Raikkonen: “Aracım Tek Parça Kaldığı İçin Şaşırdım!”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, sezonun ilk yarışı Avustralya’da yaşadıklarından dolayı üzgün olduğunu belirtti.

İlk virajda temas yaşayarak geriye düşen Raikkonen, daha sonra iyi yükselse de ikinci pit stopta sol arka tekerleğinin değiştirilmemesi sonucu yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Raikkonen “Startta arkadan darbe aldım ve ardından aracım bir an boş durumuna aldı. O yüzden bir sonraki virajda iç taraftan darbe aldım.  Aracım tek parça kaldığı için oldukça şaşırdım ancak yine de bazı hasarlar vardı.”

“Ardından bazılarını geçmek zorunda kaldım ve o zaman planladığımız yarışta değişiklik oldu.”

“Sonrasında ise her iki pit stopta sorun yaşadık ve ne yazık ki yarışı bırakmak zorunda kaldık.” dedi.

Raikkonen’le yaşadıkları temas için Vettel “O daha iyi kalktı. Frenlemede ben biraz daha gerideydim ve onunla yan yana geldik.”

“Onun için harika değildi ve virajı istediğim kadar içeriden dönemedim. Ancak temas yaşamadığımızı düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Aracım Tek Parça Kaldığı İçin Şaşırdım!”” için 10 yanıt

  1. şu yada bu demiyorum kısaca

    rai sahne alır…

  2. Kimi çok tecrübeli bir pilot.Geri düşmesine rağmen çok iyi tırmandı. Ferrari gerçekten çok iyi araç yapmış. İyi gelisirlerse Mercedes E kafa tutabilirler.Orda kimi yerine başka pilot olsaydı Australia Ferrari için fiyasko olabilirdi.Dusunsenize iki Ferrari’nin çarpısip yarış dışı kaldığını. Raikkonen bunu engellemistir .

  3. 1- raikkonen vettel den daha hızlı gözüküyor ki bu aslında ilginç bir durum.. sıralamalarda normalde rai nin en iyi ilk sektör derecesi 29,0 iken Q3 te attığı en hızlı turun ilk sektör derecesi 29,5.. ki buna rağmen tur zamanı olarak vettelden 0,1 sn gibi geride kaldı…
    2- malezya da rai 0,3 sn gibi vettele fark atarsa şaşırmamak lazım
    3- yine long run larda rai vettelin önünde gözüküyor
    4- bu yarışta vettel ilk yarışta kamikaze dalışı yaptı ama ilerdeki yarışlarda vettelin işi bence çok zor

  4. Orta sıralarda başladığı ve kalkışta öne fırlayamadığı sürece Raikkonen daha çooook kaza bela yaşayacaktır. Önde kalan temiz yarış geçirir. Sıralamalarda da iyi olması şart.

    1. Bırak 8. 9. başlasın en azından ruhsuz yarışa heyacan katıyor 1. olması imkansız zaten

  5. startta çok pasifti. öne geçmesine rağmen vettel’in kendisini dışarı atmasına izin verdi. vettel daha ilk yarıştan “ferrari’nin adamı benim” diyerek kendi yerini sağlamlaştırmaya çalıştı. orda hamilton gibi bir pilot olsa vettel o atağı aklından geçiremezdi. kısacası pasifliği yüzünden kendi yarışını bitirdi. o kadar yavaş giderken birden sağa geçmesi de kendi hatasıydı.

    1. Kimi-Raikko-Ferrari avatarı
      Kimi-Raikko-Ferrari

      Bu sefer haklısın

    2. Kimi-Raikko-Ferrari avatarı
      Kimi-Raikko-Ferrari

      +1

    3. Valla içeri girse biraz çirkeflik yapmış olurdu ki ikisininde yarışları mahvolabilirdi vettelin kimiye çarpması büyük olaslık olurdu çünkü frenlemeye gelmeden tam geçememiş arka tarafı vettelin ön tarafına temas edebilirmiş ilk yarıştan böyle bir risk alınmaz tam bi perez ya da maldonado hareketi olurdu, çıkmış bii de pasif diyo valla raikoneni yerin dibine sokmak için elinden geleni yapıyon her başlıkta görünüyon büyüksün kralsın…

  6. RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ) avatarı
    RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ)

    Bahtsız bedeviiii 🙁 Acaba bunlar o sürekli içtiğin içkilerden mi oluyor kimi yine harcanan bi yarış Malezya’da ceza alma ihtimalin bile var neredeyse sezona 2-0 geride başladın Allah yardımcın olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir