Kovalainen Monza'da Podyum Kovalayacak

yazar:

kategori:

Kovalainen: “Bu yarışla ilgili her zaman olumlu hislere sahip olmuşumdur.”

“Geçen sene kazanmaya çalışıyordum ve sıralamanın ardından güçlü bir konuma sahiptik. O yarışta zafer mücadelesinde güçlü bir fırsatımız olduğunu düşünmüştüm ama Sebastian daha güçlüydü”

“Bu pisti her zaman sevmişimdir. Burada GP2 serisinde iyi zamanlarım geçmişti ve Renault adına burada çok da test yaptım. Farklı tipte bir pist. Düşük yere basma kuvveti ile araç sanki geziyor. Yüksek hızlı bir pist ve farklı hislere alışmanız gerekiyor.”

“Yarışı dört gözle bekliyorum ama bu sene neler olacağını bilemiyorsunuz”

Podyumun mümkün olup olmadığı sorulduğunda Kovalainen: “Bu bizim hadefimiz olmalı. En iyi sonucu hedeflemelisiniz. Bu yüzden sıralama ve yarış birincilikleri daima bizim amacımız olmuştur. Ama antranmanlarda neler olacağını bir görelim”

McLaren pilotu, bu haftasonu KERS’in avantaj yaratacağını kabul etti ama aero paket ile kıyaslandığında o kadar da önemli bir eleman olmadığını hissettiğini belirtti.

Kovalainen: “Diğer pistlerin hepsinde fazla yardımı oluyor. Teoride en iyi yararı sağlıyoruz, çünkü uzun düzlüğe çıkan çok fazla düşük hızlı viraj var. KERS’i kullandığınızda düzlükte hemen hıza ulaşarak bundan avantaj sağlarsınız”

“Yardımı var ama yine de diğer araçlardaki aero pakedin ve verimliliğin hayati öneme sahip oolacağını düşünüyorum. Eğer güçlü verime veya düzlük hızına sahip olamazsak işler zor olacaktır”

“KERS, bu sene Silverstone hariç bize hep yardımcı oldu ve burada da aynı olacak (yarcımı olacak).


Yorumlar

  1. bi git işine heikki. şaka mısın nesin? son 5 yarışına çıkıyorsun o güzel arabayla. takılma sen podyuma falan, mclaren'in tadını çıkarmaya bak..

  2. Eyvah böyle söylüyorsa kesin 8-10 tur içinde bir yerlere çarpar bu.Kova' yı kim niçin getirdi acep bu takıma hep merak etmişimdir.Bu adamın alamadığı puanlar o kadar çok ki.Bana göre test pilotu bile olamazya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir