2015 Avustralya GP – İlk Yarışta Zafer Hamilton’un, Mercedes 1-2

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Avustralya GP’de galibiyet Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un olurken Mercedes sezona duble ile başladı.

Çok fazla sürücünün sorun yaşadığı Avustralya GP’ye ilk sıradan başlayan son şampiyon Hamilton, pit stoplarda takım arkadaşına geçilmesi dışında pozisyonunu hiç kaybetmedi ve damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

Hamilton yarış boyunca takım arkadaşı Nico Rosberg’e karşı çok fazla fark açamasa da rahat bir şekilde sezona galibiyetle başlamış oldu.

Takımın diğer pilotu Nico Rosberg, yarış boyunca takım arkadaşını kovaladı ancak farkı 1.5 sn’nin altına hiç düşüremeyince Hamilton’u geçmeye çalışacak kadar yaklaşamadı ve geçen sene kazandığı yarışta ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. Ancak bu sonuçla Mercedes sezonun ilk yarışından maksimum puanla ayrılmış oldu.

Mercedes’lerin arkasında podyum mücadelesi Williams pilotu Felipe Massa ile Ferrari’de ilk yarışına çıkan Sebastian Vettel arasında yaşandı. Yarışa 3. sıradan başlayan Massa, ilk pitlere kadar yerini korumayı başardı. Ancak ilk pitlerde pite 2 tur geç gelen Vettel, Massa’yı geçmeyi başardı ve 3. sıraya yükseldi. Orta sert hamurlarla atılan bu bölümün başında Vettel hızlı olsa da turlar ilerledikçe Massa aradaki farkı kapattı ancak bu yeterli olmadı. Sonuç olarak Sebastian Vettel podyumun son basamağını tamamladı ve Ferrari kariyerine podyum ile başlamış oldu.

Williams takımı bu yarıştan sadece bir dördüncülükle ayrılmış oldu. Takımın Finlandiyalı pilotu Valtteri Bottas, dün sıralamalarda sırtında çok sert ağrılar yaşamıştı. Bugünkü kontrollerde sıkıntının devam etmesi nedeniyle Bottas yarışa katılamadı.

Zaten 18 pilotun katılmış olduğu sıralama seansının ardından Bottas’ın sorun yaşamasıyla yarışa 17 pilot başlayacaktı. Ancak pitten piste geçiş turunda McLaren’den Kevin Magnussen ve Red Bull’dan Daniil Kvyat da sorun yaşadılar ve yarışa sadece 15 pilot başlamış oldu. Uzun zamandır bir Formula 1 yarışı bu kadar az araçla başlamamıştı.

Avustralya’da yarışı 5. sırada sürpriz bir isim tamamladı. Geçen sene tek bir puan dahi kazanamayan ve bu hafta sonu Giedo van der Garde davasıyla başı çok fazla ağrıyan Williams’ın çaylak pilotu Felipe Nasr, daha ilk yarışında 5. oldu ve Formula 1 kariyerine çok güçlü puanlarla başlangıç yaptı.

Sezona beklenenden çok kötü başlangıç yapan Red Bull’dan Daniel Ricciardo sessiz sedasız bir şekilde 6. olurken onu aynı şekilde Force India’dan Nico Hulkenberg takip etti.

Sauber’in diğer pilotu Marcus Ericsson da çok iyi başlamadığı yarışta iyi bir şekilde yükseldi ve son anda Carlos Sainz JR’ı geçerek 8. olmayı başardı.

Toro Rosso ile Formula 1’e giriş yapan çaylaklardan Carlos Sainz Jr, yarışa iyi bir başlangıç yapmasının ardından pit stopta lastik değişiminde yaşanan sorun nedeniyle çok fazla zaman kaybetti. Buna rağmen Sainz 9. olarak Formula 1 kariyerine puanlarla girmiş oldu.

Sezonun ilk yarışında son puan Force India’dan Sergio Perez’in olurken yarışı tamamlayıp puan alamayan tek isim Jenson Button oldu. 4 pilotun yarış dışı kaldığı 2 pilotun yarışa başlayamadığı Avustralya’da McLaren pilotu Button oldukça yavaş bir şekilde de olsa yarışı tamamladı ancak puanı kıl payı kaçırmış oldu. Ancak McLaren aracı böylece ilk defa bir yarış mesafesini kat etmiş ve art arda bu kadar turu tamamlamış oldu.

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, ilk virajda takım arkadaşıyla sorun yaşayıp gerilemesinin ardından çift pit stopla yarışı sürdürüyordu. İyi bir yükseliş gösteren ve Massa’nın arkasına kadar gelen Raikkonen ikinci pit stopta sol arka tekerleği değişmeden piste döndü. Bu yüzden “güvensiz bir şekilde piste çıktığı” için takım tarafından uyarıldı ve aracını kenara çekerek yarışı erken bırakmak zorunda kaldı.

Yarışı tamamlayamayan isimlerden birisi de Toro Rosso ile daha 17 yaşında Formula 1’e girerek bu rekoru ele geçiren Max Verstappen oldu. Puan kazanmaya giden Verstappen, muhtemelen motor sorunu nedeniyle yarışa erken veda etti.

Lotus pilotu umutla başladığı yarışa çok erken bir şekilde veda etti. İlk turda kaza yaparak yarış dışı kalan ve güvenlik aracının piste girmesine neden olan Pastor Maldonado’dan bir tur sonra da takım arkadaşı Romain Grosjean yarış dışı kaldı.

Sezonun 2. yarışı olan Malezya GP 29 Mart’ta gerçekleşecek.

Poz Pilot Takım Süre
1 Lewis Hamilton Mercedes 1sa31m54.067s
2 Nico Rosberg Mercedes -7.640
3 Sebastian Vettel Ferrari 25.523s
4 Felipe Massa Williams/Mercedes 29.196s
5 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m26.149s
6 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1 Lap
7 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1 Lap
8 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 Lap
9 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso/Renault 1 Lap
10 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 Lap
11 Jenson Button McLaren/Honda 2 Laps
Kimi Raikkonen Ferrari Retirement
Max Verstappen Toro Rosso/Renault Retirement
Kevin Magnussen McLaren/Honda Not started
Valtteri Bottas Williams/Mercedes Withdrawn
Daniil Kvyat Red Bull/Renault Not started
Romain Grosjean Lotus/Mercedes Retirement
Pastor Maldonado Lotus/Mercedes Collision
Will Stevens Marussia/Ferrari Withdrawn
Roberto Merhi Marussia/Ferrari Withdrawn

PUAN DURUMU:

Poz Pilot Puan
1 Lewis Hamilton 25
2 Nico Rosberg 18
3 Sebastian Vettel 15
4 Felipe Massa 12
5 Felipe Nasr 10
6 Daniel Ricciardo 8
7 Nico Hulkenberg 6
8 Marcus Ericsson 4
9 Carlos Sainz Jr. 2
10 Sergio Perez 1
11 Jenson Button 0

TAKIMLAR ŞAMPİYONASI

Poz Takım Puan
1 Mercedes 43
2 Ferrari 15
3 Sauber/Ferrari 14
4 Williams/Mercedes 12
5 Red Bull/Renault 8
6 Force India/Mercedes 7
7 Toro Rosso/Renault 2
8 McLaren/Honda 0

Yorumlar

“2015 Avustralya GP – İlk Yarışta Zafer Hamilton’un, Mercedes 1-2” için 144 yanıt

  1. benim m1chal e katılmadığım nokta nasıl başlarsan öyle gider cümlesi.ben bir kimi taraftarıyım ama azami şekilde objektif olmaya çalışıyorum.ne kadar oluyorum bilemem.bazen çok berbat başlarsın işinin ehlisindir ama bir aksilik çıkar;olmaz.bazende tınlamaz bir tavırdasındır bu işin uzmanı benim edasında başlarsın iyide başlarsın ama zaman geçtikçe bu işin uzmanının sadece sen olmadığını yada çok dişli rakiplerinin olduğunu anlarsın buda diğer pilot için geçerli;bu iş hayatındada aynen böyledir yani gerçek hayatta da böyledir.
    sezon sonu puan ve out olma durumları nihai durumu belirler.daha ilk yarıştan bir yargı o yargıya inanan birinin özgüvenine sahip kişi işinin ehli olmasına işarettir tek şartla;blirse amenna.neticede özgüvenle bunları yazmak eleştirmekte bir babacanlık ve babayiğitliktir. bilemezse !. esas olan nihai sonucu bilmektir.bilebilirsen ne mutlu ama bilemezsen her ne prestij yaşıyorsan sarsılmak yada dengeni kaybedip düşmektir.
    benim şahsi görüşüm kimi nini ferrariye dönmekle hata yaptığıdır.bunu zaten transfer zamanında yazdım ki bu ferrari f1 takımında kimsenin aklına gelmeyen hinlikler dönmektedir.ispatıda kolaydır; geçmiş yılları hatırlayarak
    kimler geldi kimler geçti

  2. beklediğim gibi oldu Mercedes lider diğer 2.3 takım kovalar demiştik sezon başı öylede oldu, Ferrari nin bu pozisyonda olduğunu tahmin etmiştik ama 2 .hızlı takım olma yönünde durum değişebilir ,zaten sıkıcı bir yarıştı tek heyecan kimi den geliyordu, kameralar bile 20.30 tur boyunca kimi yi gösterdi, sonuçta vettel ve pit ekibinden sebep kimi nin yarışı bitti ,vettel yeterli alanı bırakabilirdi, yapmadı,

    burada yazıyorum sezon ortalarına doğru kimi & vettel dostluğu biter yada minimum seviyeye iner ,sürüşünü beğenmedim vettel in, ha keza bir alonso, bir kimi ,bir Hamilton değil hala, bunları vetteli fazla şişirmemek adına söylüyorum, Ferrari ye katılması iyi ama sezon başı takımın ve bazılarının vetteli bu kadar şişirmesi gereksiz ,ilk ciddi sınavını bu sezon verecek ve ilk yarışta bence zayıf not aldı, sezon daha yeni gelişime açık takımlar, beklemek görmek lazım

    1. Ben şimdi tekrar tekrar izledim startı.Bence orada Vettel’in hiçbir suçu yok.Kimi yanlış yer tutuyor.Viraja rahat girebilmek için dışa açılacağına hem kendini hem vetteli biraz içeri doğru itiyor.Vettel’in o hızda Kimi’ye yer bırakarak dönebilmesi için çok yavaşlaması gerek.Kimi viraj çıkışında iyi çekiş yakalaması için Massanın dışına açılmalıymış.

      1. olabilir ama bana öyle gelmedi neden dersen az gaz kesip içe yönelebilirdi ama yapmadı neyse ilerleyen günlerde daha net ortaya çıkar

  3. Mantovani güzel iç yapmış:

  4. Kimi_in_Rai avatarı

    Kimi için bugun pek iyi bir gun değildi.Çok fazla şanssızlıklar oldu ama çok fazla şey kaybetmedik sezonun ilk yarışı nazar olsun diyelim.ileride çok iyi yarişlar çok iyi puanlar ve podyumlar puanlar alacağımızdan eminim.

    Mercedes’e gelince onlar zaten başka ligde yarışıyorlar gibi, F1+ falan 🙂

  5. Sahalarda yoktum,internetim yoktu F1 i de izleyemiyorum tasındıgım yerde Kablolu tv alt yapısı oldugu ıcın hersey bıraktıgım gıbı devam 😀 Yarış anladıgım kadarıyla sönük gecmış…

    NOT: Renonun arkadaslar ın Newey i elde edebılme ısteklerı ve Ezik gecen sezonlarından dolayı çıkmazda oldukları ortada ve kendılerını satılık takım arıyorlar…Bizim Takımımız satılabılır,lakın ben ve benım gıbı dusunen Faenza lı taraftarlar Hep Scuderıa Toro Rosso taraftarı kalıcaz…

    Takımın satılması halınde Nıckımı Lost Toro Rosso olarak gurur duyucam…

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Hoşgeldin Veli nerelerdesin ?

      Bugün Toro rosso çaylaklarının performansından sonra gözüm seni aradı 😀

      1. Hoş bulduk bulduk ta gine herkes ordinaryus 😀 Özlemişim buraları valla 😀 evi tasıdık ta net fln yok kablolu fln yok enteresan ısler işte…Yarışın tekrarını ızledım aslında gecen seneden bı fark yok yıne domıne mercedesişte…Alıstım valla artık 😀

        Uzun suredır takıp edemıyorum da bu takımın satılm soylentılerı benı sıktı valla…Hemen bızım reno tayfası da alma havasına gırmış…

        Verstappen tırt cıkacak dıyordum hatırlarsan,saınz bu sene ezer bu veledi demedı deme…

        Sauber sınıf atlamıs ferrarı motoruyla vallaha…

        Ama sözüm söz bu sene ucuncu bıtırelım koluma kocaman dovmeyı yaptırıcam demiştim 😀

  6. yarış çok sıkıcı olmakla birlikte tahmin ettiğimiz mercedes ambargosuna devam etmiş olduk…mclaren honda ne kadar üzülsemde bu duruma sabırlı olmalıyız bizim bilmediğimiz her şeyi onlar biliyorlar ve ısrarla’araçta büyük potansiyel var’diyorlar..vardır bir bildikleri diyorum ama önümüzde ki 3 yarışta da bir şey beklemiyorum şahsen ama sonrasında zamanla podyum,galibiyet bekliyorum böyle olmak zorunda..

  7. Rai ve Vet taraftarları da Ferrari’nin geliştiğine inanıyorlar ne kadar acı bir durum.Red bull çok kötü durumda yoksa Ferrari geçen seneden farksız.Yoksa bugün 3. olan Vet 5. olacaktı peki geçen sene Alonso kaçıncıydı? Bilin bakalım.

    1. Neresi acı anlamadım. Rai dediğimiz adam hasarlı ön kanat ve tabana rağmen 5. olabilirdi. Vettel zaten podyuma çıktı. Ferrari Red Bull’dan hızlı, Williams ile de kafa kafaya oynuyor. Gören de 2014’te Ferrari 19 yarışın 16’sını kazanıp 18’inde pol almıştı sanacak.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        arkadaşa ne kadar anlatsan boş.ben epey uğraştım ama ısrar ediyor.bir takımın gelişip gelişmediğini geçen seneki yarış sonucuna göre dğerlendirmek mantıksız.yahu resmi haberler yapıldı trf1.net de var açıp okumuyor ama halen dediğim dedik çaldığım düdük.iyi yorumlar yapardı bu arkadaş aslında severim,uslup olarak da iyidir ancak son zamanlarda iyice batırdı bana göre.bu konuda kesinlikle nerdeyse kimse onla aynı fikirde değil.ha bu onu yanıltır mı hayır ancak göz var nizam var yahu.böyle bir referans olabilir mi?kaçıncı bitirdi kaç sn fark yedi?o zaman her yarışa göre ayrı değerlendirelim.bir sonraki yarışı kazanırsak ne olacak?1 yarış içinde en iyi araç mı olacağız?geçen sene bu zamana göre 3 sıra yükseldik mi diyeceğiz?

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Burak Karaküdük,Red Baron boşverin dostum siz neden ellerinizi yoruyorsun parmaklarınıza yazık buna laf anlatmak için :))

          İceCold senin derdin ne ya ferrari ile kış testlerinin başından beri ferrari yorumlarına artık alonsoyu katma alonso geride kaldı dede oldu ferrari ile alakasımı var artık alonsonun sürekli her lafında bir alonso üzerinden ferrariye gönderme yapıyorsun sıkıntılımısın arkadaşım ??

          1. Bu Ferrari Alonso’da olsa yarışı kazanırdı.Demek istiyor ama diyemiyor.Hadi yaz.Dök içindekini.Söz gülmicem.

            1. Unstoppable avatarı

              O na değil ama yorumuna güldüm akşam akşam sağolasın.
              gerçekten öyle düşünen arkadaşlar maalesef ki çok ama yine de burdan o arkadaşlara selamlar 😀

          2. 2 yarış sonra gerçekler ortaya çıktığında yine göreceğiz sizi.Bakalım bu kadar iddialı konuşabilecek misiniz?

            1. İspanya’dan sonra her şey belli olur. Zaten kimse Ferrari kesin en hızlı 2. araç demiyor. Ben buradayım, merak etme.

  8. Ne demiştik

    ya çıkın piste ortalığı inletin yada çekilin bi kenara Turbo Vetteli izleyin

    destan yazdık bugün aslanımıza balon diyorlardı noldu. Hani turbo vettel A class pilotlardan tur başına 0.5 saniye yerdi alo malum zihniyet hadi cevap verin gene kaybettiniz her zaman kaybetmeye mahkumsunuz

    ben bi de ne dedim yeni dönemde ferrari ile mercedes güreşecek deiklerim bir bir çıkıyor

    hedef 2016 da mührü basma forza ferrari

    1. avustralya gp sonuçları açıklanmış

      yusuf hitay 25 puanla birinci sırada

      onu 24 puanla bendeniz rambo ve mehmet günaydın takip ediyor kayseri arkadaş ve adminde 24 puanda

      mehmetle ben gerçekten formula 1 uzmanıyız ne dediysek çıktı aylar öncesinden vettel avustralyada 3. olup mührü basacak dedik bazı arkadaşlar dalga geçti puan zor alacaksınız dedi

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Kardeşim biz yıllardır konuşuyoruz sene 2010 dedik Vettel geleceği parselleyecek yok şansa şampiyon oldu seneye Alonso olacak Alonso büyük pilot şansızlığı ile kaybetti 2010 u. Sene oldu 2011 Vettel yine mührü bastı yok bu sefer araç çok güçlü hilebull gri alanlar bir ton yasak sene oldu 2012 ilk yarışlar EBD gitti Vettel bitti dediler Şampiyon yine Vettel etti 3. Sene oldu 2013 muhteşem bir geri dönüş sezonun ikinci bölümü şiir yazdık Singapurda herkes ağladı 2 sn atıyor diye şimdi Mercedes atınca herkes mutlu ben bunları anlamıyorum. Alonsoyu kovdular Vettel geldi dertler bitti dedik Alonso ile Vettel bir mi ilk 10 a giremez dediler bakın şimdi ne oldu. Yaşasın Vettel ve Askerleri

        1. ben özet geçeyim; 2010’da açtın TV’yi bir baktın F1. aha bu da neymiş dedin, bir baktın vettel kazanıyor, klasik kazanan takım taraftarı olma isteğiyle vettel fanı oldun, sen ve vettel fanlarının 95%’inin hikayesi budur.

          1. Doğru yorum. Ben o %5’lik azınlıktayım. 2007 Japonya’dan beri severim Vettel’i. 🙂

          2. RoyalHunt ibretlik tespit kardeşim:))

          3. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Hadi diyelim 2010 da açtım Vettel taraftarı oldum sen benden 20 sene önce başladın bu sporu takip etmeye. Sen ölür gidersin ben 20 sene daha izlerim ben geçmişe dönüp bakarım ama sen benden ge gelecekten 20 yıl eksik gidersin öbür tarafa onun için boş konuşmada Vettel nasıl acıttı seni onu söyle 🙂

      2. Sizi gidi formula 1 uzmanları sizi….. 🙂

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Teşekkürler kanki

  9. İlk yarış için sıkıcıydı. Merc relantide gitmesine rağmen önde yine. Bu sezon Ferrari-Williams savaşı izleyeceğiz gibi geliyor. Red Bull da sorunları çözerse aralarına katılabilir. Mclaren de ayrı takip konusu.

    Epey tartışması olmuş Kimi’nin. Pit ekiplerinin sağ arka lastikte sürekli sorun yaşadıklarını gördük. Toro Rosso da yaşadı, Williams da yaşadı. Bu sorunlar birisinin aptallığı değil. Herkes yüzlerce defa yaptığı şeyi bir daha yapmaya çalışıyordu. Sürekli tork altında olduğu için ve ön tekerler gibi steering tarafından rahatlatılmadıkları için arka tekerler kendi kendine sıkışabiliyor. Sadece üç tur dönen bijonun üzerine işi hızlıca yapmanın stresi de eklenince sorun çıkması normaldi. Raikkonen’in ikinci pitinde tahminimce daha dikkatli olmuşlardır, ancak bir iletişim hatası olunca adam gönderiliverdi.

    Tartışmaya gelince; fanlarının gözünce süper pilot olan birisinin bu sezon ‘çöp pilot’ görülen Vettel’i ezmesi bekleniyordu. Yarış için tonla bahane uydurulabilinir. Sıralamada nerdeydi diye sorarsınız, cevabı gelmez.

    Olur da Raikkonen Alonso’nun gerisinden kaldığı kadar Vettel’in de gerisinde kalırsa (ki hala araç gelişimindeki dönütleri bakımından takıma yararlı olabilir) bu Vettel ile Alonso’nun aynı ayarda pilotlar olduğunu da ortaya koyar ki böyle bir şey olmasını iki hatta üç kısmın taraftarı da istemez, ben de yıllarca yırtınan taraftarlarını rahat bırakmam. İzleyip göreceğiz.

    Toro Rosso, Sauber ve FIndia’ların puan alması ilk yarış piyangosuydu, sonraki yarışlarda en az ikisi puan dışında kalacaktır.

    Mclaren pistte Marussia modundaydı ama yine de Button Perez’le mücadele edebildi. Birşeyler aşırı ısınıyorsa paketi genişletir daha iyi soğutursun. Soğutmaya rağmen bozuluyorsa kökten tasarım hatası var demektir ki bence durum bu. Bundan sonraki yarışlar çok daha sıcak olacak, bakalım nasıl patlayacaklar.

    Red Bull ve Renault arasında neler oluyor anlayabilmiş değiliz. O da ortaya çıkacaktır.

    1. 🙂
      biz rahat tarafsız olduğumuzdan herhal benzer düşünüyoruz.

  10. 2015: A McLaren Odyssey (spä2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spä2000)

    Karıyı terk etti, duygusal erezyon da dağılır dedik….
    Menajeri gönderdi hala sözleşmeyi tartışıyor, bir başına ortalığı karıştırır odaklanamaz dedik,
    Rapçi olacakmış, kendini sadece yarışlara vermeli dedik…

    Fanları dinlemedi, kırda gezi yaparak yarışı kazandı….

    Lewis “Kara Bela” Hamilton

  11. Rai sanssizliklari hos olmadi. Ama ardi ardina en hizli turlari gormek bile heyecanlandirdi bizi gecen seneden sonra

  12. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Bottas, Kvyat ve Lotus’ların kafadan yarış dışı kalması veya yarışamaması zincirleme olarak yarışın seyir zevkini de düşürdü. En çok mücadele-geçiş bekleyeceğimiz ekibin yarısı olayın dışında olunca, böylesi bir yarış kaçınılmazdı.

    Tahmin edildiği üzere Mercedes’ler ayrı bir klasmanda. Kaldı ki kendi demeçleri de var, daha aracı maksimum düzeyde kullanmışlar değiller. Kontrat yenileme konusunda bir pürüz çıkmadığı taktirde Hamilton güle oynaya şampiyonluğa yürür. Rosberg’de ise teslimiyetçi bir hava sezinledim. Geçen seneki kadar direnebileceğini sanmıyorum.

    Ferrari’de gerek teknik gerekse de takım ruhu anlamındaki ilerlemeyi net görüyoruz. Herkes yeni bir sayfa açtığı için bu takıma pozitif yansımış. Maurizio Arrivabene de pazarlama kökenli olduğu ve tabir-i caizse işin “esnaflığını” bildiği için teknik hususları James Allison’a havale etmiş ve daha çok takım ruhu ve kimyası ile meşgul oluyor. Kimi’ye yazık oldu. Ama F1 e başladığı günden beri bu tip şanssızlıkların da hep kendisine denk geldiği bir gerçek.

    Pek çoğumuz Red Bull’un geçen sezonki test-yarış verilerinden yola çıkarak, bu sezon da Williams-Ferrari grubuyla denk olacağını tahmin etmiştik lakin Renault ile olan gerginlikleri zannettiğimizden de fazlaymış. Lotus -Maldonado’ya rağmen- RBR’nin önünde bitirirse kimse şaşırmasın…

  13. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Yaris sıkıcıydı. Hamilton iyiydi, Rosberg’de cabaliyor ama bazi seyler dogustan kazanilmayinca sonradan yeri doldurulamiyor. Gecen sezon yaptigi gibi pole’ler kazanip, start’larini iyilestirmesi lazim. Bunlari yapmazsa sampiyonluk net bir sekilde Hamilton’in olacak.

    Ferrari baya guclu gozukuyor. Acikcasi Vettel’in perfonmansini pek begenmedim. Massa’la arayi dengele mi goturmeye calisti bilmiyorum ama Ferrari Williams’dan acik bir sekilde hizli gozukurken farkin 4 saniyeden fazla acilmamasi Vettel icin pekte iyi bir sey degil bence. Raikkonen’de iyi gozuktu ama ben F1 app’den turlarini takip edemedigim ve reji Raikkonen’i 2.stint’deyken pek ekrana getirmedigi icin Raikkonen hakkinda pek bir fikire sahip olamadim.

    Son olarak Button’a deginmek istiyorum. Sanirim Button bugunun adamiydi. Perez’e karsi yaptigi savunma beni acayip keyiflendirdi. Araci Finish’e kadar tasiyip, elinden gelen cabayi gostermesi gercekten cok guzeldi. Button’in bu cabasi eminim biz Alonso fanlari olmak uzere tum McLaren fanlari, Button fanlari ve McLaren calisanlari mutlu etmistir. Umarim Malezya’da Alonso’nun katilimiyla beraber takim daha da canlanacaktir.

  14. Merco istikrarlı bir biçimde bu sene de pistleri domine etmeye devam edecek..İkinci en iyi takım şampiyonası için Ferrari/Williams çekişmesine, eğer ön tarafa gelibilirserse Redbull eşlik edecek..Yarıştan yarışa diğer takımlarda bişeler yapabilir..

    Kırmızılar bu sene sinyallerini önceden de verdiği üzere ölü toprağını atmış ve takım hüvviyetini kazanmış gibi görünüyor..Kimi bu yarıştaki şansızlığını ilerleyen dönemlerde yaşamayacaktır..Unutmayalım ayarlarından memnun ve aracının içerisinde mutlu bir Kimi her zaman favoridir..Seb zaten şaşırtmadı ve yarışı beklediğimiz bir yerde bitirdi..

    Bu sezon beklentilerimizi azami ölçülerde tutarak 2016/2017′ yi sabırla beklemek dışında yapabilecek bişey yok..

  15. 5. nin tur yemek üzere olduğu,20 araçlık gridde 15 kişi ile yarışılan,ön bölümde pit stoptaki yer değiştirmeler harici hiç hareket olmayan,Rosberg’in Hamilton’u tren vagonu gibi takip etmek dışında bişey yapamadığı saçma sapan bir yarış izledik.

    Sezon açılışı ile F1 umutsuz vaka oldu…

  16. Burada yine başlamış bazılarının Rai düşmanlığı gerçekten anlamıyorum bu nasıl düşmanlıktır bu nasıl kindir öfkedir gözünüz kör olmuş. Bu yarış için Rainin ne yaptığını anlatmaya bile gerek duymuyorum azıcık objektif olan görür zaten.

  17. Billy-bones avatarı

    Malezya’da biraz daha yakın olursaFerrari çok guzel olacak. Podyumdakikere tebrikler. Kimi ye üzüldüm. Ilk turda lotus gidince 13 pilot kaldı ve Buda Yarısı zevksiz kıldı. Umarım Malezya’da Alonso bottas ve manor gp yer alır ve full kadro baslar sezon. Williams Ferrari ye yakın ama rbr ve mclaren den bu sezon umudum yok denecek kadar az.str ve Sauber in. Gençleri iyi iş yapacak gibiler.öZellikle Sainz ve Nasr. india nın puan alması guzel oldu. Umarım Malezya da yeni motor zaman kazandırır ferrari ye…. Marchionne müthiş bir adama benzio:)

  18. Öncelikle geçen seneden daha heyecanlı bir sezon bizi bekliyor, yani, kısmen, belki 🙂

    Mercedes hala önde ve yarışta ensesine yakın bir Ferrari var.Özellikle teknik pistlerde Aero avantajını ve lastiklere nazik davranması yönünden Mercedes’e daha da yakınlaşacaktir.Ancak sıralama modunda Mercedes rakipsiz lastikleri mükemmel istiyorlar tek turda.

    Dün de söylemiştim bugün yarışta dediklerim teyit edildi.En hızlı Mercedes onun ardında 0,5 0,6 farkla Ferrari, 0,8 farkla Williams takip ediyor.Diğer araçlar kopuk.Williamsi burada kurtaran şey cadde pisti olması oldu.Malezya da Ferrari açık bir şekilde geçecektir Williamsi, daha iyi aero daha iyi bir şasi çıkarmış Ferrari.Motoru da şu an belki inanmayabilirsiniz Ancak Mercedes’in kendi motoru ile kafa kafaya.Ferrari’nin Mercedese göre daha fazla gelişim hakkı var ve bu daha gelişeceği anlamına geliyor.

    Ancak bunlar bu sene için yeterli mi tabiki hayır, takim hala operasyonel anlamda zayıf pit hataları vs vs.

    Yarışa gelirsek Kimi eski günlerine döndü yarış hızı inanılmazdı softla attığı stint çok çok iyiydi.Başta darbe alması ve yer kaybetmesine rağmen pitlerdeki hataya rağmen Massaya ayarı verecekti ancak olmadı.Neyseki bir ceza çıkmadı olay ile ilgili.Birde startta ilk viraj da Vettel Kimi’ye yer bıraksa, Kimi momentum kaybı yaşamazdi Ancak kesinlikle art niyet olduğunu düşünmüyorum.

    Williams’in şu saatten sonra Ferrari ile başa çıkabilecek potansiyele sahip olduğunu düşünmüyorum.Motor şasi ve özellikle aero anlamda Ferrari daha iyi birde inanılmaz uzun stintler Ferrari’yı daha da öne atacak.

    Mclaren çok kötü durumda ancak fazlası çok daha fazlası gelecek, bu kadar risk alınmış bir şasi’nin şu anda cefasini çekiyorlar, yakın zamanda sefasını sürmeye başlayacaklar.Ferrari>Williams=Mclaren sıralaması bekliyorum ispanya da.

  19. Bazı düşünmek için çabalamayan arkadaşlar geçen sene 35 saniye fark olmuş bu sene 34 saniye fark olmuş.O yüzden değişen birşey yok demiş Ferrari adına

    1-geçen sene rosberg idare etti hamilton yoktu peşinde
    2-Mercedes gelişmeyecekmiydi.O da gelişti.
    3- En önemlisi bu: Neden geçen sene son yarışı baz almıyorsunuz da ilk yarışı baz alıyorsunuz.Geçen sene Ferrari sezonun ortasından itibaren neredeyse 1.5-2 saniyeye yakın yavaştı.Bunun 1-1-5 saniyesini kapatmışlar.Bunu görememek,anlayamamak nasıl becerilebiliyor ben anlamıyorum.

    Ferrari ev ödevini çok iyi yapmış.En hızlı 2. takım olmuştur.Bu sene için zaten Ferrarinin 1. olayım hedefi yoktu.Herşey plan dahilinde ilerliyor.

    En büyük atılım güç ünitesinde.Muhafazakar bir üniteyle gelmiş olmasına rağmen düzlüklerde ve Mercedes motorlarla gayet güzel baş ettiler.Sauberede özellikle dikkat ettim özellikle.

  20. F1 bitmiş böyle yarışmı olur, dayanıklılık sorunu geçen yılki ilk turbo sezonundan bile kötü durumda, griddeki takımların sadece yarısı doğru dürüst yarışabiliyor. Buna karşın ötekilerin tam aksine turbo döneminden önceki zamandan bile daha dayanıklı ve istikrarlı ve avantajlı bir Mercedes var. FIA yine kaş yapayım derken göz çıkarmıştır böyle giderse f1 batmaya devam edecektir…

  21. Yusuf Hitay avatarı

    fia’nın çok acayip yasaklar getirmemesi kaidesiyle, mercedes’in şampiyonluğunu kutlarım.

    ferrari, az geride williams. bu sezon da böyle biter.

    mclaren’ da çok kelle gider, ron bile giderse şaşırmam.

    acayip sıkıcı yarıştı, avustralya standartlarına göre bile. 15 araçla yarış mı olur allasen?

    1. abow yanlış resim gitmiş admin resmi silermisin yoksa beni topa tutacaklşar şimdi 😀

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        hahha :))

  22. bence sezonun ilk yarışı…. sezonda göreceğimiz bir çok şeyi… az da olsa gün ışığına çıkarmıştır…

    MERCEDES…
    HAMİLTON ve ROSBERG… yine LOWE ve WOLFF ün takım emirleri altında.. koca bir sezonu domine edecek gibi görünüyor…

    WILLIAMS…
    BOTTAS.. bence bu sezonda .MERCEDES ‘ e kafa tutacak tek kişi gibi geliyor…MASSA’nın tecrübesi de… tartışılmaz.. ama MASSA’nın hayranlarının hala piste olduğunu unutmamak gerekir… ( PEREZ ve MALDONADO gibi ..:)) )

    FERRARİ…..
    Araç mücadeleci gibi görünmüyor… sezonda MERCEDES in favori olduğu pistlerde… nasıl bir grafik göstereceğini merak ediyorum… sezonda sürekli yağmur yağarsa.. o zaman.. olur… aksi takdirde… ALONSO nun bıraktığı yerden…5-6 devam eder ..tahminim…

    REDBULL….
    Hafta sonu söylentilerini göz önüne alacağımızı varsayarak yola çıkarsak RENAULT un kendi takımını kuracağının söylentilerinin ayyuka çıkması… RENAULT ‘un motor tedarikçilerine.. V6 motoru gönderip alın ne yaparsanız yapın..der gibi bir yol izlemesi… NEWEY’ in de REDBULL’dan elini ayağını çekmiş olması.. REDBULL un işini daha da zora sokacak gibi görünüyor..

    FORCE INDIA….
    MERCEDES motorunun avantajını değerlendirirlerse sezonun ilk yarısında geçen seneki gibi.. güzel puanlar alabileceğine inanıyorum.. HULKENBERG çok istikrarlı bir pilot… ama PEREZ in McLAREN yıllarından bu yana sürüşüne bir tuğla koyduğunu görmüyorum…

    LOTUS….
    Geçen seneye göre MERCEDES motoru kullanmaları takıma biraz olsun fayda sağlamış gibi görünüyor.. Ama gel gelelim…takımda 3 yılını geçiren GROSJEAN ın işi biraz daha sıkı tutup liderlik görevi üstlenmesi lazım.. MALDONADO zaten bildiğimiz gibi…

    McLAREN HONDA…..
    Resmen kapalı bir kutu bence.. bir şeyler söylemek için çok erken… ama ilk anlaşma yıllarındaki ARAİ nin açıklamalarını hatırlarsak, ” Bu sene aracı geliştirmek öncelikli işimiz diyordu”.. bakalım nasıl gelişecekler görelim..
    TORRO ROSSO…
    Jr. REDBULL olarak göze alırsak… REDBULL ile aynı kaderi paylaşacaktır… Olur da sezonun ortasında RENAULT satın alır.. bir şeyleri değiştirir…değiştiğini görmek için de beklemek gerekir… çünkü aracı zorlayacak bir pilot yok ellerinde… benım fikrim VERGNE bu takımda kalmalıydı…

    SAUBER…
    İlk yarış onlar için piyango oldu… geçen seneden…ders almış gibiler… ama daha ileri gitmeleri şart.. aksi takdirde… tarih tekerrür edebilir..

    MANOR…
    Ferrari Başkanı ARRIUBANE…yardım edeceğiz.. motor tedarik edeceğiz… dedi… ama ben pek.. olumlu görmüyorum… zaten ne derler bilirsiniz.. ” Elden gelen öğün olmaz oda vaktinde gelmez” hesabı.. Maddi durumu aşarlarsa…diğer yarışlarda da görebiliriz… seni unutmadık JULES… acil şifalar..

    1. Ferrari neye göre mücadeleci değil? Raikkonen hasarlı ön kanada rağmen 5. olacaktı, Vettel 3. oldu. Araç zaten Red Bull’dan hızlı, Symonds’da Ferrari bizden hızlıydı demiş.

    2. SCUDERlA FERRARI avatarı
      SCUDERlA FERRARI

      FERRARİ…..
      Araç mücadeleci gibi görünmüyor… gerisini okumadım.

  23. SF15-T Ferrari avatarı
    SF15-T Ferrari

    Arkadaşlar uzun süreli Tivibu Maxi paket almayın. Mayıs’dan sonra Spor paket çıkacakmış. Tivibuspor bu pakette olacakmış. CL Avrupa ligi de olacağı için.

    1. SF15-T Ferrari avatarı
      SF15-T Ferrari

      Eğer F1 Tivibuda kalırsa bu link pek çok soruyu cevaplıyor.

  24. Ön kanatın hali.bu arada lastiğin takılamamasının sebebi startdaki kaza ile ilgiliymiş.

  25. SF15-T Ferrari avatarı
    SF15-T Ferrari

    Halı sahada arkadaşların maçını izlemek gibiydi.
    Konuşmak için erken ama Mercedes WRC, diğerleri WRC Junior düzeyinde.
    Ferrari olarak üçüncülüğe bu kadar sevinmek bize yakışmıyor.
    Rai’nin yarışını katlettiler. Sorunlara rağmen iyi gidiyordu.
    Eğer şifresiz açık yayın olmayacaksa Tivibu en iyi seçenek.
    Ben memnun kaldım. 7 Tl neye vermiyoruz. Ekstra kanallar da var. Sınırsız internet varsa düşünmeyin bile.
    Arnold Schwarzenegger’i görmek ayrıca güzeldi. (En son hatırladığım Terminatör 3 için Jaguar garajında takılıyordu. Sene 2003)

  26. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Rai için şanssız bir yarış oldu. Burada kesinlikle Hatalı taraf mekanikerler. Raikonen 4.olabilirdi. Yarış için pek bir şey söylemeye gerek yok sıkıcı bir yarış oldu. Vettel için podyum güzel bir başarı eğer sonraki 3 yarışta da podyumlar alırsa vettel için şampiyona iddaalı geçebilir. Mclaren içler acısı o kadar 11 kişinin piste kaldığı bir yarışta ilk 10 a giremediler. Fernando seni bekliyoruz. Ve son olarak alonso yu desteklesemde ferrari nin sürekli önlerde olması gerçekten güzel umarım sürekli podyum Mücadelesi verirler.

  27. bu arada kimi eğer “unsafe release” yüzünden malezya için ceza alırsa bu hiç adil olmaz. sonuçta release’den bahsediyorsun, pilotun kafasına göre pitten çıktığı bir durum yok. yani pilot değil takım hatası. takım hatasıysa pilota ceza vermek yanlış. ya iki pilota beraber ceza ver, ya da büyük para cezaları ver. zaten araç tam hazır olmadan piste salmak f1’de hala yapılan en salakça hatalardan biri olduğu için, çok büyük para cezaları bile verilse sorun olmaz. böyle hatalara verilsin de zaten.

  28. Unstoppable avatarı

    Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var williams ın pit ekibinin acilen profesyonelleşmesi lazım yarış çok sıkıcı olunca bende haberlere bakayım derken williamsın pit ekibinin yeni reklamını görmüştüm ardından bu hata gelince gerçekten yazık dedim pilotların emeklerini bu kadar kolay nasıl harcayabiliyorlar anlamak mümkün değil.

    Ama herşeyden önemlisi mclaren umarım bir an önce üst sıralara tırmanır yoksa ben dayanamıyorum arkadaş o ismin son sırada gözükmesine bir f1 taraftarı olarak 🙁

    1. Ya williams massayi pite almasa, Ferrari pite erken girse, yine massanin onunde cikabilirdi onu acikken zorladiginda daha hizliydi ferrari. O nedenle pite erken almasalar bile arkada kalacakti. Ferrari erken pite alsa yine onu acik olacak ve zorlayabilecekti Vet. Degisen birsey oldugunu dusunmuyorum ben ki 45.tura kadar arkasinda gitmeye baslasa ordan sonra zorlardi. Belki gecemezdi ama pitte gececegi o kadar belliydi ki yaris icinde zorlamadi. Bana oyle geldi yarisin 6.turunda da boyle dusunuyordum. Simdi de oyle dusunuyorum.

      1. Pardon pit stopu sorunlu olmustu di mi massanin. O aklimdan cikmis 🙂

  29. Muammer UYAR avatarı

    Dün tivibu aldığım halde sabah üşendim kalkmaya çünkü beklentim yoktu. Şimdi bakınca da haklı çıktığımı gördüm maalesef.Son olarak da HONDA yı ıslak sopayla dövmek lazım şu kepazelik için

  30. Ferrarinin yeni patronu enteresan. Italyan mafyasından olabilir. adamın bakışları ve hareketlerinden korktum. o sol arka lastiği takamayan mekanikerin sülalesini bu gece ortadan kaldıracakmış gibi bi hali vardı.

  31. -Mercedes geçen seneden bile daha güçlü görünüyor.Yarış hızını ve temposunu istedikleri gibi
    ayarlıyorlar.Bir bakıyorsunuz arkadakilerle yarış başında ve pit stoplardan sonra hızlıca açıyorlar
    sonra gaz kesip belirli bir tempoda yarışı bitiriyorlar ki bu yıl her pilota sadece 4 motor düşüyor.
    Yaptıkları bu uygulama çok yerinde, bu kadar hız farkı varken aracı ve motoru zorlayıp tam gaz
    gitmenin bir mantığı yok.Bu yüzden aradaki farklara bakarak tahminde bulunmayın yanlış
    yaparsınız, özellikle böyle aldatıcı olabilecek bir pistte çok yanlış sonuçlar çıkarırsınız.

    -Williams’ın bu kaçıncı strateji hatası bilmiyorum.Massa’ya ne yaptılar ne ettiler ama sonunda
    podyumdan ettiler.Bu kafa ile en hızlı araç olsalar bile rakiplere çok galibiyet ikram ederler.

    -Ferrari pit ekibi geçen yıldan beri Raikkonen’in yarışlarını berbat etmede çok başarılı.Bunu
    anlaşılan bu yılda devam ettirme peşindeler.

    -Williams ve Ferrari arasında özellikle bu piste bakarak bir sıralama yapmak, çok büyük
    yanlış olur.Bu iki takım birbirlerine çok yakın, pist karakteristiğine göre sıralamalarının
    değişmesi çok olası.Sezon içindeki gelişim hızları bu iki takımın ikincilik savaşının da
    anahtarı olacak.

    – Red Bull’da, Newey biraz kenara çekilince ve Renault motor konusunda istenen adımları
    atamayınca bariz bir gerileme olmuş.Bakalım toparlayabilecekler mi?

    -McLaren içinse ne demeli bilmiyorum. 2 tur geriden yarışı tamamladılar.Umarım bir an önce
    problemlerini çözüp yukarıya tırmanırlar..

  32. Unstoppable avatarı

    Her şeyden önce şunu söylemem lazım ki ilk defa bir f1 yarışında bu kadar evde dolandığım olmuştur o derece sıkıcı bir yarıştı bence yarışa heyecan ve biraz da olsa renk katan isimler çaylaklar ve kimiydi.

    Ayrıca kimiyle ilgili yorumum da şudur : ben daha önceleri hep söylemişimdir raikkonen son 2 senedir çok sıkıyor insanı geride kaldı mı hiç bastırmıyor adamı deli ediyor diye bu lafımı bugün geri alıyorum çünkü gerçekten sanki o mclaren daki kimiyi gördüm bugün ben. normalde olsa o sıraları kaybettikten sonra startta , hiç kasmaz arka taraflarda takılırdı kendi kendine ama bugün gerçekten bir yarışçı ruhuyla tur atıyordu ta ki pit ekibinin saçmalıklarına kadar 🙁 yine de iddia ediyorum bu seneki raikkonen de iş var burdan herkese duyurulur ben bu adamı tanıyorum bu sene zorlayacak çünkü biliyor ki iş yapmazsa şutlanma vakti geliyor

  33. ForzaFerrari avatarı

    Mercedeslere tebrikler mükemmel bir araç ve hakedilmiş bir galibiyet. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da duble serileri göreceğiz büyük ihtimalle. Ferrari bu yıl herkesi şaşırttı açıkcası williams ve Redbullara göre daha iyi iş çıkaracağımızı beklemiyordum. Sezon ortalarında daha da iyi olabileceğimizi düşünüyorum. Mercedesleri yakalamanın hayal olduğunu düşünrsek bu yıl düzenli olarak podyuma oynamak iyi bir başarı olur bizim açımızdan. Vettele ilk yarışındaki başarısından dolayı tebrikler kimi de çok güzel sonuç alabilirdi ama startta ciddi hata yaptı geriledi daha sonra pit ekibi sağolsun mahvetti yarışını. Mc Larenin son sırada başlayıp bitirmesi ummadığımız bir şeydi umarım orta grubu bir an önce yakalarlar. Redbullar eski yerlerini almışa benziyorlar. Bir tebrik de kardeş takımımız Sauber ve pilotlarına. İki pilot da harika yarış çıkardı bugün. Malezyada umarım devamı gelir.

  34. Berbat bir sezon daha 3-5 geçiş birkaç olayla heyecanlıymış gibi yaparlar artık. Yarış kaçırılınca üzülünmeyecek sezonlardan.
    Sezona kötü başlayanlar, başında yenilenler Kimi, McLaren… rosbergi anmayalım şimdi sezon içinde yapar birşeyler.
    Sebastian nedense bana kırmızılar içinde daha çocuk gibi geliyor. Koyu renkliler içinde iyi alışmışız galiba.
    Başlangıcı 3.lükle yapmak adına iyi birşey. Kopardı sayılır Kimi’yi. Bu hafta sonu itibariyle artık kimiyi sonu Jackues, Hill, Hakkinen gibi pilotlardan sayıyorum. İsim ününün son sezonlarını da yeyince biter…

    1. Kimi yorumlarina katilmiyorum kimi bugun Nasr dan sonra en iyi is cikran pilottu

      1. Kimiyi sevdiğin için olabilir. Ben yarışlık yada yarış içi performansına bakmıyorum sezon başına bakıyorum yoksa bu araçla elbet sezon içinde birşeyler yapabilir. Takım üyesi olarak yeni gelen gencin önünde olması gerekiyordu önemli olan ilk hafta sonunda başaramadı. Bundan sonrada zor. Kimi bunları adet edindi. 🙂 Kararımı vermek için özellikle yarışı bekledim Sebastian’a karşı birşey yapamadı ve finishim… Yancı olmaya devam eder artık.

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Şimdi RAİ hakkında yorumlarını okudum da tuhafıma giden bir kaç şey var. Öncelikle iyi start aldı VET ile yan yana geldiler ve sonra arkadan bir hasar aldı ve akabinde iyi yarış çıkarırken yarış dışı kaldı. Takım arkadaşı gridde ki en çok şampiyonluk kazanan pilot ve yeni gelen genç dediğin yanılmıyorsam 28 yaşında ve yine yanılmıyorsam F1 deki 9. sezonu. Yani sezon sonunda yenilme ihtimali elbette var ama daha ilk yarıştan adamın kalemini kırman anlamsız. Kullanıcı adından MSC fanı olduğu anlıyorum. Zamanında MSC e ROS a yenildiğinde kimse MSC ye yancı demedi 😀 Sizin zihniyetten 2-3 kişi demiş olabilir emin değilim 😀

          1. e madem anlamadın beğenmedin ne diye kasıyorsun ki cevap yazmak için bu mecburiyet hissi neden. Yarış dışı kalırken Seb’in önünde miydi değil miydi bitti… Hafta sonu boyunca gerisinde kaldı mı kalmadı mı…. Yeni gelen genç ifadesini anlamak bu kadar zor mu yeni yetme demedik sen takıma üye iken takıma yeni gelen dedik. Madem spec. ler böyle o zaman baştan Fernando ve Sebastian’dan daha kötü bir pilot olduğunu kabul etmiş olur kişi.
            Düşüncem yarış ile ilgili değil böyle kötü bir sezon geçirdikten sonra kendisine anlayış opsiyonu çok fazla sunulmayacakken yeni katılan adamı da geçemiyorsan sende birşeyler çok eskide kalmıştır. Kimi bunları ilk defa yaşamıyor…. nedeni bu.
            Bu şekilde devam ederse sezona italyanlar kalemini kırar elinizde sevdanızla kala kalırsınız. O saydığım eski pilotları çok sevenler gibi…

            1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
              Kimi_Raikko_Forza

              Tamam sakin ol bak ben ne güzel sakin sakin yazımı yazdım iki tanede gülücük koydum 🙂 Ayrıca kasan ben değilim yazını okursan kim kasıyor görürsün 🙂 Ha burada belli bazı kurallar altında istediğim yorumu yaparım sana soracak değilim, beğenmedim o yüzden yorum yapıyorum amaç bu zatende bunun nesini anlamadın neyse uzatmaya gerek yok 🙂

              1. Gülücük koymakla kastırmanı telafi edemiyorsun kardeşim. Gayet rahat uykulu çalışırken yazdım geçtim o kadar.

            2. Hayır burada demek istediğini anlatamayan sensin.Adam kendi insiyatifi dışında bir takim olaylar yaşıyor bunu Kimi’ye malediyorsun.Adam yarışın yıldızıydı elinden geleni yaptı.Bir pit fazla yaptı arka gruba takıldı pitte 5 sn kaybetti buna rağmen yine Massayi eline alacaktı ancak tekeri takamadilar.Daha ne yapmasını bekliyorsunuz.Hakkinen dediğin adam ailesi için F1 bıraktı yavaş olduğu için değil.Çok farklı kurgu yeteneğiniz var helal.

              1. Ne demek istiyor muşum? sen anlat bari bende öğreneyim.
                Yarıştan bahsetmediğimi söyledim yukarıda hafta sonu itibariyle yazıyor sadece yarışı kastetmiyorum bazılarını bunu anlatmak için 5 defa yazmak gerekiyor galiba.
                Ne yapmasını bekliyoruz biliyor musun öyle berbat bir görüntü sergilediği sezon sonunda takımına yeni gelen genç adamı geçmesini, yeteneğini ispatlamasını herkese ben aslında buydum buyum demesini bekliyorduk sadece o kadar. Yapabildi mi hayır…. Kurumsal geçmişe sahip büyük takımlardan birine ilk defa geçen birine karşı hemde… O da benzer şartlarda benzer sıkıntılar yaşadı.
                Bir noktadan sonra adamın kendi insiyatifiymiş değilmiş dokanmış mış kırmışmış bakmazlar yerine başkasını bakarlar….
                Neyse sezonun devamında pozisyonunu da hep birlikte görürsünüz zaten. Kendisinden beklenen başlangıcı yapamadı dediğimiz olay bu.
                İyi zamanında iyi pilotlar ailesi için yarış pilotluğunu bırakmaz. Yok öyle bi dünya bu kişinin kendisine bahanesi olur ancak. Yarış pilotluğu sadece meslek itibariyle olan birşey değil. Asıl kurgu burada, yanlış kararlarda, heyecanı yitirmede saklı…

    2. M1CHAEL;
      Üstad yorumlarını burdaki yazılarını değerli buluyorum fakat buna bende katılamadım, yanlısınız o yüzden diyebilirsin ancak ciddi anlamda ortada bir talihsizlik var; Eğer ki Raikkonen’i yakından takip eden biri değilseniz zaten cuma ve c.tesi’lerin onun için çok önemli olmadığını bilmezsiniz. Taktir edersiniz ki daha çok yarış performansıyla ön planda olan bir pilot ( Lastik koruması, pit stratejileri, geçişler ) Bu sebeple (en azından kendim için) onu yakından takip edenler olarak sıralamalarda Vettel’e üstünlük sağlamasını beklemiyoruz..

      Yarışa gelecek olursak; çok iyi bir start aldı fakat Vettel pozisyon gereği takım arkadaşıda olsa çizgisini kapattı ve bu sebeple momentum kaybı yaşadı, geriledi. Yinede bu seneki Ferrari aracı sağolsun, maksimumda performansla herşeyi düzeltti hatta arkadaşımızın dediği gibi Massa’yı da yakalayabilirdi.. Bu yazınıza göre tek birşeyi merak ediyorum, ilk virajda Vettel’i geçseydi herşey daha farklı olurdu, acaba o zaman bütün haftasonu denen kalıp önemsenir miydi?

      1. Vettel’in önünde yer tutabilip devam edebilseydi sorun yaşar yada yaşamaz önünde kalabilseydi evet dününü, öncesini telafi edebilirdi olmuştur bir sıralama turu deyip geçerdik belki, uzun süredir ne yapacağı beklentimi telafi edebilirdi bunu da yukarıda kastettim zaten. Ancak yapamadı.
        Seb’in transfer sonrası, testler de (aslında takım personeline böyle bir hezimet görüntüsü vermiş olduğu yılın sonrasında yeni gelene duruşuyla, sözleriyle, dereceleriyle, verdiği görüntü ile “benim” demesi gerekiyordu böyle bir geçmişe sahip yetenekli pilotun) çok önemli değil aslen ancak ilk yarış önemli cuma’dan başlayıp tüm hafta sonu önünde kalman gerekiyor böyle olunca yarış içinde geçilmeni de çok takmaz bazı insanlar. Tekrar diyorum yapamadı.
        Geçtiğimiz sezon Sebastian ve Kimi’nin yaşadığı sorunu gayet iyi anladım ve saçmalığa vardırmadım hiçbir zaman. Olduklarından da neticeler itibariyle rezil olduklarını kasetmedim. Varsa böyle bir yazım çıkarsın birisi. Bu 2 pilot için de bu sezon hayatiydi. Karar verme zamanı vardır ben uzun zamandır bu haftayı bekliyordum kader tevafuk etti 2 araç setup’larıyla sıkıntı yaşayan pilot birbirine denk geldi ancak burada avantajlı olan Kimi idi öyle düşünürüm varsa gerçekten içinde kalmış birşeyler geçmesini 4 gözle bekliyordum…. Bütün olay budur yani.
        Kimi bunu ilk defa yaşamıyor Felipe ile de benzerini yaşadı. Akım kendisinden başkasına kaydı bunu yönetmediğinden kendi eliyle yapıyor. Buzmuş soğukmuş bir yere kadar takar insanlar motorsporlarında da heryerde de skor, netice konuşulur.
        Sıralama turu önemlidir hayatidir uzun saatlikler hariç her yarış müsabakasında. O yarışla kapatıyor diye bir anlayış en azından benim açımdan olmaz. Yapamıyorsa beceremiyordur o kadar. Devamlı geride kalarak F1 ‘de sezonu daha önde kapatmak mümkün değil bu dönemde. Kaldı ki genel itibariyle c.tesiyi önemli görmediğini yada yapamadığını söylüyorsunuz. Bu böyle olmamalı Fernando ve Seb gibi yeteneklerle bir araya gelme şansını bulmuş biri için. Hızlı turlarıyla meşhur olmuş eline rekor geçirmiş kişi nasıl sıralama turu başaramaz bu doğal birşey değil.
        Sezonun tamamı için Seb’e karşı bu noktada birşey yapması lazım yoksa gelecek yönüyle çok fazla şansı kalmaz takımda yada gridde onu diyorum.
        Milletin nick ile sandığı gibi olmayan… 🙂 Schumacher’in MB döneminde de pist üstünde çok fazla basit hata yapmasıyla burada çok yazdım. F1’e katıldığı gençlik günlerindeki gibi dedim. Yani rahatım bu konularda. Milleti kırmak için yazmıyorum tespitim bu yönde oldu sadece o kadar.

        Sezonun geri kalanında umarım yanılırım. döngü az değil ciddi farklarla Kimi yönüne kayar umarım ancak sanmıyorum şu gün itibariyle. Seb’in şu düzeyine karşı nasıl başlarsan psikolojisi öyle gider işi zor.
        Ben scuderia patronu olsam işin sonunda bu kadar para da vermemeyi tercih edebilirim. Sonuçta Seb te mücadele psikolojisini halledebilen bir pilot değil. Takım çıkarı için lider pilot tayini şart. Yanına daha genç birini koyarım olur biter. Takım puanı ise kavga gürültü olmadan toplanır.

  35. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Mercedes tebrikler şampiyonluğunuz hayırlı olsun kimse aldanmasın başka bir şeye :(( Seb ile rai’yi tebrik ediyorum.Rai özellikle bugün çok hızlıydı.İnanılmaz etkiliydi.Seb kalkışta kötüydü rai az kalsın geçiyordu.Ferrari mediumlar ile deli gibi tur atıyor yıpranmadan.. williams softlarla çok iyi.Genel olarak ilk yarış ilk podyum helal olsun vettele hatasız sürdü ve podyumu haketti.

  36. Ciddi hasarlı bi ön kanat ve berbat 2 pit stop.yine de fena değildi kimi

  37. Ferrari pit ekibi yapicaniz isi…beyinsizler sezon daha yeni basladi cok iyi bi yaris cikariyor adam 2 kere bi halti beceremediler.Rai suan hirsli ama boyle sorunlarla geri kalirsa sogur bu adam umursamaz olarak yarisir sonrada vay efendim rai eskisi gibi degil diye atip tutarlar.

  38. FerrariFanTR avatarı

    Massa arayı kendi hızı ya da aracın hızı ile kapatmadı. son 20 turda fark 4,5 saniye iken tur bindirmelerde sırf 1,5 sn ye kaybettik. Ardından Vettel biraz yakıt tasarruf moduna geçti sanki son 10 tur kala fark 2,2 saniyeye kadar indi zaten Massa’ya telsizden de yakıt tasarrufunda mekanik sorun yaşayabilir gibisinden bildirimler yapıyolardı ama son 8 tur kala Vettel biarz daha gaza bastı 4,5 saniyeye çıkardı tekrar. Daha da gelişeceğiz daha da iyi olacağız inşallah.

  39. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    -Hamilton gerçekten şampiyon gibi sürdü farkı sabit tuttu.

    -Bu senenin çaylakları gerçekten mükemmel ve kaliteli pilotlar Maldonado gitti pist daha da sakinleşti.

    -RAİ’nin olayında sonra Patronun gelip olay yeri incelemesi yapması Liderlik ruhunu gösteriyor iyi bir patron.

    -Ve Yarışın en güzel anı podyumdu Arnold Schwarzenegger gelince podyum süper oldu 🙂

    Bu arada adamın boyu 1.88 Hamilton’la aynı boyda nasıl oluyor anlamadım 🙂

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      dede olmuş küçülmüş ondan :)))

    2. Peki bende bir soru sorayım.Genel kanı Rosberg de şampiyon kumaşı olmadığı yönünde ve Hamilton ın bir adım gerisinde bi Hamilton Alonso değil.Peki Hamilton şampiyon gibi sürmese ne olurdu sizce ? Ya da şöyle sorayım bu kadar eleştirilen Rosberg bu yakın yarışta şampiyon gibi yani baska bir alemde süren Hamilton a karşı hangi kumaşla yarıştı o halde burada bir ironi yok mu sizce? Birde bu ultra hızlı araçta şampiyon gibi yani başka bir tabirle başka bir alemde araç kullanan bir pilotun değerlendirmesi ve pilotaj etkisi nasıl olur?

      1. Bilmece gibi sormussun 🙂 sampiyon gibi derken cok hizli anlaminda degil, ros ne zaman iyi zaman cikarsa, daha iyisini yapiyordu. Gereksiz zorlamiyordu araci, farki istedigi seviyede tutuyordu. Rosberg araci kendi maksimumunda kullanirken Ham, ros a gore tempo ayarliyordu bu nedenle sampiyon gibi surdu diyorlar. Aslinda sormak istediginizi tam anlamadim ama tahmin edip oyle bi cevap verdim c

        1. Tamam şimdi oldu benim şampiyon gibi sürdü algım daha farklı.Ben şu sekilde düsünüyorum şampiyon gibi sürdü kelimesini olağan dışı olarak niteliyorum.Bununda ancak rekabetin olduğu kıyasıya mücadale koşullarında birbirlerine denk pilotların yeteneksel farklılıklarını ortaya koyarak ortaya koydukları olağan dışı performanslardan bu deyimin kullanabilineceğini düsünüyorum.Keza Hamilton ın bu bahsettiğim kosullarda ortaya koyduğu çok parlak performanslar da var geçmişte onlar benim için şampiyon gibi sürdü tabirine daha uygun.
          Çünkü Mgp nin dışında rekabet edebilecek bir takım yok ve takım arkadası da ona denk değil burada performans değerlendirmesi pek saglıklı değil önde kalabilmek için böyle bir aracta bu kosullarda sadece dikkatli ve konsantre olmak yeterli zaten.

      2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Bence rosberg hamiltonu yeterince zorluyacak bir pilot değil.Hamilton yarışta istediği şekilde aradaki farkı tutuyor ne zorluyor ne geri kalıyor.Temposunu rosberge göre ayarlıyor.İstese rosberge 4 5 sn fark atar bu konuda iddalıyım 🙂

      3. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Çünkü Hamilton istediği zaman farkı artırıp istediği zaman farkı sabit tuttuğu için şampiyon gibi sürdü dedi Rosberg bence de bu söylemde haklı.

        Yani tüm yarışı istediği gibi kontrol altında tuttu.

  40. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Ferrari pit ekibi şutlanmalı abi bu ne ya ilk rai’nin pitin de en az 30 sn yedi ikinci pitte sol tekerlek bijonu takılmadan adamlar arabayı indiriyor start veriyor raiye.Önde duran stop tutan adam çekildi kenara hiç bir şey tutmuyor raiye. arka kalkık ön indirilmiş arkada takılmadan adam hemen indirince rai gazladı.mercedes williams takır takır tekerlek degistiriyor.

  41. Ahhhh beeee neredeyse puan alacaktık..!!! Batı Yakasında değişen birşey yok !!!! Sıkıcı bir yarış..Nasra ve Arnolda teşekkürler…Tabiki birde Buttona..

  42. yarışın sonlarına doğru Button iyi bir tur attı. sanırım motor haritasında değişikliğe gidip,biraz performansa bakalım dediler. kaldı ki bu tur en hızlı turdan 1.7 daha yavaştı. sezon ortasında veya en geç sene sonu McLaren ilk 10’da olacaktır. en azından temennim bu.

    eğer ki Button’ı Alonso karşısında ezdirirlerse yazıklar olsun bu takıma. her geçen gün daha da saygım artıyor.

    genel olarak yarışa gelirsem, ne kadar karaoğlan kazansa da sıkıcı bir yarıştı. Lotuslar erken yolda kalmasa biraz zevkli olabilirdi. Mercedes, diğer takımlar yaklaşabilirse bence biraz daha vanayı açacaktır. bu araçta isteseler 0,3-0,5 daha bulabilirlerdi diye düşünüyorum. müthiş ötesi bir araç.

    Nasr ve Sainz bu yarışlık çok iyi sürdüler. sezon genelinde takip edeceğim.

    Kimi’ye yazık oldu. RedBull kötü. Force İndia geçen seneden kötü. Lotus’lar kapalı kutu gözüksede, ilk 3 sıradaki takımdan sonra onlar geliyor bence.

    Herkese hayırlı pazarlar.

  43. nasr ı günün adamı seçenler bile olmuş startan sonraki ilk virajda grosjana sol arka lastiğinden çarparak spin atıp duvara çarpmasına neden oldu gro yarış dışı kalmasa ve bu kaza olmasa 5.olma ihtimali vardı nasr ın yerine.
    kimi nin kronik bahtsızlığı yine yeni yeniden
    mercedesler f1 aracı ise diğerleri ne

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Grosjean degil Maldonado spin atip duvara carpti. Ayrica Nasr iki arac arasinda sıkısmısti ve gidebilecegi bir yerde yoktu. Dolayisiyla temas kacinilmaz oldu ve cezada almadi.

  44. ilk üçe tebrikler

    geçen yıl kaldığı yerden devam ediyor mercedesler en önde istedikleri gibi yarışı çok rahat götürüyorlar ferrari williams göre yarışta daha iyi ikinci takım olmayı başarmışlar tebrikler yalnız kimiye yazık oldu bugünkü performanslara göre podyumun son basamağı için en güçlü aday ferrai görünüyor yarış hızındada mercedesten çok uzakta değiller

    sauber gelişmiş redbull gerilemiş toro rosso sürpriz takım olmaya aday lotusu izleyemedik force india gayet iyi başladı

    mclaren tahmin ettiğim gibi sorunsuz yarışı bitirmeye çalıştı tur başına mercedesten 4 sn geride kaldı yalnız button attığı son tur kafamı karıştırdı sürekli 1 35. lerde gezerken son tur live timingte 33.3 göründü kısıtlanmış motor gücüne rağmen ki 250 beygir geride olduğu söyleniyor bu yabana atılacak bir derece değil

  45. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    McLaren’in yarış bitirmesi bile mucize bence. Beklemiyordum. Serhan Acar yarıştan önce Honda’nın motoru gücünü düşürdüğü ve 200 beygirlik gibi bir güçten yararlanmadığını söylemişti.

    İyi bir test oldu bizim için. Yarışa gelirse sıkıcıydı. Mercedes’ler geçen yıl olduğu gibi rahat duble yapabilir her yarış.

    Diğer takımlarında gelişmiş ama Mercedes boş durmamış. Aşağıda yazıldığı gibi Alonso geçen yıl 35 saniye yemişti, Vettel bugün 34 saniye geride kaldı. Değişen bir şey yok. Ama Ferrari ciddi bir adım atmış. En iyi 2. otomobil gibiler ama Mercedes’i yakalamaları imkansız. En azından bu sezon için.

    Red Bull’da felaket durumda. Sezon onlar içinde kötü geçecek gibi.

    Bu arada Tivibu devam edecekmiş. Serhan Acar, hafta içi Tivibu’nun Formula 1 yayınlarıyla ilgili detaylı açıklamaları yapacağını ifade etti.

  46. Bu nasıl bir şeydir yahu. Yarışı degil de yarış demosu seyrettik. Tadı tuzu hiç bir şeyi olmayan soğuk yemek gibiydi.
    Dakka bir şampiyon belli. Adamım olsa da boyle açık ara kazanmasını istemem Hamilton’un.

    Durup ara sıra arkaya yol mu verseler heyecan için

  47. çok sıkıcı bir yarıştı. hamilton pole almasın arkadaş. rosberg hiçbirşey yapamaz bu gidişle hamilton öndeyken- ayarları çok daha iyi tutturmadıkça. eminim ki farkı 2,5 saniyede tutan da hamilton’dır. zorlamasını gerektirecek bir durum yoktu. durum rosberg’in elinde olsa bence fark 1,5ların altına, hamilton için tehlikeli bir duruma inerdi. arkaya hafiften sıcak hava salıp dayanıklılığı azaltarak ve garanti bir farkta tutarak bitirdi yarışı.

    williams yine güzel stratejiyle yarıştı 😀 massa yarış öncesi “aynı motora sahip olduğumuzu düşünürsek sanırım o zaman fark araçta. (gülüyor) umarım aynı motora sahibizdir. inanıyorum ki aynı motora sahibiz, ve fark da araçtan. belki” diyor. ilginç bir demeç. ancak ferrari’nin motorda iyi iş çıkardığı ortada, renault’nun yine en kötü motoru verdiği de ortada. geçen sene mercedes aynı motoru vermemesine rağmen williams’tan baskı yeyince bu sene işleri biraz daha sıkı tutmuş bence.

    ferrari’nin içinde kesin alonso’nun adamı var, ya da santander’in. çünkü takım arkadaşı alonso olsa bu hatalar karşısında bu söylenecekti. bir de rai araca alıştı vs deniyor, aynı geçenlerde olan muhabbetler: araçla alakası yok, takım arkadaşı şuan daha zayıf, rai’nin performansı daha iyi görünüyor. araca yarın alonso otursa daha büyük fark atar, rai gene araca alışamadı denir.

    vettel’in podyumda yuhalanması kötü oldu. ricciardo ve webber yüzünden mi acaba.

    rosberg sanırım sezon arasında 2014’ü bir daha izlemiş. kazandığı 5 yarış da diğer pilotun sorunlarıyla geldiğini farkedince saygısı daha da artmış. ya da işi başka yere çektiği zaman hamilton’ın vites attırdığını farketti, bu sefer yumuşak başlıyor. 🙂

    1. raikonenin daha dengeli bi araçtaki yarış hızını kabul et ben de seni trollerin kralını ilan etmeyeyim bak biz nediyoz alonso da yetenekli komple bi pilot agresif sürüş tarzı var her türlü araca dengeli dengesiz adapte olabiliyor ama gerçekleride gör ama nerdeeee…

    2. Nedir bu Vettel’in senden cektigi. 1 yorumunda da adama gonderme yapma. Derdin buyuk valla…

  48. Mclaren için konuşacağım. Araç 58 tur boyunca çok iyi dayandı. Bir ara Button Perez kapışması izledik. Button iyi bir pilot ona diyecek lafım yok fakat araç yavaş kaldı. Mercedes ve Ferrari motorları aldı başını gitti Honda motoru ağır kaldı. Umarım bu sorunları kısa sürede çözerler.

  49. Strong_Union avatarı

    işin bir kötü tarafı da Rainin Malezya da da ceza alma ihtimalinin yüksek olması adam resmen 2-0 yenik başladı sezona İspanya da genelde takım yoğunlaşacağı pilotu belirliyor Rainin işi çok zor ama olsun Vettel çok mütevazi ben şahsen onuda desteklerim en azından politik değil küçük dağları ben yarattım havası yok aksine Kimi ye moral verebilecek tek isim.

    Mercedesler in durdurulması çok zor gelecek sezon neler olacak bilinmez ama şuan bile Mercedes 2016 için hazırlanabilir.

    Nasr çok iyi iş başardı bence Sauberin buna çok ihtiyacı vardı kan geldi resmen takıma asıl soru şu lotus nerde olurdu. Redbull un işi zor ama güçlü bir takım keşke araç sayısı biraz fazla olsada heyecan izlesek bakalım ileride neler göreceğiz…

  50. Honda Barcelona testlerinin ilkinde yapması gereken 56 turluk yarış simulasyonunu an itibariyle tamamlamış durumda. Avrupa’ya gidene kadar teste devam muhtemelen.

    Vettel Avustralya podyumunda da italyanca mı konuştu bana mı öyle geliyor, durmadan bir italyanca bir şeyler zorluyor, gerçekten takımın ve taraftarların onu sahiplenmesini istiyor gibi 🙂 bana yapay geliyor birazda olsa…

    Yarışın en güzel anı Arnold’du, bu da üzücü

    1. Messier 92 (ex always) avatarı
      Messier 92 (ex always)

      Evet italyanca konuştu yarış sonu telsizden de italyanca birşeyler söylemişti zaten.Bence de çok gerek yok podyumlarına devam ettiği sürece ferrari taraftarları benimseyecektir zaten kendisini diye düşünüyorum.:) yapmacık geldiğine bende katılıyorum buarada.

  51. OtonomAktor avatarı

    bence bu yarışın 2 kahramanı var. 1. si button 2. nasr.
    button şampiyon bir pilot olarak o araçla mücadele etti. umarım button ın bu emeğinin karşılığını McLaren aracı geliştirerek verebilir. Button reise saygım sonsuz.
    Nasr çok iyi sürdü. ilk yarışına göre harika bir yerde bitirdi. ayrıca sainz da var o da çok iyi sürdü fakat onun da başını rai gibi pit ekibi yaktı.

  52. Sezonun başından şampiyonayı hangi takımın kazanacağı belli Mercedes aracı pistin her köşesini ısıran bir araç. En yakın rakibine 32 sn fark atan bir araç f1 in izlenebilirliği açısından oldukça rahatsız edici.
    “bu araca” kimi koysanız kazanır.Diğer lig de ise Ferrari nin üzerindeki ölü toprağını attığını gördük mevcut yapılanma istikrarırını korur gelişime devam ederse 2017 sezonunda şampiyonaya ortak olabilirler.
    Günün yıldızı ise Raikkonen di ilk pit stoplardaki ciddi zaman kaybına rağmen demoralize olmadan oldukça hızlı bir yarış çıkardı ta ki kaderinin yazıldığı 2.pit stoplara gelene kadar:)
    Sauberler dikkat çekici.
    Redbull hayal kırıklığı Mclaren ise tek kelime facia.

  53. Ferrari adına sevinsemde hayatımdaki en sıkıcı yarışlar listesine girecek kadar zevksiz ve durağan bir yarıştı. Rai biraz hareket getirecek gibiydi ama onada sol arka lastik müsade etmedi.

    Umarım sene böyle devam etmez. Ferrari ve willamsın yarış temposunda 0.5-0.6 saniye falan bulması yoksa mercedes yine 15 kere double yapar.

    Redbul için tek söyleyeceğim; edriyınnnnn yetişşş.. çok kötüler. Hani motor falan hikaye, kış testlerinde neyi sakladılar anlamadım.

    Mclaren aslında iyi iş yaptı. Motorun gücünü kısınca dayanıklılık sorunu yaşamadılar. Alonso iyi ki yarışmamış içim acırdı yeminle 3 saniye yavaş araçla.

  54. fark ortalama olarak 0.5 sn mercedesin ve ferrarinin elindeki bu ise ama iki takımda atılım yapacağı için fark bence bu gerçek fark (bazen 1 sn bazen 0.1 sn felan)

    redbull bitmiş mclaren ölü doğmuş alonso dönüşü uzatsın 1 sene kadar yada minardi farzetsin …

  55. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Çok yazık oldu Kimi’ye. O da 5. sırada yarışı bitirebilseydi Vettel’in podyumu çok daha iyi olacaktı. Williams teknik ekibi de podyumu hediye etti. Williams ile mücadelenin nasıl gideceğine bakacağız, umarım Mercedes’le de farkı azaltabiliriz.

    Hamilton’a tebrikler. Rosberg’in deyimiyle şampiyon gibi sürdü. Rosberg de iyiydi. İlk turdan sonraki fark sürekli aynı kaldı, Rosberg zorladı ama yetmedi.

  56. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Tebrikler Mercedes,Ferrari,Sauber,Kimi ve Vettele gelsin.Mercedes beklendiği gibi kazandı.Ancak öyle anormal bir farkla değil.Yarış anlamında tur başına 0.6sn gibi bir fark görünüyor.Bunun henüz ilk yarış olduğunu ve Malezya gibi farklı pistlerde de durumu izlemek gerekli olduğunu bildiririm.

    Bizim için güzel bir başlangı..Oldukça mutluyum.İlk yarışında Vettel podyuma çıkmayı başarıd.Gerçekten büyük bir adım attığımızı kanıtladık.

    Ferrari pit ekibine ise söylecek söz bulamıyorum.herşey değişmiş onlar hariç.Kimi harika gidiyordu ama 2 kez mahvettiler yarşı.Fanları ne söylese az,hakılılar.Bu sezon da onun yarışlarını mahvetmeyiz umarım.Massa ile güzel bir 4.lük savaşı olabilirdi.Sonra bu adama yarışmıyor diyorlar.Bence böyle b,r araç olduğu sürece sıkıntı yok.Start anı ise şanssızlık bence art niyet bulunmuyor.

    Sauber puanlarını aldı çok ihtiyaçları vardı bu zor dönemde.Onların da bu durumu motorun gelişime örnek.Maldonado ise her zamanki gibi.

    Vettel epey yuhalandı sebebini anlamadım.Sanırsam Red Bull dan kaynaklı bu duurm.

    Son olarak Vettel geldi dertler bitti,mührü bastı geçti gitti 😀

  57. Rosberg Hami’ye iyi yağ yakıyor “Tüm hafta sonu boyunca şampiyon gibi sürdü…”

  58. İlk 3 e tebrikler.
    Williams pit duvarı yine batırdı.
    Button’a olan saygım bu saatten sonra dahada artmıştır.
    Yarışı sorunsuz tamamladık az da olsa yeterli veriyi elde etmiştir takım.

  59. Williams yine saçma salak bir strateji ile Massa’nın podyumu kaptırdı, Ferrari pit ekibi Rai’nin yarışının içine etti. Vettel zafer turunda İtalyanca konuştu sanırım. 🙂 Ayrıca Nasr’ı tebrik etmek lazım. Yarıştaki heyecan seviyesi ise berbattı.

  60. İlk üçü tebrik ederim.

  61. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Sıkıcı bir yarış oldu;

    Bence bu yarıştaki tek adam Felipe Nasr idi. DRS olmadan çok güzel işler yaptı ve yerini haketti. Sauber iyiydi gerçekten.

    Ferrari her zamanki PIT saçmalıklarını yine yapıp RAI nin yarışını yedi. Bu adamlarda en hızlı araçta olsa bir yolunu bulurlar batıracak.

    Mersedes zaten belli, bişey yazmaya gerek yok.

    Williams yanlış pit zamanı yüzünden 3.lükten oldu.

    VET pit avantajı ile 3. bitirdi yarışı, klasik VET yarışı. Yarışta BOT da olsaydı nasıl olurdu merak ediyorum.

    BUT yarışı tamamlayabildi, bir kişi daha çıksa puan alacaktı balık adam :), iy veri toplamıştır Mclaren.

    ————————–

    Şimdi gelelim bu seneki müthiş Ferrari ve efsane VET’e;

    Geçen sene ALO o rezil araçlan 35 sn fark yemiş, bu sene 34.5 saniye fark yemişiniz. Soru basit, araç gerçekten geçen seneye göre çok geliştiyse yok denecek bu farkı neye bağlıyorsunuz. ??

    1. Geçen sene ALO o rezil araçlan 35 sn fark yemiş, bu sene 34.5 saniye fark yemişiniz. Soru basit, araç gerçekten geçen seneye göre çok geliştiyse yok denecek bu farkı neye bağlıyorsunuz. ??

      Ferrari hız olarak geçen seneye göre daha iyi fakat gelişen sadece Ferrari değil. Mercedes’te geliştiğinden fark sabit kaldı. Aslında değişen bir şey olmadı. 🙂 O değil de McLaren Çok kötüydü. Perz’den 30 sn yedi galiba Button

      1. F_Alonso Diaz avatarı
        F_Alonso Diaz

        Kısaca değişen bişey yok.

        Mclaren’i saymaya gerek bile yok. Bu sene böyel gider, sezonu 2.yarısından sonra puan falan alacak düzeye gelirler. Seneyede iyi işler yaparlar sanırım. Yapmazlarsa da ne yapalım. Her pilot 4 ayak üstüne düşmüyor işte.

        1. Mercedes ile kıyaslarsak değişen bir şey yok tabi ama bugün Ferrari Red Bull’dan hızlıydı, Williams ile de başa baş gidiyordu. Geçen seneye oranla iyiyiz.

          McLaren İspanya’ya kadar puan bile alamayabilir. Bu sene pek bir şey beklemiyorum şahsen. Ama önümüzdeki sene gelişeceklerdir.

    2. mercedes geriye gittiği içindir o. 🙂

    3. Geçen seneki yarışta Rosbergi takip eden kimse yoktu sonlara doğru ilk yarış olduğundan motoru koruma içgüdüsüyle fazla gaza basmadı.

      Bu sene ise Rosberg Hamiltonı fazla zorlamasada belli bir tempoda gitmek zorundaydı.

      Sauberin durumundan bile Ferrarinin motor bakımından geliştiği çok açık.Ayrıca Mercedese göre 3 fazladan hakkı var gelişim konusunda biraz daha yaklaşabilir yarış kazanmaya yetmez belki ama bazı pistlerde zorlayabilirler

    4. peki araçların gelişmesine rağmen geçen sene 1 saat 32 saniyede tamamlanan yarış bu sene 1 saat 39 dk’da tamamlanmışsa buradan ne tür bir sonuç çıkarabiliriz 🙂 güvenlik aracı pistte sanırım 2 tur kaldı. Mercedes yavaşlamış olabilir mi?

      1. Yarış süresi konusunda hata yapmışım. Bu seneki de 1.31.51miş

    5. Mercedesin de ferrari kadar gelistigini, ancak diger takimlarin gelismesinin bu kadar olmadigini anlayamiyor musunuz. Bu soruyu soran 10-15 kisi vardi dun yazamadim da, arada redbull vardi mesela suan yok. gecen seneki yarista mclaren vardi suan yok. O takimlar gelisim gosteremedi, o nedenle ferrari guclu. Mercedese kiyaslarsak kimse gelisememis gerilemis, ferrari yerinde sayiyor sizin acinizdan bakarsak. Ayrica o aracin rezil oldugu bahreynde ortaya cikmisti. Oncesinde rekabetci olmadigi anlasilmisti. 1 yarisa gore konusmak gerek. Sezon biraz ilerlesin kimin nerde olacagi belli olur zaten. Bu yarista ferrari, williamsa gore bir tik onde gorundu.

  62. Rai nin bu arada yarış dışı kalma sebebi sol arka lastiği takamadıklarından mı oldu öyleyse eğer yazık yani, bi de sky daki spikerler 10 sıra grid cezası alacağını söylediler galiba

  63. vw-tdi-power avatarı

    Yazık günah ne hız farkıdır bu arkadaş.. Ama adamlar yapmış, tebrikler yarışı güzel yönettiler gayet. Vettel ilk yarışına podyumla başladı ve Raikkonen muhtemelen 5. olacaktı Ferrari adına güzel bir sonuç. Williams ile Ferrari çok yakın belli ki, Massa iyi bir iş çıkardı ancak bugün Vettel daha iyiydi. Sauber güzel bir geri dönüş yaptı şu an klasmanda 3.ler yanlış hesaplamadıysam 😀 Red Bull… Zamana ihtiyaçları var daha. Toro Rosso da yine güzel bir başlangıç yaptı bence pilotlar kendilerini kanıtladı. Force India yine Hulkenberg’in sezon başındaki akıl dolu ve daha alışmış havadaki performanslarıyla puan tablosunda kendine iyi yerler bulacaktır.

    Bu ilk yarış henüz hiçbir şey değil daha bi İspanya’ya kadar çalkalanır durur grid bazı araçlar haricinde. Keyifsiz bir yarıştı zaten 15 aracın başlamasından dolayı.

    Haa bir de, Jenson yine Honda kabusuna döndü. Honda’nın motor gücünü kıstığı doğruysa aslında takım kötü değil performans olarak gayet iyi. Dayanıklılıkla ilgili test yapıyorlar ve yapacaklar herhalde birkaç yarış.

  64. Lewis Hamilton’un 3. şampiyonluğu hayırlı olsun şimdiden

  65. Açıkcası tarihin en sönük sezon başlangıçlarından birine imza atıldı.

    1. ve 2.kimin olacağı belli diğer araçların rezilleri oynadığı yarış dışı kalmayanın puan aldığı hayatımızdan 1 buçuk saat çalınan bir yarış izledik.

    Hamilton belki rekorları kırıcak ama bu şekilde hiç içime sinmiyor.Umarım Ferrari biraz daha gelişebilir diğer araçlardan umudum kalmadı

    1. Messier 92 (ex always) avatarı
      Messier 92 (ex always)

      Mevzu rekor ise çok kafaya takma bence, F1’in en başarılı pilotunun 2 şampiyonluğu da böle güle oynaya kazanılmış şampiyonluklar ayrıca ikinci pilotluk,takım emirleri vs’de var işin içinde biliyorsundur zaten.En azından hamilton’ın durumunda böle bir şey yok.

      1. O konuda haklısın da çoklu rekabet her zaman iyidir.Rosberg Hamilton seviyesinde bir pilot değil

        Keşke Alonso filan olsaydı Mercedeste en azından birbirlerini zorlarlardı

        1. Messier 92 (ex always) avatarı
          Messier 92 (ex always)

          Onu bende isterdim.Mükemmel olurdu 🙂

  66. OtonomAktor avatarı

    rai ye yazık oldu. ferrari sol arka lastik tarafı ***** batırdı 3 pit stopta da. yeni çocuklarda iş var nasr sainz ve verstappen hepsi iyiydi. button ı tebrik ediyorum mücadelesinden ötürü. emekli olduğunda da button benim için büyük pilotlardan biri olarak kalacak her zaman. McLaren umarım bu “testten” bir şeyler öğrenebilmiştir. acilen gelişmemiz lazım.

    1. OtonomAktor avatarı

      *2 pit stopta o. uykulu gözler 2 yerine 3 e basmışım 😀

  67. Williams pit duvarı ve stratejileri yine harikaydı

  68. Demek ki neymiş, sıralamada 1,5 saniye takan araç yarışta da 1,2 saniye takar. O da 3ncüye tur bindirir falan gibi saçma genellemeler yapmak yanlışmış.
    Ama o arkadaş tabi izlemediği için, yine buralarda göremeyiz kendisini.

    1. Furkan Ozcan avatarı

      Hocam ben “o arkadaş” değilim ama yarışı izledim. Mercedes istese gerçekten tur bindirebilirdi 3. sıradakine. Hız sakladıkları ortada bana kalırsa.

      1. E işte ben de ondan bahsediyorum. Öncelikle zaten 1,5 saniye fark takamaz demişti, ki olay orda 1,5 saniye değildi benim için. Sıralama ve yarış mevzusu idi ama her neyse. 1,5 saniye fark taktı Hamilton sıralamada.
        Sonrasında da sıralamada 1,5 saniye takan takım yarışta 3ncüye tur bindirir demek çok anlamsız çünkü yarış başka iş sıralama başka iş. Bugün de bunu gördük. Yani atıyorum sıralama yağmur altında koşulur yarış kuru havada olur yine sıralamada 1,5 saniye fark atmış olmasına rağmen yarışta o kadar büyük fark olmaz, falan gibi bir çok örnekle gösterebiliriz bunu. Binlerce faktör varken yarışı ve sıralama temposunu etkileyen, gelip böyle anlamsız, tutarsız ve hiç bi şey ifade etmeyen bi genelleme sunup. Bunun neticesinde de karşındakine , siz yarış izlemiyorsunuz, f1 izlemiyorsunuz diye ihtamlarda bulunmak gerçekten acayip.
        Sonra o arkadaşı göremiyoruz işte iki gündür ortada. İzlemediğinden midir nedir ? 😀

    2. O tartismayi okudum ve ciddi sacmalamisti. Hatta bir de size izlemediginiz belli diyerek kendi bilgisini yuceltmeye calisiyordu. Mercedes yaris boyunca zorlasa tur bindirirdi hepsine 🙂 ancak o tartisma o kadar sacma bir hal almisti ki, ya 40. Turda sc girer kimseye tur bindiremez. 🙂 gecen sene bir yarista da baya araca tur bindirmislerdi. 6.ya kadar filan gelmislerdi sanki yanlis hatirlamiyorsam. O arkadas uzun stintler de durum farkli olur vs. demisti de, mercedes yakalanabilir diye konusuyordu. Hic cevap vermemeliydiniz bence 🙂

      1. Valla haklısın aslında da işte, sezonun ilk yarışı, sezon açılışı gazıyla öyle boş beleş bi tartışmaya kurban gittik sanırım. 😀

  69. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    öncelikle ferrarinin pit ekibine el atması lazım bütün pitstoplar sorunluydu yavaştı sonraki yarışlarda çok canımız yanabilir bu konuda. Rai çok iyi yarıştı adeta eski raiyi izliyor gibi hissettim ama malum pit elemanı başını yaktı rai eski rai bence yarışma ateşi sönmemiş. vettel başarılıydı hatasız yarıştı podyumu haketti. her iki pilotumuzuda tebrik etmek istiyorum.
    son olarak kimse williams ferrariden hızlı demesin vettel farkı korudu yakıt tasarrufu yapmak zosunda kalmasa farkı dahada açabilirdi.

    1. yarışı izlemedim ama Kimi nin başına ne geldi? sonuçlarda ilk 10 da yok gibi

      1. SCUDERlA FERRARI avatarı
        SCUDERlA FERRARI

        yarış dışı kaldı sıkılmamış bijon yüzünden

      2. OtonomAktor avatarı

        ilk pit stopta sol arka lastik geç takıldı 5 saniye kaybetti. 2. pit stopta aynı taraf lastiği takamadı rai çekti kenara yarışı bitti.

        1. eyv arkadaşlar

    2. SCUDERlA FERRARI avatarı
      SCUDERlA FERRARI

      son olarak sauberin bukadar baskın olabilmesinin ardında acaba ferrarinin yeni motorunun payı olabilirmi ?

  70. Ben bu sezon bir daha yarış izler miyim ? sanmıyorum. F1 in bir karizması 5-10 albenisi mücadelesi çekişmesi hırsı olurdu. bunlardan hangisi şuan da mevcut ? benim açımdan hiç biri ! TV görseli de cabası ayrıca live timingi !
    sürekli yemek yer tuvalete gider tekrar yer tekrar giderim vaktimi orda geçiririm daha iyi be.

  71. bahadır sezgin avatarı
    bahadır sezgin

    Bir podyum berbat bir strateji ile nasıl hediye edilir Williams yine gösterdi nasıl yapılacağını.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir