Boullier: Ne Zaman Rekabetçi Olabileceğimiz Belirsiz

yazar:

kategori:

Jenson Button’ın 11. ve iki tur geriden sonuncu olduğu yarışta takım aşırı ısınan MGU-K’yı korumak için motorun gücünü fazlasıyla sınırlamak zorunda kalmıştı.

McLaren yarış direktörü Eric Boullier Honda motorlu ekibin tekrar rekabetçi olabilmesi için bir süre vermeyi reddetti.

“Bir zaman sınırı yok. Şu an bulunduğumuz yerden başlıyoruz ve temelimiz bu, biraz tavuk ve yumurta döngüsüne benziyor.”

“Aracı geliştirebiliriz, ancak yeterince hızlı gitmezseniz lastikleri çalıştıramazsınız ve çok fazla performans kaybedersiniz. Aracın performansını ve kapasitesini artırdıktan sonra daha fazla performans da ortaya çıkacaktır.”

“Bu yüzden başlarda çok fazla potansiyel çıkarmalıyız, ancak ne zaman rekabetçi bir sonuç elde edebilecepşmizi henüz bilemiyorum.”

Honda’nın motor programının şefi Yasuhisa Arai ekibinin sorunu çözmek için açık bir fikre sahip olduğunu söyledi.

“Ne olduğunu zaten biliyoruz ve adım adım ilerleyerek sorunun tam olarak ne olduğunu doğruladık. Bundan sonra yarıştan yarışa adım adım ilerleyerek çözümü uygulayacağız. Hedef tarihin ne olduğunu söylemeyeceğim.”

Takımda Honda’nın durumundan şikayet edenler olduğunu söyleyen Boullier yaşanan sorunlarda motorun tek etken olmadığını hissettiğini söyledi.

“Kazanabilecek bir aracımız olup motorun kötü olduğuna inanmıyorum. Araç yeni bir konsept ve temeli iyi ve sürülebilir olsa da hala bu konsepti geliştirmemiz gerekiyor.”

“Simülasyonda araç geçen yıla göre iyi, ancak aero ve araç dinamikleri gelişiminde birkaç ay içinde devasa geliştirmeler yapabileceğiz.”


Yorumlar

“Boullier: Ne Zaman Rekabetçi Olabileceğimiz Belirsiz” için 25 yanıt

  1. “Ne olduğunu zaten biliyoruz ve adım adım ilerleyerek sorunun tam olarak ne olduğunu doğruladık. Bundan sonra yarıştan yarışa adım adım ilerleyerek çözümü uygulayacağız. Hedef tarihin ne olduğunu söylemeyeceğim.”

    Anlaşılan Honda kendi zamanını bekliyor gibi bu takım şimdi ilk 3 de olsa eleştiri almaz mı alır gelir gelmez rekabetci olursa asıl sorun burda demektir herkes ilk yıllarda sorun yaşadı Honda sorunu biliyor ama uygulamıyor güç ünitesindeki veriler bunu gösteriyor honda mercedes kadar güçlü mü ? güçlü olmaması için bir sebep varmı ? Honda adı üstünde Motor konusunda en güçlüler arasındadır bence Turbo sezonu olduğu için döndüler ve istediği motoru yaptıklarında mercedesin sezonu bitmiş olacaktır red bullun ki bittiği gibi..

    1. ne yani honda sorunu biliyor ? ama çözümü uygulamıyor bir pilotu yarış günü piste giriş turunda yolda kalıyor diğeri sonuncu oluyor üstelik 2 tur geride yarışı tamamlıyor … bence honda sınıfta kaldı ha sorun var elbette o sorunu çözünce belkide birden ilk 3e oynayacaklar bunu bilemeyiz ama sorunu testlerde de bulmuşlardı ve yeni ürettikleri parça da sorunlu çıkmıştı … inşallah honda bir an önce toparlanır mercedese olmasa da ezeli rakibi ferrari ile mücadele eder de en azından 2. en iyi takım olma yolunda williams ferrari ve mclareni çekişirken görürüz gerçekten güzel olurdu …

  2. MERCEDES AYRILMAKLA EN İYİSİNİ YAPTI 2007 2008 2009 EN GÜÇLÜ MOTOR MCLARENDEYDİ SONUÇ -0- a yakın bu fırmanın hbrıd Mercedes motoruyla 2014 de yaptıgı ortada CACIK olmaz MC den

    1. 2010-11-12-13’de saysaydın sanki o dönem farklı motor kullanılıyordu.
      Madem McLaren’den bir cacık olmuyordu kendi takımınız Mercedes motoruyla Redbull-Renault dominasyonunu neden durduramadı ? En güçlü motorsunuz ya(!)
      Sahi EBD için kaç motor yaktınız ?
      Yakıt tüketiminde Renault ile hangi seviyedeydiniz haberiniz varmı ?
      Geçen seneyi örnek vermişsin bak Massa nediyor “Mercedes ile Aynı Motora Sahip Olmayabiliriz. ”
      Müşterilerine kendi kullandıgı motoru vermeyi bırak atak butonunu dahi kullanmalarına izin vermeyen mercedes varken motor sagladıgı ekiplerden ne gibi bir başarı beklersin ki ?

  3. ben uğur ercan kardeşimin yorumuna aynen katılıyorum…Mclaren Honda ile motor sözleşmesini yaptığı gün… hemen ilk yarışa… sürecekti… varsın grid cezası yesin.. en azından JEREZ de hani onu da geçtim CATALUNYA ya..kadar motor..ve aero dinamik yazılımlar da çok ileri gitmiş olurdu… sezon öncesi şayet
    HONDA rekabetçi bir motor ortaya çıkarmış olsaydı…pazar payını da arttırmış olurdu… ben ALONSO nun hatta BUTTON ın bile sene sonunda (eğer HONDA nın durumunda bir ilerleme olmazsa ) F1 den ayrılacağına kesin gözüyle bakıyorum…

  4. Bence Honda ve Mclaren planlama hatası yaptılar

    Madem bu kadar sorun yaşanacaktı motoru 2014te verebilirdi 1sene bekledinizde ne oldu durum ortada
    gecen sene herkesin sıkıntı yaşadığı bi sezon olacağı belliydi ve Hondanın durumu bu kadar sırıtmazdı ve bol

    pist üstü test imkanları olurdu bu senede Alonsoyla beraber daha iyi bi başlangıç yapabilirlerdi

    Ama bi sene motoru daha iyi geliştireceklerini sandı herkes hatta Mercedesten kopya cekebilirler diyorlardı

    Ama sonuc tam bi hüsran ve boşuna giden koca bi sene oldu kaldıki gecen sene motoru piste ındırseler suan Williams Ferrari Redbull arasında biyerlerde olurdular…

  5. mclaren ın mercedes ten ayrılmasını haklı buluyorum.zıra mercedes ın ıddalı oldugu sampıyonada sıze aynı guc unıtesını verecegı dusunulemez.
    bakım massa daha ılk yarısta bu durumndan sıkayetcı.

    fakat ben neden honda dıyorum.hanı malı kaynakları yetersız derım ama fırma olarak her alanda parasal yonden hıcbır sıkıntının olmadıgını ısrarla dıle getıren ron dennıs neden kendı motorlarını uretme fırsatlarını elının tersıyle bır kenara ıtıyor.

    1. bence birazda ticari düşünüyor. kendi motorunu yapsa daha çok maliyet olacak.ama hondadan motor alırken bildiğim kadarı ile bir ücret ödemiyor. birde honda geçmişte yaşanan başarılar var.bunu düşünürek seyirciyi biraz daha fazla cezbetmeye yönelik bir girişim olarak görüyorum.

      1. bedava motoru toyota motorları ıle kurulacak ortaklık ılede elde edebılırdı.
        malum toyota yarıs serılerı ıcın motor urettıklerı almanyadakı bırımı ve takımın merkezı su an f1 takımlarınca kıralanabılıyor.
        2011 sezonunda ferrarı ruzgar tunelını kıralamıstı

    2. Messier 92 (ex always) avatarı
      Messier 92 (ex always)

      Bu Konu daha öncede sitede gündeme gelmiş tartışılmıştı.Mevzu maliyet falan değil diye düşünüyorum,motor yapmak öle kolay bir şey değil üstad michael’a sorulabilir konu 🙂

  6. Mclaren en doğru seçimi bu yaptı Mercedes’te kalsa ağzıyla kuş tutsa şampiyon olamayacaktı
    nasıl olsa bu sene Mercedes dominasyonu kırılmayacak Mclaren ve honda bu seneyi geçiş yılı olarak kullansınlar

    1. Kesinlikle haklısın. Şuan yapabilecekleri en iyi seçimdi. Yoksa Mclaren gibi bi takım 2. liklerden yetinmez.
      Mercedes şampiyonada oldugu sürece elindeki en iyi motoru vermeyecekti. Ama şuan sadece Mclaren için çalışan bir Honda var. Williams ın durumu bile gözler önünde ilerleyen yarışlarda Ferrari ile Williams arasındaki fark çok daha açılacaktır. Ama ben Mclaren ın senenin sonuna doğru çok iyi işler yapabilecelerini düşünüyorum. Hatta şuan Mercedes e kafa tutma potansiyeli olan tek takım bana göre.

      1. SCUDERlA FERRARI avatarı
        SCUDERlA FERRARI

        yahu ortada daha hiçbirşey göremedik ama herkesin kesin kanısı araç gelmiş geçmiş en hızlı araç ya he he .

        1. F1 den anlyanlarla anlamayanların farkı diyelim biz ona 😉

        2. Dostum mevcut durumlarda Mercedes i yenebileceğine inanıyo musun sen diğer takımların?
          Sanki Ferrari gelişcek Mercedes uyuyacak sanıyosunuz,risk almadan farkı kapatamassın.
          Şuan her konuda lider olan bi Mercedes var adamların aerosu da iyi. Ha Mclaren da bu riskten başarı ile ayrılamaya bilir ama bence 5 yıldır Ferrarinin yaptığından daha cesurca bir hamle yaptılar. Tur başına sıralamada 1,4 sn ,yarışta ise istedikleri zaman 1 sn üzeinde fark attılar.
          Sen sanma ki yarış temposunda 0,6 sn civarı. Hamilton isteği zaman tur başına 1 sn üzerinde fark atıyor.

  7. bir sene de sıfırdan yenilikçi bir araç yapıp yeni bir motora geçip bu yeni motor da sektöre yeni girmiş ise bu kadar yeni şeyin birarada tutuması mümkün mü sen liderliği oynamak istiyorsan ilk önce sağlam temellerle başlayacaktın 1 senelik planla şampiyon olunmaz

    1. Yaww arkadaşlar, McLarenin bu sene Şampiyon olmak için Honda evliliği yapmış olduğunu hangi McLaren yetkilisi söyledi ki, yorumlarınızı Şampiyon olacak bir takımın sezona başlaması gibi yapıyorsunuz. Çok sağlam temellere sahip bir araç olduğu, ancak motor sorunlarının çözümü halinde Ferrari veya Williams ile değil Mercedes ile rekabet edebileceklerini söylüyorlar. İlk yarışlarda nal toplayabilir McLaren ama bazı arkadaşların dediği gibi Mercedese tek rakip takım McLarendir. Diğer mercedes motorları sizce aynı güce sahip midirler, hayır. O halde mercedesi avlayabilecek alternatifi bence honda barındırıyor. Bu senenin meyvesini önümüzdeki sezon toplayacaktır Mclaren. O zaman McLaren’in stratejisine çoğunuz hak vereceksiniz. Belki de önümüzdeki sezon bu sene ilk yarışın ardından mızmızlanmaya başlayan RedBull gibi Mercedes mızıltıları başlayacaktır.

      1. cgdsny_Ferr avatarı

        dua edelim yada umalım da öyle de olsun.

  8. Mercedes’ten motor alıp Williams gibi olacaklarına en azından şu motoru geliştirmeye baksınlar. Mercedes’ in kendi kullandığı motordan daha farklı bir motor verdiğini söylüyorlar. Geride olmaktansa risk almaya değer diye düşünüyorum artık.

  9. En iyi çözüm tüp takmak bu arkadaşlara tur başına 10 sn NOS basma hakkı verilmesi lazım. Eh anca….

    O şikayetçi arkadaşlar bi kaç ay sonra fena patlar 🙂
    inş. malumun sözleşmesinde en az bir yarış kazandırma yoktur. 🙂

    Kendi eliylen düşmeye gör cocuhlara sakız olan

  10. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Sabırlıyız ve bekliyoruz efendim. Mclaren’in rekabetçi olmadığı bir F1 pek tad vermiyor. Dilerim kısa zamanda bu gerçekleşir.

  11. adamın birisinin trabant’ı bir gün arıza yapar. tamirciye verilir. adam trabant’ı teslim alır ve ilerlemeye başlar. Aracın performansı acayip atmıştır.ancak araç bir ileri bir geri gitmektedir. durum sonra anlaışılır ki trabant’a yanlışlıkla bir bmw cam sileceği motoru takılmıştır.

  12. hayırlısı dicegım ama her sey alonso ıcın alehıne calısıyor

  13. Sezonun ilk yarısı çok zor geçecek bu kesin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir