Rosberg'in Spa'daki Puan Mücadelesinin Ayrıntıları

yazar:

kategori:

Takım lastiklerde yaptığı değişiklikle önce sıralamalarda son bölüme kaldı, Rosberg de yarışta biraz da şansının yardımıyla 8. olarak art arda 8. kez puan kazanmış oldu.

Rod Nelson “Cuma gecesi ve cumartesi sabah arasında gece araçta özellikle aerodinamik konusunda çok büyük değişiklikler yaptık ve bunlar kesinlikle bizim rekabetçiliğimizi geliştirdi.”

“Lastiklerin performans olarak çok yakın olmasını bekliyorduk ancak önemli olan sıcaklık aralığıydı ve bu hedeflendi. Ana lastikler yüksek sıcaklıklar için hedeflenmişti ve opsiyon lastiklerine göre daha fazla yol tutuşu olması gerekiyordu.”

“Opsiyon lastikleri daha düşük sıcaklıklar için hedefleniyordu. Bu yüzden güneş çıktığında ana lastikler daha iyi çalıştı, bulutlar çıktığında ise ana lastiklerin performansı düştü.”

“Karar vermemiz gerekiyordu çünkü ana lastikleri kullandığınızda, sürüş bölümü uzun olduğu için hemen opsiyon lastiklerine geçme şansımız yoktu. Bu yüzden karar vermeden önce garajda herkes 5-6 tur boyunca zamanlara baktı ve yağmurun gelip gelmeyeceğini anlamaya çalışıyordu ancak strateji bizim için faydalı oldu.”

“2 pit stoplu, ilk bölümü uzun bir strateji seçtik ve ilk başta güvenlik aracının girmesi bize yardımcı oldu. Tek pit yapacaklar ve bizim gibi ilk bölümü uzun olan ancak 2 pit stop yapacaklar güvenlik aracından faydalandılar.” dedi.

Williams şu anda 30.5 puanla şampiyonada 6. sırada ve puan kazanmaya devam ederse kısa süre içerisinde Toyota’yı geride bırakabilir.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir