Resmi: 2015’te Almanya GP Yapılmayacak

yazar:

kategori: ,

FIA resmi bir açıklamayla Almanya GP’sini 2015 takviminden çıkardığını duyurdu ve 1960’tan bu yana aralıksız devam eden Almanya yarışı ilk kez takvim dışı kaldı.

Nürburgring pistinin 19 Temmuz’da yarışa ev sahipliği yapması gerekiyordu, ancak Bernie Ecclestone ile olan pazarlıklar sonuçsuz kalınca Almanya GP ihtimali suya düşmüş oldu.

Ecclestone yarışı devralması için Hockenheim ile görüşmüştü ancak olumlu bir sonuç alınamamıştı.

Bu açıklamayla birlikte yarış takvimi 19 piste düşerken 5 Temmuz’daki Britanya GP ile 26 Temmuz’daki Macaristan GP arasında üç haftalık bir ara meydana geldi.

 

YENİLENMİŞ 2015 FORMULA 1 TAKVİMİ

15 Mart Avustralya GP
29 Mart Malezya GP
12 Nisan Çin GP
19 Nisan Bahreyn GP
10 Mayıs İspanya GP
24 Mayıs Monako GP
7 Haziran Kanada GP
21 Haziran Avusturya GP
5 Temmuz Britanya GP
26 Temmuz Macaristan GP
23 Ağustos Belçika GP
6 Eylül İtalya GP
20 Eylül Singapur GP
27 Eylül Japonya GP
11 Ekim Rusya GP
25 Ekim Amerika GP
1 Kasım Meksika GP
15 Kasım Brezilya GP
29 Kasım Abu Dhabi GP

 


Yorumlar

“Resmi: 2015’te Almanya GP Yapılmayacak” için 17 yanıt

  1. Hep soyledıgım gıbı Afrıka da kı Leş yıyen Akbabaların Avrupa soyundan olan:(bkz: latınce: cathartıdae) Bernıe nın ve tayfasının defolup gıtmesı ve f1 in tekrardan yapılanması lazım…Dahaekonomık olacak dıye bu zırıldayan motorlara ızın verdıler,f1 ruhunu öldürdüler…

    Katledilmeleri vacip… 😀

  2. Formula 1 imajını kaybetmişti ama artık ruhunuda kaybediyor.

  3. Bernienin umrunda degil.Disarida istedigi parayi verenler kuyruk olmus durumda.

  4. beyler beyler beyler 2012 almanya gp yüzde otuz beş dolu tribünlerle yapıldı shumacher den sonra vettel gereken alakayı sağlayamadı f1 de herşey siyaset ve para biz burada kendimizi yerken tam olara k ta yöneticelerin istediğini yapıyoruz bu iş biraz futbolda şahin gözü neden kullanılmıyor gibi tenis te kullanılıyor şahin gözü o zaman maçlardan sonra hiçbir spor kanalı izlenmezdi reyting olmazdı neyse sonuç almanyada f1 izlenme oranı ülkemizle eş değer biliyorum çünkü yurt dışında yaşıyorun (fransa) monte carloya canlı şahit oldum beyler herşey para çok ciddiyim boşuna yorum yapmayın

  5. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    F1’de çanlar çalmaya devam ediyor. Çok sürmez böyle giderse birkaç seneye kadar F1 falan kalmaz diye düşünüyorum. Almanya’da F1’e ev sahipliği yapmazsa bu Alman otomotiv üreticilerinin de büyük utancıdır. Bernie gibi çoktan emekliye ayrılması gereken bir yöneticiyle buraya kadar bence. Çok acil bir eylem planına ihtiyacı var F1’in ama bunu düşünecek insanlar yok nedense…

  6. Sen F1 tarihinin en başarılı pilotunu çıkar, mevcut pilotlar arasında en başarılı pilotu çıkar, sezonu domine etmesi beklenen takımı çıkar, şampiyonluk adayı bir pilot çıkar, sonra seni paraya satsınlar. Yazıklar olsun.

    1. insanlar da tatmin değiller f1 den bence yoksa schumin ferrari zamanlarında bernie böyle bişey yapsa insanlar isyan eder sokaklara çıkardı bence … ama zaten bernie schumi zamanında bunu yapmaya cesaret edemezdi …

  7. Bernie durmadan FIA’yı Mercedes’i eleştiriyor ama kendine de bir bakması gerek. Sırf istediği yüksek rakamlar verilmiyor diye pistler takvimden çıkarılıyor. Hermann Tilke’nin şaheserleri (!) ise sırf bol para verdiklerinden takvimdeler. Nasıl bir para hırsı var bu herifte anlamak güç.

    Mercedes de çok pasif kaldı bu süreçte. Bir şeyler yapmalıydılar.

  8. Tek kelimeyle yazık .

  9. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    F1 öyle bir şey oldu ki ne pistte araçlar dayanabiliyor, ne dışarıda pistler… Doksan küsür yaşında adamın doymak bilmez hırsına kurban gidiyor bu spor, dur bakalım ne kadar böyle devam edecek.

  10. Michael and Ralf SC avatarı
    Michael and Ralf SC

    yerine fransa gp alsinlar Magny-cours ufff

  11. Michael and Ralf SC avatarı
    Michael and Ralf SC

    onun yerine fransa gp yi alsalar ne guzel olur. Magny-cours

  12. singapur ve abu dabi gibi saçma sapan herman tilke pistlerine kaldı meydan. Almanya gibi bu spora hem üretici hem de pilot bağlamında büyük katkı yapmış bir ülke bile ayrılıyorsa, f1 in vadesi dolmaya başlamış demektir. jean todt yönetimi ve bay e, bi organizasyonun içine nasıl edilir konulu ders vermeliler. 2009 öncesi araçların görüntü ve ses bağlamında cazibesi herkesi çekiyordu spora. şimdiki enkazlara bir bakın, kim bunların posterini alıp da duvarına asar?

  13. Yıllardır pistleri sağıyorlar ve bu gittikçe hat safhaya ulaşıyor. Böyle giderse klasik pistleri bir bir kaybedeceğiz gibi görünüyor. Almanya gibi şampiyon pilotu, şampiyon takımı, şampiyon olacak ve domine eden bir takımı olan, bir çok sürücüsü olan bir ülke yarış yapamayacak durumdaysa biz hal etmişiz 🙂

  14. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    2007’de de Almanya GP’si yapılmamıştı ama en azından Nurburgring Avrupa GP’si adıyla Formula 1’e ev sahipliği yapmıştı.

    Monza, Spa, Silverstone, Monaco, Nurburgring, Hockenheim bunlar Formula 1 için önemli Pistler. Kaybedilmemesi lazım ama Bay E sporun içine etmeye devam ediyor.

    1. Hockenheim’ı sayma. O bizim nintendo’da oynadığımız efsane pisti kesip ucubeye çevirdiler.

  15. serhan acar az önce yazmış seneye ferrarinin evi italya da sallantıdaymış !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir