Badoer, Kaybettiği Ferrari Koltuğu İçin Medyayı Suçladı

yazar:

kategori:

Felipe Massa’nın yerine 2 yaırşa çıkan Badoer, her iki yarışta da son çizgide kaldı ve yarışı da son sıradatamamladı.

Badoer “Haber yapanlar ne kadar zarar verebileceklerini tahmin etmiyorlar. Medya benim değişitirilmem konusunda çok büyük rol oynadı.” dedi.

İngiliz gazeteleri Badoer’in kötü performanslarının ardından “Look how bad you are” şeklinde lakap takmıştı.

Badoer “Hayalim gerçekleşti. Çocuklarıma Ferrari ile 2 yarışa çıktığımı ve Maranello’nun bana güvendiğini anlatacağım. Tek üzgün olduğum nokta daha iyi yapabileceğim 3. yarışa çıkamayacak olmam.”

“Kaç yarış yapacağım konusunda anlaşma yoktu. Gelişmeye zamanım olacağını düşünüyordum. Ancak kurallar yedek pilotların test yapmasını engelliyor ve yedek pilotu kurban yapıyor, bu sadece Formula 1’de oluyor.” dedi.

Badoer ayrıca Ferrari ile devam etmek istediğini söyledi.

Badoer “İsteğim kalmak şeklinde. Yarışlarım bitti ancak Ferrari ile ilişkim devam ediyor. Giancarlo hızlı bir sürücü. Onun için mutluyum, o da Ferrari sürme hayalini gerçekleştirecek. O, benden daha iyi iş çıkaracak çünkü yıllardan beri F1’de ve 2009 aracını çok iyi tanıyor. Direkt olarak iyi sonuçlar alabilir.” dedi.


Yorumlar

  1. Ne bekliyordunuz ki, altındaki araç sırf Ferrari diye kürsüye kolayca çıkabileceğini falan mı, komik olmayın Allah aşkına.Fisi' yi de göreceğiz.

  2. adem nsanoğlu avatarı
    adem nsanoğlu

    adam test pilotu, yarış pilotu değil ki! MÜCADELE, YARIŞMA RUHU EKSİKTİR BİR KERE ONDA. o koltuğa badoer yerine bizim Kanan Sofuoğlu'nu BİLE oturtsalardı daha anlamlı bir hareket olurdu.
    olay bu kadar basit bence. hata, o'ndan başarı bekleyerek yarıştıranlardadır, ne kendisinde ne de medyada…

  3. enzo ferrari avatarı

    Ferrari bence en doğrusunu yaptı,kimse yarıs hayatını tek kalemde çizip kendisi Ferrari'ye adamaz ve 10 yıldır bu görevi üstlenmez.Gider başka serilerde yarısır yine test görevini yapar ama badoer öyle değil bütünüyle kendini ferrariye adamış bir pilot ve ferraride badoerin kendilerine yapmış olduğunu vefaya karsılık ona kokpiti vererek vefa borcunu ödemiş oldu.Belki ferrari 2 yarışta puanlar kaybetmiş oldu ama badoeri kazanmış oldular

  4. formula1'de nelson pike jnr gibi gp2'de 2. olmuş, genç ve formda bir sürücünün 25 yarış boyunca takım arkadaşına geçilmesine göz yumulurken, takım arkadaşı 2 galibiyet ve bolca podyum yapıp puanlar toplarken pike'nin SC yardımıyla 1 podyum yapabilmiş olmasına tahammül edilirken, nakajima gibi 5 para etmez bir kamikazenin pistlerde dela danalar gibi dolanmasına izin verilirken, sırf japon takımında japon yarışsın mantığıyla yuji ide, sakon yamamoto gibi isimlere koltuk ayrılırken……. 10 yılını ferrari^ye harcamış, son 1 yıldır formula1 aracına yalnızca uzaktan bakmış, içine bile oturmamış bir pilotun böyle aşağılanması çok aptalca. valensia'dan spa'ya gelişiminin büyük olduğu görüldü, ne var ki fark da çok büyük olduğundan kimseyi tatmin etmedi. millet 0,1 saniye için bir tarafını oynarken 2. yarışta badoer 1,5 saniye kadar geliştirdi kendini. bu şartlarda f1'e ve araca tamamen yabancı bir pilotun 2 yarış sonunda asılması çok acımasızca.

  5. elif çivici avatarı

    burda suçlu medya değil..medya zaten kötüyü yermek,iyiyi de yüceltmek için var.baj jense galibiyetler alıncı hamilton u nasıl unuttular,yerdiler..basına bakmayacaksın yani..burda ferrari yi de suçlayamayız asşında 10 yıldır adam orda ve bir yarış olsun yarışması onun ödülüydü..ama suçlu luca da değil çünkü o zaTen cok iyi bir pilot degil,degil ki kendine koltuk bulamamış..o yüzden kapandı gitti,kimseyi suçlamasak daha doğru..

  6. elif çivici avatarı

    burda suçlu medya değil..medya zaten kötüyü yermek,iyiyi de yüceltmek için var.baj jense galibiyetler alıncı hamilton u nasıl unuttular,yerdiler..basına bakmayacaksın yani..burda ferrari yi de suçlayamayız asşında 10 yıldır adam orda ve bir yarış olsun yarışması onun ödülüydü..ama suçlu luca da değil çünkü o zaTen cok iyi bir pilot degil,degil ki kendine koltuk bulamamış..o yüzden kapandı gitti,kimseyi suçlamasak daha doğru..

  7. bukadar da yüklenmeyin adama dile kolay 9 yıl ara vermıs aracı en son kış testlerınde kullanms ztn mukemmel bir pilotta değildi yarıstıgı senelerde ne beklıyordunuzki podyum yada galbytmi cok buyuk değil mi acımasızca elstrldı untmayınkı 9-10 senedır ferrari takımınn kazandgı butun sampıyonlklarda lucanın payı vardır 9 yıl aradan sonra tmm cok yavastı ama bu asagılama boyutuna geldı buda cok utanc verıcı

  8. inci incili avatarı

    tabi canım zaten kimi ye okadar fark yemende gazeteciler yüzünden. onlar arabanın ayarlarıyla oynadı dimi…

  9. KIMI THE KING OF SPA avatarı
    KIMI THE KING OF SPA

    ne acı değilmi çocuklarının yüzüne bakmakta hakikaten zorluk çekecek. empati yapmak lazım Allah başa vermesin. ben olsam affımı isterdim. hiç girmezdim. kınayanlara ve dalga geçenlere(genel banada bir sözdür)kınadığınız gibi bir kınama başınıza gelmedikçe ölmeyeceksiniz.

  10. Çocuklarına takımın sana güvendğini ama senin bu güveni boşa çıkardığını da söylemeyi unutma olur mu Luca! Senin gelişmek için zamana ihtiyacın vardı ama Ferrari'nin de şiddetle puana ihtiyacı vardı. Hadi Valencia'yı görmezden gelebiliriz orası senin için çok yeniydi. Spa'da daha iyi olacağım dedin tur zamanlarında öndekilerle farkın biraz daha kapanmasından başka bir gelişme yoktu ki sen buna gelişme diyorsun bizim ve takımın beklentisi bu yönde değil. Monza'da daha iyi olabilirdim diyorsun ama yine puan alamayacağının sen de farkındasın o yüzden birbirimizi kandırmaya ve suçu doğrudan medyaya atmanın bir anlamı yok. Gerçekçi olmak lazım kapasitenin bunun üzerinde olamayacağı aşikar. Ferrari seni o koltuğa oturtarak yine de vefalı davrandı ki hiç yapmaya da bilirdi tamamen duygusal davrandılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir