McLaren: KERS Monza'da Büyük Avantaj

yazar:

kategori:

Monza pistinin uzun start finiş düzlüğü pilotlara sıralamalarda sistemi iki kez kullanma şansı veriyor. Sistem hem tura başlarken hem de tur tamamlanırken kullanılabilecek.

Takım patronu Martin Whitmarsh konuyla ilgili olarak, “Monza takımımızın her zaman iyi olduğu bir pist ve Formula 1 tarihinde önemli yeri olan bu pistte yarışmayı seviyoruz. Pistin yüksek hızlı virajlara sahip olan doğası araçları oldukça zorluyor ve her takım gibi biz de oraya yüksek hızlı aerodinamik paket ile gideceğiz. MP4-24’ü geliştirme adına ilginç bir test olacak. Aracın düşük downforce ayarlarında nasıl çalıştığını göreceğiz. Tabii ki Monza bir güç piti olmasıyla tanınıyor ve KERS ile pilotların iki kez kullanacakları start finiş düzlüğünde sıralamalarda inanılmaz hızlar görebiliriz.” diyor.

Heikki Kovalainen de KERS ile ilgili, “Her takım gibi biz de İtalya’ya özel bir düşük yere basma kuvveti olan aero paket ile gideceğiz ama düzlüklerle KERS’in e faydasını göreceğiz ki bu da bize tek turda özellikle sıralamalarda büyük avantaj sağlayacak. Çok eğlenceli olacak!”diye konuşmuştu.


Yorumlar

  1. didem arkadaşım bu aralar çok agresifsiniz siz böyle yorumlar yapmazdınız hayırdır.

  2. Tuğrul Güven avatarı
    Tuğrul Güven

    sadece mclaren ve ferrari'den ibaret bir podyum çok zor.dondurulmuş f60 ile Kimi ne yapacak burda onu da merak ediyorum. ama mclaren bu sezonu henüz çöpe atmadığı için ve kerblerden geçiş uzmanı olduğu için en azından ferrari'den iyi oluruz diye düşünüyorum. şampiyon adaylarından da favorim motor gücüyle brawn – özellikle formda olan rubens. aerodinamik etkinliğin ikinci planda kalması bi yana, RB kerblerin yüksek olduğu pistte rbr'den iyi olacağımızı düşünüyorum demişti. zaten takımın spa'da telsizden webbere mesajını hatırlayın "eau rouge'de sorun yaşıyoruz bordürden kaç" demişlerdi. oranın yüksek olmayan bordürü sıkıntıya sokuyosa rbr yi burda işleri daha zor olabilir.

  3. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Ferrari Ve Reno 2010 na odaklanmasaydi,Baouder Kötü Olmasaydi,Kers iyi Olsaydi vs.vs.vs Arkadasim Bahane Degil Çözüm Üretin..F1 de Bahane çoook

  4. Cihad Kızılırmak tmm arkadasım 1.lik sizin olsun istemıyoruz galibiyet podyum puan hepsini adamın KİMİ RAİKKONEN alsın.

  5. ulaş bilir avatarı

    ferrari ve renault 2010 odaklandılar bakalm neler olacak mclarenin ferrarilerin önünde yarış bitirmeleri normal.

  6. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Mclaren pek gerçekçi konuşmuyor, ufak bikaç gelişme yaptılar diye KERS bahanesiyle inanılmaz hızlı olmayı iddia etmek ne oluyor? Madem öyleyse KERS kullanan Heikki Kovalainen niye SPA'da podyuma çıkamadı, ki, orası F1'in en hızlı 2. pisti… Ferrari aynı araçla bundan sonraki yarışlarda devam edecek, Mclaren'in daha hızlı olması pek şaşılacak bir durum değil. Yine de Monza'da Ferrari ile Mclaren arasındaki fark son derece az olacaktır. Eğer Ferrari de gelişmiş bir araçla Monza'ya gelseydi, işte burdan söylüyorum: 1.lik bizimdi.

  7. ulaş bilir avatarı

    pardon ya özür dilerm donworce düsük bu pist te 🙂 hem bazı arkdaşlar hemen dalga gecmiş siz gidinde kendi f1 bilginize bakın oki. tmm yanlıs sölemiş oalbilrm ama bunun f1 bilgisyle alakası yok karıstırdım sadece oki.

  8. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Hiç Önemli Değil Yaşar 😉

  9. verdiğin faydalı bilgiler içinde sana ayrıca teşekür ediyorum.

  10. ben burda kersli arabaların daha avantajlı olacağını düşünüyorum inş bu kersli gurubun içine renault da katılır redbula gelince spada o üzün düzlük apexs hızlarına bakıldığı zaman vettel birinci sırada idi tahminimce redbulun aurodinamik yapısından dolayı daha hızlı olaca kesin birde motor etkeni var motorda kuvvetli bence daha iyi snuçlar alacaklardır brow gp den batından yine bir umudum yok sanki adama bişeyler olmuş gibii sabırsızlıkla bekliyorumm

  11. marlboro bence ulaş anlatmak istediğini tam anlatamadı galiba.burada yere basma gücünün daha az bir pist yapısı olduğunu söyemeye çalışmış galiba yada benim anladığım o.

  12. ulaş bilir f1 den ne kadar anladigin burda ortaya cikiyor ayrica alonsonun sayfasinda yazdigin yoruma cevap alonso ferraricilerin canini nasil yakmis ki sonra tekrar yaksin insanlar alonsoyu sevmiyorsa zorlami sevdireceksin birazcik mantik….fer-rai onlar – veriyorsa sende bir ferrarici olarak + ver kardes zor degil ayrica mustafa celik nickli arkadas nerde oturuyorsun?

  13. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Kelime anlamıyla spoiler bozucu veya dağıtıcıdır. Yapılan laboratuar araştırmalarında aracın üstünden akan hava akımının kaportayı terk ettiği arka bölüme konulan spoiler bu bölgenin arkasında oluşturduğu hız düşüşü ve buna bağlı olarak ortaya çıkan basınç artışının araca ilave itme kuvveti sağladığı veya diğer bir deyişle aracın hava direnç kaybını azalttığını ortaya koymuştur Aracın ön tarafına konulan spoilerin ise rüzgarı yönlendirerek yukarı doğru basınç yapmasını ve böylece otomobilin ön kısmının havalanmasını engellemektedir…
    Biraz Destan Yazdim Ama Umarim K.Bakmazsiniz 🙂

  14. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Yüksek hızlı araçlarda aracın üst kaporta yüzeyinin kambur olması doğrusal akım karakteristiği taşıyan hava akımının bu bölgede eğrilik sebebiyle hareket yönüne dik bir hız bileşeni kazanmasına neden olur. Böylece yeni bileşen sayesinde daha büyük değere sahip bir bileşke hız vektörü ortaya çıkar.
    Hızdaki artışa paralel olarak aracın üstündeki basınç düşer. Aracın üstünde oluşan basınç düşmesi araca yukarıdan emme etkisi yapar. Bu etki oluşurken bir yandanda aracın altından giren hava aracı yukarıya kaldırmak için basınç uygulamaktadır. Bu kaldırma ve emme kuvvetleri aracın tekerleklerindeki ağırlık kuvveti etkisini azaltarak kumandanın zorlaşmasına bilhassa viraj halinde aracın kolaylıkla savrulmasına ve hatta yerden havalanıp takla atmasına neden olur.Bu sebeple yarış otomobillerinin alt yapısına eğrilik verilerek yere basma kuvvetini artırmaya çalışılmıştır. Buna rağmen tam bir başarı sağlanamamıştır. Şöyle ki : olanca hızıyla giden bir yarış arabasını rüzgar piste adeta yapıştırır, öte yandan arabanın karoseri rüzgar direncini asgariye indirecek şekilde biçimlendirilmiştir. Rüzgar bir yandan arabayı piste yapıştırırken, öte yandan arabanın altında oluşan hava cereyanı bir karşı güç oluşturur.
    Öndeki otomobile fazla yanaşan bir yarış arabasının üzerindeki rüzgar baskısı azalır, çünkü rüzgarın esas baskısını öndeki otomobil karşılar. arkadaki otomobilin sürati artar ancak ön tekerlerin piste olan teması zayıflar.
    Bu durumda saatte 300 km hızla giden araç birden bire açıkta kalıp esen rüzgarla karşı karşıya geldiğinde arabanın altından giren hava tekerlerin yerle olan temasını keser ve aracı havalandırır.

  15. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "Ulaş Bilir" Adli Arkadasim Sen Bence Aero ne iyice Arastir Ondan Sonra Yorum Yap..Aracin Tasarimi vs.vs Hadi Herseyi Gectim o hizla giderken aero olmadan araci neyle yere bastircaksin mıknatisla mi 🙂

  16. Doğukan yıldız avatarı
    Doğukan yıldız

    ben red bullun o kadar hızlı olabileceğini dusunmuyorum spa da duzluklerin oldugu bolumda baya yavas kalmıslardı dogru hatırlıyorsam

  17. başlı başına aracın yapısı, en büyük aerodinamik parçadır. bahsettiğin yüksek hızın (kers'i saymazsak) ve yol tutuşun temeli aracın aero yapısıdır.

  18. ulaş bilir avatarı

    monzada aero parcalarının en az olduğu pist aeroyla alaksı yok yüksek hız ve yol tuş önemli bu pistte

  19. hem ferrari hem mclaren kers sahibi olmanın avantajını kullanacaklar. mclaren'in ferrari'den fazla olan bir artısı ise monza şikanlarındaki kerbleri açık açık daha başarılı kullanabilmesi. mclaren ferrari'den daha önde gözüküyor şu durumda.
    red bull ve brawn ise kers olmamasına rağmen aerodinamik yapılarının kuvvetli olması nedeniyle oldukça hızlı olacaklardır. brawn'ın mercedes motoru sayesinde red bull'dan bir adım önde olacağını düşünüyorum.

  20. cihat arkadaşım böyle diyip mc laren cileri kızdırıyorsun baksana hemen – basmışlar sana

  21. emiko emiko avatarı

    Maclarenler ferrariden daha hızlı olacaklardır.

  22. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    1. Kimi Raikkonen, 2. Giancarlo Fisichella. Aracımız birazcık daha hızlı olsaydı bu imkansız değildi.

  23. renault da monzoda kersi kullanacak oluyordu ne yaptılar bilmiyorum umarım kullanırlar monzoda o star finiş düzlüğünde kersle uçacaklardır kersli otomobiller

  24. o zaman 14 sn boyunca kullanılabilir demektir, startta da baya işe yarayacaktır

  25. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Go Lewis!Go Heikki!

  26. Monzada galibiyet bekliyorum takımımızdan.

  27. evet podyumda sadece ferrariler ve mclarenler olacak sabirsizlikla bekliyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir