Barrichello'nun Spa'daki Motoru Zarar Görmemiş

yazar:

kategori:

Rubens Barrichello’nun Belçika GP’de kullandığı motoru, yarışın sonlarına doğru yağ sızıntısı ve yangına rağmen tekrar kullanılabilmesi için bütün onayları aldı.

Brawn GP pilotu, aracının arkasından dumanlar gelmeye başlamasının ardından son turlarda yavaşlamak zorunda kalmıştı.

Takımı ilk başlarda Mercedes motorunun iflas etmek üzere olduğundan endişelenmişti ama sorun, sadece basit bir yağ kaçağıydı.

Bununla birlikte damalı bayrağın ardından yağ sızıntısı, pit yolunda alev alan aracn arkası ile iyice ortaya çıkmıştı.

Bu alevler, takımın kaygılanmasına neden olmuştu ama yarış sonrasındaki inceleme gösterdi ki motor zarar görmemişti. Ama buna rağmen Brawn GP, Barrichello’nun vites kutusunun zarar görüp görmediğini görmek için İtalya GP’ye kadar beklemek zorunda.

Twitter sayfasına yazan Barrichello: “Takım bana, alevlerin ardından motorumun iyi olduğunu söyledi. Vites kutusu iyi görünüyor ama Cumartesi antrenmanı ardından daha fazlasını öğreneceğiz”


Yorumlar

  1. haberde Monza'da aynı motorun kullanılacağıyla ilgili bi cümleye rastlamadım nerden çıkardınız. hemen komplo teorileri üretilmiş. Rubens motordan yarış dışı kalsa Ross Brawn'ın ne gibi bi karı olur özellikle de takımlarda şampiyonluğun tehlikeye girdiği şu dönemde. Ross Brawn gibi bir adam nerde hangi motoru kullanacağını bilmiyor siz biliyosunuz demi.

  2. haberde Monza'da aynı motorun kullanılacağıyla ilgili bi cümleye rastlamadım nerden çıkardınız. hemen komplo teorileri üretilmiş. Rubens motordan yarış dışı kalsa Ross Brawn'ın ne gibi bi karı olur özellikle de takımlarda şampiyonluğun tehlikeye girdiği şu dönemde. Ross Brawn gibi bir adam nerde hangi motoru kullanacağını bilmiyor siz biliyosunuz demi.

  3. inci incili avatarı

    vay be ne motormuş…

  4. gokhan gorur avatarı

    spa da ki motorunu kullanmamasına kesinlikle katılıyorum. benim aklıma da komplolar gelmiyor diiiill vallaaaaa

  5. Bu arada evet bu sene iyi reklam oldu Mercedes'e belki ama hepsi iyi yönde olmadı gibi.
    Motor yapıyorsunuz ve bunları satıyorsunuz. Sizden alan adamlar sizi geçiyorlar, motoru daha iyi konfigüre edebiliyorlar belki. Buda pek artı görülecek bir şey değil. Firmaya derler nasıl motor yapıyorsun da bunu kendin tam kullanamıyorsun. Gerçi bu düşünceyi bile akıllı fikirler ile olumlu reklamlara çevirmek mümkün.

  6. Motorun zarar görmediği belli idi. Tekrar kullanılabileceğini tahmin ediyordum. Fakat söylediğiniz gibi Monza'da bu şüpheli aksamı kullanma riskine girmeleri bana mantıksız geliyor. Motorun ve bağlı organların bu kadar önemli olduğu, zorlandığı bir pistte sıfır motor ile çıkmak daha mantıklı gibi. Bilmiyoruz tabi iç planlarını.

  7. monza gibi bir motor pistinde, neden kullanılmış ve şüpheli bir motorla yarıştıracaklar rubens'i? madem sağlam, koy kenara, monza için tak yeni bir motor, bu sağlam raporu alan motoru da singapur'da kullan.. neden riske atılıyor? komplo içine girmek istemiyorum ama, button, ross, şampiyona ve aradaki puan farkının azalmasını düşündükçe aklıma geliyor işte..

  8. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Mercedes bu sene motorun kıralını yaptı. 2005 yılında patlayan motorlar akıla geldikçe üzülmemek elde değil.

  9. kaan kaanhan avatarı

    motorun sağlam çıkması güzel haber.

  10. Hasan Yaman avatarı

    adamdaki şansa bak eğer o motor son turda yansaydı….

    pite girer son turda yarışı bırakırdı

  11. Shagrathian avatarı

    Mercedes amma reklam yaptı. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir