Honda Dayanıklılık Sorunları Nedeniyle Motorun Gücünü Düşürmüş

yazar:

kategori:

McLaren takımı, Avustralya GP sıralamalarında Honda’nın dayanıklılık sorunları nedeniyle motorun gücünü düşürmesinin ardından oldukça sıkıntılı bir seans geçirmiş.

McLaren-Honda ekibi bugünkü sıralamalarda açık bir şekilde en yavaş takım oldu. Manor’un katılmadığı sıralamalarda McLaren, ilk defa bir sıralama seansında herhangi bir kaza ya da sorun yaşamamasına rağmen en son sırada kaldı.

Honda’dan Yasuhisa Arai, yüksek sıcaklıkta ve daha ilk yarışta güç ünitesini kaybetmek istemedikleri için muhafazakar yaklaştıklarını söyledi.

Arai “Barcelona’da Avustralya’ya göre çok daha iyi performansa sahip olacağız ancak ne yazık ki yüksek sıcaklıklarda deneyimimiz yok bu yüzden ilk yarışta motor kaybetme riskine giremezdik.”

“Ayarlarımız bu hafta sonu için çok muhafazakar bu yüzden MGU-K ve motorda güç kaybediyoruz.”

“Sıcaklık problemi sadece motorda değil aynı zamanda MGU-K’da var. Tek bir motorla bir kaç yarış gidebilmek için gücü azalttık.” dedi.

Malezya’da sıcaklıklar muhtemelen çok daha yüksek olacak olmasına rağmen Honda, performans kaybına rağmen benzer tutumda devam edecek.

Eric Boullier “Evet, sorunları belirledik. Açıkçası bu hafta sonu testlere göre daha az sorun var. Bu iyi bir haber. Gelişme kaydettik.”

“Çözüm devrede ve kesin iyileşme için çalışıyoruz. Ancak bir zaman aralığı var mı? Bilmiyorum.”

“Sadece mümkün olduğu kadar kısa sürede iyileşmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

McLaren’in bugünkü en hızlı turu Jenson Button’dan geldi. Button’un turu Lewis Hamilton’un tur zamanından 2.8 sn yavaştı ancak Button’un turu yumuşak lastiklerle gelirken Hamilton’un ki orta sert hamurlarla geldi. Lastik farkını dikkate alırsak arada yaklaşık 4 sn fark vardı.


Yorumlar

“Honda Dayanıklılık Sorunları Nedeniyle Motorun Gücünü Düşürmüş” için 49 yanıt

  1. – Sözkonusu isim McLaren olmasaydı bu hafta sonu böyle bir görüntü veren markanın pistte oluşturduğu risk konuşuluyor olurdu geçmişte haksızca konuşuldu. He düzlük sonunda yada süratli geçilme anında aniden motorunu kaybetme riskiyle karşılaşsa kolay tolere edilemeyecek riskle karşılaşabilir marka. İnş. yaşamazlar ama McLaren bu sezon böyle şeylerde yaşamaya başlasa işin psikolojisini, basın baskısını kolay atlatamaz.
    – Gram benzerliğin olmadığı 80’lerin Honda’sını Honda ve Mclaren fanatikleri daimi baz aldılar en ağır şekilde cevap oldu malesef. Bu iş başarmaları %30 görünüyordu onu bile sergileyemediler. Cosworth gibi küçük bir markadan bile daha aciz pozisyonda bu dev marka. Referansın 2000’lerin olduğu Honda’sında işi hiçbir zaman doğru yapamadıkları gibi geldiklerine de bin pişman olacaklar reklamı, sunumu telafi edemediklerinden gitmişlerdi bu aciz halde nasıl devamlılık sağlayacaklar. Olan arada kobay olarak kalacak McLaren’a oldu belkide.
    – İşte Mercedes gibi global devlerle küçük markaların savaşının geç yada erken sonu. Dünya acımasız.
    – Redbull sabredemedi sponsorların masa başında bu ne hal yahu diyecekleri McLaren 1 sezon boyunca nasıl sabredecek nasıl tolere edebilecekler. Bir daha 2008 Renault tecrübesi yaşamak istemeyen Fernando nasıl patlamadan duracak.
    – Geç girmenin cezası, bu kadar haftada bir miktar bile toparlama yapamayan firma bir sezon sonra nasıl diğerlerini yakalayacak da geçecek hangi tutarlı ümit bu beklentiye girmeye sebep olabilir.

    Bu sezon McLaren’dan daha büyük bir gündem yok malesef ki yok…

    Bana göre bu sezonu yada 8 ayını biran önce McLaren yol araçlarına Honda tedariği anlaşmasını açıklamadan ve hızlıca bir motor entegrasyonlu model sunmadan insanlar üzerinde ki algı yönünden telafi etmek mümkün değil. Yapılabilir mi zor.
    Bir süre sonra McLaren’a motor müdahale izni konuşulmaya başlanır bu da ayrı rezillik olur. Lotus değil ki bu marka.
    McLarendan ayrılanlar pişman olmuyor gelenek olarak yerleşecek galiba.
    Güç kısılır da bu kadar da mı kısılır arkadaş her piste çıkışları ayrı rezillik ile son buluyor. Yaş ve beceride limitte olan Jenson ve Fernando’ya yazık oldu şimdiden.
    Böyle bir görüntüyle karşılaşan diğer otomotiv markalarının gözü cidden korkar F1’e girişten. 2018’e kadar planladıkları da böylece yine yeniden ellerinde patlar. Her evolution’larında olduğu gibi…..

  2. Bu kadar sıkı paketlemeye ne gerek vardı.Bence tam tersi testlerde olabildiğince soğutma sistemleri ile motorun çalıştırılması sağlanmalı sonra paketlemeye geçilmeliydi.

    Daha motorunu düzgün soğutamıyorsun test etmemişsin gidip bide gridin en sıkı paketlemesini yapmaya çalışmışsın

    Buradaki durum ayranı yok içmeye tattırevanla gider …. durumu

  3. aslında testlerde yaşanan tüm sıkıntıların ardından McLarenci arkadaşlar hep ilk yarışın muhtemelen böyle geçeceğini, çok yavaş olup yarışı test olarak kullanılacağını tahmin ediyordu. O açıdan yarınki yarışı tamamlarlarsa buna sevinmek lazım 😉

    1. Ayne şuan biz Jerez testlerindeyiz 🙂 Dayanıklılıgı halletsinler gerisi gelir elbet.

    2. Q3 e kalamamakla Q2 de saçmalamak zorlanmakla şuan ki görüntü arasında dağlar kadar fark var Abdullah’cım. Bırak sevenleri, ümit taşıyanları hiç yakınlık görmeyenleri bile şok edici bir görüntü var ortada.

  4. Sabah uyanamadım. Sıralamaların son seansına yetiştim. Bir kaç haftadır yoğun ve yorgunum. Az önce sıralamaların tekrarını izledim.

    Durum kötü. Sitedeki -görece- yaşlı sayılacak McLaren taraftarlarından olduğumu bildiğim için genç McLaren taraftarlarına bir iki satır bir şeyler karalayayım dedim.

    Yeni motorla yeni aracı test edemediğimiz için geride kalacağımızı bekliyordum, ama bu kadarını da beklemiyordum.

    Abu Dabi yarışından sonra yapılan testlerde bir McLaren taraftarıyla bu siteden mesajlaşırken yeni motorla test yapmamızın (yol kat etmemizin) önemli olduğunu 2011’deki gibi test yapamazsak durumun daha kötü sonuç vereceğini çünkü o zaman ki motorun bilindik olduğunu yeni motorun ise bilinmez olduğunu belirtmiştim.

    Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim; ben dahil tüm McLaren taraftarlarına Allah sabır versin. Honda güç ünitesini anlayacak, toparlayacak, tam güçte çalışır hale getirecek de McLaren de yeni aracını anlasın, tanısın, güncelleme paketleriyle toparlasın. Uzun zaman alacak gibi…

    Açıkçası Honda’nın muhteşem Mercedes güç ünitesi kıvamında olmasını elbette beklemiyordum. Ama Honda, Renault’ya dahi rahmet okutacak durumda. Ayrıca Honda’nın toparlanması Renault’nun toparlanmasından daha uzun sürmeli. Sonuçta Honda pist üzerinde sadece 2 adet araca sahip.

    Honda toparlanır ve sıra McLaren’e gelirse önlere çıkmamızın daha çabuk olacağı kanaatindeyim. Tabi atı alan Üsküdar’ı geçecek, orası ayrı.

    Williams, ’88 sezonunda dönemin en iyi motoru olan Honda’nın turbo motorundan Formula 1’e yeni giren -baş belası- Judd’ın atmosferik motoruna geçince Mansell testlerde şunu söylemişti; “Araç düzlüklerde acınacak derecede yavaş”. Şu an ki McLaren sadece düzlüklerde değil pist’in her noktasında acınacak derecede yavaş. Nedeni belli; bilinmeyen güç ünitesi, tam güçte çalıştırılamayan güç ünitesi, bilinmeyen (hatta belki de sorunlu ?? ) araç…

    Ancak bu takım McLaren. Yere düşse de McLaren, çamura batsa da McLaren, çok afedersiniz b.ka batsa da McLaren. O sebeple, McLaren taraftarı kardeşlerim; şu an ki acınacak derecede yavaş olan halimize bakıp alay edenlere kulak asmayın. Nasıl ve ne zaman olacak bilmiyorum ama tekrar önlere döneceğiz.

    1. Ancak bu takım McLaren. Yere düşse de McLaren, çamura batsa da McLaren, çok afedersiniz b.ka batsa da McLaren.

      Noktayı koymuşsun Abi daha nediyelim 🙂 Arada yaz yorumlarına ihtiyacımız var.

      1. Yanlız sıkıntı çok büyük. Az önce Magnussen gride gelirken motordan dumanlar çıkarak yolda kaldı.

        1. Bi dumanımız eksikti oda tam oldu 😀

  5. Sonradan Mclarenci olan fanlar…boşuna üzmeyin kendinizi..Alonso sağlığına bir kavuşsun, cebindeki 🙂 15 (onbeş) saniye ile motoru kısık aracı uçuşa geçirecektir…

    şaka şaka, üzülün üzülebildiğiniz kadar…he he..

  6. Alın benden de komplo teorisi:
    Yıldız pilot Alonso, McLaren Honda düzelene dek rezil-i rüsvan olmasın diye kasti olarak araca elektrik verilip elektrikle çarptırılarak hasta durumuna düşürüldü. MH toparlanınca da iyileşti denilip tekrar yarışacak ve ortalığı kasıp kavuracak 🙂

    1. Belkide sinirsel bir buhran gecirmistir.Netice itibari ile oda beyindeki elektrik ile ilgili.
      ;@)

  7. Şuan mc laren durumu kötü.Ama benim düşüncem aracı biraz daha toparlayacaklardır. belliki araç fazlasıyla yüklü ve her yerden bir patlak veriyor.Durumu kurtarmaları olurmu olmazmı bilemiyorum ama en iyi antreman yarıştır düşüncesiyle 2016 yılına odaklanmaları gerekebilir.2015 Yılını tamamen buna ayırmalılar.

    herkese şimdiden iyi seyirler.

  8. şuan ki tablo her nekadar McLaren ve Hondanın felaket bir paket yaptığını gösterse de ben tam tersini düşünüyorum. görünen o ki çok büyük bir risk almış durumdalar hem araç tasarımında hemde motor tasarım ve paketlenmesinde. McLaren gibi her sene şampiyonluk hedefi için sezona başlayan ve çabalayan bir takımın kötü şasi yaptığına inanmıyorum, öte yandan Honda gibi birçok alanda ( hem yol otomobilleri, hemde su araçlarında vs) çok başarılı motorlar yapan ve hatta uçak bile yapmayı başaran iki büyük otoritenin birlikteliğindeki başarısız görünen sebebin diğer takımların gri olarak nitelendirdiği ve çok fazla girmek istemediği alanlara girmekle kalmayayıp siyaha kaçtıklarını düşünüyorum. Belli ki bu sezon ilk sezon olmasına karşın standart bir şekilde başlamak istememişler ve zirveye oynamak istemişler. Bu riskinde bir karşılığı olduğu belli. Bu sezon bana 2004 hatırlatıyor, sezon içerisinde çok fazla dayanıklılık sorunları yaşasalarda önünde sonunda istenilen bir aracı yapacaklar ve 2016 çok iyi bir sezon olacaktır. 2015 belki ikinci yarısı asıl McLaren-Honda ortaya çıkacak ve vanayı sonuna kadar açacaklardır :)))

    1. Umarım arka tarafı tekrardan tasarlamak zorunda kalmayız. Yoksa önemli değil. Sezon içinde en iyi gelişen takımdır bana göre Mclaren. Zaten şu durumda eğer birincilik için yarışmıyorsan benim için 4 5 olmuş fark etmez. 😀

      1. Sanırım McLarenin şuanki bütün çabasının sebebi de aracın arka tarafını tekrardan tasarlamak zorunda kalmaması, belli ki mevcut paketin kazanımları çok fazla tabi ki herşey yolunda giderse eğer…

        1. Zaten arka tarafı yeniden tasarlamaları gerekirse o zaman durum vahim. Toparlanmaları çok ama çok uzun sürer.

      1. video çok güzelmiş paylaşım için sağol, yukarıdaki yorumumda değinmek isteyip unuttuğum kısmada siz değinmişsiniz. McLarenin son iki sezonu malesef hiç iç açıcı değildi buna rağmen alonsoyu takıma gelmeye ikna edebildiyseler belli ki uzun vadede çok yenilikçi fikirlerinin olduğunu düşünüyorum. önünde sonunda bu üçlünün efsanevi başarıyı tekrar yakalayacağına inanıyorum…

      2. Zaten şuanda Mercedes i yenmek için bu tarz riskler almak şart. Yoksa 1 sn fark yiyip 3. olursun. Biz biraz arkalarda takılalım,sezonun 2. yarısında çıkışa geçicez. 😀
        Never give up

  9. asıl sorun yarışta çıkacak
    Button’ın açıklamalarına göre aralıksız en uzun turu 12 turmuş

    After qualifying on the back row of the grid for the Australian Grand Prix Jenson Button admitted McLaren’s chances of even finishing the race are slim as he is yet to cover more than 12 laps in a row.

    bu da speed trap’lar

    1 Valtteri Bottas Williams Mercedes 329.0 (204.4)
    2 Felipe Massa Williams Mercedes 327.6 (203.6) -1.4
    3 Sebastian Vettel Ferrari Ferrari 327.6 (203.6) -1.4
    4 Pastor Maldonado Lotus Mercedes 327.5 (203.5) -1.5
    5 Sergio Perez Force India Mercedes 325.5 (202.3) -3.5
    6 Kimi Raikkonen Ferrari Ferrari 325.3 (202.1) -3.7
    7 Romain Grosjean Lotus Mercedes 325.1 (202.0) -3.9
    8 Marcus Ericsson Sauber Ferrari 324.7 (201.8) -4.3
    9 Nico Hulkenberg Force India Mercedes 324.2 (201.4) -4.8
    10 Felipe Nasr Sauber Ferrari 323.8 (201.2) -5.2
    11 Nico Rosberg Mercedes Mercedes 323.1 (200.8) -5.9
    12 Lewis Hamilton Mercedes Mercedes 323.0 (200.7) -6.0
    13 Daniil Kvyat Red Bull Renault 319.1 (198.3) -9.9
    14 Daniel Ricciardo Red Bull Renault 318.8 (198.1) -10.2
    15 Carlos Sainz Jnr Toro Rosso Renault 315.9 (196.3) -13.1
    16 Max Verstappen Toro Rosso Renault 314.7 (195.5) -14.3
    17 Jenson Button McLaren Honda 312.8 (194.4) -16.2
    18 Kevin Magnussen McLaren Honda 312.5 (194.2) -16.5

    1. Bu listeyi nereden buldunuz sevgili Ers? ben bulamamıştım.

      Adınız da Ers olduğu için size şunu soracağım. Hangi takımlısınız bilmem ama bu Mercedes farkı nereden buluyor? Geçen sene amatör taraftar mantığıyla Ferrari’nin top speed’i düşük ondan fark var derdik. Bu sene İlk 3’ü zorluyorlar ama fark nereden kaynaklanıyor?

      Ben bu konuda uzman değilim. Uzman diye nitelendirilebilecek birkaç kişi’nin yorumlarını başka sitelerde okudum. Deniliyor ki; Mercedes Mgu-K ve diğer şarj ünitelerini daha çabuk dolduruyor. Ve hemen boşaltmıyor. Tur içinde istedikleri bir yerde bu birikimi kullanıyorlar ve fark ortaya çıkıyor.

      Mercedesin her motor sağladığı takıma yüksek süratli ve dayanıklı motor verdiğinden şüphem yok. Ama mesela Ferrari’nin Saubere yaptığını Mercedes Lotusa yapıyor olabilir. Ers’i daha kolay boşalan motor veriyor olabilirler.

      Bu pek tabii işin içindeki kurumsal menfaattir. Koskoca Honda bekledi bekledi ama Mercedes kadar bir Ers sistemi geliştiremedi. Diğerleri geçen seneden özürlü olduğu için artık onlara diyecek laf bulamıyorum.

      Mclareni son sırada görmek herkes için hayal kırıklığıdır. Kimse düşmanımız değil. Keşke Alonsoda yarışabilse de rekabetçi bir Mclaren-Hondaya sahip olabilse.

      Williamsı da 2013’te son sıralarda görmeye alışmıştık. Elbette beki seneye en azından 2. en hızlı takım Mclaren olabilir. Ama Honda yeni teknoloji çağına ayak uyduramamış. Zaten Honda’nın iskeletini sattığı takım Brawn Gp adıyla Mercedes motoruyla şampiyon olmuştu. Bu adamların 2000’li yıllardan sonra kendi ürettikleri motorlarla rekabetçi dahi olamadıkları bir gerçekken Mclaren bence fazla iyimser maceralara atıldı.

      İyi ve reklam sağlayıcı pilotun önemini Mclaren çok iyi anlamıştır. Hamilton bir pilottan daha öte imiş. Hamilton gitti gideli Mclaren 3 sezondur vay dayanıklı araç vay tasarım felsefesi vay yeni motor diye diye adam akıllı sponsor dahi bulamadan yokları oynuyor. Benim şahsi fikrim Mclaren yeniden dirilecekse bu Hamilton sayesinde olur. Yatıp kalkıp dua etsinler de Hamilton Mercedesle anlaşma yenilemesin. Yoksa 2016’da bile ilk 3’e yükselebileceklerini sanmıyorum.

      Formula 1 seneler evvel futbol takımı taraftarlığı gibi içimize kazınmış bir tutku olmasaydı inanın bu sezon ne Mclarenciler izlerdi ne de Ferraricilerin tamamı. Ama başarıyı değil galiba takım tutmayı seviyoruz. Her seferinde heyecanı kalmadı diyip ertesi gün gözümüzü dikiyoruz.

      1. Bildiğim kadarıyla açıklamaya çalışayım.

        Öncelikle Mercedes’in avantajını sadece güç ünitesine bağlamak yanlış olur. Gerek aero paketi, gerek mekanik, gerekse güç ünitesi olarak diğerlerinden öndeler. Farkın bu kadar yüksek olması şüphesiz ki Mercedes güç ünitesinden kaynaklanıyor. Lotus nerden nereye geldi, Mclaren nerden nereye gitti bu durumu kanıtlar nitelikte. Peki Mercedes’i müşteri takımlarından ayıran özellik ne ? Genel olarak söylenen ERS’yi nasıl kullandıkları.

        Peki ERS tam olarak ne? ERS sistemi günümüz Formula 1 araçlarının hibrit motorlarında bulunan ve 3 farklı parçadan oluşan enerji geri dönüşüm sistemleri. Kısaca bahsedicek olursak bu sistemler; turbo beslemesinden enerji kazanan MGU-K, frenleme esnasındaki enerjiyi kazanan MGU-K ve bunların depolandığı depo bölümü. Sistem totalde 161 beygir üretebilecek kadar enerji depolayabiliyor ve bir tur içerisinde 23 sn boyunca araçlar bu gücü istedikleri yerde kullanabiliyorlar. İşte Mercedes’in avantajıda bu sistemi en iyi şekilde kullanmasından geliyor, aynı şekilde Honda’nın bu kadar geride olmasının sebebi bu sistemi şu an tam anlamıyla kullanamıyor olması. Şöyle düşün aylık 1610 lira maaş alıyorsun ve bunu yaşamının kalitesi için en iyi şekilde en iyi yerlere vermen lazım, gidip saçma bi harcama yaparsan paran boşa gitmiş olur. Araçlar için en iyi noktaların ne olduğunu çok bilmiyorum açıkçası ama mantığı anladığını düşünüyorum.

        Mühendis değilim eğer yazdığım yanlış bir nokta varsa da affola.

      2. O verileri yanlış hatırlamıyorsam http://www.f1fanatic.co.uk/ adresinden almıştım.
        Ben konuda uzman sayılmam ancak görülen şeyler de var
        tek başına top speed birşy ifade etmiyor downforce ayarını düşük yaparsanız yada aracınız downforce üretemiyorsa da top speed’iniz yüksek olabilir

        örneğin son yarışta mercedes fabrika takımı diğer mercedes’lere göre daha düşük top speed’e sahipti

        ideal olan hem downforce hemde iyi bir düzlük hızına sahip olmak(şimdiki mercedes’te olduğu gibi)

        Redbull geçen senelerded top speed hızında gerideydi ancak aracının çok iyi downforce’u vardı ve virajlarda kazandığı zamanlar düzlükte kaybttiğinden çok daha fazlaydı

        Gelelim Mercedes’in avantajına şuan hem en iyi aero paketine hemde en iyi motora sahipler zaten bu yüzden redbull’un senelerine göre çok daha baskınlar

        Motor kısmına gelince 2014 için motorlar ICE(içten yanmalı klasik motor) ve ERS sisteminin birleşimi bir hibrit ünite ve PU(power unit diye adlandırılıyor)
        2014 teorik değrlerine göre ICE 600bg ERS de 160 bg(belirli bir süre) üretecekti.
        normalde 600+160 = 760 değerin diğerleri(geçen sene için) ulaşamadı Mercedes bunu en verimli şekilde kullanıp ICE’deki turbo lag..vb sorunları ERS ile iyi bir şekilde kapattılar ve motor gücünü her devire yayarak lineer bir hızlanma ve iyi bir sürülebilirlik elde ettiler

        Örnğin bu seneki Renault motoru geçen seneye göre daha kötü duruyor bence bunun başlıca nedeni ICE+ERS optimizasyonunun yapılamamış olması yani Mercedes hatta bu seneki Ferrari motoru için 600+160>=760bg(eski rakamlara göre) olan güç Renault’ta 600+160< 760 şeklinde ve motor bazı devirlerde daha güçlü bazı devirlerde ise çok güçsüz

  10. Yalancının ??

  11. utanmadan bide çıkmış açıklama yapıyo ısınma var diyo kutuplarda mı yapılsın yarışlar sana sıcaksa herkese sıcak … ne yüzle çıkıyo anlamadım japonlardan olmaz bu iş belli oldu turbo motor yapamıyolar kendileriyle beraber mclaren ide çekiyolar aşagıya

    iyiki manor katılmamış…

  12. adamlar tam bir felaket olacaklar bu sene..

    bakalım yarışı bitirebileceklermi ben oradayım o kadar yani..

    1. Yarışı bitirmemeleri daha hayırlı bence.

  13. Yarın puan alalımda görün siz. Ron vermiştir ayarı Araiye. :)))

    1. haydar ıle dalmıs dıyorlar

  14. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Niye motor saklama çapası içindeler sanki şampiyonluk mücadelesi veriyorlar da ceza almaktan korkuyorlar gibi.

    Her şeyi açın salın ortaya abi kaybedecek bir şey yok zaten.

    1. Herkes izlerken yanan motor görüntüsü vermek istemiyorlar.Sanki iki üç tur yiyen Mclaren daha az haber olacakmış gibi.

  15. KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG avatarı
    KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG

    Mclerenin bu sezon; yapması gereken tek şey 2016 ya yönelmesi…. Gene gelişim sağlayacak aracı iyi durumu getireceklerdir ama diğerleri boş durmuyor ne yazıkki :S En iyi 4.olmaları olur ilk üçe ihtimal vermiyorum şayet girerlerse gelecek sene için daha umut verici olabilir ama şu tabloya göre biraz zor…Şöyle iki üç yarış geçsinde herşey kesinleşir zaten…

  16. Çok iyi paketledikleri için vanayı açamamışlar.

    Diğer üreticeler gerizekalıydı zaten onlar arkayı o kadar sıkı paketlemiyorlar 🙂

    3-4 yarışta böyle kandırırlar taraftarları sonra hedefimiz 2016 😀

  17. dün demiştim vanayı kapatmışlardır diye 😀

  18. Motoru kıstıkları aradaki farklardan çok belli.Ancak daha şimdiden hava sıcaklığından
    dert yanıyorlarsa Bahreyn’de veya yazın ortasındaki yarışlarda ne yapacaklar çok merak
    ediyorum.Bu gizli testlerle çözülecek bir durum değil.Güç ünitesi yüksek sıcaklıklarda
    çalışmakla kalmıyor, üstüne çok dar paketlenmiş bir alana monte ediliyor.Doğal olarakta
    güç ünitesini tam performansta çalıştıramıyorlar.Geçen sezon başında Red Bull buna
    benzer sıcaklık problemleri yaşamış,testler sırasında araca delikler açmış,Newey fabrikaya
    dönüp problem üzerine çalışmış ve araçta bazı değişiklikler yaparak Red Bull’un sezona
    güçlü girmesini sağlamıştı.Bütün iş fabrikada ve mühhendislerde bitiyor.

  19. Bir gizli test yapsanız şöyle 1000 km felan alacagınız ceza genç sürücüler testin den men olacak o kadar.

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Her gizli test yapan şampiyonluğa mı oynuyor?

      1. En azından sorunları hallederler.

        1. McLaren Honda’nın sorunu bitmiyor sorun orda zaten bütün testler boyunca istedikleri kadar tur atma şansları varken halledemediler sorunları 1000 km gizli test bile onları kurtaramaz şu durumda bekleyip görücez..

        2. Messier 92 (ex always) avatarı
          Messier 92 (ex always)

          Takımın eksikliklerinden ve beceriksizliğinden doğan başarısızlığı, aksaklıkları başkalarının eylemlerine yüklemeye çalışma yemezler.Arkadaş yazmış zaten değil 1000, 2000 km test hakkı verseler ne değişicek şu konjonktürde.

          1. Başkaları acizliğinden gizli test yapsın lastik aşınma belalarından kurtulsun kimbilir daha neler test etmişsinizdir 2014 kuralları çerçevesinde Allah bilir orasını.
            Yarış pilotlarınız kasklarını değişsin aman belli olmasın sakın diyerek.
            Olay ortaya çıksın Fia uyduruktan bir ceza versin,
            Sonrada kalkıp ne değişecek 1000 km lik testten deyin öylemi.
            Çok şeyler değişir çok.

            1. Messier 92 (ex always) avatarı
              Messier 92 (ex always)

              Konuyu boşuna başka yerlere çekiyorsun malesef.Yahu Mclaren’in şuanki durumu ortada, 2000 km test hakkı verseler ne değişecek tur atamadı takım doğru düzgün koca testler boyunca sen gelmiş burda çok şeyler değişir diyorsun. yani şu yaptığın argumentum ad hominem’lik başka birşey değil.daha da cevap yazmıyacağım.

              1. İşinize gelmeyince argumentum ad hominen lik olduk tabi sizde haklısınız.

  20. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    öyle bir güç var mıydı ki düşürsünler? 🙂 Bence Alonso karting yıllarında kalmalı.Bu McLaren tam bir facia.

  21. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Eğer durum bundan ibaretse McLaren göründüğü kadar yavaş değil. Ama gerçek şu ki; Çok dayanıksız bir motor var elimizde. Allah’tan dayanıklılığı geliştirmek için izin veriyor FIA.

    Yine de bu sezon pek bir şey beklemeyin McLaren’den. Herşey hallolsa dahi en iyi 2. yada 3. takım oluruz. Mercedes apayrı bir dünyada. Mercedes’i yakalamak için General Electric’ten GE-90 motorunu istemek lazım. 😀

    1. asıl dayanıklılık sorununun kokenı sogutmadanmı kaynaklanmakta.bunun tam bır acıklaması olmadı.
      gercı araı sogutmadan kaynaklı hıcbır sıkıntının olmadıgını soylemıstı.o halde ıs tamamıyle honda nın maharetıne kalıyor.
      zıra ben dahıl şasimizin motoru yeterlı sogutma becerısınde olmadıgını dusunmekteyım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir