğru zamanda ayrıldığı gözüküyor.

    -RAİ,Alonso’nun daimi yerini aldı ilginç 😀

    -17’lik oğlanda hata yapmasa q3’de rahat olurdu.Bence iş var bu çocukta.

  72. Aras Tekiner avatarı

    #ThePowerOfDreams

    1. ThePowerOFNightmares

  73. FerrariFanTR avatarı

    Vettel son turunda hata yaptı galıba turu tamamlamadan pite girdi. 3. sıra beklıyordum şahsen.
    Vettel bir set soft lastik saklamış mı oldu şimdi yarışa?

  74. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Çok mutluyum kendi adıma.Sezonunu ilk sıralaması beklenildiği gibi geçti.Güç dengeleri artık daha net.Williams ve Ferrari kafa kafaya ancak ben Ferrari’nin çok az da olsa önde olduğuna inanıyorum yada taraf olduğum için öyle olmasını umuyuyorum.

    Vettel son seansa kullanılmış lastikle çıktı ve turu atmadan geri döndü,Kimi ise yeni lastiklerle turlardı.Massa son anda araya girdi eğer girmese 2.çizgi temiz taraf 3-4 süper bir sonuç olacaktı bizim için.Bunun dışında farkın Vettelin turuna göre değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum.Ancak o turu tamamlamadı ve nerden baksanız 0.3sn cepte vardı.Farkı şu an 1sn diye düşünüyorum.

    Ayrıca buraya sadece yarış amaçlı muhafazakar motorla geldiğimizi üdşünürsek ve kış testlerindeki güncel motorun da yaratacağı fark var.O yüzden tablo olumlu.Geçen sne 1.5-2sn fark yiyorken bu sezon 1sn de ilk yarışlar bunu tutabiliriz.Havalar burda,Bahreyn ve Malezya gibi farklı kıta yarışlarında sıcak.Çine gittiğimizde ve Avrupaya döndüğümüzde serinler ve bahar sezonu olur.O zaman yeni motorla görebiliriz tam gücümüzü.

    McLaren sezonun en büyük handikapı olabilir.Gerçi zaten kış testinden sonra mucize beklenmiyordu.Taraftarlarını benden iyi kimse anlayamaz.Büyük bir sabır gerekiyor.

    Red Bullu geride bırakmış olmak da güzel.Red Bull,bana göre en büyük gerilemeyi yapan takım.Hem onları geçip hem Williamsı yakalamış görünüyoruz.Eğer yarın Williamsın kayan arkasından ve pilotaj hatalarından istifade edersek podyuma çıkabiliriz.Yarış tempomuz umarım iyidir.Lastik hakkı var Vettelin tekrar belirtmek isterim.

    Mercedes için zaten çok fazla şey yazmaya gerek yok.Hamilton uzay liginde adeta.Tebrikler hepsine. Ve bakalım Renault bu kurallara ne kadar destek vericek,göreceğiz

    Yarın özellikle Ferrari adına yarışta iyi bir gün diliyorum.Umarım podyuma çıkan taraf biz oluruz.Başarılar herkese

  75. Mercedes ulaşılmazı oynuyor takmamak lazım kendi hallerine bırakalım , willliams ferrari mücadelesi çok iyi olucak buna odaklanmamız gerekecek 🙂 . Bence 3 4 fark etmez yarıs hızları konusur bakalım ne olacak.

  76. Serinin ismi formula mercedes olarak değişsin (bknz. Lotus)

  77. Niye şaşıldı bu kadar anlamadım, Mercedes ile farkın düşeceğini sananlar mı vardı ?

  78. Adam ilk yarıştan sezonu parselledi. 2 kusursuz tur. Helal olsun.

    Vettele üzüldüm son turunda iyi gelirken hata yaptı keşke Raikkonenle arka arkaya çıkmış olsaydı. İlk yarışta sıralama podyumunu şanssızlıkla kaçırdı.

    Havanın kapalı olması Ferrarinin çok aleyhine en az bir 0.3-0.4 saniyeyi lastik ısıtma sorunu yaktı. Yoksa 3-4 olmak mümkündü.

    Mercedes 25 hakkı boşuna kullanmadığını kanıtladı. Ama Ferrari çok kuvvetli ihtimal buraya tek tur performanslı motorunu getirmedi. Fark bir tık daha düşük olabilir.

    Tahmin oyununda her zaman Hamiltona verdiğimde Rosberg alırdı bu sefer Rosberg lehine tahmin verdim Hamilton aldı. Beklediğiminde ötesinde bir hız. Ama lastiği o kadar hızlı ısıtıp suyunu çıkarana kadar performans alıyorlar ki bu farkta sürpriz değil.

    Mercedes’e direkt şampiyonluk verilsin arkadakiler birbirine yakın onlar en iyi 2.yi seçsin.

    1. Vettel son turunda hata yapmadı. İlk turlarda Raikkonen, ikincilerde de Vettel kullanılmış lastikle tur attı ve Vettel doğal olarak 2.turunda zamanını geliştiremedi.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        ilk 2 seansa bakarak sanırım massanın onun geçemiyeceklerini düşündüler ki ilk iki seansa arasında 0.3 sn vardi minimum.[Massa iyi bir tur attı sonrasında] :(( O yüzden kullanılmış lastik çıkmışlar sanırım

    2. Son turda, hatta son virajda diyelim hata yapan Bottas’tı.

    3. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Dediğin gibi bir şey olabilir mi ya tek tur motoru getirmediğinden,ben sanmıyorum ama.. abi 1.5 sn nedir ya Formula one olalı böyle fark görmedi küfür gibi geliyor insana.Bu farkla böyle araçmı yarıştırılır :((

    4. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      evet vettel son turunu tamamalamadı.hata yapmadı ancak.eski lastikle çıktı ve arkadaşın dediği gibi herhalde 3.lüğü garanti gördüler massa geçemez diye düşünmüş olabilirler ama yarın için bir şansımız var elbet

  79. Mercedesler böyle devam etsin, motorların değişmesi daha da kolaylaşsın. Yoksa bu rezillik devam edecek

  80. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Son turu vettel hata yaptı sanırım pite döndü.Yoksa rahat üçe otururdu diye düşünüyorum.bu seneki sıralama şuanki gördüğüm önde mercedesler arkada vettel ve onun 0.3 sn arkası rai bottas massa diye düşünüyorum.

    Bir de burada yorum atanlar olmuştu başta didem arkadaşımız 2013 de arkasına bakmıyormuş vettel bırakın alalhınızı severseniz ya 1.5 sn fark nedir dalgamı geçiyorsunuz :@:@:@

    1. 0.6 sn de Lastikten geliyordu ya. Rosberg’in yerine Vettel’i getirsinler Mercedes’e. Haaa Hamilton Webber’e benzemez. Takıma laf da işlemez. (Bknz : Macaristan 14 Rosberg der ki ”Bana neden yol vermiyor?” ve buna istinaden Hamilton : ”DRS mesafesine kadar gelsin yol veririm”)

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        amacın ne anlamadım 🙁

    2. Kusura bakma 2014 sezonuna kadar böylesine uçuk bir fark görmediğimiz için haliyle arkasına bile bakmıyordu sözüm pekte yanlış sayılmaz.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Bence sana göre yanlış değil bana göre yanlış.

  81. Farklar inanılmaz uçuk kimse çıkıpta yarış kazanırız demesin.

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Ham-Ros çarpışıp yarış dışı olursa kazanırız 😀

      1. O geçen seneydi 😀 bu sene asla öyle birşey olamaz.yakarlar ikisini’de

  82. OtonomAktor avatarı

    mercedes en yakın takımdan 1.4 saniye hızlı. eyvah eyvah.

  83. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Sezon bitti dağılın. Mercedes geçen yıldan daha baskın çıktı.

  84. hamilton tam bir çılgınsın 🙂 işte senden istenen performans
    sezon öncesi tahminlerimde doğru çıktı ferrari mercedes arası en az 1 sn dedim ve ferrarinin daha williams seviyesinden olduğunu söyledim

  85. Yusuf Hitay avatarı

    şaka maka fark yaklaşık 1.4 saniye, oy oy oy. downforce gerektiren son sektörde adet uçuyorlar, malezya’da fark açılırsa şaşırmam.

    mercedes herkese 1.5 saniye fark atacak demişti biri, fena dalga geçmişlerdi. 🙂

    mclaren ölmüş ağlayanı yok.

  86. Vettel’in son set softlarını saklama kararı 3.lüğe maloldu. Mercedes’e diyecek bir şey yok.

  87. hayırlı olsun bakalım 🙂

  88. Noldu burda dün konuşan bi arkadaş vardı iki saat tartışmıştı boş boş argümanlarla.
    F1 izlemiyosunuz demekten başka bildiği bişey yoktu.
    1,45 saniye taktı Hamilton Ferrari’lere.
    Ama sanırım kendisi yoktur şimdi, izlemiyorsa falan tabi…

    1. Ham Rosberge de 0.6 saniye taktı arkadaşım.O zaman hamiltonun Mercedesi Rosbergin Mercedesinden 0.6 saniye daha iyi mi diyelim? Nasıl bir mantık var sizde bende bunu anlamıyorum.

      1. Alla alla ne istiyorsunuz abicim daha ? Şaka mısınız ya ?
        Rosberg hata yaptı iyi süremedi diye 0,6 saniye geride kaldıysa bana ne ?
        Ortada veri var mı var ? Ferrari’den 1,4 saniye önde bi Mercedes var mı var ?
        Ben araç net ve saf hızıyla 1,4 saniye daha hızlı mı dedim Ferrari’den yahu ?!
        Son 15 yılda hede hödö, 1,5 saniye fark olmaz Hamilton önce Rosberg’i geçsin diyen bi arkadaş vardı. E bak 1,4 saniye fark oldu mu oldu diyorum ben sadece. Hala gelmiş ne diyorsun bana. Bana ne Rosberg 0,6 geride kalmış bilmemneymiş. O mükemmel altın çocuk Vettel de düzgün lastiklerini takaydı da 0,6 fark ataydı madem Raikkonen’e. Yapılmamış bişey için gerçekte var olan veriyi “1,4 saniye ama nası 1,4 onu sorsana bana bi, bi sor allah aşkına” ya şeklinde çevirip kıvırmaya gerek yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir