Boullier: Mercedes’i Yakalayabilmek İçin En Az İki Yıl Gerekli

yazar:

kategori:

McLaren yarış direktörü Eric Boullier, gridin geri kalanının Mercedes’i yakalayabilmesi için en az iki yıl gerekli olduğuna inanıyor.

Mercedes, Avustralya GP’sini Ferrari pilotu Sebastian Vettel’in 35 saniye önünde kazanmış ve double yapmıştı.

Yarışın ardından sporun geleceği birkez daha tartışma konusu oldu ve özellikle Red Bull bu konuda birşeyler yapılması gerektiğini söyledi.

Tartışmaları değerlendiren McLaren yarış direktörü Eric Boullier “Bu spor için kötü. Tabii ki herkes 2012’de olduğu gibi bütün araçların birbiriyle mücadele etmesini istiyor, ancak teknik kurallarda yapılan en ufak değişiklikler farkın açılmasına sebep oluyor. Bu duruma şaşırmadım. Kuralları değiştiriyorsanız sonuçları böyle olur ve değiştirdiğinden beri durum böyle. Diğerlerini yakalamak için sabırlı olmalısınız” dedi.

Bununla birlikte Honda yıllar sonra Formula 1’e geri döndü ve Avustralya’da Mercedes’ten tur başına 5 saniye daha yavaştı.

Boullier “Bizim durumumuza bakarsak Mercedes üç yaldan fazla bir süredir bu motor üzerinde çalışıyor. Honda ise 18 aydır. Bu zaten cevabın büyük bir parçası. Renault ve Ferrari herhangi bir cevap vermek zorunda değil.”

“Ama Mercedes iyi bir ekibe sahip ve zaten geçen yıl oldukça iyi bir iş yaptılar. Bu yüzden onların daha iyi bir iş yapmasını bekleyebilirsiniz. Açıkçası çok şaşırmadım. Bu motorların gelişimini sağlayabileceğiniz pek çok alan var. Kısacası potansiyel var. Ancak onları yakalamak birkaç yıl sürebilir” dedi.


Yorumlar

“Boullier: Mercedes’i Yakalayabilmek İçin En Az İki Yıl Gerekli” için 12 yanıt

  1. İşte bunu geçte olsa söylemeleri güzel ve doğru!. Taraftarlarına boşa heyecan yaptırmamalılar. Bu haldeki durumun 1 yıl da kotarılamayacağını anlayan anlıyor. Asıl mesele; olur da çoğunluğun canına tak ederse 2-3 yıl sonra yeni motor hazırlayalım derlerse Honda aynı heyecanla yeni motor döker mi….

  2. Sevgili Erik Bülye; yakalamak birkaç yıl sürecekse hiç yakalamak için uğraşmayın. Zaten 4-5 sezonda bir kurallar değişiyor. 2005-2009-2014…. darısı 2017’ye diye tahmin ediliyor.

    Yakalamak 2 yıl sürecek diyene kadar biz kafa olarak ;bu yeni kurallı dönemi bitirik diyeceksiniz. Siz yakalarken Mercedes yerinde saymayacak.

    Motorların en kilit noktasını dondurmuşlar. Orayı açmadan motor gelişimi de bir şeye yaramaz. Yani Mercedesin iyi yapıp diğerlerinin yapamadığı şarj etmedeki verimliliği dondurmuşlar. Buradaki mührü açmadan tek turda Mercedesin batarya verimliliğine kimse ulaşamaz.

    Diğer takımlar,Havada uçsalar, karada kaçsalar da olmaz. En fazla ne olur? Fia Mercedese ayar verir sene içinde 2-3 yarışta sorun yaşayın Ferrari,RedBull, Williams gibi takımlar kazansın. Fazla da kabak tadı vermeyin der. Danışıklı sorun yaşatmalarla sezon içinde 3-4 yarışı örnek veriyorum geçen yıl Red Bull kazandı bu sene belki Ferrari kazanacak.

    Mercedesi bu kurallar içinde yakalayacağını söyleyenler açıkça hayâl görüyor. Bu kurallar kaç sene devam ederse o kadar sene kafadan Mercedesin olur. Malezya yağmurlu olacak muhtemelen orada kimse farkına varmaz ama Çinde eğer Red bull geride kalır, Mclaren ilk 10’a giremezse, Ferrarinin ilk yarışa özgü Williamsı geçtiği anlaşılırsa homurtular başlar. İspanyaya kadar beklerler. İspanyada yeni motoru güncelleme falan işe yaramazsa haydi bakalım ver elini yeni kurallar.

    Mclaren şimdiden 2017’ye hazırlansın. Çıkması muhtemel yeni kurallar hakkında Bernie’ye yakın olup ipucu alsın. Yoksa Mercedesi yakalamaları çok çok zor .

    Hele bir de Malezya Gp’si olur da güneşli bir havada yapılırsa; o aerodinami pistinde Mercedesin atacağı farktan sonra Ferrari bile homurdanacak. Pist üstünde Mercedesle mücadele edebiliriz diyen patron Arrivaben;e mücadele edemeyeceğini anlayacak.

    Yani Ferrari tutkunuyum; her zaman taraftar olarak başarı istiyoruz lakin kendimi ve buradaki Ferrari taraftarlarını bir hayâle sürüklemek istemiyorum. Zaten şu mevcut motorla İspanyaya kadar Mercedeslerin 10 saniye bile yakınına yaklaşmak imkansız. Umudumuzu hep İspanyada gelecek motor güncellemesine bağlıyoruz. Orada da bir cacık olmazsa bu sene de hıyar gibi F1 izleriz.

  3. Mercedes’in başarısının nedenleri :

    1-) MOTOR : Mercedes bu 1.6 V6 güç ünitesi projesine herkesten daha önce başladı,daha çok insan ve daha çok para yatırımı yaptı. (Andy Cowell ve ekibinin başarısı)

    2-) AERO : Mercedes aracı orta hızlı,yüksek hızlı ve yavaş hızla dönülen virajların hepsinde iyi bir yerebasma gücüne sahip. (Paddy Lowe ve ekibinin başarısı)

    3-) LASTİKLER : Mercedes iyi bir süspansiyon geometrisine sahip ve böylece lastikler tek turda en iyi performans verirken yarışta ise ufalanma ve aşırı ısınma sorununu rakiplerine göre daha iyi idare ediyor.

    4-) YAKIT : Mercedes, ana sponsoru Petronas ile daha verimli bir benzin kullanıyor.

    5-)Mercedes takımı,mercedes güç ünitesi kullanan diğer takımların yarış esnasında güç ünitesini %100 güç ile kullanmasına dayanıklılık nedeniyle izin vermiyor.

    Son olarak bunları ben değil 2014 Abu Dhabi’de Ted Kravitz söylüyor

    Link : https://www.youtube.com/watch?v=l4JfdKhoiu8

    1. Bu söylediklerin zaten şampiyon olan tüm takımların içinde geçerliydi, insanların merak ettiği bildikleri şeyler bunlar değil.

  4. aracı tanıttıkları gün prodromou şaheser ortaya çıkardı melbourne de zafer imkansız değil dediler eski minardi performansına döndüler. Alonso hep büyük bir planım var diyordu 2015 ile ilgili hakikaten doğruymuş 2001 minardi tecrübesini mclarenle yaşayacağını biliyormuş

  5. Redbull ile birlikte arkanıza yaslanın ve izleyin sezon ortasından başlayarak Ferrarinin nasıl yakalayacağını… 😀

  6. V8’ler getirildiğinde bir süre gelişim serbest bırakılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Bunlarda neden yapmadılar anlamış değilim.

    Ne ses kaldı, ne rekabet, ne de ucuzluk. Tek hamlede bitirdiler F1’i.

    1. Yanlış hatırlamıyorsam 2006 yılı boyunca v8’lerin gelişimi serbestti ancak 2007 yılının başında V8 motorların gelişimi yasaklanmıştı ve takımlar 2006 Japonya’ya getirdikleri motorları dondurarak kullanmışlardı.

      Bu arada ilgilenen arkadaşlarıma V8 Motorlarının hikayesi : http://www.renaultsportf1.com/THE-LIFE-OF-THE-V8.html?lang=fr

    2. Doğru.
      Gelişimi serbest bıraksalardı 2019 planlarını tutturamazlardı….
      Bunlar önümüze tüm geleceğin planlanarak konulduğu oyuncaklar.
      İşi bilen herkes bu spec.’lerle bu işin olmayacağını biliyordu hiçbir cazibe üretemeyeceği F1’in adı kadar gerçeklikti malesef ki meraklı gençlik mecranın adı Formula 1 diye fark oluşturabilir diye yedi.
      Düşüş o kadar acayip devasa ki adına downsizing bile denilemiyor karşılamıyor… 🙂
      Şimdi birileri kara kara düşünüyor napacaz diye diğerleri de nasıl sıkıntıları atlatıp 2020 ye kadar planlarına sadık kalırız diye çırpınıp duruyor.

  7. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Mclarende konuşmaya başladı yavaştan yavaştan,bu sene getirirler kesin mercedese sürekli kısıtlamalar.Baktılar yine olmuyor motorlar açılır 2016 da.Zaten getirmezlerse kolay şampiyonluk mercedesi bekliyor 🙁

  8. İlk yarışın sadece yarısını izleyebildim aradaki farkları tam net bilmiyorum ama F1 in sitesinde 34.5 saniye gerisinde bitirmiş TRF1 de 25.5 saniye gerisinde bitirmiş yazıyor. Farklarla ilgili yaptığınız son iki haberde de 40 saniye gerisinde bitirdi yazıyor tam olarak doğrusu nedir bilen varsa söyleyebilir mi?

    1. 35 sni yani f1 sitesindeki doğru.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir