BMW: Lastikleri Doğru Kullanmak Monza'da Çok Önemli

yazar:

kategori:

Takım Belçika’da dördüncü ve beşinci olarak sezonun en iyi puanlarını almıştı ve benzer özellikteki Monza’da da güçlü bir performans bekleniyor.

Theissen, “Araç iyi durumda. Düşük downforce ayarlarında olacak ve rekabetçi olabileceğimizi düşünüyorum. Ancak lastiklerin durumu önemli. Valensiya’ya getirdiğimiz gelişim paketi çok iyi çalıştı ve özellikle Belçika’da orta downforce ayarlarında iyiydi. Spa’da lastik performansının da faydasını gördük ki bu tüm takımlar için iyi değildi.” diyor.

Robert Kubica ise Belçika yarışında neden sıralamalardaki kadar iyi performans alamadıkları üzeride çalışmaları gerektiğini söylüyor.

“Belçika’daki performans aracımızın düşük downforce gerektiren pistlerde ne kadar rekabetçi olduğunu gösterdi ve bu Monza için de olumlu bir işaret. Ancak sıralamalarda yarışta olduğundan çok daha rekabetçiydik ve araç cumartesi günü kesinlikle çok daha iyiydi. Bunun nedenini bulmamız gerek.”

Spa’da alınan iyi sonuç BMW Sauber’in alıcı bulma konusundaki şansını da arttırdı. Theissen ise bu konuda, “Şansımıza engel olmadığı doğru. Belki Monza’daki gelişimin ardından daha fazla konuşabiliriz.” diyor.


Yorumlar

  1. Francorchamps'taki hızımız devam ederse ki öyle umuyorum … podyum için tek engel lastiklerden verim alamamamız olabilir… umarım bu olmazda en azından bir podyumla takıma F1.10 üzerinde mavi beyaz kırmızıyı taşıma şansı verirler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir