Mercedes-Benz, Brawn GP'de Hisse Almaya Hazırlanıyor!

yazar:

kategori:

Şu anda McLaren’in %40 hissesine sahip olan Alman üreticinin bu sene başlarında McLaren ile birlikteliğini azaltıp Brawn’ın bütün hisselerini almayı gözden geçirdiğine inanılıyor.

Bir Mercedes-Benz Motorsport sözcüsü, Brawn’ı tamamen alma söylentilerine itiraz etti ama Mercedes’in, motor tedarik ettiği takımla olan işbirliğini arttıracağını yalanlamadı.

Sözcü: “Söylentiler hakkında yorum yapmama politikamız vardır ve McLaren ile uzun süreli anlaşmalarımız olduğuna işaret etmek isterim”

Şampiyona lideri Brawn takımı da açıklamadan uzak duruyor. Ağustos başlarında bu konu Nick Fry’a sorulduğunda bir anlaşmanın farkında olmadığını söylemişti.

Fry: “Mercedes’in bulunduğu yerden memnun olmadığı yönünde herhangi bir şey duymadık ve (McLaren) ile ilişkide kalmalarını umuyoruz”

Fry daha sonra, takımının gelecek 3 sene için güvence altında olduğunu söylemiş ve F1 çevresi, bu destekçisinin kim olduğunu merak etmişti.

Fry: “Bazı güzel anlaşmalar imzaladık ve bunlar, gelecek sene aracı tanıttığımızda ortaya çıkacak.”

Eğer Mercedes bu destekçilerden biri ise, ekonomik durgunlukta Alman üretici ilginç bir adım atmış olacak.

Mercedes’in ortaklığı Daimler, senenin ikinci çeyreğinde net olarak 1,5 milyar dolar kayıp ilan etti ve yönetim kurulu üyesi Helmut Lense bu sene başlarında, Mercedes’in  pahalı F1 ilişkisini sona erdirmesi gerektiğini söylemişti.

Şimdi gündeme gelen haberler ise bunun aksi yönünde. Honda ayrılmış ve BMW ayrılacağını duyurmuşken Mercedes, 2010 sezonunda Formula 1’de 4 takımla ilişkide olabilir.

McLaren ve Brawn’ın yanı sıra Mercedes’in Force India’ya da motor vermeye devam etmesi beklenirken Red Bull’un 4. takım olması için görüşmeler yapıldığına inanılıyor.

FIA kuralları, iki takımdan fazlasına motor tedarik etmeyi engelliyor ama yönetim kurulundan alınacak izinle bu durum sağlanabilir.

Telegraph Sport’a göre motorları için standart 5 milyon avroluk ücret yerine Red Bull belki de aracında Mercedes-Benz logosunu taşıyacak. Red Bull’da Alman Vettel’in bulunması, bu durumu ilgi çekici kılıyor.

İşte bu Alman pilot olma nedeni Mercedes’in Nico Rosberg’i  McLaren veya Brawn’a getirme isteği ile aynı.


Yorumlar

  1. Muzaffer Çelik avatarı
    Muzaffer Çelik

    ben bir mercedes hayranı olarak mercedes benz takımının olmasını özellikle de arabaların gri renge boyanıp pilotlardan da en az birinin alman olmasını çok isterdim

  2. Yapılacak en güzel şey " Mercedes-Benz F1 Team " in kurulmasıdır.

  3. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    şu araçların önüne klasik mercedes logomuzu koysak artık. 😛 :D:D

  4. Merak etmeyin, Formula 1'de Cosworth, Ferrari, Renault, Toyota oldukça serinin adı "Formula Mercedes" olmaz. F1'in masrafını kaldıran, kendine güvenen tüm motor üreticilerine kapı açık değil mi zaten. Gönül isterdi ki "Ben F1'den çekiliyorum" lafı hiç duyulmasın hiç bir motor üreticisi tarafından.

  5. Mercedes logosunun yakışacağı en uygun takım Brawn GP olacaktır.Olaki uygun bir anlaşma sağlanır ise bana göre bu her iki taraf içinde iyi olur.Tabiki şu an Mc.Laren ile olan uzun sürekli ilişkisine zarar gelmesini kimse istemez.Mc.Laren'i bir seferde de olsa zamanla yavaş yavaş da olsa Mercedes'in bu partnerinden vazgeçmesi zor gözüküyor.Bakalım gelecek sezon başı bu konu daha iyi açıklığa kavuşmuş olacak zaten.Hayırlısı olsun diyelim…

  6. e artık seneye izleyeceğimiz yarışın adı da formula 1 – mercedes olsun bari…

  7. Ezelden beri Mclaren arta kalan hisselerin peşindeydi.
    Ron'un varlığı Mercedes'in tedarikçi olmasına yetiyordu.
    Lakin Ron'un emekliliği sonrası Mercedes'in ayrılacak olması
    McLaren'de yeni bir yol haritasına sebep verecektir.
    Ki Mercedes'in varlığında daha değerli olan hisse senetleri onun yokluğunda aynı seviyeyi koruyamayacaktır. Bu tehdit satış baskısını kesin doğuracaktır. Bu baskıyı kurabilmek için de başarılı bir Brawn Gp harika bir tehdit aracı.

    Tek problem bunun büyük bir blöf olması. Çünkü F1 demek tarih ve istatistik demek. Ve McLaren'i aldığında sadece ultra-manyak tesis, altyapı ve çalışanlarına sahip olmaktan çok onun tarihini de satın almış olacaksın.

    Mercedes %40
    Mumtalakat %30
    Ron %15
    Mansour Ojjeh %15

    Takımın tamamına sahip olabilirse gelişimimizin çok daha büyük olacağı da kesin.

  8. Mercedes istediği takıma motor versin veya logosunu bulundursun Mercedesin gerçek takımı Mclarendir.F1 de Mercedes-Benz motorlarının kalitesi tartışılmaz gerçekten.Mercedes bu tip haberleri yayıyor çünkü diğer motor verdiği takımlar Mclarenden daha güçlü.Mercedes de biraz gaz veriyor takımına.Herkese motor vermesini istemiyorum.Çünkü düzlüklerde cok güçlü motorumuz ve mercedes motorlu bi araç Mclareni geçince insan düşünüyor.Zorunada gidiyor.Ama italyadan itibaren Mclarenin geri dönüşünü göreceksiniz.Bu arada en iyi KERS mercedesde ve bunu başkalarına vermesin zaten bi avantajımız KERS.

  9. F1 için düşünürsek bana her zaman McLaren, Mercedes'i; Mercedes de McLaren'i çağrıştırmıştır. 2si her zaman bir arada olmalı diye düşünüyorum.

    Ama Mercedes'in Brawn'a motor vermesine de karşı değilim. Ve Mercedes'in motor verdiği tüm araçlarda logosunu bulundurmasına destek veriyorum.

  10. kaan kaanhan avatarı

    hayırlısı,haber doğru çıkarsa iyi cesaret, bu aralar yatırm yapmak özelliklede kayıp yaşamışken. bir takımımız daha olur 🙂

  11. elemanın birisi yabancı forumlarda bir süreden beri böyle birşey yazıyordu ama herkes onunla dalga geçiyordu 🙂 şaşırtıcı oldu bir anda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir