Ecclestone Horner’ın ‘Eşitleme’ Önerisini Destekliyor!

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone Red Bull’un ‘motor avantajını en aza indirme’ önerisine destek verdi.

Mercedes sezonun açılış yarışında baştan sona üstün gitmiş ve 40 saniye önde double yapmıştı.

Mercedes’in en yakın rakibi Ferrari 3. olurken, Renault motorlu Red Bull Ricciardo ile 1 tur geride ancak altıncı olabildi.

Bu durumun ardından açıklama yapan Red Bull, motor avantajlarının en aza indirilmesi için çalışma yapılmasını önerdi.

Reuters’a konuşan Bernie Ecclestone “Onlar yüzde 100 haklı”

“Max Mosley zamanında bir kural kolydu. Bir takım ya da motor üreticisi Mercedes gibi çok büyülü birşey yaparsa FIA devreye girebilir”

“Herkes Mercedes’in birinci sınıf bir iş yaptığını kabul ediyor. Ancak işleri biraz değiştirmeyi denemeliyiz. Bence bazı şeylerin seviyesini değiştirmeye ihtiyacımız var”

“Yapmamız gereken şey Mercedes motorunu dondurup diğer takımların onu yakalamasını sağlamak olabilir. Hrkesin ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Değişklikler yapılması için FIA’ya destek vermeliyiz”

“Olabilir mi? kim bilir. Dieter bir spor adamı ve yenildiği içn vazgeçeceğini sanmıyorum. Eğer kazanmış olsaydı durdurmak daha kolay olurdu” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone Horner’ın ‘Eşitleme’ Önerisini Destekliyor!” için 57 yanıt

  1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    Test yasaklarını kaldırın, hala yakalayamıyorlar ise”Kusura bakmayın daha ne yapalım, sizde kapasite yokmuş” diyin olay bitsin. Mercedesin ne günahı var bu işte.

  2. motor geliştirilmesinin dondurlması f1 e yapılmış bir hakarettir eğer maliyetler azaltılması isteniyorsa iiş birden turboya geçip motor dondurmayla olmaz Allah aşkına 1yılda ne kadar gelişilip stabil olunur!!! bazı yılları saymazsak atmoserik motorlarda yıllarca gelişim sürdü milyarlarca dolarlar harcandı fia biraz mantıklı olmalı iş turbo olnca emekleme evresinde harcanalar çok görülmemeli f1 izleyicisini kaybettiği an bitmiştir nokta

  3. şu konuda ferrari taraftarının konuşması bile yeterince komik.

  4. Saçmalık.Eşitleme nedir, Bernie her zaman ki konsomatrislik rolüne soyunmuş .Redbul a gelince Ne zaman çuvallasalar, Yok;F1 i terkederiz…. tehditler,B..k terk edersin,Yok;Sınırlamalar kalkmalı..,yok rüzgar tüneli,Ulan sana verilen veya verilmeyen haklar herkes için aynı,Hadi geçen sene yeni motorlar yapılmadan mercedes fia ya yakında öndeydi,bu sene ne değişti,Bir sene armut mu topladın.Mercedesin nasıl bir teknolojiye sahip olduğundan da bi haberler demekki,Mercedes bu motor teknolojisinde,Ferrari ve Renault un farkında bile olmadığı birşey keşfetmiş olacak,bu fark ondan.

    1. Oyle birsey olabilir mi bilmiyorum ancak Ferrari Mercedes motor departmanından önemli kişileri transfer etti boyle birsey olsa farkında olurlar gibi.

  5. Ne günlere kaldık yahu.Mercedesi durdurmanın
    Zihni sinir projeside benden Mercedesler bir yarış tan sonraki ilk yarışı pas geçsinler. Diğerleri belki bu şekilde puan farkını kapatabilirlet

  6. Mercedesin farkı motordan değil güc ünitesi ne Saçma bi formula yaa ne hallere düştü enerji dönüşüm formulaya düşürdüğü hale bak

  7. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Kardeş her yarışı baştan sona alıp giderken aero paketlerinin eşitlenmesi ya da EBD’nin kaldırılması için çabalasaydın şimdi herkes seni alkışlardı ama sportmenlik denen şey hiçbirinizde yok. Avantaj sizde olunca normal başkasında olunca kaka

  8. Ecclestone yeni mootor donemi baslamadan mercedesin fia ile yaknlastğnı ve herkezden daha once motorlarla tanşp daha ayrntlı şeyler oğrendiğini ve o üstünlüğün bu yuzden oldugunu soylemiş
    Ne dersek diyelim
    .

    1. Evet o haber çok ilginçti.Ama asıl sorulması gereken soru,o zaman mr.ec sen neden ve nasıl buna müsaade ettin.Geleceği hiç mi görmedin ?Babam’a diyorum ki baba neden izlemiyorsun artık F1’i,cevabı ise açık ve net; her yarışın 1.ve 2.si belli olan yarışı neden izleyeyim?İşte tüm dünya geneline baktığımızda da insanların bir bölümü böyle düşünerek,yarışlara gitmemeye,hatta evde izlememeye başladılar.Kısacası F1’i soğuttular insanlardan! Şimdi MR.ec pirincin taşlarını ayıklamaya çalışıyor.Anca ayıklarsın..

  9. arkadaşlar rebbull öndeyken motor olarakmı öndeydi aero ile öndeydi ve fark bu kadarmıydı hatta mercedes motoru ozaman ki motorlar arasında yine en üstündü mercedes gibi hiç biri üretici motor üretemez eğerki bir sıfırlama olmaz sa şunu açıkca yazmak gerekir önümüzdeki 5 yıl f1 izlmeyin çünki mercedes şampiyon pilotu kim olursa olsun redbull baskındı ama alonso kafa tutuyordu kimi yarış hamilton fark atıyordu hatırlayın lütfen avantajı newey zekası idi ama motor avantıjı aero ile kıyaslanmaz istersen uzay aracı yap motorda bariz fark var ise yarışmak anlamsız demek istediğim ben bir f1 sever olarak takımlarla işim olmaz makul bir rekabet düzeyi olmazsa bnm için sezon bitmiş başlamış bir önemi yok

  10. Bernie’nin FİA ve Mercedes hakkında bomba bir açıklaması var gün içinde haber eklenir siteye.

    1. Aynen ben rusvet kokusu bile aldim o haberde . Bakalim ne cikacak. FIA ve bernie rahatsiz mercedes dominasyonundan .

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Mercedes’in FİA’ya yakınlaştığını belirtmiş sadece .FİA rahatsız değil rahatsız olan baştan beri Bay E Mercedes ile kanları uyuşmadı.

        4 yıl Redbull dominasyonunda paragözün hiç böyle açıklamalarını gördün mü.

        Ortada bir rüşvet varsa o da Redbull motorları değiştir diye BAY E’ye para vermiştir yada ucunda bir çıkarı vardır. 🙂

        1. SCUDERlA FERRARI avatarı
          SCUDERlA FERRARI

          1000 km illegal test ve daha motor kuralları kesinleşmemişken kullanılması düşünülen motorların teknik detaylarına sahip olma gibi kirli işlere bulaşmış takımını ne yüzle hala burada savunuyorsunb objektif ol biraz.

          1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
            Lewis-Hamilton(#TeamLH)

            Savunduğun takımında bir zamanlar FİA ile yakın olduğu unutma.

            Ben her zaman diyorum hiç bir takım temiz değil bu geçmişte de böyleydi şimdi de böyle ilerde de böyle olacak.

            1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
              [VET^01] #ForzaFERRARİ

              Lewis-Hamilton(#TeamLH) Kirlisini temizini boşver olanlar olmuş dostum.Yaptığı doğrumu değil.O yüzden başkası da eskiden yaptı bizimkiler de şimdi yaptı siz eskilere bakın hiç bir takım temiz değil diyip kenara çekilip savunmak doğru bir şey değil..

              1. Messier 92 (ex always) avatarı
                Messier 92 (ex always)

                Elinde hiçbir somut bilgi olmadan bu kadar spesifik bilgi vermek,Bu yaptığın çok doğru gerçekten tebrik ederim.Anlaşılan bernie ile (bknz. rüşvetçi en iyisini bilenlerden hemde:)) sabah akşam telefonlaşıyorsunuz galiba.

              2. Kesinlikle katılıyorum sana,önceden yapılmış diye,bugün ve gelecekte de yapılır mantığı çok saçma.Mercedes fanları biraz daha objektif olmalı.İzlediğiniz yarıştan nasıl zevk alabiliyorsunuz?Aynı şey Ferrari’de yaptı demişsin ”Hamilton”,ama o zamanlar,Ferrari MClaren’le kıyasıya mücadele ediyordu.Redbull’da hiç bir zaman bu kadar baskın olmadı,Fernando herzaman Vettel’in ensesindeydi!!!

  11. Yada değişik bir fikrim var.. Mercedesin motorunu donduralım, Bernie Ecclestone ve Marko Paşa da onu yalasın.. Hatta isterlerse dondurmadan önce üzerine redbull döküp farklı bir tat da sunabiliriz.

  12. şimdi herkes elini vicadanına koysun.. hadi ..REDbull un yaptığı… gerçekten şaka gibi.. hatta o çoktan ölmüş ama gömülmeyi unutulmuş.. BURNIE.. bildiğin saşçmalıyorlar… hatta neyin kafasını yaşadıklarını da redbull çarpıyor diye yorumlanabilr..

    biri de çıkıp şunlara demiyor ki… ” HORNER gel yavrum… bak McLAREN bükemediği eli öptü.. gitti …aynı motor verildi… ki söz konusu motor da değil.. motoru aldılar MERCEDES’ ten ama geliştiremediler ..çalıştıramalar… olmadı.. sen de 4 sene domnie ettin sezonu.. sonra v6 ya dönünce çuvalladın.. yok şaşi dar geldi dedin yok ERS dedin… tamam.. şimdi gerçekleri konuşalım.. şimdi git MERCEDES e al sana para bilader… ver motoru… yahu kardeşim F1 tarihinin en çılgın mühendisi senin kampında… al motoru madem sorun motorda değil.. çağır NEWEY i al kardeşim sana çuvalla para.. ellerinden öper de geç… ondan sonra şu ağlamaktan da bi vazgeçsinler… yok olmuyorsa.. gitsin gazoz satsınlar…. bu ne böyle yaaa…. ilk okul çocujları gibi…

    1. Sen kafan cidden cok guzel. McLarenin ayni motoru aldigini nereden cikardin. Zaten gecen seneki motor dogru durust wokinge bile gitmedi. Yaristan once mercedes muhendisleri motoru takiyor yaristan sonra muhurlerini kntrol edip geri aliyorlardi. Yani yok oyle bir durum senin dedigin gibi. Hem zaten mercedes ayni motoru mclaren e verecek kadar akil sagligini yitirmedi.

  13. Redbullun rüzgar tüneli yasaklansın önerisi zaten Neweyin ayrılmasından ziyede Mercedesin olağan üstü bişasi

    çıkarmasıdır Toto demişti zaten azami hızımız Williams Ve Ferrrariye göre daha az diye ama aero ve motor şasi

    güç ünitesi uyumu had safhada olduğunu belirtmişti bunu bilen Redbullda böyle fikirler atıp duruyor piyasaya..

  14. Erdim Şevket avatarı
    Erdim Şevket

    Hayatımda okuduğum en saçma açıklama galiba. Bir takım baskın olabilir, baskın diye insanlar sıkılabilir. Ama böyle bir şey kabul edilemez; eğer başkalarının onları yakalamasını istiyorlarsa herkese eşit geliştirm hakkı verilmeli. Mercedes’i durduralım nedir ya..

  15. Bir Ferrari taraftarı olarak Mercedes’in yaptığı işe çok büyük saygı duyuyorum ve bu redbull dangalaklarının ortaya attığı fikri salakça buluyorum.. Kendileri 4 sene şampiyon olurken eşitlenme istemişlermiydi? Ama aero sayesinde ama motor sayesinde yada her ikisi birden iyi diye bir takımın gelişiminin önünü kesmek neyin kafasıdır? Saçma çok saçma..

  16. Bernie sana bir sorum olacak (keşke görüp de cevaplayabilsen)

    A. Newey neden bu sporu bıraktı ?
    El cevap: Kurallar aşırı sınırlayıcı ve gelişime kapalı olduğu için.

    Hadi motor farkları vs tamam, atı alan üsküdarı geçti anladık ama aero paketinin gelişim alanını kim daralttı ?
    El Cevap: Sen ve senin bunak takımın.
    (Bu neden önemli biliyor musun; geçen sene sezon içerisinde renault’un güç açığını, A. Newey aero paketi ile bir nebze olsun gidermiş ve takımı 2. sıraya kadar çıkartmıştı. Bu sene siz o yolu da tıkayınca adam “yeter ulen, ben bu oyunu bozarım” diyerekten basıp gitti.) Şimdi sen diyorsun ki “aradaki farkları kaldıralım !!!”

    Lütfen artık sporun üzerinden o ihtiyar ellerini çek, git ve bizi rahat bak !!!

  17. “…Max Mosley zamanında bir kural koyuldu…”

    .

  18. yok ya niye uraşıyorsunuz 😀 mercedes pilotlarına her yarışta 10 tane zorunlu pitstop verin gitsin 😀 😀 😀

  19. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Mercedes’i durdurup diğerlerini geliştirtmek kadar saçma bir fikir olamazdı.Adamlar motor yapmış ve galiba 500 milyon euro kadar bir yatırımları var.Renault ve Ferrari beceriksizdi..Şu an ise tek beceriksiz olan Renault. Ferrari düzeltmiş gibi motorunu. Hatta bu motor çok az yenilik içeriyormuş falan diyordu Ferrari taraftarları. Eğer tam güncellenmiş motorlarını getirirseler yarım saniye birden fırlayabilirler bile.

  20. Aslında şuanki durum tam Bmw’lik.Redbull ikna ederse Bmw-Redbull efsane olabilir.Ben gelebileceklerini düşünüyorıum diğer otomobil üreticilerinin de ancak Mercedes’in şuanki baskınlığından çekiniyorlar birazda.Renault Fabrika takımı ile tekrar spora dahil olursaki şuanda açıklamalar bu yönde, Redbull rüyasında bile göremez şampiyonluğu.

    1. Birileri gelsin elbette. Vw’nin kendisi de gelebilir. Red Bull ile pek sıkı fıkılar.Mercedes’in burada tabiri caiz ise malı götürmesi diğer alman üreticilerin dikkatini çekmemiş olamaz.

    2. Benzer beklentiye Honda ile girildi hatta McLaren üzerinden MB verisini çalarlarda kolaylık olur diye…. Ancak berbat olmanın dışında olmadığını gördük. Şuan gridde mevcut koşturanların dışında dışarda ki hiçkimsenin hemen şansı yok. Redbull bu işin olacağına inansaydı birkaç üretici var ortak girişirdi para gani tesisleşmede iyi gidiyor. Mclaren da göze alamadı kendi motorunu yapmayı hadi onları anlarız onların para sorunu var. Bu adamlar yıllar öncesinden onlarca toplantıyla, değerlendirmeyle bu işe giriştiler Renault motor çöpe attığı (V4 1,6) halde çakıldı Ferrari büyük hata yaptı çakıldı. Ancak toparlayabilmesi de içerde olması yarışıyor olup görmesinde. Hatırlarsanız küçüklerden bir üretici de sonuna kadar toplantılara katılmış ancak ne olduysa cesaret edemeyip sonunu getirmediler işin test production’ında kaldı. Böyle devasa değişimlerde yarışmayanların işi hadsizce zor. Sorun sadece blok da değil ers de zorlanıyor hepsi. Bence bu işin birkaç yılda veri, tecrübe ağı oturmadan bmw girse de çakılır toyota girse de çakılır kim girerse girsin. Mühendislerin iyice bi hazmetmesi lazım ilk önce olayı.
      Benzer şeyler 80’lerin değişimi, turbosunda da yaşanmış yürüyebilen yürümüş geri kalanı çakılmış.

      1. Toyota LMP1’de bunu kullanıyor. Entegre etmeyi deneyebilirler. Audi zaten zerre anlamıyor, LMP1’de Williams paketini kullanıyor.

        1. Neyi kullanıyor anlayamadım?

          1. Toyota hibrid sisteme sahip. Bir şekilde entegre edecek birikimlerinin olduğunu düşünüyorum. Audi ise bildiğim kadarıyla hala Williams’ın flywheel sistemini kullanıyor. Zerre çakmıyor olmalılar 😀

            1. Kastı şimdi anladım.:) Sahip ama onlar F1 düzeyinde değil. F1’in 3rd party tedarikçileri ve takımlar sadece kendine ve F1’e sağlıyorlar bunları. Diğer serilere sattıkları ilk geliştirme nasyonunda. Hatırlanırsa marelli’nin kers’i diğer serilerde hayat bulması 2-2,5 yıl almıştı.
              Williams’ın kinin durumu çok daha farklı onu kendilerince tercih etme nedenleri olabilir ucuz hafif ideal falan gibi. Onu baştan birinin geliştirmesi mantıksız olurdu. İyi yürüdü o iş seviniyorum. İlk geliştirdikleri yıl burada inş bu sistem devam eder dünyaya kazandırılır diye yazmıştım sonra takip etmedik. Geçen sen demiştin.
              http://www.gkn.com/landsystems/brands/hybrid-power/technology-and-innovation/Pages/default.aspx

              Audi kendisi de uğraşıyor bu işlerle ama reklamların dışında çok iyi durumda olduğu yazılıp çizilmiyor. Almanlardan bmw ve porş daha iyi durumda gibi sanki.

      2. audi belkide araştrıyordur domenicalliyi aldılar sonuçta tifosiler tarafından sevilmese de dışarıdan bakıldığında f1 de olmazsa olmaz devasa bir takımın kovulan elemanı tecrübeli de belkide audi 1-2 sene araştırıp bu işe girmenin artısını eksisini tartıp karar verebilirler …

  21. F-one-Driver avatarı

    Ulan bende geçen gün teklifi toto wolff yaptı, horner ise karşı çıktı sandım, yani mercedes bu kadar öndeyiz ve zevk almıyoruz yarışlardan, bu yüzden eşitleme yoluna gidelim dedi horner da buna karşı çıktı, adilce savaşalım dedi sandım:))) totoya bi ton laf salladık horner ı da övdük, kafam olmuş lüleburgaz:))) mesele şimdi anlaşıldı, görünen o ki mercedes i durdurma planları gelmek üzere, ama bu plan motor dondurma olursa hayatta yetişemezler bu sezon…

  22. En büyük hata turbo motorların daha ilk yılında dondurulmasıydı. Bu açık ve net. 2014’e iyi başlayan takım bu şekilde en az 2-3 yıllık bir avantaj elde etti.

    Yapılması gereken ilk birkaç sene sezon içi gelişimi serbest bırakıp motorları öyle dondurmaktı. Şimdi düzelt düzeltebilirsen.

  23. Bu da neyi destekleyeceğine karar veremedi….
    Binek otomobilciler almışlar gücü elinden ‘almanyada kestiler tabi ayaklarını’ bi öyle bi böyle zırlayıp duruyor değiştirtemedi makineleri şimdi kıvranıp duruyor f1 bu şekilde para basamayacak diye.
    Mercedes’e birşey yapamazlar aero ile duracak gibi değil adamlar durum Redbull döneminde ki gibi değil küçük çözümlerle olsun. Dondurma felan hikaye adamları haksızca dondurursan yakalanmayı bırak gelecek sezonlarda geçilirler birşey yapamaz elleri kolları bağlanır.
    Radikal birşeyler yapmaya kalkışırlarsa zaten MB’i tutamazlar yine yönetim kurulu inanmıyorlu haberler okumaya başlarız. FIA, dünya otomobil federasyonunun karşısında duramaz. Zaten makineleri değiştirmeyi düşünen de yok boş söylenip duruyorlar 2019’a kadar sadık şekilde planlarına devam….
    Başka binek otomobilcilerde gelsin Marci.. alabiliyorsa alsın bakalım hayal ettiği şampiyonlukları. 🙂

  24. bu eşitlemeleri neden meşrubat takımın dominant zamanlarında düşünmüyordunuz diye sormazlarmı adama..

    hani onların herşeyi legaldi..

    diğerleri çalışamamıştı yapamamıştı durumları

    şimdi ibre meşrubat takımına doğru döndü..

    demekki çalışmakla olmuyormuş başka bir şey bu.del esnet egzostla olacak kadar basit değil yani hee

    hep söyledik kesep döner sap döner diye..

    1. bence bizi durdurmak için elinden geleni yaptı FIA yasak üstüne yasak koydu her seferinde geri dönmeyi başardık. ama bu durum farklı motor çok bizim elimizde olmayan bir durum. Ama her zaman sezon içi yasaklara karşıyımdır adamlara helal olsun demekten başka çare yok.

  25. bari mantıklı öneride bulunun, sezon içi klasmandaki durma göe fazladan test imkanı gibi yada önceki senenin klasmanına göre yanlıs hatırlamıyorsam bi 8-10 sene önce 1-2-3 antrenmanlarda önceki senenin ilk takımı 2 , kalanlar 3 aracla test yapıyordu. yada buna benzer birsey…
    toptan gelişimi durdurmak cok saçma…

  26. Mercedes’i her yarış gridin sonundan başlatsınlar. 😀 Ama yine 1.olurlar Monaco haricinde 😀

    1. Aslında uyar.Ama her yarış o kadar zorlayınca motor dayanıklılığı sorun olabilir.Şov olur güzel olur.

  27. Şaka gibi bir açıklama, Redbull 4 sene turnuvayı domine ederken, Mercedes gelişim için çalışıyordu ve bugünlere geldi gelirkende taraftarlar desteklerini devam ettirdi. Mercedes Fanlarına büyük ayıp olur…

  28. Mustafa Kemal avatarı
    Mustafa Kemal

    Şaka gibi bir yorum… Siz 4 sene bu mücadeleyi domine ederken biz buralara gelebilmek için çalışıyor ve taraftarlar olarak sabırla bekliyorduk…

  29. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    mercedesin motoru dondurulup diğer takımlara izin verilme gibi bir şey olursa bence ferrari mercedesi 2015 e gömer :))))

    1. Bu daha once yapildi.Daha once aglayip aldiklari gelisim izni ile sampiyon olan Reno idi.Demistim diyorum.Reno esit sartlarda yarisamaz.Boyu ve klasi yetmez.
      Buda bu hafta yasananlarin onceden tasarlanmis bir dumen oldugunu dusunuyorum.

      1. Biraz fanatikliği bir kenara bırakın bilmiyorsanız da araştırın konuşun
        2005-2006 da Şampiyon kimdi? Mercedes motoru o sırada ne yapıyordu 🙂
        2005-2006’da gelişim izni mi vardı? motorlar da dondurulmamıştı.
        2006’da şampiyon olan en yüksek deviri çeviren motor (motorlar 2006’da donduruldu) nasıl gerilere düştü.
        cevap : Renault motorlar donduruldu diye Virgy(F1 motor tesisi) kapattı ama diğerleri kuralların açığından yararlanarak gelişim yaptı.Sonra verilen izin sadece önceden yapması gereken gelişmeleri yapabilsin diyeydi ve tüm üreticilerin onayı vardı.

        2006’da Renault’u durdurmak için mass damper yasaklanmıştı sezon ortasında aynı şekilde 2004-2005 de Ferrari yi daha sonra da Redbull’u durdurmak için yasaklamalar oldu .yine redbull için konulan yasaklar sezon ortasındaydı
        Mercedes için sezon ortasında daha bir yasak gelmedi

        Önce V4 olarak kararlaştırılan yeni motorlar bil bakalım 1 yıl sonra kimin çekilme baskısıyla V6 oldu
        cevap:Mercedes
        1 yıl önce projeye başlayan hangi takım otomatik olarak milyon dolarları çöpe atıp 1 yıl geriye düştü
        cevap:Renault

        Bunlar ŞUAN İÇİN Merdecesin iyi Renault’un kötü motor yaptığını deiştirmez ama Mercedes de sütten çıkmış ak kaşık değil

        1. Mercedes gp avatarı

          Geçen sene mercedesi durdurmak için süspansiyon sistemini degişmediler mi herkes mercedesin yavaşlıyacagını sanıyodu ama öle olmadı dimi? Mercedesin motorunu dondurma gibi bir düşünce çok çocukça f1 bu motorsporlarının zirvesi. O yaşlı bunak mercedesin motorunu dondurcagına v10 motoru ve aerodinamikte sınırsız savaş zamanını geri getirsin bizde gercek f1 izliyelim

          1. FRIC’ten sonra tek kaybeden Lotus oldu. Ben ne Red Bull’un ne de Mercedes’in FRIC’ten bir şey kazandığını düşünmüyorum.

            1. Mercedes gp avatarı

              Ufakta olsa mercedeste denge kaybı yaşatmıştı pilotların dedigine göre

  30. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Yapmamız gereken şey Mercedes motorunu dondurup diğer takımların onu yakalamasını sağlamak olabilir.

    Yorumsuz.

    1. Bu durdurmaya yetmezse, bence Mercedes’e lastikte vermesinler 🙂 Lastiksiz sürsünler 🙂

      1. thekingofspa avatarı

        Mercedes 1 tur geriden başlasın bari 🙂

    2. Oha lan derim, başka da bir şey demem. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir