Grosjean Malezya’da Güçlü Olmayı Bekliyor

yazar:

kategori:

2015’in açılış yarışına zayıf bir başlangıç yapan Lotus pilotu Romain Grosjean gelecek hafta yapılacak olan Malezya Gp’sinde güçlü bir yarış çıkartmayı bekliyor.

Açılış yarışında takım arkadaşı Maldonado Nasr ile ilk viraj çıkışı temas yaşayıp yarış dışı kalmıştı, Grosjean ise ilk tur sonunda motor arızası nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kalmıştı.

Geçen sezon en son Monako’da puan alan Grosjean bu sene daha kuvvetli bir araca sahip olduğunu ve puanların gelebileceğini işaret etti.

“İlk turun ardından aracı tekrar pit alanına sürmek hayal kırıklığıydı, bunların hepsine rağmen takım olumlu yaklaşıyor. Hayal kırıklığı yaşatan bir yarış bütün bir sezonu etkilememeli”

“Hedefimiz sezon başlarında ilk 10 sıra içerisinde bulunmak. Albert Park’ta uzun sürüşlerde yarış tempomuzu gösterdik, bunu yarışa taşıyabilseydik hızlı olduğumuzu gösterebilirdik”

“Malezya için herhangi bir tahminde bulunamıyoruz ancak artık puanları almak için çalışmalıyız”

Grosjean ayrıca Malezya’nın takvimde sevdiği pistlerden biri olduğunu da ekledi.

“Akıcı bir pist ve bu sayede birden fazla atak yapmak için şans bulabiliyorsunuz”

“Birçok pilotun sevdiği pistlerden biri. Aynı zamanda mühendisler için en iyi ayarları bulup aracı iyi bir şekilde çalışmasını sağlayan ilginç bir pist. Zor yarışlar olduğunu daha önce gördük, sıcak ve nemle beraber sıkı bir yarış bizi bekliyor. İyi bir mücadele olmasını bekliyorum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir