Head: Williams Henüz Yeterince Hızlı Değil

yazar:

kategori:

Williams’tan Patrick Head yeni araçları FW30’un geçen yılkinden daha hızlı olacağına emin ancak Ferrari ve McLaren ile birlikte mücadele etme konusunda şüpheleri var.

Yeni araç ile Nico Rosberg ve Kazuki Nakajima Valencia testlerinde Ferrari ve McLaren’a en yakın rakipti. Head şimdiye kadar gördükleriyle cesaretlense bile takımın hala yapacak çok şeyi olduğunun farkında.

"Araç geçen seneki araçtan daha iyi ve daha hızlı. Ama yine de Ferrari ile aramızda bir fark olduğunu biliyoruz. Bu yüzden yapacak çok işimiz var. Tıpki diğer takımlar gibi biz de Melbourne’deki ilk yarıştan önce aracımızı geliştirmeyi umuyoruz. Melbourne’de gridin ilk çizgisinde olabileceğimizden şüpheliyim ancak umarım yukarılarda olacağız."

Kendisine teslerin nasıl gittiği sorulduğunda Head "Çok mutlu değiliz. Ama iyi. Tam olarak kabul edilebilir değil ama doğru yoldayız. Daha hızlı bir araç ancak henüz yeterince değil." diye konuştu.

BMW’nin yaşadığı denge sorunu ve Renault’nun henüz iyi performans gösterememesiyle Williams şu anda Ferrari ve McLaren’a en yakın araç olarak görünüyor. Ancak Head takımların performansları hakkında yorum yapmak için erken olduğunu düşünüyor.

"Bilmiyorum. Sezon başlamadan önce kimin nerede olacağını asla bilemezsiniz. Ama şimdi Ferrari ve McLaren’ın arkasındayız."

Ayrıca Head Nakajima’nın performansından da memnun.

"Umarım kendini F1’de gösterebilir. F1 zorlu bir iştir ve insanların size güvenmesini sağlamanız gerekir. Umarım bunu yapabilir. Ben bundan eminim. İyi bir geleceği olacağını düşünüyorum."


Yorumlar

  1. işten anlayan adamın hali başka çünkü henüz herşey çok yeni takımlar bile araçları yeni yeni tanıyor rüzgar tünelindeki verilerle testlerdeki sonuçlar birbirini tutmuyor ve takımlar kendilerini geliştirmek için daha çok çalışmaları erektiğini biliyorlar

  2. Williams tekrar Williams Renault günlerine dönebilecek mi onu zaman gösterecek. Ama çok güzel bir ilerleme var. Nakajima'da da öyle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir