Ecclestone Manor’a Sert Çıktı

yazar:

kategori:

Avustralya hafta sonunda hiç piste çıkmayan Manor, Bernie Ecclestone’ın sert eleştirlerine maruz kaldı.

Zamana karşı yarışı kazanarak Avustralya’ya 2015 aracını yetiştirmeyi başaran Manor, tüm hafta sonu boyunca tek bir tur dahi atamadı.

Daha önce açıklama yapan Ecclestone, Manor’un para ödülünü aldıktan sonra Formula 1’den ayrılacağını söylemişti.

Ancak FIA yaptığı araştırmada Manor’un Avustralya’da yarışabilmek adına elinden geleni yaptığına kara verdi.

Reuters’a devam veren Ecclestone “Manor’un yaptıklarına asla izin vermemeliydik. Bu bizim suçumuz. Ben bunun olacağı konusunda daha önce uyarmıştım”

“Takım Avustralya’ya hareket etmeyecekti. Silah zoruyla onları buraya getiremezsiniz”

“Şimdi onlarla uğraşmak zorundayız. Çünkü onlar yarışa katılmadı. Melbourne’deki nakliye paralarını ödemek zorundalar” dedi. Formula 1 Bahisleri için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Uzun süre banka kontrolünde yer alan Marussia, daha sonra yatırımcı bulmasıyla birlikte yarışma hakkını elde etmişti. Ancak yarışma hakkını elde etmesi yeterli olmadı çünkü önce Manor’un 2014 aracıyla yarışması için izin alması gerekti.

Bu konuda izin gelmemesi üzerine 2014 şasisini mevcut kurallara göre değiştiren Manor, Ferrari’nin 2014 motoruyla ilk yarışa gelmeyi başardı.

Ancak motor yazılımı gibi bir çok konuda sorun yaşayan Manor, aracı çalıştıramadı ve ilk yarışa katılamadı.


Yorumlar

“Ecclestone Manor’a Sert Çıktı” için 5 yanıt

  1. Çetin Ösken avatarı
    Çetin Ösken

    At yarışlarındaki gibi handikap puanı uygulanmalı. Üstünlük kuran takıma/takımlara diğerlerinin yetişebilmesi için dengeleme yapılmalı. Yoksa 4 yıl Redbull izlediğimiz gibi 4 yıl da Mercedes izleriz.

  2. Sırf para ödülünü almak için gelmişler. Yarışma niyetinin olmadığı açık.

  3. “-Günümüzün en iyi pilotları olarak kabul edilen Michael Schumacher,Fernando Alonso ve Kimi Raikkönen’i F1’e kazandıran takımların(Jordan,Minardi,Sauber) bu yıl F1’den ayrılmaları da ilginç bir detay.”

    Bu yazı ufak bir google araması ile karşıma cıktı. Küçük takımlar ve büyük takımlar bu yarışın bence herşeyi..

    Perez birkaç yıl evvel milyonluk takımları yenip gp kazandı. Ben şahsen sevindim. F1’i Bir takımın domine etmesindense her yarışın çekişmeli birkaç pilot arasında geçmesini, orta ve arka bölümde çekişmenin olmasını yeğlerim. F1 candır, Küçük takimlar heyecan.. Saygılar..

    1. Jordan Force india minardi toro rosso sauber sauber olarak devam ediyor.Perezin yaris kazandigini hatirlamiyorum.Maldonado olmasin.

  4. Böyle takımların F1’e ne faydası var? Sırf kalabalık olsun diye ekonomik sıkıntıları olan firmalar F1’e sokulmamalı. Sonuçta fukara sporu değil bu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir