Yakıt Akışı ile İlgili Yeni Tartışmalar Çıkıyor

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre sıradaki yarış Malezya hafta sonunda yakıt akış sensörü ile ilgili yeni bir tartışma gündeme gelebilir.

Geçen sezonun ilk yarışı Avustralya’da podyuma çıkan Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, yakıt akış limitini geçtiği için diskalifiye edilmişti.

İtalyan basınında çıkan haberlere göre F1 yönetimi takımlara Çin GP’den itibaren uygulanacak bir teknik direktif yolladı.

Şu ana kadar standart yakıt akış sensörü ile saatte 100 kg yakıt kullanılmasına izin veriliyordu. Ancak yönetim yakıt sisteminin diğer bölümlerindeki basıncı da ölçmek istiyor.

FIA açıklamasına göre bazı takımlar ve üreticiler, saatte maksimum 100 kg yakıt sınırı ölçüsünde yakıt akış sensörünün farklı bölümlerindeki yakıt akışını arttırabiliyorlar.

Omnicorse’ye göre Ferrari ve Mercedes’in bu sezon yaptıkları atılım bununla alakalı olabilir.

Bu iki üreticinin turbo sistemlerini maksimum 500 bara yükseltmesi bununla alakalı olabilir. Renault ise hala 250 barda devam ediyor.

Omnicorse, bugünlerde dayanıklılık sorunları nedeniyle performansı kısılan Honda motorunun da 500 bara ulaşabildiğini iddia ediyor.


Yorumlar

“Yakıt Akışı ile İlgili Yeni Tartışmalar Çıkıyor” için 11 yanıt

  1. nihayet fia bir açık buldu desenize 🙂

  2. Konu Dışı

    Çin, 7.7 milyar $’a Pirelli’yi satın almış.

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bence dizel dci motorlar gelmeli yakıtı kokluyorlar çok çevreci hemde.

    1. Dizel motor oldu mu Audi hemen damlar spora. Bir taşla iki kuş 🙂

  4. ya bu rakamlarda sorun var ya bu kafada sorun var. dfi iç basıncında yarı yarıya farkeden bu rakamlarla beraber yürüyemez bu araçlar. Redbull niye ceza yedi o zaman istediğin kadar yanlış ölç kapasite yetmiyorsa yarı yarıya farketmez arkadaş.

    1. Enjeksiyon basıncının o kadar da önemli olduğunu düşünmüyorum. Geçen sene hepsi 250 kullanıyordu, Merc yine öndeydi 😀 Ek olarak o kadar basınca sahip olmak ek sıkıntı da çıkarabilir. Yakıt tüketimini etkiler tamam ama pre ignition filan olmaz mı? Yanma odasını filan uydurmak gerekir zannımca.

      Benim motora 95 oktan dandik benzin alınca şakır şakır avans vuruyordu. Aynı etkiyi aşırı basınçlı enjeksiyon da yapabilir diye düşünüyorum.

  5. Suyunu cıkardı iyice fia, herseye yasak todt yapamıyor bu isi gelmez olaydı keske

  6. Fia zaten ilk düzenlemesinde 500 bara izin vermişti.Sanırım bunun nereden ve nasıl ölçüleceği ile ilgili bir sıkıntı var.

  7. Daha önce yazmıştım bu sistemden şuanda en çok yararlanan takım Merceds Bosch ile birlikte 500bar’lık enjektörleri kullanıyorlardı
    Marco’nun sezon öncesinde bir demeci vardı Renault motorunun gerçek gücünü çin’de göreceğiz diye acaba bu kısıtlamayı önceden biliyorlarmıydı diye sormadan edemiyor insan

  8. Oldu, ekonomi modu da koyalım çok yakmasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir