Kaltenborn: “Aşırı Güvenerek Hata Yaptım”

yazar:

kategori:

Sauber’in Takım Patronu Monisha Kaltenborn, Avustralya GP hafta sonunda başlarını fena halde ağrıtan Giedo van der Garde davasıyla ilgili hata yaptığını kabul ediyor.

2015 için anlaşması olmasına rağmen Sauber tarafından yarıştırılmadığını savunan Garde, bu olayı mahkemeye taşımış ve haklı bulunmuştu. Tarafların yaptıkları görüşmeler sonucunda Sauber tazminat ödeyerek Garde anlaşmasını feshetti.

Garde “Avustralya’da mahkemede oturup hapis kelimesini duyunca şok olursunuz.”

“Eğer ki FIA’dan süper lisansı alabilseydi o zaman sürmek için her şeyi yapacaktı.” dedi.

Sauber’in tazminat için 15 milyon Avro ödediği söyleniyor. Bu parayı takım mı, pilotların sponsorları mı yoksa Peter Sauber’in mi ödediği bilinmiyor.

Kaltenborn “Bu konuda yorum yapamam.”

“Evet, bu konuda hatalar yaptım. Çok aşırı güvendim ve acı bir şekilde cezalandırıldım.”

“Mahkemeler ahlak ilkelerine göre değerlendirme yapmıyorlar. Onlar için yazılı anlaşmalar, diğer koşullara bakmadan geçerlidir.” dedi.


Yorumlar

“Kaltenborn: “Aşırı Güvenerek Hata Yaptım”” için 7 yanıt

  1. Para için pilotunuzu sattınız, bari susun.

  2. size değil, garde’ye kızarım.

    sizin gibi yavuz hırsız kılıklı üste çıkmaya çabalayan ahlaksızları, parayı cebine indirmeyi kabul etmeyip cümle alemin gözü önünde rezil kepaze etmeliydi ki hak ettiğiniz ceza da bu idi. kadın 5 cm.lik surat derisi ile utanmadan ahlaktan süper lisans alsa yarışacaktı’dan bahsediyor.

    “bi tarafımızı para ile kurtardık, ahlaksızlıkta sınır tanımadım, bir halt ettim de neyse ki sponsorlar imdada yetişti, yoksa halimiz dumandı” demek yemiyor tabi.

  3. Siz çok mu ahlaklısınız diye sorarlar adama, haksızlık yaptınız cezasını çektiniz işte yüzsüz yüzsüz konuşmayın daha.

  4. mahkemeler ahlaka göre değil de yazılı anlaşmalara göre karar veriyor demiş… sanki kendi yaptığın çok ahlaklıda bir de ahlak dersi veriyosun…

  5. hala hata yapıyor ahlaklı mı ki şu anki durum sanki. patron olmayı basit sanmaktan bunlar

  6. Mclaren’in kaza vakası gibi bunlar da konuştukça batıyorlar bari sussalar.
    Anlaşılan adamın superlisans almasına da mani olmuşlar. 🙂
    Keyfe keder yazılı anlaşma feshi çok ahlaklıcadır… Ticarette kadın aklı, ahlağı işte. bir malı çok rahat 2 kişiye satar..

    1. Bildigim kadari ile mevcut halinde superlisans ici f1 araci ile belli km katetme sarti var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir