Red Bull'a Göre Her Yarış Final Havasında Geçecek

yazar:

kategori:

Horner Button’ı yakalamak için ellerine geçen her fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyor.

“Takımlar birbirine çok yakın ve her hafta sonu artık dünya kupası finali gibi. İşimizi doğru yapmalıyız. Kazanılacak her puana ihtiyacımız var, son dört beş yarışa bakarsanız ivme Brawn’dan çok bizim lehimizeydi.”

Türkiye Grand Prix’sinde bu yana Jenson Button sadece 11 puan elde ederken, Rubens Barrichello 21, Sebastian Vettel ve Mark Webber de 24’er puan topladılar. Button aldığı puanlar bakımından Kimi Raikkonen (24), Nico Rosberg (19), Lewis Hamilton (18) ve Heikki Kovalainen (13)’in de gerisinde kaldı.

Horner, “Valensiya’daki galibiyete rağmen Brawn iyi bir ivmeye sahip değil ve Jenson da türkiye’den bu yana podyuma çıkamadı. Silverstone ve Almanya’da onlara karşı yarış kazandık, Macaristan’da ve Belçika’da da podyuma çıktık. Şampiyonada yolumuz daha uzun, fark kapanıyor ve heyecanlı bir finiş olacağını düşünüyorum. Şampiyonluğun ucu açık. Sezon sonuna kadar ilginç bir mücadele sergileyecek olan dört pilot var. Ama bizim pilotlarımız takipte ve Rubens de son iki yarışta farkı 12 puan kapattı. Bu dörtlü bir mücadele.” diyor.

Horner KERS’in İtalya GP’sinde çok büyük bir avantaj olacağını düşünüyor.

“Monza bir güç pisti ve KERS’li araçlar orada çok güçlü olacaklar. Monza’da muhtemelen daha az downforce ile çıkacağız ama yine de hızlı virajlar var ve orada Brawn ile mücadele edebiliriz.”

Ayrıca takım Spa’da Webber’in motorun çıkan sorunun yardımcı bileşenlerle ilgili olduğunu anladı ve motor yeniden kullanılabilecek durumda.


Yorumlar

  1. Bir de "Bu sene F1'de eğlence yok" derler. En azından şampiyonluk mücadelesi izliyoruz son 3 senedir. Önemli olan mücadele olması ve o mücadele var ki açıklamalarda görebiliyoruz bunu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir