WRC: Citroen Cezayı Kabul Ediyor

yazar:

kategori:

Sebastien Loeb Avustralya’da 1. olarak lider Hirvonen ile farkı 1’e düşürmüştü ancak rallinin ardından yapılan teknik kontrollerde Citroen C4’lerde kurallara aykırı anti rollbarların olduğu anlaşılmış ve bu sürücülere 1 dk cezası verilmişti.

Sonuç olarak Loeb birinciliği Hirvonen’e kaptırdı ve fark 5’e çıktı.

Citroen Takım Patronu Olivier Quesnel, bu parçaların hatayla araca koyulduğunu ve kendilerine performans avantajı sağlamadığını söyledi.

Quesnel “Araçtaki parça dondurulmuş parçaya uygun olmadığı için kararı kabul ediyoruz. Farklı parçanın performans ya da aracın dayanıklılığı üzerinde bir etkisi yoktu; sadece yönetim hatası oldu ve aldatma gibi bir istek yoktu. Takım açısından harika bir galibiyet kazanan Sebastien Loeb ve Daniel Elena’ya özür dilemek istiyorum.” dedi.

Loeb de bu cezanın şampiyonluk umutlarına büyük darbe olduğunu söyledi.

Loeb “Açık bir şekilde hayal kırıklığı yaşıyorum ancak kurallar içerisinde olduğu için bunu kabul etmeliyiz. Mikko’nun bir puan gerisinde olacağıma kapatmam gereken 5 puanlık fark oldu. Bu 6. şampiyonluk bakımından durumu zorlaştırıyor ancak yine de bunun İspanya’da kazanma kararlığımıza bir etkisi olmayacak.” dedi.

Hirvonen de avantaj sağlamasına rağmen verilen cezadan memnun değil.

Hirvonen “3 gün süren böylesine heyecanlı mücadelenin ardından kazananın hakemlerin odasında belirlenmiş olması üzücü. Ben 2 sene önce Portekiz’de puan kaybı yaşamıştım bu yüzden Sebastien’ın özellikle bu gece kendisini nasıl hissedebileceğini tahmin ediyorum.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir