Raikkonen "Bu Takımdan Ayrılmam İçin Neden Göremiyorum"

yazar:

kategori:

2007 Dünya Şampiyonu Kimi Raikkonen, büyük ihtimalle bir daha Formula 1 pilot pazarına girmeyeceğini söyledi.

28 yaşındaki Fin pilot 2009’da ya da daha sonrasında Ferrari’de kariyerinin noktalanacağını söyledi.

Bu haftaki testlerde Marca’ya konuşan Raikkonen "Bu takımdan ayrılmam için bir neden göremiyorum. Mevcut anlaşmamda henüz 2 senem daha var ancak ne olursa olsun bunun son takımım olacağına inanıyorum." dedi.

Raikkonen ayrıca Formula 1’den sonraki hayatından endişelenmediğini söyledi.

Raikkonen "Kesin olan birşey var ki bir gün farklı şeyler yapma ihtiyacı duyacağım. Belki birkaç ralliye katılabilirim ya da farklı şeyler yapabilirim.Bilmiyorum, genel olarak ne istersem onu yapacağım." dedi.

Ne zaman spordan emekli olacağı hakkında ise yorumdan kaçındı Raikkonen.

"Bir fikrim yok. Şu an için buradayım ve bunu değiştirme gibi bir girişimim yok."

"Ferrari ile anlaşmam bittiğinde 30 yaşında olacağım. O zaman devam edip etmeyeceğimi düşünme zamanım olacak." dedi.


Yorumlar

  1. motorlardki devir limiti ençok mc laren mersedese yaradı motor patlatmazoldular tabi buda f1 in daha tatsız rekabetten uzak bir hal almasına yolaçtı yarışların

  2. alpocionerr avatarı

    Mc Laren oldugu için Mclaren Honda'daki olayları tüm Dünya biliyor. 2 Hızlı pilotu asla Tutamıyorsunuz. Daha Fazlada Konusmayın. İşinize Bakın İşinize!

  3. yani Tsk ler McLaren mi diyosun.:D

  4. valla kimi bence bir süper star forzakimi

  5. McLaren nin takım olmak la ilgili bir sorunu yok.F1 tarihi boyunca görebileceğin en disipilinli takım.McLaren her takımın yaşadığı uyum sorunlarını elbet yaşamıştır.Ama bu sizin abarttıgınız takımlarda daha cok var.

  6. Gülmez kardeşim hak veriyorum öyle yapanlar oldu ama ben o McLarendeykende beğenmiyordum açıkça söylüyorum..Newey konusunda haklısın zaten söylediğim gibi Newey'nin McLarenle sorunu yoktu diğer aerodinamistlerle sorun yaşadı ve takım 2 sinide başka takımlara transfer etti zaten bildiğiniz üzere Ferraride birtanesi Nikolas Tombazis sadece 1 sene kaldı McLaren de ve Ferrari geldi 2007de Neweyde Redbull'a gitti 2007 de takım daha derli topluydu aero bakımından olsun dayanıklılık bakımından olsun sağlamdı yani..2008de de başarılı olucağımızı düşünüyorum en azından 2.ci oluruz problem değil yeterki istikrarlı kazanan bi araç yapalım..

  7. …Ayrıca dayanıklılık demek tek motor demek değilki örn F2007… şampiyon takım ve pilotun aracı:))))
    …biraz gerçekci olalım takım demek sadece pilot ve araçtan oluşmuyor arkadaşlar …mclarenin en büyük sıkıntısıda bu… bir takım olamamak…
    yoksa hakikaten f1 tozunu attıracak imkanlara ve birikime sahip olan bir takım…ama malesef bütün spor müsabakalarında olduğu gibi netice önemli..

  8. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Birde şu var Kimi veya Newey Mclarendeyken yerlere göklere sığdıramayan arkaşlar şimdi onları yerden yere vuruyor. Sorunlar vardı evet ama ozaman bunları objektif olarak eleştirebiliyormuydunuz. Aynı şekilde bazı Ferrarici arkadaşlarda Kimiyi yerden yere vuruyordu şimdi yeni kralları oldu. Kiminin sürüş stilide çok agresif ama olunca oluyor demekki. Yinede aracı korumayı öğrenmesi lazım bence.

    Ayrıca Newey konusuna gelirsek; uç tasarrımları var bazen MP418(Ferrari canavarı) gibi problemli araçlar çıkarabiliyor ama genel olarak hızlı oluyor araçları. (Üstelik şuanki MClaren araçları halen o araçtan izler taşıyor.) Kaç şampiyonluk kaç yarış zaferi vardır kariyerinde ve Mclarenden kendi ayrılmak istemiştir. Şimdi iyikide gitti diyenleriniz vardır muhakkak. Onun yerine gelen kişi ise Mike Coughlan casusluk davasının 1 numaralı aktörü eminim Neweyden çok daha iyi tasarımlar yapıyordur 🙂 bakınsanıza son yarışa kadar nerdeyse iki pilotunda şampiyonluk şansı vardı :p

    Bu arada herkes üstüne alınmasın.

  9. KiMi Matias İce Man avatarı
    KiMi Matias İce Man

    zaten mercedes motorlar donduktan sora hareketlendi ya McLarenciler kendilerini kandırmaısn boşna kimye laf atıyorlar ama Mika da çok sorun yaşadı ama sadece kimi de sorun arıyorlar kuyruk acısı naparsın :)))

  10. senin görüşünede saygı duyuyorum ama Mercedes'in motorları bana göre oldukça gelişti 2005 te hızlı olmamızın tek sebebi aerodinamik değildi herhalde motorunda çok etkisi oldu fakat çok Kimi gibi motoru çok zorlayan pilot olunca motor iflas ediyordu zaten benim Kimiye kızdığım nokta şu zaten sen kazanmayı garantilemişsin son turlarda niye hala aracı zorluyorsun onu anlıyamıyorum bunun yüzünden son turlara doğru birinci giderken yarış dışı kalmıştı belkide şampiyonluğa mal oldu ve geçen sene bazı yarışlar da yine son turlarda aracı zorladı…Ayrıca dayanıklılık demek tek motor demek değilki örn F2007…

  11. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Şenol arkadaşım sonuçta V8 e geçişde FIAnin saçma bir kararıydı. Motorlar arasındaki farklar iyice azaldı. 2006 başında çokda muhteşem bir mercedes motoru yoktu. Düzlükde Juan Pablo hondalara yenik düşüyordu. Sezon sonuna doğru güçlü devirler elde ettiler ama yinede aracın hızı iyi değildi. Buna rağmen birkaç motor sorunu yaşadılar. Devirler limitlenince de şuanda ki bütün motorlar neredeyse eşit oldu. Kimse Mercedes motoru şuanda çok iyi diyemez. Dikkat ederseniz artık motor muhabbeti de yok patlayan motorlarda yok. Bence F1 in güzelliklerinden biriydi. Hızlı olmak kadar dayanıklıda olmak gerekiyordu.

  12. Takım 6 yıldır dayanıklı değilse bundan sonrada böyle olcak anlamına gelmez dimi arkadaşım elbet herşeyin bir sonu vardır…Ferrari son 10 yıldır Ferrari oldu ondan öncede McLaren ve Williams dı F1in hakimi ilerde ne olup biticeğini bilemeyiz..Ayrıca Gülmez arkadaşım Mercedes motoru 2006 dan beri dayanıklıydı 2005 ve 2003 te dayanıksızdık ama aracın motor gücü yine oldukça iyidi Mercedes belki de V10 motorlarda dayanıklılık konusunda başarısızdı ondan da geçmişte motor konusunda sorunlarımız oldu ama V8 e geçildikten sonra MERCEDES'in V8 konusunda ne kadar iyi olduğunu tüm dünya bilir o yüzden motor dondurma olayları fln çok da etki etmedi eğer eskisi gibi dayanıksız olsaydı motor dondurma olayında bile motor sorun çıkarırdı elbet ama hiç bir yarışda tek bir sorun dahi olmadı 2006 yılındada Mercedes motoru iyidi isterseniz araştırın kaç yarışta takım motor yüzünden yarış dışı kalmış 2006dan itibaren takım dayanıklılığa oldukça önem vermeye başladı 2007 de de bunun semerisini aldı şimdi 2008 testlerindede dikkat ederseniz motorun son limitine kadar kullanıyorlar ve 100lerce tur atıyorlar şuanda en çok test km si yapan takım McLaren en yakın rakibi Ferrariden 2000km fazla yol katetmiş dayanıklılık üzerinde çalışıyor takım çünkü anladılar dayanıklılık olmadan ne kadar hızlı olursan ol bi işe yaramaz dayanıklı olan aracı hızlı yapmak daha kolaydır..Barcelona testlerinden sonra takım performansa ağırlık vericektir veyeni parçalar eklicektir araca çünkü dayanıklılık konusunu hallettiler artık MERCEDES'in fabrikasında çekilen bi vidyo gördümde adamlar Motorla neler yapıolar inanamadım değişik değişik testler yapıolar harika bişi gerçekten…

  13. Adrian a gelince Mclaren o yıllar arasında yeni bir şasi deniyordu.O teknoloji şu anda tüm takımlarda kullanılıyor.

  14. 😀 bir ferrari taraftarı bile son yarışta kazanabileceklerine inanmıyordu.Burda inanmış gibi konuşmayalım.Ayrıca bilgilerin çalınması olayında Motoru asla katmayın.Motoru Mercedes yapıyor.Farrari ile Mercedes farklı.Olayın yaşandığı tarihlerde zaten motor yapılmıştı.

  15. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    birisinin ferrari'ye ve tifosilere karşı garezi var kendini çok belli ediyor. bari bütün tifosilere hitap etmese…hamilton şampiyonluğu raikkonen'e ilan etti yani brezilya'da bilerek pist dışına çıktı hatta yarıştan önce vites kutusuna arıza yapacak şekilde ayar yaptırdı değil mi? ''Ve yine söylüyorum bu sene hiç bir şey ne Renault' un ne de Ferrari' nin istediği gibi gitmeyecek'' arkadaşım büyük konuşmayacaksın sezon sonunda burdan kaybolmak zorunda kalırsın.

  16. ron dennis gerçekten f1 dünyasına renk katan bir deha…son bir kaç senedir yaptığı flash transferlerle hem mclaren için iyi bir şeyler yapmak istediğini hemde hala içindeki f1 aşkının ne denli canlı olduğunu kanıtladığını düşünüyorum…son yıllardır ferrarinin yakaladığı istikrar ve shumi egemenliğinden sonra her sezon başında biz buradayız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz mesajları verdi…ama herhalde nasipsizlik belki burada kullanılacak en uygun kelime olacak ki bir türlü muvaffak olamadılar…ben geçen sene alonso nun mclarene transfer olmasından sonra sürüş sitiline de uygun olacağını düşündüğüm bu takımda aynı shumi gibi en az 4-5 yılı domine edeceğini ve kiminin ise ferraride başarılı olamıyacağını düşünüyordum…ama malesef diyorum hayalkırıklığına uğramayı pek sevmem ama mclarenin iç işlerindeki karmaşık yapısı ve ferranin her zaman izlediği pilot politikası (bence sezon başladığında kimi 1.pilot olarak belirlendi ve her şey onun üzerine kuruldu)sonucu değiştirdi…işte bu yüzden mclaren yönetimi şapkasını önüne almalı ve en azından bazı mahrem şeylerini herkesin önünde tartışmamalı ve önce takım politikasını gütmeli …ve kimi raikonene de mclarenci arkadaşların bu kadar acımasız olmalarını da anlamıyorum…belki alonsoya kızabilirsiniz ama kimi raikonen mclarende sadece görevini yaptı ferrari de de aynısın yapıyor…çok hatırlıyorum en iyi olduğu yarışlarda motor iflasından yarış dışı kaldığını ama kalkıp başka pilotlar gibi takımına bir sefer çamur attığını ben duymadım…lütfen biraz insaf edelim ve en azından bu camianın içindeki profosyonel insanlara saygı duyalım her ne kadar sevmesekde…veya sevemesek de…

  17. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Mclarenin kolu kanadı süspansiyonu kopuyordu arasıra bunlar tasarım veya pilot hatası olabilir. Ama asıl zayıf oldugunu nokta MERCEDES MOTORLARIDIR. Şuan da Fianın getirdiği saçma kurallardan birisi limitli motorlar daha saçmasıda bunların dondurulması 🙂 E hal böyle olunca mclaren dahil hiç bir takım sezon boyunca neredeyse hiç motor sorunu yaşamadı.

    O belgelerin içinden sağlam motor nasıl yapılır diye bir kılavuzun çıktığını sanmıyorum. Ferrarinin sisteminin nasıl çalıştığı gibi bir sürü bilgi vardır elbet ama bunları mclaren birebir kullanmamıştır. Ama tabiki faydasını gördüğü noktada vardır. Örneğin ferrari zemin olayından ispiyonlamışlardır. Veya lastiklerin nasıl kullanılacağını daha çabuk öğrenmşilerdir vs. vs. Belki benzer şeyler hep takımlar arasında git gel oluyordur. Ama bu olay açığa çıktı ve Mclaren ceza aldı.

    Kimi ise Mclarene fazlasıyla şans verdi bence Ferrariye geçişi biraz sancılı oldu ama orada huzuru ve başarıyı kolay yakaladı. Mclaren de pilot mevzuları çok karışık. Neden bilmiyorum ama pilot politikasında hep başarısız oluyorlar. Takımın büyük çocukları farklı farklı yorumlar yapıyor ortalık karışıyor. Disiplin diyorlar takım önce gelir diyorlar ama geçen sene bu kavramlardan başka herşeyi gördük mclarende. Belkide takımda bir çok patron ve patronumsu insan oldugundandır 🙂 Takım olmayı öğrendikleri takdirde onlarda başarılı olacaklardır 🙂 Çünkü tek eksikleri bu

  18. mp4-23 (mgd) avatarı

    Yazdıklarınızı okudum da gülmektem kırıldım arkadaşlar..Şöyle bir soru sarayım size tifosiler..Neden Mc Laren biliyor musunuz ? Çünkü bu takımda pilotun şımarıklığına tolerans yok.Çünkü bu takımda yıldız dahi olsan takım çıkarları ve disiplin önce gelir.Kimi veya JPM veya Alonso fark etmez kim olursa olsun..Önemli olan her zaman takımdır.Buna uyum sağlayamayanların durumu şimdilik ortada.Ben yine iddia ediyorum Şampiyonluğu kimi kazanmadı, Hamilton hediye etti.Evet tebrik ederim fırsatı iyi kolladı ve şampiyon oldu.Bunu kabul etmek gerek.Ve yine söylüyorum bu sene hiç bir şey ne Renault' un ne de Ferrari' ninin istediği gibi gitmeyecek.İlk sezonunda bu kadar başarı sağlayan Hamilton' un bu kadar kıskanılması ve eleştirilmesi de çok normal.Çünkü kimsenin alışık olmadığı bir durumdu bu e tabi hayliyle tifosiler olarak sizlerin bu durumu kabul etmesi kolay olmayacaktı ve öyle de oldu.Bir program ürünü olan Hamilton bu sene daha oturaklı ve tecrübeli olarak çıkacak karşınıza.Ve en son Alonso yaptığı hatanın farkına en ciddi şekilde o varacak.Ve son olarak hoşgeldin Heikki diyorum.Bu ikiliye dikkat edin arkadaşlar..İyi ki varsın Ron Dennis..

  19. birader GS ye laf yok.GS FB tartışması olmasn bide.

  20. alpocionerr avatarı

    Mclaren-Mercedes! SFMF1 takımı 2007 yılında büyük bir revüzyona gitmiştir ve F1 aracı için olumsuz yönde kararlar vermiştir. Karakteristik olarak hızlı pistlere uygun bir araçtır dar ve yavaş virajlarda uzun dingilin kurbanı olmustur takımımız bunu kabul ediyor. Ross Brown – Nigel Stepney Faktörlerinide unutmamak lazım. Yalnız Hiçmi Dikkatini Çekmedi Tesadüf mü bu olan olaylar bana bunu söylermisin 2001'den 2006'ya kadar Dayanıklılık Problemleriyle boğuşan takımınız Nasıl Oluyorda 2007 yılında Nerdeyse Problemsiz bir yıl geçiriyor. Hemde Ferrarinin 600 sayfalık Dökümanları elindeyken. Bu Tesadüf mü yani? Sizin Kel Olay duyuldugunda takımda kımsenın haberi yok diyor aradan 2 ay geçiyor basından beri herkesin bildiğini söylüyor. yani kullanmadıgınız için mi herkes biliyordu bunu. sadece sunu söylim acayip prestij yitirdiniz. daha fazla tartısmaya gerek yok F1Ferrari takımının Fia'nın kendisi oldugunu söylüyorsunuz. Nasıl oluyorda 2007 yılında pilotlarınız Şampiyonadan ihrac edilmiyor.? neyse kardes ben buraya daha fazla yazarsam diğer arkadasların yorumları gözükmücek.

  21. KiMi_RaiKoNeN avatarı
    KiMi_RaiKoNeN

    Ya bi uzak durun Kimi den de ferrari den de ya… Kendi tskımınız 10 yıldır şampiyon olamıyo suçu başkalarında arıyonuz. Galatasaraylımısınız siz.
    :DDD

  22. sevgili alpocionerr arkadaşım biliyordum böyle bişi diceğinizi çünkü tek çıkış noktanız bu zaten 2008 yılındada eğer aynı dayanıklılık devam ederse ne diceksin çok merak ediyorum…Ferrarinin kendisi sürekli sorunlarla boğuşuyordu biz nasıl dayanıklılık olarak daha iyi olalım sonuçta belgelerin asıl sahibi bile sorunlar yaşarken sana mantıklı geliyor mu acaba söylediklerin??McLaren herzaman hızlı araçlar yapmıştır bizim tek sorunumuz dayanıklılıktı ki onu da hallettiğimize inanıyorum gerisi gelir zaten…Ferrarinin başarılarının çoğunu son 10 yılda elde ettiğinide hatırlatırım sana nasıl biz 2006 da başarısızdık sizde 2005te öyleydiniz böyle şeyler olabiliyor McLaren tekrar formuna dönmüş durumda yeni yıldız Lewis ve Finli Kovalainen var takımımızda şampiyon olamamamız için bir neden göremiyorum açıkçası..

  23. alpocionerr avatarı

    Mclaren-Mercedes! Bu yılki aracınızı Dayanıklı kılan Stepney Gate olayıdır. ve Takımınız Bunu Kabullenmektedir. tipik Mclaren F1 aracı her 2 yılda bir gelişim sağlar. Hakkinen zamanındada böyleydi Dayanıklılık olarak Hiç Bir Zaman Ferrariye göre iyi bir araç yapamadınız. Sürat Konusundada Ferrariye Göre Bazen Daha iyi araç yapıyorsunuz. ama ben Pilotların Hiç Suçu Oldugunu görmedim. Ferrariyi Suçluyorsunuz pilot ayrımı yapılıyor diye ama Ferrari transfer ettiği pilota söylüyor sen 2.pilot statüsündesin bizim emirlerimize uyarsın diye. Mclaren Napıyor Eşit Statüdesiniz Ne yaparsanız yapın. İş şampiyonluga qeliyor aracınız teneke parçası bozuluyor sonra suç Mclarenın değil Suç Kimin Peki Pilotların mı? Aracınız Dayanıksızsa ve Dayanıklı arac yapamıyorsanız bu sadece Mclaren Mercedes F1 takımınındır.

  24. alpocionerr avatarı

    Hoşbulduk umutbg kardesim

  25. kimi yi izlemek bence çok zevkli ve ben bu zevkin bitmesini istemiyorum en azından yakın bi zamanda olmasın! iyi pilot olduğunu yinelemek belki mantıklı olabilir ama bunu açıklamak çok gereksiz. görünen köy kılavuz istemez herşey ortada!

  26. Adrian Newey konusundada sana katılıyorum takım Red Bulla göndermekle iyi yaptı tamam hızlı araç yapabiliyor ama yaptığı araçlar genellikle dayanıksız oluyor..Fakat yinede şuan F1 camiasının en iyisi olarak anılıyor..

  27. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    mclaren'in 2003'ten 2006ya kadarki sorunu adrian newey'in şasileriydi. ama motor problemlerinin nedenide şasiye bağlıydı çünkü motorları zorluyordu bunların üstüne tekerlek, kanat kopması bile oldu. sadece adrian newey'i kötülemekte olmaz o zamanlar mclaren'in bir parçasıydı. newey kötüyse mclaren'de kötüydü. redbull'un halini görüyoruz demeyede gerek yok.

  28. KiMi Matias İce Man avatarı
    KiMi Matias İce Man

    kendinizi o kadar küçük düşürmeyin bence kimiye nefretinizi anlayabiliyorum.birde üstüne şampiyon olunca dahada gerildiniz tabi :))))takımınızın sorunlarını başka birinde aramayın.

  29. Biz bişi demeden sen demişsin zaten :))

  30. KiMi Matias İce Man avatarı
    KiMi Matias İce Man

    Biz zaten kabul ediyoruz bazen kimi aracı zorlamıycagı zamanlarda zorluyor.ancak bir takım şampiyon olması için dayanıklı araç ve hızlı araç yapması lazım McLaren geçen sene hem hızlı hem dayanıklı araç yaptı ama gel görki takım hataları yüzünden kaybetti.kimi şansız olayına deyinmişsin bırakta bir kere de o şanşlı olsun.Ferrari aracın bazı bölümlerinde sorun yaşadıgı kabul etti zaten mazeret arıycagınıza takımınıza dönüp bakın bi kaç senedir sorun yaşıyor ve şampiyon olamıyor he şimdi çıkıp FIA+Ferrarş dersiniz bende pc başında gülmekten ölürüm:)))))))

  31. ferrari takımı zaten bazı yerlerde dayınıksız olduğunu açıklamıştı bide massa raikkonenden daha çok mekanik problem yaşadı massada mı aracı bozuyo o zaman…

  32. Kimiciler niyeyse hiç kendi pilotlarında hata aramıyorlar varsa yoksa McLaren suçlu bu dayanıklılık problemlerinden dolayı Kimi şampiyonluğu aldıysa son yarışlardaki şansına borçlu hep siz derdiniz ya Kimi çok şanssız vs Lewis'in yaşadığı şanssızlık şampiyonluğa mal oldu…Ayrıca Ferrari 2007 de en dayanıksız yılını yaşadı bundan önce bu kadar dayanıklılık problemi var mıydı sorarım size 5 yılda bir kere sorun yaşayan takım 2007 de sürekli problemler yaşadı fakat McLaren tam tersi şekilde en dayanıklı araç oldu şimdi testlerde de görüyoruz takım motorun ömrü bitene kadar sorunsuz kullanıyorum umarım bu sezonda en dayanıklı araç olucağımıza inanıyorum..Bakalım Ferrari çözebilcek mi sorunlarını..

  33. hiç emekli olma Kimi, ölene kadar izleyelim seni 🙂 süpersin harikasın müthişsin! herşeyinle, hem sürüşünle hem tavırlarınla. seviyoruz seni! -kıskananlar çatlasın- :=)

  34. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    kimi mclarenden gitmekle en doğrusunu yaptı. aracının dayanıksızlıgını bir pilota yıkmak yanlış birşey şenol kusura bakma. eğer böyle hızlı bir pilota hem hızlı hemde dayanıklı bir araç veremediyse 5 sene içerisinde mclaren suçlu mclarendir kimi değildir. kimi aracını her zaman hızlı şekilde sürüpte araç ona dayanmadıysa kiminin suçu ne. araç kırılmasın diye yavasmı gitseydi yani? ve neden kuyruğunun sıkıştıgından bahsedilmiş onuda anlamadım açıkcası.

  35. yorumumun niye silindiğini anlayamadım gerçekleri söylemiştim sadece neyse KiMi Matias İce Man arkadaşın yorumuna katılıyorum mclaren ilk önce araç yapmayı öğrensin,2007 yılında ferrariden bilgileri çalıp dayanıklı ve hızlı bi araç yaptınız iyice havalandı mclaren…

  36. KiMi Matias İce Man avatarı
    KiMi Matias İce Man

    McLaren-Mercedes vatandaş kimi ferrari de ne kadar sorun yaşadı acaba ?? McLaren dayanıksızsa kimi ne yapsın ?gördük lewis de sorun yaşadı alonso da tabi onları da kimi yaptı :)))ama bak 5 sene McLaren de şampiyon olamadı Ferrariye geçtigi sene şampiyon oldu buna ne demeli peki??McLaren çürükse kimi ne yapabilir.biraz düşünün ondan sora yazın bu kadar da fanatizm olmaz ki bea

  37. alpocionerr hoş geldin kardeş!..:):)

  38. alpocionerr avatarı

    spekülasyon yaratmayın mclaren'a 5 yılını verdi bu adam. mclaren ona ne verdi? tenekeden baska bişi değil. Mclaren Hiç Bir Zaman 2 Hızlı Pilotu elinde tutamadı bu kesin bir gerçek. Kimi Kendisi için en iyi olan kararları verir. mp4-23(mgd) denilen arkadaş Siz İlk Önce Pilotlarınızı elinizde tutun sonra dil uzatın sağa sola Jpm – Kimi , Lewis – Alonso Jpm de Kaçtı Kimi'de Alonso'da. Ne zmn Başarılı oldunuzki Kimi'ye laf söylüyorsun….

  39. arkadaşım lütfen seviyeli yorum yapalım saçma fln ne demek oluyor herkes kendi düşüncesini yazıyor buraya kimse kimseyi yargılamıyor..!

  40. haklısın hakan,macca taraftarları böle işte değer bilmezlerki anca arkalarında sallarlar.ha bide şu war sezon içindede kimi ye en ii pilot derler.alonsoya geçen sezon oo süper şampiyon bize geldi adamı yere göğe çıkartırlar yazarlar foruma muhteşem die sora işte böle olur bak alışkın olman lazım böle şeylere.sorarsanda asla kabul etmezler,suç hep ama hep daima pilotlardadır çünkü istedğin kadar söle anlamazlar.warsa yoksa en ii ron, süper ron, dsisplinli eşitlikçi takım derler!! ama aslında bilirler böle olmadığını takımda da suç olduğunu ama sölemezler çünkü pilotu kötülemek her zmn daha kolay ve basit yoldur! bundan sorada böle olucak.bak bakalım izle sezon sonuna doru lewisle ilgili gelişmeleri bişi olsun onla ilgili şimdi onu burda övenler aslan genç pilotumuz diyenler ,onuda harcarlar.alışkınız artık herkesn alışması lazım.tebrik etmelerinede gerek yoktur bu pilotlar mclaren takımına ne fayda sağlamışlardırki???

  41. Silber arkadaşım geçen yıl Kimi olsaydı biz yine dayanıklılık sorunlarıyla boğuşuyor olurduk şimdi kafamız rahat 2 tane kaliteli ve genç pilota sahibiz gerisi boş..

  42. ben macca taraftarı olarak kiminin emekli olmasını istemem 2009da..kimiyle iyi kotu 5 senemiz gecti 2 kez sampiyonluga cok yaklastık ama olmadı yapacak bisey yok..ama sunuda soyleyim gecen seneki aracımız kimide olsaydı supriz bir sampiyonluk degilde en yakın rakibine fark atmıs bir sampiyon olurdu bunuda belirtmek lazım..kimi suanda gercekten buyuk bir pilot ve onunla cekismek cok zevkli oluyor ve bu zevkin bitmesini istemem..burda da bazı macca taraftarını anlamıyorum kimi gittikten sonra mclarenle ilgili fazla kotu seyler soylemedi..hatta ben hic gormedim.bu pro. bir spor dalı.omrunun sonuna kadar bizde kalacak diye bir kural yok..yok kuruk acısı falan yakısmıyor bize..

  43. YA ANLAYAMIYORUM BU MACCACILAR BU ADAMLARA KİNİ NE BÖLE YA HİÇMİ Bİ PİLOTUNUN ARKASINDAN İİ KONUŞMUCAKLAR HAYRET YA! acılası bi durum walla.KİMİ VE ALONSO ya sallamaktan başka bşi yaptıkları yok takımınız ne bulunmaz hint kumaşıymış ya ilginç walla:) hiç mi hata yok takımda ya hiç mi yok?? ne fanatiklik bu ya nası bişi anlamadım gitti.görüoruz son 9 yıldaki hallerini.. ron deennise sor bakalım bu adamlar nie gitti ikisi birden gittikten sora kimi nasıl mutlu oldu psikolojik açıdan kariyerinin zirvesine çıktı alonso raahatladı psikolojik açıdan ve şimdi mutlular birazda bunları düşünün suç kimde acaba nası oluyoda 2 adamda ron için gidolar bi sorun kendinize sora gelin burda 2 sinede sallayın! biraz düşününn bu kdr nefter nerde görülmüş ya bi kerede arkalarından takıma sağladığı katkı için,kazandırdıkları yarışlar için ne olursa olsun teşekkür etmesini öğrenin ya bu kdr zor bi olaymı?? ne kimiymiş ne alonsoymuş be yazııkk!!

  44. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    raikkonen'in bile arkasından konuşuyosunuz ya hayret. mclaren ömrünü yedi bu adamın evet kuyruğu sıkıştığı için ferrari'ye kaçtı zor'a gelemiyo ondan! sen vereceksin sağlam bi araç şampiyon olcak.

  45. bence kuyruğu sıkışacak bir durum söz konusu deyil kimi nazikçe "zirvedeyim daha iyisiyok zirvedeyken bırakırım " diyor daha nedesin herzaman nazik ve temkinli ve çok mükemmel bir pilot

  46. böyle bir beyanata nasıl bir yaklaşım tarzıdır, hayretki hayret…..adam 5 sene kaldı mclarende şampiyonluk yüzü görmedi. adama çamur attınız arabayı gereğinden fazla zorluyor diye, ama kimi aynı stilde kullandığı arabayla geldiği sene şampiyon oluyor nasıl oluyosa. herifin kuyruğunu sıkıştıranlar utansın o zaman 😀

  47. Ertan Akkaş avatarı

    Çok merak ediyom Kimi'nin kuuruğu mu sıkıştı yoksa Dennis'in mi?

  48. yani adam demek istiyorki ferrariden mükemmeli f1'de yok.mclaren desen adam bes yil orada calismis bundan sonra bana gelmez diyor,eee baska secenekmi var ferrari ,mclaren disinda bende bırakırım diyor.kazanmak icin burdayım kazanamayıcagım takımda olmak istemektense ralli yaparım daha iyi diyor.

  49. susdamotorunsogusun avatarı
    susdamotorunsogusun

    kimi bu belli olmaz bakarsınız 40yaşına kadarda F1 de kalır:D yada 2sene sonra kimisiz bir F1de izleyebiliriz:( konu kimi ile ilşkili olunca ne zaman ne olacağı belli değil.Süprizlerle dolu birisi.

  50. SinanFerrari avatarı

    Ron dennis adam olsaydı kaçırtırmasaydı.Hangi pilotlar Kimi den vazgeçtiğini gördük.

  51. mp4-23 (mgd) avatarı

    Kuyruğun sıkıştımı sen kaçacak bir yer bulursun yine merak etme..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir