Lauda Mercedes’in Avantajına Şaşırdı

yazar:

kategori:

Mercedes’ten Nik Lauda, Mercedes’in sıralama turlarındaki performansına şaşırdığını itiraf etti.

Mercedes sıralama turlarında ilk ik sırayı alırken en yakın rakibinden 1.4 saniye daha hızlıydı.

Sıralama turlarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Lauda “Fark gerçekten şaşırtıcı oldu ve bu gerçekten inanılmaz. Takıma büyük bir Aferin! Nico hatasın düzelterek ilk çizgiyi bize getirdi”

“Bu yıl geçen sezondan daha rekabetçi bir araç yarattık. Aldo Costa diğer tasarımcılara teşekkür ediyorum. Onlar mükemmel bir iş yaptılar. Onlar performansımızı yüksek seviyede tutmaya devam edecek”

“Yine Lewis, yine Lewis. O bir şey yapmak istediğinde kesinlikle mükemmel bir iş ortaya koyar. Nico güçlü bir rakibi. Cuma günü özellikle ona dikkat etti. Ama bu sefer ikisi de hızlı olacak. İlginç bir yarış bekliyorum” dedi.


Yorumlar

“Lauda Mercedes’in Avantajına Şaşırdı” için 15 yanıt

  1. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Lastik kullanımı konusunda da geçen seneki gibilerse ayvayı yediğimizin resmidir. Tur başına 2 saniye takarlarsa podyuma çıkan araç da tur yiyenler arasına dahil olacak demektir. Tek ümidim lastikler. 2012-2013’de de pole alıp yarışta gerilere düşen bir araçları vardı. Bu sene hız farkı nedeniyle geri düşmezler ama sıralama performansıyla yarış performansı da aynı paralelde olmaz herhalde. Geçen sene lastikler fazla sertti. Belki onun da faydası olmuş olabilir. Bu sene lastikler 2012-2013 lastiklerine benziyor. Bu yarışta sorun yaşamasalarda sıcak yarışlarda (Bahreyn gibi) problem yaşayabileceklerini düşünüyorum. Ha bu 1-2 ‘ yi değiştirmez ama en azından 3. sıradaki pilot tur yemez.

    1. Beni de lastikler ile birlikte pilotların çarpışması korkutuyor.Bir de Grosjena ile Maldonado gibi iki üstada Mercedes motoru verdik.Umarım gelip bize çarpmazlar.Yoksa şampiyonluklar çantada keklik.

  2. dominant takımın tribüne oynayan demeçleri hep can sıkıcıdır..

    gerçeklerin gölgesinde.

  3. Mercedes’in performansını gören diğer takımlar:
    https://www.youtube.com/watch?v=-QR8fEU7XX0

    1. İyiymiş.

  4. KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG avatarı
    KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG

    Yeni kurallar gelmeden yeni motorlara geçilmeden diğerlerinin mercedesi yakalaması hayal zaten !
    Gelişimlerle güncellemelerle farkı kapatmayı umuyorlar ama mercedeste boş durmuyor :S

    2007 DE 2008 DE 0,1-0,2 SN ARA OLUNCA ÇOK BÜYÜK SIRALAMA FARKI OLUYORDU SIMDI MERCO RESMEN UCUYOR! GENE MERCEDES ONDE OLSUN GENE ONLAR SAMPIYON OLSUN BIRSEY DEMIYORM AMA HERKESLER 1.LIGE DAHIL OLSUN… AMA GEL GELELIM GUNUMUZ F1 DE ARTIK BU OLAYLARI BIZ GORURMUYUZ BILMIYORUM ARKA PLANDA DERIN KONULAR DONERKEN BIRAZ ZOR….

  5. Burda yazmıştım hikaye anlatıyorlar diye yine yanılmadım.Güya F1’e izleyici çekmeye çalışıyorlar ama çok uğraşırlar.Yasal olmayan testlerle F1 yönetiminin verdiği tavizlerle bu kadar fark olması doğal.

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Hala anlayamadığın bir nokta var.

      Tamam 2014 lastik testi yaptılar 1000 km’de

      -2014’ün en iyi şasisini yapılır mı?

      -2014’ün en iyi motorunu yapılır mı?

      -2014’ün en stabil en yüksek DF’li aracı yapılır mı?

      Ama şunlarda haklısınız.

      -2014’ün en iyi lastik kullanan takımı .

      Her şeyi geçtim bu sene komple lastiklerin tasarımı değişti hala gizli test diyorsunuz adamlar 1.5 sn millete taktı .

      Artık 2015’deyiz.

  6. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    RedBull’un domine ettiği sezonlarda takımdan yapılan açıklamaların kopyası. Yeme bizi Lauda.

  7. Timsah gozyasi.

  8. Acaba diyorum V6 motorlar kalsa ama Adrian newey’nin dediği gibi gri alanlarda tasarım özgürlüğüne izin verilse daha heyecanlı olmaz mı?

    Newey ile Allison’un yaratıcılığına şüphe yok. Madem Mercedesin motoru var bizim de gri alanlarımız var diyip tasarım sınırlaması ortadan kaldırılsa bence daha güzel olur.

    Masrafları azaltmak ve haksız rekabeti önlemek için sabit tasarım sınırlaması varmış. Murat Dalkılıç’ın külahına anlatsınlar. Haksız rekabeti önlediniz de sanki Marussia ile Caterham podyuma çıktı. Bunlar yuvarlak diplomatik cümleler.

    Her takım her zaman kazanamaz bunu kabulleniyorum. Ama fark çok ürkütücü. Yarışta tur başı 1.5 saniye fark açtıklarını düşünün 3.’ye bile tur bindirme durumu hayaldi gerçek oldu deriz Ali Ağaoğlu gibi. 🙂 Benim daha iyi bir önerim var. Mercedesler kendi arasında Formula 1’i organize etsin. 2.lik mücadelesi verebilecek 3-4 takım Formula 2 düzenlesin. Arka sıralarda mücadele edeceklerde kendi Formula 3 çözümlerini üretsin.

    Markoyla Lauda da tavla oynasınlar.

  9. Muhtemelen gene bir takımın alıp başını gittiği rekabetin olmadığı dominant bir sezon izleyeceğiz.
    Şahsen ben saygı duymuyorum dominant araçlarla kazanılan başarılara şu anda Mercedes daha önce Redbull Ferrari nin özellikle 3 sezonu daha evvel Mclaren li yıllar hep açık ara hızlı araçlarla geçildi.
    Tabiki burada bir mühendislik başarısı var ve bu bir gelişim yarışı buna evet ama biz izleyiciler açısından pilotların rekabet ortamının dışında sezonları domine etmesi hiç hoş değil.

  10. Tipik Redbull dominasyonun da Marko ve Horner’ın verdiği demeçler gibi Lauda’nın ki de.

  11. Şakamısın sen ya…

  12. Yalana bak !!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir