Van der Garde Sauber ile Anlaştı!

yazar:

kategori:

Giedo van der Garde, Sauber ile olan mevcut anlaşmasının sonlandırılması için takımla anlaşmaya vardı ancak takımı eleştirerek sürücülerin daha iyi korunmasını istedi.

Takımla 2015 için anlaşması olan Garde, takımın anlaşmayı görmezden gelip iki farklı pilotla anlaşması üzerine konuyu yargıya taşıdı ve hem İsviçre’de hem de Avustralya’da haklı bulundu.

Avustralya’da yaşanan sıkıntıların ve yapılan görüşmelerin ardından taraflar sonunda anlaştılar.

Garde “Sauber ile anlaşmaya vardır ve takımla olan pilotluk anlaşmamı karşılıklı olarak feshettik.”

“Tutkulu bir sürücü olmamdan dolayı üzgünüm ve hayal kırıklığı yaşıyorum. Tüm kariyerim boyunca çok sıkı çalıştım. Go-kart günlerimden, 8 yaşımdan beri her zaman hayalimi yaşamak ve başarılı bir Formula 1 pilotu olmak istedim.”

“Sonunda 2015 Formula 1 sezonunda saygın bir orta sıra takımında neler yapabileceğimi kanıtlamayı umuyordum. Bu hayalim benden alındı ve muhtemelen Formula 1 geleceğim de bitti.”

“Son hafta medyada hakkımda çok fazla söylenti çıktı bu yüzden şunu söylemek istiyorum ki2015 için  sponsorluk ödemeleri 2014’ün ilk yarısında Sauber’e yapıldı.”

“Bu iyi niyetliydi ve takıma o dönemde yaşadıkları nakit sıkıntısında yardımcı olmak istedik. Ve takımı ayakta tutan benim sponsorumun yaptığı peşin ödemelerdi.”

“Sauber’in finansal durumu bu durumun tuhaf olmasına sebep oldu ve bana göre mantıklı değildi.”

“Detayları konuşmayacağım ancak Sauber benimle olan anlaşmadan kurtulmak için ciddi bir para ödedi.”

“O açıdan haklarım görüldüğü için mutlu olabilirim. En azından adalet biraz da olsa yerini buldu.” dedi.

Garde ayrıca Sauber’i ve pilotlarını daha fazla sıkıntıya sokmamak için resmi açıdan daha fazla zorlamadığını söyledi.

Garde “Çok muhtemelen ilk yarışa katılamayacaklardı çünkü takımın araçlarına mahkeme tarafından el konulacaktı. Bu iki genç pilotun kariyerini mahvedebilirdi.”

“Muhtemelen takımın yöneticileri hapse girebilirdi.”

“Bu fikirle yaşamak istemedim ancak içerisinde bulunduğum tuhaf durumun sorumluları sadece takım yönetimiydi.” dedi.

Garde hedefinde Dünya Dayanıklılık Şampiyonası ya da DTM’de yarışmak olduğunu söyledi.


Yorumlar

“Van der Garde Sauber ile Anlaştı!” için 9 yanıt

  1. Haftaya da Sutil kazanır davayı. Bir 15m Euro da ona öderler. Demedi demeyin.

  2. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Sauber takımının neden böyle davrandığını aklı sır erdirmek mümkün değil. Başlangıçta Van Der Garde ile anlaşabilir ve tatlılıkla yolları ayırabilir ya da başka bir çözüm yolu bulabilirlerdi. Hangi çağda yaşadıklarını unuttular mı acep. Yapılan bir anlaşma var. Ve bu anlaşmayı bozmak senin takımının aleyhine bir durum yaratıyor. Şimdi hem takımın itibarı zedelendi hem de ellerinden büyük bir miktar para kaçtı. Ericcson şle gelen paranın büyük bir bölümü uçtu gitti. İyi de oldu.

  3. Bir daireyi 3 kişiye satan karadenizli müteahhitler misali…(direk yaşadık 10 yıl sürdü ceremesi)
    Motorsporları böyle bir hak meselesi olsa dahi gönül rahatlığıyla yarışabileceğin, yarıştırılabileceğin bir olay değil.
    O dediklerini yapsa bir şekilde F1’e dönme ihtimali kapısını tamamen kapatmasının dışında motorsporları kariyerini bitirirdi. Başladığı yere dönerdi. Sauber motorsporlarında muteber alınabilecek derecede büyük bir şirket. İntikam almak istediklerinde birçok seriye etki de bulunabilirler.
    Kendi için doğru olanı yaptı.

  4. Van der Garde hata etmiş. Süründürmesi gerekirdi takımı. Önce senin paranı almışlar sonra da üzerine yatmışlar. Üstelik sen de söylüyorsun bir daha F1 şansım olmayacak muhtemelen diye. Monisha Caltenborn denen fukara takımdan gönderilene ve kendisine o koltuk verilene kadar hiçbir anlaşmaya yanaşmamalıydı. Özellikle de Sauber şu an fena olmayan bir araca sahipken. Gitmiş diğer pilotları düşünmüş falan filan. Sen burada hakkını arayıp bu işin sorumlularını F1’den temizlemezsen yarın öbür gün başkalarına da olacak bu iş. Peter Sauber de azıcık adam olsun da yollasın Monisha Caltenborn’u, kaç yıllık takımı ne hale getirdi. Ben diğer takımlar olsam boykot ederdim Sauber’i.

  5. Sauber’e ders olsun bu. İki tane koltuğu üç pilota satarsan böyle ödetirler tazminatı.

  6. 15 Milyon Euro tazminatla Del Bosque varii bir kazıkla anlaşma feshedilmiş. Yarışsa belki yıllık 1 milyon Euro alacaktı şimdi 15 yıl yarışmış gibi parasını alıyor.

    Marcus Ericsson’un sponsorları sağolsun. Biz daha fazla veririz, Van Der Garde’yi boşverin diye Ericsson’u takıma soktular. Şimdi paşa paşa ödesinler. Sauber iyi ki Felipe Nasr’ı bulmuş yoksa bu Ericsson Caterham gibi Sauberi de iflas ettirirdi. Adam ayaklı ziyan direği.

    Sezonun ilk sıralama turlarında hiç yarış tecrübesi bulunmayan Nasr ilk 10’u zorluyor; 2-3 senedir Caterhamda orada burada belli bir birikim yapması gereken Ericsson Q2’ye kalamıyor. Van Der Garde ile aralarında hiçbir fark yok. Daha fazla parayı basan Ericsson geçen yılki Caterham koltuğunu da bu seneki Sauber koltuğunu da kaptı. Parasını güveniyorsa ödesin 15 milyon Euro’yu da.

  7. Sonuna kadar haklı

    Paraları cukkalayip hiç bir şey yokmuş gibi davranamazsin

  8. para ile gelen adalet 😀

  9. Erdim Şevket avatarı
    Erdim Şevket

    Adalet he..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir