Mercedes Motor Planlarını Açıklamakta Acele Etmiyor

yazar:

kategori:

Alman otomobil üreticisinin motor sporları atronu Norbert Haug daha önce anlaşmaların Monza’ya kadar tamamlanacağını söymişti ancak şirketin Brawn GP’den hisse satın alma görüşmeleri kararları etkilemiş gibi görünüyor.

Haug, “Acelemiz yok ve anlaşmaları ne zaman açıklayacağımızdan emşn değiliz. Monza’dan önce olmasını umduğunu söylemiştim amabunun olup olmayacağından şu anda emin değilim”. diyor.

McLaren ve Force India ile mevcut anlaşması bulunan takımın Brawn GP ile anlaşmasını uzatması ve Renault motoru kullanan Red Bull takımına da gelecek yıl motor tedariği yapması bekleniyord.

Ancak anlaşılan o ki Brawn GP’den hisse satın alma kararı işleri karıştırmış durumda ve üç potansiyel kazanan takıma birden lastik tedariğinde soru işaretleri var. Ancak Mercedes-Benz ticari yararları nedeniyle dört takıma da motor tedarik etmek konusunda istekli.

Eğer Red Bull anlaşması gerçekleşmezse Mercedes, Renault ile anlaşacağı düşünülen Williams’a yönelebilir. Alternatif olarak da üç takımla 2010’da yoluna devam edebilir.

Ayrıca Haug, Rubens Barrichello’nun Belçika Granp Prix’sinde yağ sızıntısı sorunu yaşanan ve ardından alev alan motorunu yeniden kullanabileceğini doğruluyor.

“Motor iyi. Soğutucudaki bir yağ sızıntısıydı sorun, yağ aktı ve alev aldı. Sonunda pitlerde motor da dışından biraz yandı ancak motor kesinlikle iyi durumda. Yeniden onunla yarışabilir.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir