Haug, Mercedes'in Üstün Olduğunu Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Mercedes’in V8 motorları bu sene Mclaren, Brawn ve Force India araçlarında yer alıyor ve Mercedes motorlu araçlar 12 yarışın sekizini kazandı.

Spekülasyonlar Red Bull ve Williams’ın da gelecek sene Mercedes kullanmak istedikleri şeklinde.

Ancak Auto Motor und Sport’a konuşan Haug “Birisi bizim motorumuzda ekstra 30 beygir güç ya da 0.3 sn ekstra süre kazanç olduğunu söylerse bu masal olur. Bu doğru olsa kesinlikle dert etmezdik ancak diğer motorlara göre çok fazla fark yok.” dedi.

Motorların dondurulmasının ardından FIA bu konuyu yakın takibe alıyor ve bu sene başında motorlarının zayıf kaldığı gerekçesiyle Renault’a geliştirme fırsatı verilmişti.

Haug ayrıca Mercedes motorlu araçların diğer motorlu araçlara göre daha az yakıt kullandığı görüşlerine katılmıyor. Spa’da Fisichella ile Raikkonen’in yakıt farkına rağmen aynı turda pite girmeleri bu görüşe neden olmuştu.

Haug “Startta Raikkonen Fisichella’ya göre daha agresifti. Bu çok daha fazla yakıtın harcanmasına neden olur.”

“Ek olarak pite geldiğinde Raikkonen’in deposunda ne kadar yakıt olduğunu bilmiyoruz. Belki Force India’nın deposu tamamen boşalmıştı ve Ferrari’de hâlâ vardı. Aynı zamanda her iki aracın tam olarak 605 kg olup olmadığını da bilmiyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. KIMI THE KING OF SPA avatarı
    KIMI THE KING OF SPA

    bence haug bu konunun kapanmasını istiyor. açık ara ferrari motorundan reno motorundan toyota motorundan üstün motorları var. ve en önemlisi motor neredeyse hiç iflas etmiyor. konu kapanmassa üzerine giderler.

  2. Haug da utanmasa mercedesden daha kötü motor yok diyecek.Bana biraz ilginc geldi acıklaması.Sanırım motora talep cok haug da bıktı taleplerden gelmeyin artık diyor.Zaten herkes mercedes motoru kullanırsa işin zevki kalmaz.Bence sadece Mclarene vermeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir