Raikkonen: Sebastian’ın Bana Vurduğunu Düşünmüyorum

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, yarışta kendisine çarpan kişinin Sebastian Vettel olduğunu düşünmüyor.

Fin pilot yarışta iyi bir start almasına karşın ilk virajda yaşanan temasın ardından gerilere düşmüş, ancak yeniden yükselmeyi başarmıştı.

Her iki pit stopta da sorun yaşayan Fin pilot, 2. pit stopunda aracın lastiğinin tam olarak takılamamasıyla birlikte yarış dışı kaldı.

Yarışı yorumlayan Raikkonen “Yarış başladıktan kısa bir süre sonra birisi bana arkadan çarptı. Sonra sağ tarafta başka bir kişiyi hissettim. Ama onun Sebastian olduğunu sanmıyorum.”

“Darbenin ardından araçta biraz hazır oluştu. Yarış çok hızlıydı ve Williams’ı yakalayarak podyum mücadelesi vermeyi başardık. Ama her iki pit stopta da sorunlar vardı”

“Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Ama downforce açısından birşeylerin yolunda gitmediğini biliyorum. Ancak takım arkadaşım podyuma çıktı ve bu büyük bir çalışmanın sonucu. Zaten sıralama turlarında hata yapmama rağmen iyi bir aracımız olduğunu görmüştüm”

“Yarışta Mercedes ile fark cumartesi gününe oranla daha az görünüyor.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: Sebastian’ın Bana Vurduğunu Düşünmüyorum” için 20 yanıt

  1. Böyle birsey var ise Kimi harbiden bahtsız bedevi!

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Yok artik hahaha. Sallamasyonun böylesi…

      Raikkonen aracı kenara cekerken duvar dibine onlarca insan yığıldı. Sol arkanin hamuru farklı olsaydı, fotoğrafı çekilir, internete duserdi.

    2. Şimdi baktım, 4 lâstikte beyaz logolu medium.

  2. Rai 2007 brezilya şampiyonluk yarışında bile ilk virajda massayı geçebilecek durumda iken yol verdi takım arkadaşımla yarışmak istemedim diye bu kadar kaliteli br adam. Temas olmasa bile vettel ilk virajda kimi kadar ihtiyatlı davranmadı çarpamamış olabilir ama adama yer bırakmada diğerleri ile temas etmesine neden oldu. Bu sene ama vettelin işi daha zor raikkonen bu sene vetteli geçer sf15-tyi lotus2012-2013teki gibi sürüyor lastik kullanımı muazzam.birden fazla pitin yapıldığı yarışlarda hatta mercedeslerle galibiyet yarışı verebilir.

    Vettel hep 0,5 sn hızlı olunan haftasonlarında galibiyetler aldı ilk sıradayken istikrarlı sürüyor ama rai’nin lotus mclaren yıllarında yaptığıi gibi 2,3,4-5. sıralardaki istikrarlı sürüşleri pek olmadı kariyeri boyunca. Eğer ilk virajda o olay olmasa idi rai rahat 3. olurdu. Ama Arrivabane akıllı bir yönetici Vettel’in redbulldaki gibi davranmasına izin vermeyecektir. Zaten yarıştan sonra vettlein podyumundan ziyade kimini yaşadığı durumlar üzerine durdu rai böyleyken sevinemem diye. Alonsodan başı çok ağrıdı scuderia’nın dikkat edersineiz Alonsoyu destekleyen ekibi tamamı ile gönderdiler. Vettelin bu davranışlarına müsade edileceğini sanmıyorum

  3. vurduğunu sanmiorum, ama bir yandan da ön kanadın nasıl kırıldığına anlam veremiyorum.
    ama bence önemli olan vurmasından ziyade ilk viraja giriş şekilleridir.
    kimi (sanırım takım arkadaşı olması nedeniyle) ihtiyatlı davranarak vettel’in önünü açtı.
    vettel ise yanındaki takım arkadaşı değil de, rakip alonso, hamilton gibi hamlyele yerini korudu, ilk virajın çıkışında (2.viraja doğru kıvrılırken) virajın apexine hızla dalarak kapıyı raikkonen’in üstüne kapattı.

    daha ilk yarışta her iki pilot da rengini belli etmiş oldu. umarım raikkonen takım arkadaşı iyi niyetini bu kadar abartmaz bundan sonra, ve umarım vettel de yanındakinin düşmanı olmadığı bilinci ile hareket edebilir. yoksa pembe gözlükler bir anda çıkabilir ki, özellikle vettel’in geride kaldığı yarışlardaki davranışlarının nasıl kirlendiğini gayet iyi biliyoruz.

    ilaveten, ben dün kimi’yi açıkça çok beğendim. yarışta kendini parçalayan, sürekli bombalama modunda bir kimi vardı (ilk virajda yediği tokadın ardından). son yıllarda böyle hırslı sürerken görmemiştik sanki, iyi gördüm kendisini, selamlar 🙂

    1. Furkan Ozcan avatarı

      Vettel kamikaze dalışı yaptı zanneder yarışı izlemeyen birisi. Evet, agresifti ama emin ol ki pilot içgüdüsüdür kötü kalkıştan sonra geç fren yapmak. Raikkönen tek kelime bile etmezken 2 gündür millet konuşup duruyor anlamadım gitti. Raikkönen öyle geç frenlese emin ol Vettel de boşluk bırakırdı. Pilotlar “iç tarafta ve öndeysen viraj senindir” kuralını çok iyi biliyorlar ve burada pembe dizi modunda senaryolar yazmıyorlar. Hocam sende bu var hep bak, Massa ne zaman başarılı olsa adamdan küçük Emrah gibi bahsedip takım arkadaşını yerden yere vuruyorsun mazlum edebiyatı yaparak. Anlamadım gitti seni.

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        +1 Furkeyn 😀

  4. sitede yorumlara eksi (-) verme olayı bitti.fakat yorumlara bazen artı (+) yorumuda yapılamıyor.denedim gördüm;red baron a artı(+) veremedim.bilgilerinize

  5. carlos sainz ve felipe nasr iki çaylak ve iki mal…yarışta sıra kazanmak için başkalarına mı çarpmanız lazım illa ki..geri zekalılar..oldu o zaman benim önüme kim çıkarsa çarparım yolumu açarım..bu nasıl mantık ya aklım almıyor. kimi yi sainz, maldonadoyu da nasr biçti resmen. aynısını maldonado yapsaydı ceza yı basmışlardı hemen..bu iki salağın tecrübesizliği ile daha çok pilotun canı yanıcak startlar da demedi demeyin.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      + olarak yorumuna sainz mesela nasre geçildikten hemen sonra ricciardoya geçildi orda ricciardo tur bindirirmiş gibi yanından geçip gitti buda sainz in acemiliğini gösteriyor.

  6. Yanlız benim şahsi düşüncem KİMİ ilk virajda VETTEL e çok nazik davrandı bu ilk yarış olduğu için belki riske girmek istemediğinden belki de onunla yakın arkadaş olması sebebiyle olmuş birşey bunun sebebini büyük ihtimal hiç öğrenemicez ancak ortada bir gerçek varki ilk virajda ki pasiflik KİMİ ye yakışmadı.

    Ancak bundan sonraki yarışlarda kesinlikle böyle birşey olacağını düşünmüyorum Vettel bi yerde savaşın fitilini ateşlemiş oldu bundan sonra korkması gerekiyor.

    1. Evet ama bu kimide birkaç sezondur var olan bişey artık mesela eskisi kadar kaza yapmıyor ya frenleyip geri kalıyor yada dışarı taşıyor eskisi kadar agrasif değil sürerken risk almamaya çalışıyor .

  7. peki ilk viraja önde vetteli geçip sonra sağ yerine sola kırmak neyin kafasıdır arkadaş yarış oracıkta bitti zaten..

    ben sarhoş gibi sürüyor dediğimde vay efendim durumları oluyor

    alın siz yorumlayın bakalım bu sürüş tarzı kimiye uydumu uymadımı

    araç ise sonraki yarışların sorunu..

    1. İlk virajda hata yaptı, ama sonrasında gayet iyiydi.

    2. ben de ilk yarışın olması yüzünden böyle davrandığını düşünüyorum temas yaşayıp da bir birlerini yarış dışı bırakmamak için ancak araç geçen seneden iyi ve rai mücadele eder stratejileri de iyi yönetirlerse bu sene podyum sayısı beklenenin(2-3 +++) üstünde olur fakat sol arka tekerin neden her pitte sıkıntı çıkardığını açıkladılar mı ? kazada darbe felan mı oldu ne oldu ?

  8. seninde ne dediğin belli değil. bir arkadan vurdular diyorsun bir vurmadılar diyorsun. muhtemelen yine kafa iyidi. başka türlü izahı yok bu durumun.

    1. Ne dediği çok açık. Daha önceki bir demecinde Sainz bana arkadan vurdu, ben de öndeki Sauber’e hafifçe temas ettim, Vettel ile çarpışmadık demişti.

    2. nebi, bende alonsocuyum ama yeter artık, bulaşma işte raikonene.. adam hasarlı araca göre gayet harika sürdü, ben çok iyi takip edemedim ama griddeki en iyi süren pilot gibi geldi bana. Vettelden de baya iyi kalktı işte.

      1. mesel kimi değil.hala anlamadınmı 🙂

        1. Unstoppable avatarı

          yalnız mesele şu an ne gerçekten anlamadım kardeşim ortada bir mizah muhabbeti varsa söyle haberimiz olsun yoksa da bu tarz yorumlarını bitir artık lütfen çünkü sıkıldım bu sitedeki tartışmalardan ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir