Renault ve Red Bull Arasındaki Savaş Kızışıyor

yazar:

kategori:

Renault F1 patronu Cyril Abiteboul Twitter adresinde bir çift boks eldiveni fotoğrafı paylaştı ve Malezya’nın ‘ikinci raund’ olduğunu ve bunlara ihtiyacının olabileceğini belirtti.

İki grup arasındaki tansiyon Adrian Newey’in motorun performansı hakkında ‘tünelin sonunda ışık göremiyoruz’ demesinin ardından tırmanmıştı.

Newey: “Rekabetçi olamadığınız bir şey var, ancak bunda bir umut göremiyorsunuz. Bu rekabetçi olmamanızın ardından partnerinizin sizinle uğraşmak istemiyor olduğunu gördüğümüz bir diğer durum.”

Takım patronu Christian Horner da Avustralya’daki motorun sürülemez olduğunu ve Renault’nun geriye doğru gittiğini söylemişti: “Onlar şu anişi batırmış durumdalar.”

Abiteboul da tepki olarak Adrian Newey’in hayatının motor tedarikçilerini eleştirerek geçtiğini ve bunu değiştirmek için çok yaşlı olduğunu söylemişti.

Abiteboul Malezya hakkında konuşırken Renault’nun geri kaldığını kabul etti, ancak takım çalışmasına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

“Şasi ve güç ünitesi üzerindeki sorunlarımızı anlamak için birlikte çalışmalıyız. Melbourne’de Mercedes ve Red Bull arasında gördüğümüz tur zamanları sürülebilirlik sorunları, motor performansı ve şasi performansı arasında eşit bölünmüş durumda.”

“Tüm paketin gözden geçirilmesi gerekiyor ve bu da takımdan yardım alarak olabilir.”

Renault’nun operasyon şefi Remi Taffin Malezya’nın daha önemli bir test olacağını ve yeniden başlayabilmeleri için bir şans olduğunu düşünüyor.

“Tasarım grubumuz durmadan sürülebilirlik, dayanıklılık ve Melbourne’de gördüğümüz sorunları çözmek için çalışıyor.”


Yorumlar

“Renault ve Red Bull Arasındaki Savaş Kızışıyor” için 7 yanıt

  1. Bence boşansınlar biran önce 😀

  2. Amma kemküm ettiler ya. O kadar başarıları var ama biraz geride kalınca direk ağlıyorlar. Ferrari nasıl çalışıyorsa Mercedes nasıl çalışıyorsa sizde oturun nerede ne hata yaptık diyin çözmeye çalışın. Mclaren Honda ne yapsın şimdi adamlar sonunculuğa eyvallah diyorlar.

  3. dağılın renault kendi takımını kursun 🙂 zaten alerjim var redbull a f1 den 4 seneyi çaldılar

    1. 4 seneyi çaldılar ne demek ? adamlar daha iyi çalıştılar ve şampiyon oldular …

      1. 2007-2008 deki mücadeleden sonra tek takımın üstün olduğu bir döneme girince alerji oluştu. şaka yapıyorum zaten gülücük koydum.

  4. 2017’de RedBull motor değiştirir bu gidişle. E Reno sadece RB ve TR’ye motor sağlıyor şu an, onları da kaybederlerse ne yapacaklar?

  5. Küçük çocuklar gibi “ben yapmadım o yaptı” diye mızmızlanacağınıza oturun, birlik olun, beraber çalışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir