Prost: “Mercedes’in Dominasyonu Oyunun Bir Parçası”

yazar:

kategori:

4 kez dünya şampiyonu olan Alain Prost, Mercedes’in yarışları domine etmesinin eleştirilmesi konusunu anlayamadığını ve bu tür şeylerin oyunun bir parçası olduğunu söyledi.

Geçen seneyi üstün bir şekilde şampiyonluklarla kapatan Mercedes, bu seneki ilk yarış Avustralya’da da duble yapmayı başardı.

Prost “Her nasıl oluyorsa insanlar artık bir takımın domine etmesini ya da iyi iş çıkarmasını kabul etmiyor.”

“Ancak Formula 1 böyle değil. Formula 1 mücadeledir. Mercedes son 3-4 senedir zirveye ulaşmak için mücadele ediyordu. Ne yazık ki birilerinin onları yakalaması 2-3 sene sürecek ancak bu oyunun bir parçası.” dedi.

Prost ayrıca küçük takımların sorun yaşamalarının da yeni bir şey olmadığını söyledi.

Prost “Şu anda gridin arka sırasında küçük takımların yaşadıkları sorunlar hep vardı. Ancak şu anda ekonomik kriz dönemlerinde olduğumuz için bu sorunlar daha açık ve takımlar sponsor bulmakta zorlanıyorlar.” dedi.


Yorumlar

“Prost: “Mercedes’in Dominasyonu Oyunun Bir Parçası”” için 7 yanıt

  1. değerli arkadaşlar adam doğru demiş yanlız şunu söyleyelim kurallarda acık bir değişik olmaz ise bu sene dahil en az önümüzdeki iki yıl mercedes rahatlıkla şampiyon bunu acıkca görebiliriz he belki zorlama olur ama asla gecemezler bunu bilmekde tabiki taraftarlardaki heyecanı öldürüyor malesef

  2. doğru demiş beyler dağılın..

    sadece eskiden yarış dışı kalmalar çok daha fazla idi..bu sebeple bir takım üstün bile olsa yarış dışı kalması ile (arada sırada da olsa ) aslında renkli bir mücadele var gibi gözüküyordu..

  3. Kesinlikle saygı duyulması gereken çok açık bir açıklama olmuş

  4. Formula 1 tarihinde hep bir takımın dominasyon dönemi oldu. McLaren, Ferrari, Redbul ve şimdi de Mercedes domine ediyor seriyi. Zamanında Ferrari seriyi domine ederken kimse böyle demiyordu ve taraftar daha ateşliydi. Ben sorunu serinin yönetiminde görüyorum. Yarışılan pistler zevksiz. Bu sene de Almanya’da yarış yapılmayacağına şahit olacağız. Efsane pistlerden uzak sırf Bay E para kazansın diye ucube Tilke tasarımı pistlerde yarışlar yapılıyor. Ve (her ne kadar Tilke tarafından biçilse de) Hockenheim, Nurburgring, San Marino ve nice efsane pistlerde bu sene yarış olmayacak. Ayrıca en büyük sorunlardan biri kuralların çok karmaşık olması. Bu yüzden izleyicinin aklı karışıyor. O kadar çok kural ve yapay müdahale var ki yarışa bir süre sonra seyirci bıkıyor ve bırakıyor. Bir de tasarruf yapmak gibi bir saçmalık var. Sponsoru Rolex olan bir spordan tasarruf yapılması bekleniyor. İroniye bakın. Bırakın bu işleri.
    Keyfim yine kaçtı…

  5. adamlar bu nokta için kaç senedir çabalıyor diyor. Ferrari gibi her sene yeniden başlamıyor diyor. Ferrari tombazis e bakıcağına mercedes gibi 2-3 adam getirseymiş. Fia dan gelen parayı ne yaptıkları belli değil

  6. “4 kez dünya şampiyonu olan Alain Prost, Mercedes’in yarışları domine etmesinin eleştirilmesi konusunu anlayamadığını”

    Anlaşılmayacak birşey yok, tek kazanan olunca yarışların heyecanı kalmıyor. bu seyircileri f1’den kaçırıyor. kapiş?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir