"Force India Motorize Evi Dedikoduları Saçma"

yazar:

kategori:

İki hafta önce Belçika’da takım üyeleri, daha basit görünümlü bir MotoGP ünitesinin içindeydiler ve bu da Silverstone kökenli takımın ekonomik durumu hakkında söylendilere neden olmuştu.

Bunun yanı sıra diğer söylentilerde ise Force ındia’nın Belçika’ya o etkileyici motorize evini götürmemesinin sebebi, ödemesi yapılmamış Alman bir kredi kuruluşunun merkezinin ve yasal yetki organının çok yakında olmasından bahsediliyordu.

Valensiya ve Belçika yarışlarının ard arda gelmesinin böyle bir karar almalarına (MotoGP yarısı kullanlamarına) neden olduğunu söyleyen Vijay Mallya, söylentilerle ilgili olarak “saçmalık” yorumunu yaptı.

Mallya: “Bilginize sunuyorum ki benim motorize evim 40 ton ağırlığındadır ve sökülmesi 3 gün sürer, monte edilmesi de bir başka üç gün.”

“İşte bu yüzden asıl motorize evimizimi Monza’ya gönderdik ve Spa’da geçici olanı kullandık”

Bilindiği gibi bu hafta Bernie Ecclestone, Force India’nın bir Hint pilot yerine Liuzii’yi Fisichella’nın yerine geçirmesini eleştirmişti. Bu bağlamda gelişen durumda Karun Chandhok, Force India’nın sürüç simulatöründe test şansı elde ett ama Vijay Mallya, Formula 1 gridine bir Hint pilot sokmak için baskı altında olmadığını söyledi.

Perşembe günü Mallya, Liuzzi’nin yedek pilot olarak anlaşmasının Fisichella’nın yerine geçmesini gerektirdiğini açıkladı; ayrıca takımının bir Hint pilotu alma ihtiyacında olmadığını da ekledi.

Mallya: “Bernie açıkçasu Hindistan’daki büyük potansiyeli tanımladı ve belki de, ben belki de diyorum, F1’de bir Hint pilotun olması ile sporun daha populer olabileceğini söyledi. Bu ifadelerinde veya arzudunda kimse bir hata bulamaz”

“Bütün mesele çok çarpıtıldı. Meseleyi Karun Chandhock ile görüşüyordum ve onun bir F1 aracını nasıl idare ettiğini görmek için simulatör testi yapmasında da anlaştık”

“Sonuçta bazı GP2 yarşları kazanmış olmalı ve F1 simulatöründen iyi sonuçla çıkmalı. Ve eğer simulatörde rekabetçi ise, ona Force India’da bir yer önerecek ilk kişi ben olurum”


Yorumlar

  1. bernıenın dusundugu tek sey para hindistandaki potansıyleden faydalanmk ıstıyor karun chandok bernıenın abrttgı kadar yetenekli değil daha gp2 de hulkenberg petrov gıbı yetenekler var karundan once koltugu hakeden malja gerckten mantıklı konusmus ama liuzzi terchıde tartslr sonucta liuzzininde elle tutulur bır basarısı yok hulkenberg senna petrov gıbı gp2 kokenlı bır surucuyu alıp gelecek ıcın yetstrmek daha mantıklı gelyor bana sonucta lıuzzı 29 yasına gelms f1 karıyerı btmek uzere ama sutilde yaptıkları gıbı genc bır pılot kazandrsalar daha mantıklı dıye dusunyrm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir