FIA "Kanıtların Basına Sızması Çok Ciddi Bir Olay"

yazar:

kategori:

Nelson Piquet’in FIA’ya yaptığı savunmanın dışında temeletre bilgileri dahil olay hakkında bir çok şey basında yer buldu.

İddialara göre dava bu şekilde farklı yönlere saptırılarak, Renault’un spordan uzaklaştırılmasına neden olabilecek sonucun etkilenmesine çalışılıyor.

Mirror gazetesine konuşan FIA sözcüsü “FIA basına sızma olaylarını derin bir şekilde inceleyecek. Bu ciddi bir sorun.”

“Dünya Motor Sporları Konseyi üyeleri yerinde delillri inceleyerek karar vermeli, söylenti ya da sızan belgelere göre değil.” dedi.

FIA belgeleri basına sızdıran tarafın kendisi olmadığını söyledi.

Piquet tarafından gelen açıklamada “Bizim bu sızmalar konusunda bilgimiz yok. Bunu basına biz sunmadık ve ne olduğunu bilmiyoruz.”

“Ben bahsi geçen belgeyi internette gördüm ancak ben de sizin kadar biliyorum.” dedi.

Skandalın ardından Renault F1 takım patron Flavio Briatore, Monza padoğunda yoktu ve haberler İtalyan patronun Paris’te Renault CEO’su Carlos Ghosn ile toplantı yaptığı yönünde.

Pat Symonds daha önce Nelson Piquet ile toplantı yaptıklarını doğrulamıştı ancak Sun gazetesine konuşan Briatore “Böyle bir şey hiç konuşulmadı.” dedi.


Yorumlar

  1. neden fia f1'le ilgilenenlerin, takımların, pilotların, sponsorların, ülkeleri ve milyonlarca f1 taraftarının bu olayla ilgili bilgilenmesine rahatsız oluyor? esasen fia yetkili kurum olarak bunu kendisi paylaşmalıydı ki, inanılırlığını korusun, iyi niyetini belli edebilsin. tüm dünyanın bilgi ve belgelere ulaşmış olması, acaba planlanan bir " dosyayı sümen altı etme olayı"nı mı engellemiştir artık? fia bu sebepten mi rahatsız oldu?

  2. Tek taraflı neden bakıyorsun ki olaya teklifi getiren de Renault onbakılırsa sanki Renault'un yaptığı çok mu doğru, ikisi de birbirinden beter. Teklifi Renault yapmış (Piquet'nin iddiasına göre konuşuyorum) Piquet de tuz biber ekip durumu kendine göre yontarak fayda sağlamaya çalışmış. Burada suçlanacak birisi varsa o da iki taraftır. Tencere dibin kara hesabı.

  3. MagicAlonso avatarı

    ulan piquet hep seni destekledin düzelirsin adam olursun diye yarıştığında bi faydan yoktu ayrıldın yaptıklarına bak sen gerilerde kalmaya sürünmeye mahkum adamsın senin mantalitene … ne berbat herifmişsin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir