Vettel, Rosberg’in Toplantıya Davetini Reddetti

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Nico Rosberg’in Malezya’da cuma günü gerçekleştirecekleri toplantıya katılma davetini reklam çalışması olduğu gerekçesiyle reddetti.

Avustralya GP’de yarış sonrası gerçekleşen basın toplantısında Rosberg, Vettel’i Malezya’da cuma günü gerçekleştirecekleri sürücüler toplantısına çağırmıştı.

Bu çağrıya Mercedes’in de destek vermesiyle Rosberg bu hafta öncesinde davetini yineledi.

Ancak bugün gazeteciler karşısına geçen Vettel bu teklifi reddetti.

Vettel “Nico ile basın toplantısında şakalaşırken iddia tüm padoğun çağrılması şeklindeydi ancak şimdi sadece beni çağırdılar. İlk başta Niki ve Toto buna karşı çıkmıştı ancak şimdi Rosberg’e evet dediler. Bu yüzden bunu doğru dürüst bir davetten ziyade PR çalışması olarak yapıyorlar bu yüzden cevabım hayır.”

“Bunu ‘Evet, herkesle arkadaşız ve herkese açığız’ şeklinde kullanmaya çalıştılar. Oraya gitsem bile gerçekten açık olacaklarını düşünüyor musunuz? Bu yüzden oraya gitmeyeceğim. Gitsem bile bir şey değişmeyecek.” dedi.

Vettel şu anda Mercedes’in arkasında Williams ile mücadele ettiklerini söylese de eski takımı Red Bull’u göz ardı etmiyor.

Vettel “Favori olanlar çok açık. Sadece Avustralya’daki farka bakın. Onların arkasında ise çok yakın olacak. Biz Avustralya’daki sonucu doğrulamak istiyoruz. Bu yüzden aynı pozisyonda olup Mercedes’e daha yakın, Williams’tan ise daha uzakta olmak istiyoruz.”

“Ve Red Bull da bir süre sonra geri dönecektir. Açıkçası şu anda biraz zorlanıyorlar bu yüzden Mercedes’in arkasındaki grup çok yakın.” dedi.


Yorumlar

“Vettel, Rosberg’in Toplantıya Davetini Reddetti” için 8 yanıt

  1. herkes vettel ile rosberg arasındaki daveti konuşuyor ama Avustralya basın toplantısında vettel şaka yoluyla fena laf çarpıyor rosberg ve hamilton’un arkadaşlık ilişkisine “siz ikiniz birbirinizi ne kadar seviyorsunuz bilmem ama kimi ile ben gayet iyi anlaşıyoruz” 😀

    https://www.youtube.com/watch?v=38L87FxlfIA

    1. Verdigi ornek te baya sacma olmus. Webber ile arasi nasildi onceki seneler acaba? Ferrari de sanki sampiyonluk icin cekisiyorlar kimi ile? Sampiyonluktaki tek rakibi Kimi olsun sonra bu lafi soylsesin.

      1. araba şampiyon olacak kadar iyi olsun kimi affetmez bence , vettel belki polü alır kimi yarışta geçer 🙂

      2. vettel : kimi’nin yarışı bitirememesi gerçekten üzücü,daha fazla puan alabilirdik
        rosberg : bir sürücü olarak diğer aracın bitirememesi ve puan avatajını elde etmek iyidir

        bunun üzerine vettel de şampiyonluk için yarışmadıklarını temel amaçlarının mercedesi yakalamak olduğunu bu nedenle her iki ferrari aracına ihtiyaçları olduğunu söylüyor
        bana kalırsa saçmalığı bırak ufak bir gönderme yapmış,medya mensupları ve hatta hamilton bile gülüyor bu iyi dokundurmaya..

        Ben, vettelci veya hamiltoncu veya alonsocu değilim olan durumu görebildiğim kadarıyla söylemeye çalışırım.

        vettel-webber ilişkisinin çok da iyi olmadığını webber de vettel de söyledi ancak hiçbir zaman vettel veya webber psikolojik avantajı elde etmek için bu yarışta bir araç yolda kalsın şampiyonada ben üstün olayım dediğini hatırlamıyorum. aynı takımda aynı araçla şampiyonluk mücadelesi verirseniz ister istemez aranız gerilebilir.

        Rosberg burda psikolojik avantajı elde etmek için söylüyor ama hem rekabet artsın diğer takımlar bize yetişsin ben şovu düşünüyorum deyip hem de bu yarışta bir araç yolda kalsın şampiyonada ben üstün olayım demek doğru mudur yorum sizin

        1. Ben yorumumu yaptım karşılaştırma yapmak istiyorsan benzer şartlara ya da ortak noktaya sahip olman gerek. Daha kaç yarıştır kaç aydır takım arkadaşı olmuşlar? Vettel Webber kapışmasını geçelim. Burada çocukluk arkadaşın ile bir rekabet var hem de tüm dünyanın gözü önünde. Şampiyonluk için kavgaya tutuşmak dargınlık veya mesafeli durmak onların karakterine bağlı. Ancak ne olmasını bekliyordun? Bu olayın Mercedes ten önceside var. Rosberg ve Hamilton ın hayali büyüdüklerinde aynı takımda beraber şampiyonluk için yarışmakmış. Geçen sene bunu duyduk kendilerinden. Yani birbirlerine birşeyleri ispat etme dışında tüm dünyaya kanıtlama psikolojiside var işin içinde. Ne Vet-Web ne Vet-Ric ne de Vet-Kimi mücadelesine benziyor. Vet-Kimi şampiyonluk için yarışırlar yarış biter mücadele biter. Geçen sene ile patlak veren bu mücadele sadece pist ile bitmiyor. Pist dışına da taşıyor. Birçok demeçten örnek verilebilir lakin takip ettiğimiz kadarı ile hepimiz durumun ehemmiyetinin farkındayız . Psikolojik olarak ta bir mücadele var. Yani durumun Vet-Kimi ile ortak noktası olduğunu düşünmüyorum. Vettel’in aynı durum ve psikolojide olmadığı için bu kadar rahat ”kimi ile gayet iyi anlaşıyoruz” dediği kanaatindeyim.

          1. Benzer düşünceleri farklı açıklamışız.benim burda söylemek istediğim rosberg’in söylediklerini doğru bulmadığım.madem psikolojik üstünlüğü ele geçirmek istiyorsun pist üstünde hamilton’a atak yap ve geç yarış kazan,araç yarı yolda kalsın rahat kazanayım şeklinde söyleme, bırak yarışın seni anlatsın

            1. Bu gibi söylemleri her iki pilottan da duyuyoruz. Kameraların önünde ya da arkasında yani haber malzemesi olarak söylemeleri hoş değil. Geçen sene Hamilton bu tarz demeçleri veriyordu şimdi de Rosberg den gelmiş. Sezon kızışırsa daha neler göreceğiz bakalım.

    2. Napolyon1453 avatarı

      Aralarında sevgiden çok saygı olması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir